PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127059
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Pytanie do tych którzy ten odcinek oglądali:

Jak wyszły piosenki w polskiej wersji? Fajnie się słuchało czy lepiej jest po angielsku?

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Po ang. nie słuchałam, ale po polsku było (sorry za określenie, ogólnie nie używam takich wyrazów, ale tu muszę go użyć ;) ) zaje*iście! :D
Ta... powiedzmy, ballada Bulgota i duet z Kowalskim, i piosenka Skippera! I ten rap Juliana... ^^ Zarąbiste!!! :D:D:D

ocenił(a) serial na 8
Szeherezadaa

Ten jeszcze bardziej chcę obejrzeć ten odcinek! :D Błagam, niech ktoś szybko wrzuci na youtuba, bo nie wytrzymuję.

użytkownik usunięty
Merkura

Niedługo może pojawi się na bajkitv.pl, stamtąd można pobrać za darmo.

albo skąd: http://chomicuj.pl/WookieLG/Seriale/Pingwiny+z+Madagaskaru+%28DUBBING%29/NOWE+OD CINKI+DLA+ZNJAMOYCH+Z+FILMWEBU

tylko w linku zamieńcie "c" na "k" w słowie, które stoi po http, dwukropku i dwóch ukośnikach

ocenił(a) serial na 8
Wookie_LG

A kiedy on leciał?

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Dzisiaj rano o 9.35. Ale jak coś to bd jeszcze jutro o 17.35

użytkownik usunięty
Wookie_LG

Niestety, na Chomicuju jest limit, więc trzeba mieć kasę. A na bajkitv.pl jest za darmo. Ale dzięki za te pliki, Wookie, przydały mi się. ;)

Wookie_LG

Dzięx wielkie :D Ściągnę se ,to powiem,jak bardzo pokocham ten odc ;)

użytkownik usunięty
Szeherezadaa

Czy tylko mnie się wydawało, że Bulgot ma inny głos, niż w jego poprzednim odcinku? Nie wiem, czy tak, czy nie, ale miał lepszy. Ale strasznie irytujący był Alex. I to dodatkowo Skipper strasznie szybko przypomniał sobie, kim jest itp. No i to "Where am I? Who am I?" nie brzmiało tak fajnie w polskiej wersji jak w angielskiej...

Co do piosenek: nie były żałosne, ale lepiej wyszły po angielsku.

Ogólnie, tłumaczenie nie jest złe, ale mogło być lepsze.

ocenił(a) serial na 9

Dobrze ci się wydaje, głos za Bulgota podkłada inny aktor. Piosenki mi się podobały ale po angielsku lepiej brzmią.

Tak jak kolega wyżej - niezłe po polsku,ale angielskie lepsze. Alex wkurzający,Bulgot do przeżycia.

ocenił(a) serial na 9
Merkura

Ja również sądzę (nie zbijcie mnie) że po angielsku ciut lepiej, ale to moje zdanie.. po prostu ja najpierw oglądałam ten odcinek z oryginalnym, angielskim dubbingiem, więc może dlatego wydawał mi się nieco lepszy od naszego, co jednak nie zmienia faktu że oba trzymają poziom i miło się słucha ; )

ocenił(a) serial na 8
Mika9842

a mi się za to nie podobał dubbing alexa oraz bulgota, poza tym dobrze.

użytkownik usunięty
lisek696

Alex był po prostu irytujący. A od Bulgota nie wiem, co chcesz, ten nowy aktor jest o niebo lepszy od poprzedniego.

Bulgotowi głos podkładał Jacek Bończyk. Alex faktycznie nieco irytujący, w filmowej wersji lepszy. Ang. wersji nie oglądałam, ale posłucham sobie później piosenek, które w naszej wersji podobały mi się :) Jak dla mnie Bulgot ładnie śpiewał, ale jestem przekonana że po angielsku wyszło to jeszcze lepiej :)

Flutterlie

A tak w ogóle... Nowe odcinki podobały mi się. Fajne, może nie jakieś wyjątkowo epickie, ale miłe zakończenie sezonu (tak wiem, w oryginale te odcinki nie kończyły sezonu, Bulgot wręcz był w środku). Zwłaszcza odcinki specjalne trzymały poziom, jak dla mnie.

