PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 112999
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Promowanie bogactwa

ocenił(a) serial na 1

Denerwuje mnie strasznie że tego typu seriale ( a ten szczególnie) pokazuje jak to w życiu
polskich rodzin jest super, maja super dom, nowy samochód, na wszystko im zawsze starcza
pieniędzy, czy to rzeczywiście pokazuje przeciętna polską rodzinę? NIE, pomyślcie jak wygląda
przeciętna polska rodzina a potem róbcie serial na tej podstawie! to jedna rzecz która mnie
denerwuje, a druga rzecz, o której chciałbym powiedzieć to podejście dzieci do ich rodziców w
owym serialu. Tomek i Kuba nie szanują ich rodziców, robią to tylko wtedy jak coś od nich chcą,
jakiś prezent lub pieniądze, ludzie pomyślcie, miliony dzieciaków ogląda ten serial, i jak to dzieci,
wzrorcują się na tym co zobaczą, i jak zobaczą jak dziecciaki traktują rodziców w telewizji to też
tak zaczną traktować swoich rodziców, czy rzeczywiście tego chcemy? Żeby ten serial pokazywał
rzeczywiście życie przeciętnej polskiej rodziny i żeby przekazywał jakieś wartości a nie nie
szanowanie rodziców i od najmłodszych lat mówienie na rodziców "starzy". Ile ten gnojek Kuba
ma lat? 13? i już multum razy słyszałem jak tak nazywa rodziców, a potem jakieś dziecko powie
na ojca lub matke "ej starzy", i to ma być ok? I wytłumaczy sie tak "słyszałem jak tak mówią w
serialu to przecież fajny serial" Gdzie szacunek i dobry przekaz? Ja przynajmniej nie widzę
ich w tym serialu, wiec dla mnie ten serial to dno które nie powinno być emitowane podczas gdy
ogląda je miliony dzieci.

mikulo1

Co do pierwszego zarzutu- o bogatej, przeciętnej rodzinie nie mogę się zgodzić. To, że mają samochód i dom nie oznacza, że są bogaci. Jakbyś zauważył, mają to na kredyt;) Poza tym, gdzie jest powiedziane w serialu, że to jest przeciętna polska rodzina? To już nie można nakręcić serialu o kimś, komu się w życiu lepiej powodzi? O przeciętnej rodzinie już masz serial- "Świat według kiepskich", "Rodzina zastępcza" (chociaż w tym drugim przypadku było zestawienie biednych Kwiatkowskich z obrzydliwie bogatymi Kosoniami:P). Co do drugiego zarzutu, że serial nie przekazuje właściwych wzorców wychowawczych muszę się niestety zgodzić:/ Mimo że serial jest komediowy i w klimacie rodzinnym, to uważam, że ze względu na to o czym piszesz, powinna być wyższa granica wieku dla widza.

ocenił(a) serial na 1
holbek19

macie rację

ocenił(a) serial na 3
holbek19

Świąt wg. Kiepskich raczej pasuje do patologicznej rodziny.

ocenił(a) serial na 1
TomHilde

i tu się mylisz bo w śwk jest najwięcej prawdy o polskich rodzinach i Polsce i dlatego wielu ludzi nie lubi tego serialu bu ludzie nie lubią tych którzy mówią im prawde, brak pieniędzy, bezrobocie a myśle że najbardziej to tu pasują sasiedzi- bo tak to już u nas jest że ludzie tacy są- podstępni, wrodzy, i zazdrośni (nie mówie że wszyscy) np. odcinek o rzekomym zgonie p. kozłowskiego- najpierw wszyscy po nim jechali i jak myśleli że umarł to wielcy przyjaciele. Nie jest tak?

