PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73138
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 10
Nava15

"i tak jak rollingheart (już o tym gadałyśmy, kochana ; D) to diabeł tkwi w końcówkach. trzeba by je jakoś poprzypominać i uporządkować i może byśmy doszły do A"

hahaha więc wychodzi na to że żeby dowiedzieć się czegoś więcej o A trzebabybyło powycinać z odcinków wszystkie końcówki w których jest A a potem oglądać je po kolei. *gwarantuje wam że wyłapiecie więcej szczegółów niż oglądając podczas odcinka :D*

Nava15

Ogólnie wydaje mi się, że "A" jest to ktos w wieku dziewczyn bo jaka dorosła osoba miałaby ochotę marnowac czas, ba nawet miałaby tyle czasu, żeby mscic się na jakis dzieciach? :>
I wydaje mi sie że Ezra, Toby i Lucas nie są A, tak jakoś mi mozg podpowiada :D

A tak w ogóle, wiem ze to fajnie pobawic sie w detektywow, ale czy na pewno chcecie wiedziec kim jest A? :)

ocenił(a) serial na 7
blueu011

Moim zdaniem każdy chce myśleć że wie kim jest A , ale tak naprawdę poznając tożsamość A skończyłby się serial i już nie miałybyśmy o czym pogadać. Tym bardziej jeśli producenci mają w zanadrzu zrobić 3 serię to kim jest A nie dowiemy się do samego końca....

ocenił(a) serial na 6
monisia99

ja bardzo chcę wiedzieć kim jest A i nawet jeśli potem robiliby serial dalej pewnie bym oglądałą nawet jeśli tylko z czystej ciekawości. A co do tych urywków i końcówek jedna osoba na innym forum zrobiła printscreeny scen z A z większości odcinków i ponoć laptop wyglądał jak Melissy ;> ale może to po prostu laptop używany przez wiecej niz 1 osobe ;p

ravival_

To nie było dokładnie o cukierku, chodziło o to, że ona była na komisariacie za kradzież, a tu nagle sms, że więzienne jedzenie tuczy.
Co do klubu N.A.T. to mają w nim jeszcze być jakieś 2 osoby.

@monisia99 - chyba rzadko tu wchodzisz, bo producenci mówili, że chcą rozwiązać zagadkę A w końcówce 2 sezonu albo nawet jeszcze wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

ja z jednej strony nie chcę się bawić w detektywa, bo się boję że do czegoś dojdę i potem bd nudno...

ale z drugiej tak mnie to korci...! ;D

ocenił(a) serial na 10
ravival_

a ja mam takie pytanie od czapy xD Ktoś wie dokładnie kiedy odc oficjalnie zaczynający sezon 2B? *nie chodzi mi o haloweenowy tylko o następny ;)* wiem że w styczniu ale wiadomo już którego??

Nava15

Nie wiadomo jeszcze.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Wchodzę często odkąd zaczęłam oglądać PLL, nawet po kilkanaście razy dziennie. Ale niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów dlatego może jestem niedoinformowana, tym bardziej że ta informacja ostatnio nie była powtarzana

youhaveamessage

W takim razie co z 3 sezonem? Wyobrazacie go sobie bez "A" ?

ocenił(a) serial na 9
blueu011

będzie nudno bez "A" . ;( chyba , że teraz zamiast "A" pojawi się "B". x DDD

chococinox33

Serial może trochę stracić, ale nie sądzę, żeby producenci nas zawiedli. Jak tylko Sasha będzie w obsadzie, to na pewno będzie ok.

youhaveamessage

Ten pies w końcówce odcinka chyba 2x02, nie był psem A. To była przybłęda, ale możliwe, że znowu go zobaczymy.

youhaveamessage

Ja będę oglądać ten serial bez względu na wszystko,po prostu scenarzyści mają taki oryginalne pomysły że aż buzia się otwiera.

ocenił(a) serial na 6
Oleandria

no lepeij żeby nie było żadnego B ;) może wymyślą coś nowego i będzie równie interesujące