Flutterlie

To na Nickolodeonie leciał pełny "Powrót Zemsty Doktora Bulgota" ? Na internecie można znaleźć 20 minutową wersję kończącą się napisem "Ciąg dalszy nastąpi". Dlatego też się zastanawiałem kiedy puszczą dalej, a tu widzę piszecie o piosenkach...

ultimate

Tak, leciały obie części, dwa razy je powtórzono (premiera była wczoraj, dziś o 17.35 powtórka).

ocenił(a) serial na 8
Flutterlie

Przed chwilą obejrzałam i muszę powiedzieć, że lepiej mi się słuchało piosenek po polsku. Może dlatego, że bardziej podobają mi się głosy polskich aktorów. A głos Alexa nie był wcale zły

Merkura

Wiesz, ja też postanowiłam wysłuchać piosenek po ang. i... po polsku wyszły niemal tak samo dobrze (o ile nie lepiej). Tzn. Bulgot lepszy, ale inne faktycznie lepsze po naszemu :) Alex był gorszy niż w filmie, ale dawał radę :P

Merkura

OK, obejrzałam kilka razy i stwierdzam ostatecznie - pod pewnymi względami (głosy niektórych aktorów,np. Skippera czy Julka) wyszło lepiej niż w oryginale, a pod niektórymi (Bulgot,Alex,tłumaczenie piosenek) gorzej, lecz mimo to odcinek niezły :D

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Ja tam nic nie mam.
Odcinek spoko,ale...
No właśnie.
Zauważyliście,że Bulgotowi chyba zmienili głos?
Wcześniej raczej nie podkładał go a Pazura.
Druga rzecz.
Piosenki>?
Spodziewałam się lepszego duetu Bulgota z Kowalskim.
Ale rozwaliło mnie to.
Ski:Ty wysoki,chyba masz na imię Kowalski.A na nazwisko Analiza.Kusi mnie by powiedzieć Kowalski Analiza
Padłam!A więc od dziś zmieniam nazwisko na Analiza ;P
Buhahhaha ;D

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Ja się bardzo cieszę, że zmienili głos Bulgota. Ten stary mnie tak wkurzał i irytował.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Hmh,mi to wszystko jedno.
Ale musiałam się przestawić...

Angela1997

Ja też się cieszę na zmianę głosu Bulgota - podkładał go Jacek Bończyk, pisałam wyżej. I jak dla mnie mimo wszystko większość piosenek lepsza po polsku. A z "Analizą" było dobre :D

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

No Analiza mnie rozwaliła
Rapujący Julek był bombowy.
Tylko szkoda,że dali tak malutko partii wokalnych Kowalskiemu.
A Bulgot dostał własną piosenkę O.O

użytkownik usunięty
Angela1997

Bulgot brzmiał lepiej. Piosenki - już nie.

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Bulgot dostał 2 piosenki. xD

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Emm,tak jakby.
Ale ta pierwsza łączyła się z drugą.
A Kowalskiemu dali taki marną rolę drugoplanową,chociaż tak pięknie śpiewał...
Uu nie ładnie ;D

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

No właśnie. ;/ Kowalski zasługuje na występ solo. Szkoda też, że Szeregowy mało śpiewał. Lubię jego głos. :P

Merkura

No szkoda, ale to akurat nie wina polskich tłumaczy. Trzeba do twórców napisać prośbę o więcej piosenek. Chociaż z drugiej strony to jak zaczną ich robić od groma, to stracą na wartości.

ocenił(a) serial na 8
Flutterlie

Przydałoby się trochę więcej piosenek w serialu. Oczywiście nie w każdym odcinku, bo w takim Fineaszu i Ferbie, piosenki zaczęły mnie męczyć. ;/

użytkownik usunięty
Merkura

Nie, zdecydowanie nie! Dużo wcale nie znaczy dobrze, a tyle ile jest, wystarczy.

ocenił(a) serial na 10

Też się nie zgadzam. Akurat w tych wszystkich serialach i bajkach nie lubię momentu, gdy zaczynają śpiewać i w ogóle robić jakiś musical ;/
Co nie zmienia, że akurat w tym odcinku wypadło to genialnie! :D (w angielskiej wersji, w każdym razie :P)
Chociaż fakt, powinni dać więcej do popisu Kowalskiemu :P
Ale i tak najlepszy to był Julian ;D (akurat tutaj wolę wersję Polską :P) I Bulgot :P
Marlena zresztą też fajnie śpiewała.