użytkownik usunięty
TomHilde

ale Polska to jest patologiczny stan umysłu!!!więc wszystko się zgadza:):):)

holbek19

Zgadzam sie z pierwszą wypowiedzią, a druga... mysle że ten serial jest otym JAK JEST w polskiech rodzinach, a NIE JAK MA BYĆ. To ma byc serial komediowy, a nie serial pokazujacy wychowywanie dzieci w biednych rodzinach =x

holbek19

Dokładnie. Ludzie nie chcą raczej oglądać czegoś, co mają na co dzień, lub co przypomina im szarą polską rzeczywistość, tak jako 2 argument.

ocenił(a) serial na 1
mikulo1

macie rację

ocenił(a) serial na 7
mikulo1

100 % racji. No i mamy teraz takie nowoczesne dzieci

mikulo1

Dla mnie właśnie tak wygląda przeciętne polska rodzina. Bardzo mi przykro jeżeli ktoś żyje od pierwszego do pierwszego i nie jest w stanie pozwolić sobie na wczasy nad morze, ale to nie oznacza że jest to normą.

ocenił(a) serial na 1
wiwior591

haha, wiwior591, skoro dla Ciebie tak wygląda przeciętna polska rodzina to ja nie wiem w jakim Ty świecie, chyba jesteś oderwany od rzeczywistości. Pamiętam że był odcinek gdy Boscy polecieli sobie na weekend do Paryża całą rodzinką, czy Twoim zdaniem na to też stać podkreślam PRZECIĘTNĄ polską rodzinę? Polecam Ci pooglądać programy typu "sprawa dla reportera" lub "interwencja". Tam często pokazują jak wygląda przeciętna polska rodzina. ehh gdyby w Polsce przeciętne życie wyglądało tak jak u boskich, mających wszystko co chcą, konsole, nowe telewizory, komputery, tablety, to naprawdę w tym kraju nie byłoby na co narzekać. Pamiętam gdy kiedyś mój wykładowca który jest anglikiem powiedział że z początku pobytu w Polsce nie mógł wyjść podziwu i sobie nie potrafił wyobrazić jak Polakom starcza na życie i wyżywienie rodziny mając w Polsce takie zarobki i takie wysokie ceny produktów. Także jeśli ktoś myśli że tak wygląda przeciętne życie w Polsce jak jest to pokazane w serialu to bije mu brawo za interpretację rzeczwistości. Trzeba odróżniać prawdziwe życie od tego jakie widzimy na ekranie naszych TV.

mikulo1

Tam pokazują jak wygląda patologia :) I dla mnie patologii nie ma co porównywać do przeciętnej rodziny. Współczuję Ci jeżeli aż tak ciężko masz w życiu, ale to nie jest norma. Jeżeli ktoś jest inteligentny, potrafi planować budżet to tak stać go na samochód, konsole i telewizor.

mikulo1

"Trzeba odróżniać prawdziwe życie od tego jakie widzimy na ekranie naszych TV." no właśnie - więc o co się rozchodzi?

ocenił(a) serial na 9
mikulo1

Jak ich stać to lecą do Paryża ;)

ocenił(a) serial na 10
mikulo1

Twierdzisz może zatem,że jest to bogata rodzina ?
mam takie samo życie , wyjazdy , pracę , wakacje , konsole , tablety itp i nie uważam się za kogos kto ma status bogatego człowieka ,
jestem właśnie przecietnym obywatelem tak jak u Boskich

ocenił(a) serial na 6
filpoosek

A masz 3 dzieci z najlżejszymi telefonami? 300m dom? Nowe auto co rok? To jest promowanie bogactwa. I to pasuje do Pani Boskiej- najwięcej zarabia na reklamach spośród aktorów.

ocenił(a) serial na 10
FanHobbita

A mamy iphony i samsungi nowe modele bo biorąc abonament na firmę wychodzi Mnie tojak zwykły abonament z całym pakietem , nie zmieniam auta co rok 'zostało to zastosowane w celu reklamy' ale widzę odbiór serialu jest przez Ciebie jest zbyt bezpośredni , dom też jest i nie ma w tym wszystkim bogactwa, bogactow by było gdybym miał złote kurki i obraz moneta na ścianie.
Zle definiujeie pojecie zycia na ludzkim poziomie.
Nie bd się już wypowiadał , szkoda czasu a argumentów w kieszeni mnóstwo.
Najlepiej nie pracuj albo pracuj za 1200 miej 3 dziei i malw mieszkanie.
W życiu trzeba planować, skończyć odpowiedNie studia, i chcieć pracować by domownikom , rodzinie zapewnić w miarę możliwości ludzki byt !