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Nie sądzę aby Ezra był "A" ...
natomiast zastanawiam się czy aby na pewno Alison została pochowana.tj czy 100% w trumnie było jej ciało???
czy w ogóle została ona zabita..?
Serial zaczyna się właśnie od faktu że ona zniknęła a potem zostały jej zwłoki odnalezione, ..ale czy aby to była ona? w końcu nie było tak bezpośrednio pokazane że rodzina przyjechała rozpoznać ciało córki , ....a na filmiku z Ian'em nie ma także dosłownie ukazującej sceny jej zabijania/duszenia/konania..Tu jest za dużo niedopowiedzeń. Alison mogła równie dobrze oszukać wszystkich i upozorować swoją śmierć, np. w trumnie nie ma jej ciała.
Jeśli faktycznie ona nie żyje to w takim razie kto jest tajemniczą/ym "A" ? po co używa sztuczek Alison, słów, gierek mających na celu podszywanie się pod zmarłą Alison? kto aż tyle wie na temat Spencer, Em, Hanny i Arii? I czy jest to jedna osoba?
Cały czas one są pod czyjąś obserwacją, np kiedy jedna z dziewcząt dostaje wiadomość że "A" każe jej coś zrobić w tajemnicy przed pozostałymi przyjaciółkami, równocześnie "A" wie co robią pozostałe o czym świadczą otrzymywane od jej/go wiadomości..
Czy to możliwe aby jedna osoba była w stanie obserwować każdą z nich osobno? Nie sądzę..
Poza tym czego tak naprawdę chce "A"?? jaki jest sens tych manipulacji (tak to nazywam)..?
Podobno "najciemniej jest pod latarnią" tajemniczą/ym "A" może być ktoś po kim się tego nie spodziewamy :-)

2x18 jest odcinkiem dla fanów Emily i Mayi.
Jason da spokój Ezrii :P
Żeby zobaczyć Ezrę w 2x13 będziemy musieli się skupić :D
W 2x13 jeszcze nie rozpoczął się związek Ali i Iana, bo Ian nie zwracał na nią uwagi.
http://yfrog.com/mftn3jrj

Fan: W 2x12 Ali mówi: "two can keep a secret if one of them is dead" czy to znaczy, że ona żyje i nie może im powiedzieć o A?
Marlene: Dobre pytanie.

(tylko nie to, nie chcę, żeby Ali żyła..)

Sezon 2B jest najbardziej "intensywnym" sezonem.

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

O nie, da spokój?! Coraz bardziej nie lubię postaci Arii, głównie ze względu na Ezrę. Mam nadzieję, że ten wątek nie będzie się ciągnął w nieskończoność. ;/

Intensywny, w sensie, że więcej akcji w każdym jednym odcinku, tak?

qlenaa

Tak mi się wydaje :D

youhaveamessage

A mi sie wydaje, ze oni to wszystko robią celowo, zeby nam namieszac i w koncu moze sie okazac, ze jednak nie bedzie tak jak w ksiazce ;)

ocenił(a) serial na 7
blueu011

mam nadzieję, że nie będzie jak w książce :D . Ale już sama nie wiem. W sumie to podejrzewam każdego, nawet osoby które nie miałyby motywu, bo tu wszystko jest możliwe ;D

ocenił(a) serial na 6
ImmortalMe

tylko nie tak jak w książce

ocenił(a) serial na 10
kasztanowa_filmweb

DZIEWCZĘTA ! w srodę jest 2x13 czyli że... na serialeonline (czy itv) obejrzymy go najprawdopodobniej w czwartek wieczorkiem po polsku ; D

niemogęsiędoczekać <3 3 (4) DNIII !

ocenił(a) serial na 6
ravival_

gdyby nie to, że następnego dnia szkoła pewnie oglądałabym tak jak ostatnio online o tej 3 w nocy ;p ale w sumie jak już tyle wytrzymałam a było trudno to wytrzymam jeszcze te kilka dni

ocenił(a) serial na 10
kasztanowa_filmweb

jezusmariatargamnajakszatan ; d

niemogesiedoczekac <3 noo ; D

ravival_

6 godzin :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

no to macie jeszcze 2 godzinki czekania:p a ja jutro filmweb omijam strasznie szerokim łukiem ogromniastym żeby tylko nie czytać waszych komentarzy przed obejrzeniem odcinka :p a coś czuję że tu będą tłumy... Zatem życze wszystkim miłego seansu. Niech moc będzie z Wami :)

monisia99

Juz wyszedl odcinek po angielsku.... Czekam na polskie napisy... Ale sie jaram tym odcinkiem... O mój Boze...