Ale żeby tak... co odcinek? Ee... Nie, dziękuję.

ocenił(a) serial na 8
Tinel

Nikt nie powiedział, że w każdym odcinku.

Merkura

Co odcinek to nie. To nie pasuje do PzM. Ale jakby dawali takie piosenki jak np. Autobus z piekieł bram nieco częściej (dosłownie w kilku odcinkach) to nie byłoby tak źle, prawda? :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Em... Dobra, zagalopowałam się :P
Ale jak dla mnie, wystarczyłoby, powiedzmy... 2-3 piosenki na sezon. Nawet takich jak Autobus z piekieł bram. Co za dużo to nie zdrowo :P

ocenił(a) serial na 10
Tinel

No policzmy...
W drugim sezonie piosenek...
Hmhm,"Autobus" i "Czas stop"
(W obu śpiewał Kowalski ;D)
No i chyba teraz w Returnie...
Chociaż była też krótka wstawka Skippera "Kto wymiata"
Ale to chyba wszystko ; )

Angela1997

Takich jak Kto wymiata to nie liczę, to bardziej rymowanki.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Yhmh,tak więc powiedziałam,że to wstawka.
Więcej piosenek nie kojarzę.
Chociaż teraz z odcinka "Operacja:Antarktyda"
Ta Szeregowego i Żarłoka.
TO IMIĘ MNIE WNERWIA! O.O
Wolę amerykańską Hunter ;D

Angela1997

Hunter faktycznie brzmi lepiej. Ale piosenka z Operacji Antarktyda też niezła :)

ocenił(a) serial na 8
Flutterlie

W operacji: Antarktyda była jakaś piosenka? O_O Oglądałam po angielsku i jakoś jej sobie nie przypominam.

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Była...
Szercio i Hunter śpiewali ;D

użytkownik usunięty
Angela1997

"8,523 miles!
Feels like half of a minute!
Over before you begin it!
Best friends we will be!
At the bottom at the sea!
For 8,523 miles!"

Tekścik tej piosenki.

użytkownik usunięty
Merkura

Hmm... Ktoś tak powiedział? Nie? Nie. Ale tak jak Tinel pisze, ja też uważam, że powinny być 2-3 piosenki na sezon, lub GÓRA 4-5.

Ja uważam że jakieś 4-6 piosenek na sezon powinno być, więc blisko :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Taak,myślę,że tyle byłoby w sam raz.
Ale jakieś fajne,rytmiczne,żeby w ucho wpadały.
Tak jak "Ja i mój JJ" ;D

Angela1997

No. A kojarzysz skąd można ściągnąć "Kongę" i właśnie "Ja i mój JJ"? I nie z chom.ikuj.

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

"Ja i mój JJ" można ściągnąć ze strony http://ulub.pl/x4LSVgppLp/julian-ja-i-moj-jj
A Konga... Nie wiadomo :P

ocenił(a) serial na 10
Tinel

Ostatecznie zawsze można wejść na youtube i odpalić filmik w którym jest ta piosenka (wystarczy wpisać w wyszukiwarkę yt, powinno wyskoczyć :P). Nie wiem czy wiesz, ale każda rzecz która robisz w internecie jest gdzieś zapisywana na dysku i teraz tylko zależy z której przeglądarki korzystasz :P
Jak z Google Chrome, to wystarczy wejść na Mój komputer -> Dysk C -> Documents and settings -> (nazwa użytkownika) -> Ustawienia lokalne -> Dane aplikacji -> Google -> Chrome -> User Data -> Default -> Cache. (radziłabym wcześniej odhaczyć opcję "nie pokazuj plików ukrytych" jeśli masz ją zaznaczoną)
Wystarczy, że po obejrzeniu filmiku ustawisz w kolejności zmodyfikowania i w ostatnim pliku dopiszesz rozszerzenie .mp4 . Z tym, że będzie to w formie filmu, więc niestety w Winampie tego nie odtworzysz (raczej w AllPlayerze :P) a na przekonwertowaniu się nie znam, więc nie pomogę :P
Więc to taka opcja... jakbyś tak koniecznie chciała mieć tę Kongę ;D