PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 112999
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Promowanie bogactwa

ocenił(a) serial na 1

Denerwuje mnie strasznie że tego typu seriale ( a ten szczególnie) pokazuje jak to w życiu
polskich rodzin jest super, maja super dom, nowy samochód, na wszystko im zawsze starcza
pieniędzy, czy to rzeczywiście pokazuje przeciętna polską rodzinę? NIE, pomyślcie jak wygląda
przeciętna polska rodzina a potem róbcie serial na tej podstawie! to jedna rzecz która mnie
denerwuje, a druga rzecz, o której chciałbym powiedzieć to podejście dzieci do ich rodziców w
owym serialu. Tomek i Kuba nie szanują ich rodziców, robią to tylko wtedy jak coś od nich chcą,
jakiś prezent lub pieniądze, ludzie pomyślcie, miliony dzieciaków ogląda ten serial, i jak to dzieci,
wzrorcują się na tym co zobaczą, i jak zobaczą jak dziecciaki traktują rodziców w telewizji to też
tak zaczną traktować swoich rodziców, czy rzeczywiście tego chcemy? Żeby ten serial pokazywał
rzeczywiście życie przeciętnej polskiej rodziny i żeby przekazywał jakieś wartości a nie nie
szanowanie rodziców i od najmłodszych lat mówienie na rodziców "starzy". Ile ten gnojek Kuba
ma lat? 13? i już multum razy słyszałem jak tak nazywa rodziców, a potem jakieś dziecko powie
na ojca lub matke "ej starzy", i to ma być ok? I wytłumaczy sie tak "słyszałem jak tak mówią w
serialu to przecież fajny serial" Gdzie szacunek i dobry przekaz? Ja przynajmniej nie widzę
ich w tym serialu, wiec dla mnie ten serial to dno które nie powinno być emitowane podczas gdy
ogląda je miliony dzieci.

Putin xD

PawelK

a jakie ciasteczka najlepiej mu smakują? To proste - z KRYMEM :)

Einshaew

Wiem że temat nie jest o tym ale nie mogę się powstrzymać :-)

http://demotywatory.pl/4301091/Odwiedz-Rosje-zanim-Rosja-odwiedzi-Ciebie

PawelK

Dobre :) Daję okejkeu :)

Z jednej strony tak, oczywiście bardzo źle pokazują na jak wiele pozwala się dzieciom i co później z tego jest, ale z drugiej strony, serial jest dobry dla młodych rodziców żeby przestec o tym, że nie można dziecku dać wszystkiego od już. Fakt, rozpieszczać można, ale w granicach, bo potem nie potrafią nad dziećmi zapanować.
Jedna z polskich rodzin gdzie ojcu jest ustawiany z praca - tyle.

PawelK

Podobno w jednym z odcinków pada imię posterunkowego :) Udało Ci się wychwycić ten moment?

użytkownik usunięty
Einshaew

Einsiu dziś podpalamy noc dosłownie i w przenośni wpadaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
PawelK

Polecam Discovery :) Zamiast tego pseudoaktorstwa :) Kogo Kubuś brzydzi? Bleeeee.

PawelK

Spin-offa raczej nie zrobią, bo z tego, co wyczytałam na forach i obejrzałam na zdjęciach to:
- Oba domy zostały wystawione na sprzedaż, ale z jakim efektem, to nie wiem.
- Ze zdjęć z ogłoszenia sprzedaży domu Kossoniów było wyraźnie widać, że zniknęły charakterystyczne malowidła ze ścian.
- Domy sąsiadów (a były to adresy Frezji 15 i 19) przedzielił brakujący numer, bo wybudowano tam nowy dom.
- Co do wersji z Majką, to też ciężko, bo jej mieszkanie było tak naprawdę poddaszem Kossoniów, a kawiarenka - piwnicą

A co do Rodzinki - macie rację, zwłaszcza z zachowaniem dzieci w stosunku do rodziców. A „przeciętne” dzieci, które oglądają to na potęgę, szybko podłapują.
No i te uciążliwe lokowanie produktów. To jest bardziej jak długa reklama z wplecionymi wstawkami serialowymi.
Obejrzałam dwa odcinki, podziękowałam. Uważam, że to jednak za mało, aby ocenić, więc powstrzymuję się od oceny.

