PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548659}

Simba, król lew

Simba, il Re Leone
1995 -
6,7 559  ocen
6,7 10 1 559

Simba, król lew
powrót do forum serialu Simba, król lew

Piękna bajka

ocenił(a) serial na 9

Co ja bym dał, żeby znów to kiedyś obejrzeć. Ale jak tylko da radę, to kupię i obejrzę, jak znajdę czas. Wspaniałe motywy połączenia najlepszych postaci i wydarzeń z kilku filmów animowanych, jak "Król lew", "Bambi", "Księga dżungli". Można by to nazwać plagiatem, ale sceny walk ze zwierzętami, zorganizowane szyki małp to coś niesamowitego. Powinni to wznowić do telewizji! Polecam wszystkim fanom kreskówek!

użytkownik usunięty
underground73

Masz racje, wspaniala bajka. Pamietam jak w dziecinstwie ogladalem ja z zapartym tchem. Co prawda niemal wszystkie postacie zostaly zapozyczone z innych produkcji, ale ich polaczenie wyszlo naprawde swietnie. W tej chwili sciagam sobie cala serie z rapidshare i obejrze to jeszcze raz, wspomnienia odzywaja :)

underground73

a czy ktoś z was pamięta słowa piosenki , która leciała na końcu bajki zawsze ?

ocenił(a) serial na 9
karolcia902401

Jżeli to ta bajka o której myślę to kończy się tak: ,,Słońce nad głową i złoty księżyc znają słowa tej piosenki ulewny desz i mgła na drodze naszej przyjaźni nie zaszkodzą być razem z nami każdy chce bo ze wszystkimi żyć pragniemy w zgodzie...."
Proszę o potwierdzenie czy dobrze myślę. Pozdrawiam. ;)

darixa5

bardzo dobrze myślisz ;D poszukuje tej piosenki i tej bajki! :D

karolcia902401

Słońce nad głową i złoty księżyc znają słowa tej piosenki, ulewny deszcz i mgła na drodze naszej przyjaźni nie zaszkodzą, być razem z nami każdy chce bo ze wszystkimi żyć pragniemy w zgodzie.
Chociaż wesoło bawimy się w koło nie szczędząc żartów, kochamy dżungle swą i wszystkich jej mieszkańców. Bo tu mamy dom gdzie na przyjaciół zawsze liczyć warto. Simba bimba lion czy to my ?
Wiewiórki leczą nas, świetliki wróżą z gwiazd, krokodyl płynie w pław, kanarek nuci nam.
Pies bez przerwy w piłkę gra tylko on piłkę ma. Na pomoc pełznie wąż gdy małpy idą w pląs nawet myszy dwie z nami kłócą się. Choć tygrys węszy tam i tu ………
Bezpieczny nas otacza mur bo pośród nas jest król xD czy coś mniej więcej :D

izeek798

Możecie podesłać link do odcinka, gdzie ta piosenka jest? Obejrzałam połowę na jutubie i nie znalazłam ;/

ocenił(a) serial na 9
aduser90

Ja też nie znalazłam tej piosenki niestety.

ocenił(a) serial na 9
aduser90

W wersji z lektorem jej nie ma, a co najwyżej - po angielsku. Jest też wersja czeska (Czesi mają wersję tylko z dubbingiem, a u nas ta bajka była w różnych wersjach - lektorska i dubbingowana).

ocenił(a) serial na 9
underground73

Ja pisałem do TV Polonii prośby o wznowienie, ale nie raczyli nawet odpowiedzieć :/