PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121884
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
byledopiatku

No przecież wiadomo skąd to się wzięło wszystko:p Po zerwaniu odbiła jej korba, wszyscy chyba pamiętamy te durne filmiki i zdjęcia... A potem przeniosła swój charakter, mimikę, sposób mówienia na ekran. Moim zdaniem w 4 sezonie dobrze grała, odróżniła Elenę bez człowieczeństwa od tej z uczuciami (a to że ten wątek był idiotycznie napisany to już inna sprawa). Wszystko się pochrzaniło od 5 sezonu i trwa do tej pory.

ocenił(a) serial na 6

Nie wiem czy ten Ian mial na nia taki dobry wplyw, czy wprost przeciwnie, ale ja po prostu nie rozumiem tego, z wiekiem aktor powinien byc coraz lepszy, owszem mozna zanudzic sie graniem jednej postaci, czy moze miala ich wlasnie za duzo, ale mnie sie juz nic nie podoba w niej.. Oby tylko Tatii w TO nie zepsula, no ciekawa jestem jak jej to wyjdzie :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ponoć miał dobry, dojrzała przy nim i takie tam. Zresztą to było widać.
Ja się boję tego odcinka... po zwiastunie nie mogłam nic stwierdzić niestety.

ocenił(a) serial na 6

Ja tak samo, boje sie, ze bedzie cos tam mocno nie halo :D Poza tym, Tatia wybrala Elijaha\? :D Jakie to stereotypowe, ta Nina to ma za dobrze :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

No mnie też wkurza, ale spróbuj też postawić się na miejscu scenarzystów. Coś muszą wymyślić żeby ciągnąć serial. Gdyby Damon tak po prostu wrócił do opłakującej go Elki to nie byłoby żadnych dramatów. A tak coś się dzieje:P
Nina gra jak pustak i przez to zraziliśmy się do postaci.

ocenił(a) serial na 6

No jasne, ze cos musi sie dziac, tylko, ze z osoby uzaleznionej od jakis ziol, zjadajacej z bolu ludzi i placzacej w koszule przeszli do pustej laski, ktora mysli tylko o imprazach, a ten jej chlopak, o matko, mam nadzieje, ze szybko umrze :D Powinni jakos to wywazyc, np ze Elena ma pustke w sercu, jest bardziej katatoniczna czy cus..

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ale to już wina właśnie scenarzystów, a nie postaci... Elena nigdy nie była pustakiem myślącym o imprezach i chłopakach, nawet przed śmiercią rodziców kreowali ją na dojrzałą postać. Także nie wiem skąd u niej ta zmiana i nie rozumiem ludzi którzy twierdzą, że obecna Elena jest "starą, dobrą Eleną". Nawet mi nie mów o Liamie... już April była ciekawszą i ważniejszą postacią niż on xD Pustkę powinna mieć, a owszem, ale tak jak pisała, brak konsekwencji w scenariuszu...

ocenił(a) serial na 6

No dokladnie, wiec albo scenariusz kuleje albo Nina juz nie umie grac po prostu.. No ja nie moge jej ogladac, po prostu jak pojawia sie na ekranie z tym durnym usmieszkiem, to no nie moge.. Biedny Damon, jak sie dowie to zlamie mu to serce....:(

użytkownik usunięty

wymazanie wspomnień nie tylko daje większe pole do manewru z innymi wątkami, ale też będziemy mieli ładne reunion :D mi tam się podoba, byle nie za długo. No już pomijając brak logiki w całkowitym wymazaniu dobrych wspomnień z Damonem zamiast samej miłości, ale o tym już rozmawiałyśmy :D

użytkownik usunięty

Damon mówi w zwiastunie, że Alaric wymazał Elenie jej miłość. Nosz kurde, przecież on wymazał wszystko, miłość, przyjaźń, zrozumienie... no kuźwa wszystko. A w ogóle to zabawne, że ona tak go teraz nienawidzi, uważa go za seryjnego mordercę (a to że Stefan wybijał wioski to też jej wymazano?) bo skręcił kark Jeremiemu, skoro w prawdziwej wersji wydarzeń miała po prostu na niego focha xD W 2x01 powiedziała dramatycznym tonem, że go nienawidzi, a potem normalnie przy nim funkcjonowała. Ta jej nienawiść objawiała się zwyczajnym ignorowaniem albo droczeniem. W przeciągu czterech następnych odcinków rzuciła mu się na pomoc DWA razy. Także jeżeli po jego powrocie będzie rzucać ostrymi słowami, to ja naprawdę tego nie zrozumiem, zwłaszcza że teraz jest inaczej, zmienił się i kocha ją nad życie.