ocenił(a) serial na 6
mikulo1

wiesz, z jednej strony no to przecież nie zrobią serialu ukazującego biedaków zamieszkałych w 30m2. , ale masz racje . Mnie też to najbardziej wkurza.

ocenił(a) serial na 1
mikulo1

brawo mam takie samo zdanie

ocenił(a) serial na 1
mikulo1

Brawo brawo i jeszcze raz brawo. Takich wypowiedzi tu trzeba.

sss_111

No jak w ten sposób to ująć to racja - obrazek przedstawiony tylko z życiu tym, którym sie w pl powodzi.. Ale, że to serial to żeby ciekawiej i nowośniej to tak pokaze jest w końcu ten serial prezentowć ma idealna polską rodzinę 21w niby.

użytkownik usunięty
Logan_Cole

Polsza to kraj absurdu - na Zachodzie to jest tysiace takich rodzin (Niemcy, Austria, Holandia) - Maja ladny, duzy dom, duzy samochod odpowiedni dla rodziny z 3 dzieci, nowoczesne meble, wakacje 2 razy do roku, i jest to klasa tzw. srednia (A Middle Class) - A w Polsce to juz SYNONIM BOGACTWA? Z ktorej strony, sie pytam?
U mnie w domu tez zawsze bylo podobnie, a nie uwazam sie za bogata :)

użytkownik usunięty

Zgadzam się w 100%

W Niemczech czy Holandii jest wyższa stopa życiowa i dlatego to, co tam jest normą u nas uchodzi już za pewien luksus. Nie można wobec kraju bogatego i jednak mniej zamożnego stosować tych samych kryteriów.Tak samo z punktu widzenia jakiejś chińskiej czy koreańskiej wioski polska wiejska, uboga rodzina nie jest wcale aż taka uboga, ba, pewnie nawet ma całkiem dobrze, bo przecież dużo lepiej.
A co do nieuważania się za bogatego to jest to dość często wypowiadany tekst przez osoby zamożne. A może to dlatego, że człowiek współczesny zawsze chciałby więcej i więcej i zawsze więcej...

użytkownik usunięty
pospolitazuzanna

No wiesz, ja pisze tak ze swojej osobistej perspektywy - polowe zycia spedzilam za granica, mam co prawda polskie obywatelstwo (ale moze kiedys sie go zrzekne) i dla mnie to co pokazuja w tym serialu pt: Rodzinka.pl to nic niezwyklego.
Dom jak dom, ale ok, rozumiem ze dla niektorych to juz oznacza ze ktos musi miec niesamowicie duzo kasy :)

mikulo1

Rzeczywiście w Polsce meble z Ikei i Dacia to synonimy bogactwa?

mikulo1

prezentuja klase srednia,nie sa bogaci..mieszkaja w malym domku na kredyt,jezdza tanim samochodem,nie jedza frykasow..
...

mikulo1

kazdy małolat mowi na rodzicow starzy..otrzasnij sie...wracaj do kosciola sie modlic..

ocenił(a) serial na 1
JANmsciciel

Nie każdy małolat - tylko źle wychowany, dla którego koledzy są ważniejsi od rodziców. Szkoda że tylko takich jest coraz mniej - ostatnio ze zgrozą słuchałem przez okno jak smarkacze na boisku śpiewały Nagłego Ataku Spawacza "I co teraz powiesz na to".

Hagan

powiem ci ogarnij sie chlopie

ocenił(a) serial na 1
JANmsciciel

Nie. To ci gówniarze powinni się ogarnąć, póki jeszcze mogą, jeśli nie chcą wylądować na marginesie społeczeństwa.

ocenił(a) serial na 10
mikulo1

Podoba mi się ten serial, bo nie mam ochoty oglądać o przeciętnej polskiej rodzinie, która ledwo do kolejnej wypłaty daje radę. Dobrze jest sobie usiąść wieczorem i obejrzeć coś lekkiego... i niekoniecznie porównywalnego idealnie z życiem :)

ocenił(a) serial na 7
mikulo1

Zgadzam się z autorem tematu . Ja uważam , że prezentuje on nierealistyczny styl polskiego życia . Oni mają wszystko czego dusza zapragnie . Dom czysty i piękny jak marzenie, drogi samochód . Każdy ma własny tablet , pomimo iż w każdym pokoju jest komputer włącznie z laptopem , Playstation, dobry telewizor i inne najlepsze sprzęty ... Lodówka jest pełna jedzenia , a mimo to codziennie kupują masę jedzenia w Almie . Serial jest przesycony lokowaniami produktu , co osłabia dzisiejszą tvp ...