LilaSound

Nie mogę się doczekać... Myślicie że w przeciągu godzinki będą napisy pl?

ocenił(a) serial na 10
Lexi_Violett

mi się wydaje ża tak koło 19 - 20 powinien być już z napisami.

a nie wiecie gdzie bd szybciej? - serialeonline czy iitv

ocenił(a) serial na 7
ravival_

a napisów kurde dalej nie ma niedobrze....

monisia99

Jak to nie ma, jak są? Od 30 minut na n24.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

więc pozostaje wam tylko czekać az jakas dobra duszyczka wrzuci odc z napisami na megavodeo albo videobb ;)

ocenił(a) serial na 7
Nava15

jak napisy są to mi pasuje, zaraz przystępuje do ataku... Jak patrzyłam chwilę temu to jeszcze nie było napisów

ocenił(a) serial na 10
monisia99

zaraz sie zalamieee... ;/

ravival_

Napisy juz sa.. Ogladam... Mi sie wydaje ze to moze byc Lucas... :D z Moną... :D Jenna raczej odpada

LilaSound

Na filmie Lucas zdjal maske po tym jak powiedział, do Ali "dzi*ka" Ale pod koiec filmu kto to byl?? Nie mam pojecia... Nic ten odcinek nie wniósł tak naprawde.. Moze tylko tyle ze jest wiecej sprawców??

ocenił(a) serial na 6

Faktycznie może jest coś w tym, że Ali upozorowała swoją śmierć. Zwłaszcza, że od momentu kiedy zaginęła a odnalezieniem jej ciała miną rok, więc ciało na pewno trochę by sie rozłożyło.
Ja sie ostatnio zastanawiam czy "A" to nie jakaś siła nadprzyrodzona, może wampir:P

użytkownik usunięty
czabels

Hehe wampir raczej nie ;-) serial jest o licealistkach i morderstwie ich przyjaciółki Alison, nie wampirach.
W każdym razie wracając do tematu kim jest "A" może to być np jedna z gł.bohaterek ;-) i jakieś postronne osoby.
Jednak cały czas myślę że to jest ktoś po kim najmniej się tego spodziewamy. A ost.utwierdzam się w przekonaniu że tajemnicza/y "A" chyba zainstalowało podgląd /podsłuch w telefonach Spencer, Arii, Hanny i Emily że tak wszystko wie o wszystkich ....
Trochę naciągane ale cóż w serialu wszystko możliwe.

ocenił(a) serial na 6

Ostatnio jest moda na wampiry:P Ja chciałabym, żeby "A" było kimś kogo jeszcze nie znamy i kto ma naprawdę duży powód by prześladować dziewczyny.

youhaveamessage

Może już pisaliście ale nie chce mi się czytać wszystkich wpisów, co w tej szkole robi Ezra? Czy on nie został nauczycielem dopiero po prowrocie Arii do miasta? I z Alison jest niezła manipulantka, wiedziała że Spencer wygra, więc wymyśliła całą historie żeby zawdzięczała jej zwycięstwo, to samo z Arią, że gdyby nie ona to Noel by jej nie zaprosił.

ocenił(a) serial na 7
HumMe

No właśnie co tam robił Ezra to chyba nikt nie wie, któraś z dziewczyn bodajże pisała, że mógł być kolegą Jasona lub należeć do klubu N.A.T. Choć myślę, że pojawienie się Ezry nie jest przypadkowe.

monisia99

Ezra uczył się w Hollis więc może to był jego ostatni rok? Jak spotkał się z Arią w 1 sezonie to był świeżo po zakończeniu szkoły...

Lexi_Violett

I nigdy wcześniej się nie widzieli, chyba kojarzy się ludzi ze szkoły. I jak po liceum miałby zostać nauczycielem?

ocenił(a) serial na 9
HumMe

bo Hollis to uniwerek chyba, a nie liceum.

iaminsane

Może i tak. Więc on też mógł być prześladowany przez Alison ;P Ale to i tak dziwne że ani Aria ani Ezra nie pamiętali się ze szkoły, nagle był taki zaskoczony że to jego uczennica.

HumMe

a widzieliście te oczko Mony do Lucasa? wcale bym się nie zdziwił, gdyby chcieli odwdzięczyć się za wszystko Ali, a później reszcie dziewczyn.

Leo_Wyatt

Mona ? To przecież będzie jak w książce.
+ Tak, Hollis to uczelnia, a nie liceum.

Negacja

Może być jak w książce ale jednak wydaje mi się, że "A" jest Lucas, a moje podejrzenia upewniły się za to "suka" do Ali. Nie wykluczam, że Mona też może być w to wplatana ale skąd znałaby te wszystkie sekrety?

użytkownik usunięty
HumMe

Nie dacie Ezrze spokój co nie ? xD