użytkownik usunięty

to by miało sens, gdyby zostało wymazane wszystko od.... początków 1 sezonu. Tylko wtedy go nienawidziła. Już w 1x11 go uratowała. Irytował ją, owszem, ale nie nienawidziła go. Przecież już w 1x15 było "we have something, an understanding", a później "don't make me regret being your friend".... a mimo to 2x01 pamięta. wiedziała, że go kocha w 3x01. po raz setny spytam - co sie stało z całym 2 sezonem? nic się tu nie klei, to nie ma żadnego sensu przecież.

użytkownik usunięty

Czy Elena zapomniała że kochała Damona, czy zapomniała ZA CO go kochała?To istotna różnica której nie raczyli nam wytłumaczyć. No ale z drugiej strony co mieli tłumaczyć, przecież słyszeliśmy rozmowę Eleny i Alarica. Szukali konkretnego momentu w którym się w nim zakochała. Znaleźli, wymazali, efekt domina, miłości nie ma. Ale reszta powinna zostać, zwłaszcza miłosne wyznanie z 2x08 (!!!). Czy Elena zdawała sobie sprawę z tego, że po zauroczeniu znienawidzi Damona? Jezu, tyle pytań, a nie dostaniemy nigdy żadnych odpowiedzi:D

użytkownik usunięty

Mnie strasznie irytuje sposób mówienia Niny. Jest tak bardzo nienaturalny, że to aż rani moje uszy. W samym jej głosie jest coś sztucznego i... tępego. No nie wiem, nie mogę tego przetrawić.

Właśnie, też mam problem z Niną, niemiłosiernie mnie wkurza i to się na Elenę przenosi. Gdzie są te czasy jak potrafiła dobrze zagrać daną postać?

użytkownik usunięty
byledopiatku

No do Stefana miałam zastrzeżenia i naprawdę szkoda mi było Caroline, bo zachowywał się jak dupek- szczególnie w tym 6x05, ale rozumiem go. "I'm lost" pobiło wszystko po prostu, co Stefan mógł powiedzieć po śmierci brata. A wyobraźcie sobie, jaki Damon będzie szczęśliwy, gdy zobaczy swoje camaro wyremontowane przez Stefana........ :D

ocenił(a) serial na 6

Ogolnie to prawda, ale mnie jakos szczegolnie przykro nie bylo z tego powodu bo jego relacja z Caro srednio mnie obchodzi, chamskie bylo to co zrobil Alaricowi, to ze mu sciemnial, to mnie wkurzylo, ale ogolnie ludzie roznie reaguja, wiec jestem w stanie mu wybaczyc to, zwlaszcza, ze jemu za move on dostalo sie od wszystkich, za to Elenie NIKT nic nie powiedzial, oprocz niego...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Wiesz, sama ich relacja mnie jakoś szczególnie nie obchodzi. Było mi szkoda Caroline, która wtedy najbardziej chciała, żeby było jak dawniej, a Stefan był jej nadzieją i naprawdę go potrzebowała.
No to prawda, chciał ruszyć naprzód i on najbardziej dostawał za to po dupie. Właściwie, to jestem to w stanie zrozumieć. Po co ma wracać "do domu" skoro nie ma tam Damona? Do Eleny? jego przyjaźń z Caroline może i była silna (o czym i tak scenarzyści przypomnieli sobie po 2 latach, więc...), ale nie aż tak silna, żeby wracać do miejsca, które zawsze by mu kojarzyło z bratem. Chociaż no nie wiem, z drugiej strony słyszę w głowie Enzo i "brothers don't give up"...

ocenił(a) serial na 6

Ja powiem tak, nie widzielismy tego co robil Stefan przez te 4 miesiace, kazdy ma chwile zwatpienia i mysle, ze za jakis czas kiedy bol by zelazal, czy chociazby ktos by mu palnal w leb, to ogarnolby sie, tak jak dzis Alaric mu przygadal (i dobrze) bo nie ladnie tak sciemniac.. Caro bylo mi zal, to prawda, ale ja wole z Enzo, wiec w sumie nie przykladam do tego jakis wiekszych emocji :D A Stefan naprawde nie mial do czego wracac, do bylej Dziewczyny, ktora byla dziewczyna brata? Do MF gdzie nie ma wstepu? No jedynie Caro.. Bo Alaric nie byl jakims jego wielkim kumplem chyba nigdy...

