To lata 60te. Inna bajka, inny klimat. Tak było. Teraz w Polsce nie pali się w pracy czy w restauracji. Sztucznie to wygląda.
Lokowanie produktu wyszło im wysmienicie. Gorzej serial. Takie połączenie rozlewiska i plebanii. Ale palą wiarygodnie :P
Tego się nie da oglądać. Nawet w starych filmach tyle go nie było. Pani reżyser chyba się musiała z kimś założyć, czy da się zrobić film w którym w każdej scenie będzie ktoś z petem. Nie powinni tego puszczać w TV, reklama papierosów jest zabroniona. Nie da się tego gdzieś zgłosić? Nowa uśmiechnięta Polska w petem w ustach, jedni gorsi od drugich.
Nie wiem jakie ty stare filmy oglądasz ale ja przed chwilą oglądałem Kojaka na Stopklatce . Pili palili i grali w pokera . :) Fakt że za darmo . Mało tego szły bez krępacji rasistowskie teksty . A co na polskim podwórku ? Weźmy takie 07 zgłoś się pili pali nawet funkcjonariusz milicjii na służbie poszedł w jednym odcinku na piwo . A krypto reklama ? Też była fakt że za PRLu mało do byłodo reklamowania i w sumie to nie miało sensu bo i tak wszystko co było to szło . Ale tak z pamięci Camele Pollena Lot akurat jestem na świeżo po tym serialu . A w filmie "Zamknąć za sobą drzwi " jeden ze złych miał nawet pseudonim CocaCola . Więc nieco przestrzeliłeś z tymi "starymi filmami " że jakoby wolne od kryptoreklamy . :)
Przecież ja nie mówię że w starych filmach sie nie paliło. Tak jak mówisz paliło się , piło i opowiadalo rasistowskie żarty. Ale tam to wydawo spontaniczne, było to wszystko przeplatane. A tutaj jakby ktoś pilnował żeby w każdej scenie był ktoś z petem w zębach, bardzo to sztuczne i na siłę.
Syf, od razu widać styl TVP a gdyby puścili w Polsacie to pasowałoby jak ulał !Kicha stolcowa
Film zaczęto kręcić na początku sierpnia ubiegłego roku, więc z tą polityką nie trafiłeś.
E tam, nie wszyscy, ojciec profilerki nie pali, matka zaginionej dziewczyny nie pali, babcia córki komisarza i pewnie znaleźliby się jeszcze inni...
Rzeczywiście można odnieść wrażenie, że sponsorem serialu są koncerny tytoniowe...prawie każda scena zaczyna się od jarania lub odpalania.
Wydaje mi się, że po prostu przy takich stresujących zawodach faktycznie się pali. Tak samo było w serialu Wataha. Aktualnie mogli się chociaż przerzucić na tę podgrzewacze do tytoniu, to by było wiarygodnej.
Przynajmniej rzeczywistość a nie jak w większości produkcji - polityczna poprawność - zero fajek, alko najlepiej bezalkoholowe za to musowo przynajmniej para gejów i paru pokrzywdzonych przez los osobników innego koloru skóry niż biały.
Ale co tam ja jako palacz uwielbiam ten klimat. Komisarz Nadzieja ciągle z ćmikiem za uchem i oczywiście palący przy biurku. Pewnie lepiej mu się myśli. Ale poważnie to klimat jest jak na posterunku palą kiedy chcą....