PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127049
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Jakiś czas temu szukałam fanficów z PzM. Po polsku niestety niewiele jest takich
opowiadań, ale jakieś znalazłam:
http://www.fanfiction.net/s/7567161/1/Dziwne_nawyki - krótkie anegdoty, nawet niezłe
http://forum.vampirciowo.pl/viewtopic.php?t=387 - to opowiadanie nie ma zbyt wiele akcji,
bardziej skupia się na uczuciach, ale strasznie mi się spodobało
http://angelika-smigielska97.blog.onet.pl/ - blog Angeli1997, opis jest niepotrzebny - należy
przeczytać to samemu :).

No i jest jeszcze moje opowiadanie:
https://docs.google.com/document/d/1vsEHlZdTo_XUmIfRzpXPN9ca16DvVefuWGuS9k9NF
Fk/edit - może nie jest jakieś wybitne, ale miło by było gdyby ktoś się skusił i przeczytał :)

Znacie inne fanowskie opowiadania? Jak tak, to dawajcie w komentarzach (głównie chodzi
mi o fanfici pisane po polsku, ale jak są jakieś wyjątkowo dobre po angielsku, to też mogą
być)

Flutterlie

https://docs.google.com/document/d/1vsEHlZdTo_XUmIfRzpXPN9ca16DvVefuWGuS9k9NFFk/ edit - tamten link nie działa, ten chyba już tak.

Flutterlie

Ten też nie działa
Fajne o pingwinach są na fanfiction.net ,poszukaj o Skilene - są naprawde dobre

marina1318

Musisz usunąć spację po 9ca :). Jak przeczytasz to napisz co o tym myślisz.

Przypomniałam sobie jeszcze o tym
http://whitebag.deviantart.com/art/Jak-jej-to-powiedziec-1-5-193195440?moodonly= 123 - opowiadanie nie o Skilene, tylko o Marlence i Julianie (jest od tego jakiś skrót?).

Link, który podałam jako pierwszy w pierwszym poście pochodzi z fanfiction.net. To jedyny, który znalazłam po polsku, ale postaram się przeczytać jakiś po angielsku (trochę to potrwa, biorąc pod uwagę poziom mojego angielskiego, niemniej dzięki że coś mi poleciłaś :))

Flutterlie

Spooko ,nie ma za co
PS.Juliene-skrót od Marlenki i Juliana

Flutterlie

Przeczytałąm Twoje opowiadanie - niezłe! Dobrze napisane ,naturalne -jeśli napiszesz jeszcze jakieś ,to daj koniecznie link ;)

marina1318

Bardzo mi miło, że ci się podoba :D. Nie pisałam tego opowiadania "na siłę" - jak przyszedł mi do głowy jakiś pomysł, to go przelewałam na papier, a jak nie to trudno ;) Więc cieszę się, że wyszło takie naturalne.

Co do kolejnego opowiadania - niedawno zaczęłam je pisać, ale na chwilę obecną mam strasznie mało. Oczywiście jak skończę to dam link :)

Flutterlie

Hejka, jestem tu nowa:D JA też mam bloga o pingwinach, jak na razie to pisze opowiadanie, w którym Kowalski jest główną postacią. W prologu jest trochę o jego przeszłości i takich tam;p JJak na razie jest tylko jeden rozdział. Jeśli ktoś by chciał, mogę też pisać one-shoty^_^
www.penguins-of-madagascar.blog.onet.pl

KingOfAllLemurs

Przeczytałam Twojego bloga i nieźle się zapowiada ;-) Napisz może jeszcze kilka one-shotów,to będzie dobrze.

marina1318

Dzięki:D Chętnie napisze, tylko za bardzo nie wiem o czym :/

ocenił(a) serial na 9
KingOfAllLemurs

Zapowiada się bardzo fajny blog ;)
Na pewno będę go odwiedzać :P

Mika9842

Dzięki :)

KingOfAllLemurs

Dodałam one-shot Skilene (jak i również odrobinę Koju na początku). Nie zabrakło też tematyki przyjaźni między naszymi bohaterami:) Zapraszam
http://penguins-of-madagascar.blog.onet.pl/

KingOfAllLemurs

Na pewno przeczytam w wolnej chwili (czyt. pojutrze). A tak z innej beczki: Ślicznie rysujesz! Juliet i Harriet... po prostu cudo! Cholercia, sama zawsze marzyłam o talencie plastycznym, ale patyczak to wszystko, na co mnie stać :)

