Rozdzielenie (2022)
Rozdzielenie: Sezon 2 Rozdzielenie sezon 2, odcinek 10
odcinek Rozdzielenie (2022)

Rozdzielenie | Cold Harbor

8,8 938  ocen
8,8 10 1 938
Rozdzielenie
powrót do forum s2e10

Niestety

ocenił(a) serial na 8

A dla mnie po rewelacyjnym, kultowym już pierwszym sezonie drugi bardzo rozczarowywuje i finał tego nie nadrabia. Nie tak widziałem kontynuację historii z 1 sezonu.

I ten bieg na końcu...zadawaliśmy sobie z żoną pytanie - "Gdzie oni k***a biegną?"

ocenił(a) serial na 8
aren_filmweb

Dopiszę jeszcze, że słabe i cringowe w tym odc były dla mnie: motyw z kozą, bójka na korytarzu, finałowy bieg, trzymanie Milchika w łazience a szczytem było, że nie umiał poczatkowo otworzyć drzwi trzymanych przez Helly(absurd), gra Pani Arquette i momentami Pana Scotta. Aktorka która gra Helly jak i ta która gra Gemmę w finalowej scenie też momentami nie umiała oddać potrzebnych emocji. Bardzo sztuczne aktorstwo. Ogólnie pomysł na chatkę-rozdzielankę też mnie trochę żenował. I co to było w tej scenie jak Mark wydzierał się z wzajemnością na tą "opiekunkę" Gemmy ze strony Lumonu przed Cold Harbor? Parsknałem śmiechem. Największy plus to scena rozmowy Marców i kończenie Cold Harbor. Nie zlinczujcie mnie fanatycy, ale tak to dla mnie wyglądało.

Byłem i pozostaję ultrasem 1 sezonu <3

ocenił(a) serial na 8
aren_filmweb

Z drzwiami to jeszcze pikuś ale dlaczego on tego automatu z jedzeniem nie ciągnął tylko pchał, skoro był węższy od framugi. :D

aren_filmweb

Ad. "I co to było w tej scenie jak Mark wydzierał się z wzajemnością na tą "opiekunkę" Gemmy ze strony Lumonu przed Cold Harbor? "
Zdaje się, że to okrzyki bojowe, mające na celu podnieść swoje morale i jednocześnie sparaliżować strachem wroga. Tak robili i robią troglodyci, narodowcy od Bąkiewicza i inne zakute łby, kiedy idą np. na wojnę z rozumem i godnością czy na inną jatkę pod Empikiem.
Oni wszyscy mieli tam plemienną szajbę i walczyli dosłownie na śmierć i życie, stąd ich krzywe akcje i skrajnie emocjonalne reakcje. Akurat ten pierdrolnik uznaję za plus, bo jest groteskowy. 

Ad. "Ogólnie pomysł na chatkę-rozdzielankę też mnie trochę żenował." 
Ale co konkretnie było wg Ciebie żenujące? Akurat to rozumiem, bo kto by chciał pamiętać rozwarcie 9 cm i kalanie nogawek w trakcie porodu... Chyba tylko dziunie z Instagrama.

ocenił(a) serial na 7
aren_filmweb

Do kolejnego zakrętu korytarza. Korytarze i kilka izb to ich cały świat. Plus ta wycieczka w plener. I chwilowy rzut oka na świat poza korytarzami. Oglądając ostatni odcinek zastanawiałem się, jakim niby sukcesem ma być wypchnięcie Gemmy na klatkę schodową. Tam też powinny być kamery a cały budynek jest przecież strzeżony, więc tę biedną kobietę i tak musieliby zgarnąć. Im dłużej myślę o 2 sezonie, tym rozczarowanie rośnie...

ocenił(a) serial na 9
per333

Dokładnie o tym samym pomyślałam. Jakby wystawienie jej na klatkę magicznie przeniosło ją w jakieś bezpieczne miejsce xd… ten bieg z uśmiechami na ustach i ta muzyka…. Tak wspaniały , wyjątkowy serial i znów spier… końcówka . To samo było z ostatnim odcinkiem Ragnarok i ostatnim sezonem Mandaloriana . Świetne seriale , które zniszczyła końcówka. Też się zastanawialiśmy gdzie oni k… biegną ;D

Ssukkub

Czy to nie bylo tak, że Mark S. już witał się z gąską, jednak Helly R. miała idealny timing?

aren_filmweb

Drugi sezon to dramat. Zniszczyli wszystko, z pierwszego sezonu. Żałuje tych poświęconych godzin na oglądanie. Zakiwali się w swoich pomysłach i wątkach i nie u mieli z tego wybrnąć.

ocenił(a) serial na 10
tomasz_n83

można czegoś nie rozumieć, ale czy od razu jest to złe? :)

Arek_Wegrzyn

Taa, kolejny oświecony, który zrozumiał, a inni nie xD Ten serial to dla mnie definicja pseudointelektualnego bełkotu, co widać po komentarzach takich jak Twój. "Ooo, ja jestem taki mądry i zrozumiałem, nie możecie nie lubić, na pewno nie zrozumieliście!!1" Przy każdej przekombinowanej szmirze (jak np. 1899) to samo.

zapp12345

Najwięcej przeintelektualizowanego bełkotu jest wśród forumowych rozkminiaczy, analizujących, nomen omen, byle pierdnięcie trzecioplanowej postaci. Wszkaże pierdnięcia NPC-ów nie są konieczne do ratowania ludzkości, jednak każdemu może się zdarzyć.

ocenił(a) serial na 7
aren_filmweb

I ile mozna tak biec i biec....bardzo to bylo irytujace.2 sezon rozczarowuje wlacznie z finalem.

ocenił(a) serial na 7
aronn

Biegli donikąd, jak w marnych serialach typu Lost czy Stamtąd Donikąd. Spore tąpnięcie między sezonami i naprawdę spore rozczarowanie, ale cóż, my nie mamy na to wpływu.

ocenił(a) serial na 8
aren_filmweb

Imo to pięknie zrealizowana forma dla oddania ducha organizacji/ korporacji/ kościoła, na dnie tej odhumanizowanej i pustej rzeczywistości rodzi się uczucie, temat znany i widziany mnóstwo razy. Nie ma sensu doszukiwać się tu ciągów przyczynowo-skutkowych.