Dodam też, że ten serial to satyra (czyt .przerysowane sceny z życia, zachowanie, wychowanie )

mikulo1

Od razu mówię, że nowsze serie rzadko oglądam. Otóż to jest serial komediowy, ma śmieszyć (to że ostatnio sucharzy to inna sprawa). Jakby to nie była komedia to byłby kolejny serial typu „m jak miłość", czy „na wspólnej". Fakt, są trochę za bogaci jak na polskie standardy, pamiętajmy jednak że to serial na licencji. No i za dużo lokowań produktu też jest denerwujące.

ocenił(a) serial na 1
mikulo1

Zgadzam sie dzieci to typowi materialiści szpanerzy. Niestety... Nie jest to przeciętna Polska rodzina, nie przesadzajmy, aż tak dobrze u nas to nie ma...

mikulo1

fakt , choć co ciekawsze , babunia i dziadziuś gdy usłysza jak to ich pociechy potrzebują pieniędzy to już się rzucają aby im wysłać ( ok rozumiem , pomoc dla wnuków , ale jakoś wygląda to , gdyby i oni mieli nadmiar gotówki jeżeli mogą sobie pozwolić na drogie prezenty )
Ponadto irytujące jest otwarte reklamy produktów , które są jakby narzucane ( a teraz kamera pokazuje gdzie rodzinka kupuje inline , czy jaki produkt posiadają ) przez sponsorów . Samo to w sobie nie jest złe , ale wydaje się jakby zbyt częśto w serialu są udostępniane ( hm podobnie było to w Świat Według K. , gdzie wręcz obrzydliwie podlizywali się stacji Polsat)

mikulo1

"Rodzina zastępcza" była o niebo lepsza:-)

ocenił(a) serial na 6
PawelK

Tak ,,Rz" była 10/10. : D

filmowa1fw

Dzieciaki w Rodzince.pl wyglądają na rozpuszczone bachory, a w zasadzie jeden, ten średni jak mu tam Kuba. bo ten Kacper i Tomek grany przez Musiała jeszcze jakąś się w miarę zachowują.

Jak ja tęsknie za "Rodziną zastępczą" to był inteligentny serial dla inteligentnych ludzi, Polsat mógłby zrobić jakiś spin-off, było by fajnie :-)

PawelK

Nie ty jeden tęsknisz za "Rodziną zastępczą" :) Na którymś kanale Polsatu lecą jeszcze powtórki, które oglądam z prawdziwym sentymentem :) Ech, ś.p. Kownacka, Fronczewski i ba!, nawet Rodowicz pokazali nam 14 lat temu, co to znaczy aktorstwo i jak grać w DOBRYM serialu :)

Cóż, świat ruszył naprzód i wyznaczył nowe standardy, niekoniecznie odpowiednie, tak na moje oko, ale cóż... zawsze pozostaną nam wspomnienia :)

Einshaew

Polsat mógłby zrobić jakiegoś spin-offa "Rodziny Zastępczej" może bez Pani Konwackiej to nie było by to samo, ale na pewno był by lepsze od rodzinka.pl którą czasami oglądam bo nie ma nic lepszego w TV, choć ten cały Kuba działa mi na nerwy wyszczekany rozwydrzony gnojek, gdybym miał takiego synalka to przez tydzień nie mógł by usiąść na zadku ;-)

Sam byłem wychowywany bezstresowo może raz czy dwa razy dostałem niewielkiego klapsa, ale gdybym miał takiego synka jak ten Kuba, to bym go troszeczkę zestresował:-)

Co do pozostałej dwójki nie mam zastrzeżeń.