Flutterlie

Dobra, trudno. Wolnej chwili nie będzie pojutrze, bo była przed chwilą. Co tam, że jutro sprawdzian z historii, kartkówka z anglika i odpytywanie z franca! Pingwiny mają pierwszeństwo!
Przeczytałam wszystkie trzy opowiadania... no i powiem, że jestem pod wrażeniem.
1. Noah - zaczyna się b. interesująco, czekam na dalsze części
2. One-shot dla kogoś z trudnym nickiem - ogólnie uwielbiam humanizacje, ale to ciężko mi skomentować.
3. Rodzina - wzruszyło mnie (tak troszeczkę, ale jednak :)). No i ta scena, gdy Rico zakrył dziób Skippera, żeby ten nie powiedział jednego słowa za dużo - przednia!

Flutterlie

Dziękuję za opinię, mam chociaż jakąś motywacje do pisanie;p A co do rysunków, to bez przesady, żadne cudaxD Ale i tak dziękuję :)

ocenił(a) serial na 9
KingOfAllLemurs

Również przeczytałam twoje opowiadania. Są na prawdę dobre. PISZ DALEJ ;dd A co do rysunków to są świetne ;)) a uwierz że rzadko tak mówię. Jeśli wykonałaś je sama to na prawdę szacun ;P Sama szkicuję i trochę się znam i powiem tak: nie mam co skrytykować :)
Aż się miło patrzy ;)
9/10 spokojnie dam, bo jednak trochę (ociupinkę) bym je dopracowała ;]
POZDRAWIAM I CZEKAM NA KOLEJNE OPOWIADANIA

Mika9842

Dzięki:) Wczoraj w galerii kupiłam sobie poradniki o rysowaniu i mam nadzieję, że pomogę:D

KingOfAllLemurs

niezły oneshot ,ale KOJU? no wiesz.... ale masz plusa za Skilene ,kocham ten pairing <3

marina1318

Ja uwielbiam Koju <3 Ale nie martw się, właśnie piszę opo o Koris:D

ocenił(a) serial na 10
KingOfAllLemurs

Masz szczęście,że piszesz o Koris,już się bałam,że genialny Kowalski zostanie na zawsze połączony z durnym lemurem,który nawet nie wie ile to dwa razy dwa :D
Ale opowiadanko spoko ;)

Angela1997

Julianek jest durny, ale i tak go uwielbiamxD a o Koris jeszcze nigdy nie pisałam, ale mam pomysł:D Piszę od dwóch dni i nie mogę skończyć ._.

ocenił(a) serial na 10
KingOfAllLemurs

Ja piszę takie długie opowiadanie i właśnie doszłam do momentu,gdzie Doris się pojawia.Ale to dopiero za klika odcinków będzie na blogu :D

Angela1997

A ja mam ochotę na one-shoty :)

ocenił(a) serial na 10
KingOfAllLemurs

Ja nawet nie wiem czy potrafiłabym pisać krótko,zwięźle i na temat,hehe :D
Zawsze się rozpisuje,średnio jeden odcinek mojego opowiadania ma 14 stron.

Angela1997

U mnie to zależy;p

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

Zaczęłam czytać twoje opowiadanie i powiem że zapowiada się bardzo fajnie ;))

Flutterlie

thx :)
a powiedz,co myślisz o moim pomyśle na fanfika-Skipper i Marlenka strasznie się kłócą ,następnego dnia wydra znika .Pingwin razem z przyjaciółmi musi ją znaleźć i pokonać poczucie winy
Dopiero to wymyślam,ale muszę wiedzieć,czy warto dalej kombinować czy nie ;-)

ocenił(a) serial na 9
marina1318

A piszesz może jakiegoś bloga ;)) ?
Z chęcią przeczytam :P

Mika9842

bloga jeszce nie piszę ,ale zaniedługo zacznę

ocenił(a) serial na 9
marina1318

aha, to fajnie ;)
Poinformuj mnie jakby co

Mika9842

haha ,sukces!
jest blog!
http://mojepingwinyzmadagaskaru.blog.pl/

ocenił(a) serial na 9
marina1318

och..
od razu biorę się za czytanie ;P
jestem bardzo ciekawa ;))

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Czytałam twoje opowiadanie i brawo.Bardzo ładnie wyszło :D

Angela1997

dzięki :))) starałam się zrobić dobre ,ale mam trochę wątpliwości,czy nie jest zbyt poważne