bula97

A może po prostu tyle zarabiają, że ich na to wszystko stać?

ocenił(a) serial na 7
polishserial

Nie mówię przecież , że kradną, ale tylko nieliczne rodziny w Polsce mogą żyć na takim poziomie . A ten ich dom ? Przy tylu rozwydrzonych dzieciakach to nie wyglądałby jak z katalogu :-)

mikulo1

Przeciętna polska rodzina nieistnieje.
Takie seriale mimo wszystko kreują plastikowe społeczeństwo. Kupują jakieś chore telefony, tablety ch wie co jeszcze, komputery itp a sami nie wiedzą po co to wszystko. A no po to że jak ktoś ma to i on musi mieć nawet jakby zaczęło się kupowanie gówna na wielką skalę to wszyscy by je kupowali bo są poprostu bezmózgami i taka jest przyszłość tego świata coraz mniej mózgu w głowie i ten świat przez to upadnie.

KopsonKrk

Świat gdzie komuniści pozwolili sobie na tak dużo i nikt z tym nic nie robi-wszyscy się godzą na takie życie. Przyszłość-globalne więzienie, ludzie=bezmózgie maszyny taka przyszłość czeka ten świat niestety.

ocenił(a) serial na 10
mikulo1

Te ich ciuchy to też zwykle są z sieciówek, a takie młodzieżowe buty z H&M, House czy Cropp drogie nie są.

Swagger97

A co z Kubusiem (zdaje się, że tak nazywa się środkowy z Boskich juniorów), który pocina w koszulkach, bluzach 79TH.? Bynajmniej nie sieciówka a tanie też nie są :)

mikulo1

Reklamy reklamami. Ale zwróćcie uwagę na bliskość jaka jest między nimi, mentalna. Posiłki jedzą razem, jak któryś członek rodziny ma problem to reszta stara się mu pomóc. Klimat jaki panuje w tej rodzinie mi się podoba...jest zrównoważony. Całe wyposażenie domu to IKEA, wiem bo sam mam większość rzeczy z IKEI. Tak jak ktoś wcześniej napisał, nic przesadzonego: normalny dom na kredyt, mały samochód, czasami wakacje. W czym widzicie tu problem? Gość jest architektem w Warszawie...i to chyba jakimś kiepskim skoro stać go tylko na tyle.
"Starzy"? No błagam, sam tak mówiłem o swoich rodzicach, a dzisiaj są już szczęśliwymi dziadkami. Ale jak potrzebują czegokolwiek to lecę na złamanie karku. Szacunek mam.
Autor tematu, jak dla mnie, to troszeczkę popłynął z wypowiedzią. Chyba taki mały idealista, co? Proponuję Klan lub Złotopolskich...

mikulo1

Poza tym co już napisałam i tą wylewająca się na forum tego serialu typową dla Polaka wrogością i jadem sączącym się od zawiści, bo komuś się powodzi...pragnę dodać , że kiedy dobrze wychowasz swoje dziecko, to w żadnym większym i na dłużej wpływającym stopniu tv nie jest w stanie takiego dziecka zdemoralizować, także może przestaniemy szukać winnych dokoła a odważymy się spojrzeć na siebie? Zamiast szukać wymówek może byśmy zrobili jeszcze coś, zanim będzie za późno bo potem powiemy, to wszystko wina telewizji! Nie popieram wcale tego, żeby powszechnie przekazywać złe wzorce i jak najbardziej powinniśmy na to reagować, ale czy jedynka dla serialu na jakimś forum cokolwiek zmieni? Dajmy coś konstruktywnego od siebie a nie jakieś bezsensowne pyskówki i dywagacje na temat czegoś, co tak na prawdę obnaża Nasze wewnętrzne lęki i poczucie winy.