PawelK

Moim zdaniem spin-off nie miałby takiego klimatu jak pierwowzór :) Tzn, bez tych dzieciaków, Śliniaka i sąsiadów, którzy pojawili się w kolejnych sezonach :)

Co do Rodzinki.pl to zgadzam się ws. opinii o Kubie - żadko oglądam tę produkcję ze względu na tego typa właśnie :D Jak widzę jego wiecznie nadąsaną mordę i to kpiące spojrzenie to szlag mnie trafia :) Ale jeśli to jest tylko gra aktrorska to szacun, wychodzi mu to zajebiście :)

Einshaew

Kuby nie lubię, taki rozwydrzony gburowaty bachor, ale właśnie przypomniało mi się że aktor który wciela się w tę postać chyba Adam Zdrójkowski jeśli mnie pamięć nie myli grał w raz razem z bratem bliźniakiem w "Rodziny Zastępczej".

Co do Nowej Rodziny zastępczej to nawet mam pomysł jak to mogło by wyglądać. Nowy serial mógłby się koncentrować na postaci Majki, pod koniec serialu chyba urodziło się jej dziecko, podobnie zresztą jak Pani Aleutce, ale to szczegół.

Mogli by zrobić serial jak Majka idzie w ślady swoich serialowych rodziców i zakłada własną rodzinę zastępczą, na pewno bym oglądał, bo w telewizji ostatnio brakuje inteligentnych seriali dla inteligentnych ludzi.

PawelK

Niezły pomysł. Prezydent Pieseu daje na to okejkeu i miliard-pierdyliard eureu na realizację. Na kogo wystawić faktureu, byle szybko bo CBŚ mi się dobija do drzwi:)?

I na przyszłość - Pani Alutce a nie Aleutce! :)

Pozdrawiam, uszanowanko.

użytkownik usunięty
Einshaew

Rodzina zastępcza to był dobry serial, ale trochę patologiczna była ta rodzinna Kwiatkowskich i sam się dziwię że dawali im kolejne dzieci do adopcji, patrząc na ich zarobki.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Einshaew

Chcą nam robić łaskę i to jest zbędny zachód,
Mogą nam robić, ale bez polskich znaków.

użytkownik usunięty

Buhahahahah, beke z Einsia czas zacząć

Moim zdaniem nie ważne są zarobki, ale jak traktuje się dzieciaki

użytkownik usunięty
PawelK

Ale czy tym dzieciakom zawsze na wszystko starczało jak była ich 4, a z Majką nawet 5?

Nie wszyscy muszą mieć odlotowe ciuchy ani najnowszego xboxa:-)

użytkownik usunięty
PawelK

Jednak coś od życia trzeba mieć by się nim cieszyć ;)

PawelK

PawelK, wierz mi, polskawiejska umie się cieszyć TYLKO z drogich i markowych rzeczy :)

użytkownik usunięty
Einshaew

http://swaggerhypeclub.com/portal/2014/03/air-jordan-6-retro-gs-game-royal-vivid -pink #apropo

użytkownik usunięty
Einshaew

Ok. A tymczasem ja spadam. By dumnie ukazywać kulturę swagu;)

PawelK

On tego nie zrozumi! :) Wierzaj mi:)

użytkownik usunięty
Einshaew

Wierzaj mi, chyba chciales napisac "wjezdzaj mi" hahahahah

Einshaew

No wiem że Alutce to przez tech cholerny słownik w chrome:-)

Swoją drogą jestem ciekaw dalszej kariery pana sierżanta, bo posterunkowy dostał awans w ostatnim odcinku:-)

PawelK

I jeszcze jedna rzecz - jak on miał na imię:D?

użytkownik usunięty
Einshaew

Vladimir