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Nie jest w sam raz :D

marina1318

Mi również twoje opowiadanie bardzo przypadło do gustu :D

Flutterlie

cóż...zacytuje Morta : Uwielbiam Was!
Fajnie,że spodobało się moje opko ,na pewno zbyt szybko nie skończę pisać

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Opowiadanie super,faktycznie wyszło bardzo naturalnie :)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

To znowu ja ;D Ale weszłam tylko na chwilę
Powiedz mi.. jak ty to robisz? Twoje opowiadania są po prostu genialne... NIGDY nie widziałabym żeby ktoś tak dobrze potrafił napisać coś takiego.. No.. aż mnie zatkało.. czyta się bardzo lekko, szybko i na dodatek ciągle się uśmiecham! No kto by pomyślał?.. Chętnie czytam wiele blogów o Pingwinach z Madagaskaru, ale sposób w jaki piszesz swojego najbardziej przypadł mi do gustu i spoczywa na pierwszym miejscu w moim rankingu.. ;) pisz dalej, przed tobą sukces gwarantowany ;))

Mika9842

Chwila, o którym linku ty mówisz? Moje opowiadanie to tylko to z google docs. Do reszty dałam tylko linki, nie są moje.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

No wiem, wiem, po prostu źle dobrałam zdanie, bo nie chodziło mi o bloga tylko właśnie ten dokument. Miałam napisać ogólnie ,,opowiadanie" ale nie chciałam używać monotonni więc napisałam blog, ale to tak z przyzwyczajenia ;))
A mówię o tym ostatnim linku z podpiskiem :
No i jest jeszcze moje opowiadanie:
Mam nadzieje że wszystko zostało wyjaśnione ;)

Mika9842

Aha, rozumiem. Fajnie, że ci się podoba. Ale bez przesady, wielkie dzieło to nie jest :). Mam nadzieję, że gdy skończę następne opowiadanie, również je przeczytasz ;)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

NA PEWNO ;dd !!
Tak mi się spodobało, że czytam je 2 raz xd

Mika9842

Czytasz je 2 raz? Nieźle. Mi się już nie chce na nie patrzeć (na własnej skórze przekonałam się o prawdziwości cytatu Kuby Wojewódzkiego). Co do 2 opowiadania: Nie ciesz się tak, na razie mam 2,5 strony :P. Mogłabym ci ewentualnie podać tytuł, ale jest wymowny i nie będziesz mieć niespodzianki ;)

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

No, tak strasznie mi się spodobało, że nie mogłam się oprzeć i przeczytałam po raz kolejny xd
No to sobie tam na spokojnie skończ pisać a ja poczekam ;)
Z niecierpliwością ale poczekam ;D

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

A moje na którym miejscu?Wiecie cieszę się,że nie jestem osamotniona w pisaniu opowiadań...heh
A i mam ta

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Sorki coś mi przerwało-to pewnie Skipper,bo za bardzo się rozgadałam-wracając.Chcę zrobić Mam talent dla pingwinów i zwierząt w zoo,konkurs,który rozstrzygnie kto jest największą gwiazdą i czy lemury,czy pingwiny są w tym lepsze.Co ważne będziecie mogli mieć w tym swój udział.Ja wam wszystko dokładnie opiszę,a wy użyjecie wyobraźni i będziecie głosowali,kto powinien wygrać.Zdradzę,że w planie jest śpiew i taniec.Co myślicie?

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No, no, no.. pomysł bardzo fajny i trafny ;) Taki oryginalny, bo tego chyba jeszcze nie było ;))
W ogólne zapomniałam o twoim blogu! Przepraszam ;P ale tak żebyś mnie nie znienawidziła to wiedz że wchodziła na niego codziennie by zobaczyć czy jest jakaś nowa notka, nie licząc tego rozczarowania, no ale przecież są ferie i również blogerzy muszą odpoczywać ;D
Ale wracając do Twojego opowiadania to jest również jednym z moim ulubionych i szczerze mówiąc to nie potrafię wybrać które jest jednak na 1 miejscu, bo nie chce nikogo urazić ani nic.. więc... są na podobnym poziomie i oba bardzo mi się podobają;D
Nie znienawidź mnie proszę ;p

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

Co ty tam mówisz,nie mam za co...Każdy ma własny gust i w ogóle,więc się cieszę,że masz taką opinię :D
A i dodałam dziś dwie nowe notki,tak w ramach rekompensaty,za moją nieobecność. :-)

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

No to od razu biorę się za czytanie ;DD