Też jestem w stanie go zrozumieć. Fakt, zachowywał się okropnie, ale przynajmniej nie chciał wymazać wspomnień o Damonie z pamięci, żeby było mu łatwiej. Awww, Damon się ucieszy :D Chociaż z tego, bo reszta nie zapowiada się wesoło...

ocenił(a) serial na 6
Kate123

No raczej nie pojda z Elena do kina.... :S :D

użytkownik usunięty
Kate123

ale już w następnym odcinku Dalaric, omg Kate czekałam na to od 3x20........... na nich dwóch, ŻYWYCH (w tym samym czasie xD), pijących bourbona :D
I jeszcze Denzo!!! Dalaric. Defan. Denzo.... czy mogło być lepiej? :D

To była prawda, że serial się popsuł w momencie śmierci Riczka. Teraz wrócił i serial się poprawił :P
Też się bardzo cieszę :D Bo naprawdę długo na to czekałyśmy :D

użytkownik usunięty
Kate123

Chciał wymazać Elkę w 4 sezonie żeby mu było łatwiej, a wtedy to poszło o totalną głupotę w porównaniu ze śmiercią ukochanej osoby. Nikogo nie bronię ani na nikogo nie najeżdżam, ale to są fakty:D Ja tylko liczę na to, że ktoś wytłumaczy Damonowi zachowanie Eleny, a najlepiej jeśli ona sama pokaże mu wpis z pamiętnika.

użytkownik usunięty

You've got the point.
Na to bym nie liczyła- na wpis z pamiętnika. Pewnie Alaric mu wspomni o jej załamaniu i to tyle.

użytkownik usunięty

Dlatego boję się że to będzie sirebond 2.0, czyli żadnych wyjaśnień, żadnych rozmów, totalnie niczego.. Chociaż mam nadzieję, że to nie będzie trwało tak długo jak sire shmire. Być może przed 6x09 nastanie kres tego cudownego wątku:P Ale cholera, mam Delenowe feelsy. Judge me :P

użytkownik usunięty

no ja liczę na 6x08. Nawet jeśli się nie wyjaśni nic i wspomnienia nie wrócą do tego odcinka, to ten Joshua tweetował o jakimś epic romance, a wiadomo że ma hopla na punkcie Deleny, więc coś się wydarzy. Ja też mam, spoko :D W ogóle to najchętniej bym wymazała z głowy ten fatalny 5 sezon i wszystko by było super :P

użytkownik usunięty

Tweetował i wysłał zdjęcia ze zbliżeniem na ich ręce, Elena chwyta dłoń Damona, pod spodem podpis: "What power do you have in your hands?". A teraz w zwiastunie mamy taką scenę: http://media.tumblr.com/3dc159476ffb9c8dbad9bab59ad8e0fc/tumblr_inline_neb5mlY80 q1r1fa01.png którą uznaję za foreshadowing:P Coś jest na rzeczy. A, no i ma być pocałunek w deszczu, ale na to się nie nastawiam, pamiętamy co było kiedys;P

użytkownik usunięty

https://www.youtube.com/watch?v=AHBnPRUor_w od razu pomyślałam o tym...
i tak samo jak w ich przypadku- ostatni moment przed śmiercią to trzymanie się za ręce.
Może Elena będzie miała jakieś przebłyski, będzie chciała sobie przypomnieć jednak, postanowi przekroczyć granice MF, chociaż na sekundę, Damon ją tam znajdzie i będzie to: http://theoriginalscw.tv/wp-content/uploads/2014/09/tvd.png
http://theoriginalscw.tv/wp-content/uploads/2014/09/delenarainkiss-1024x509.png
a tu Damon przed tablicą MF...

użytkownik usunięty

i tu opis 6x07...
MEMORIES FROM ANOTHER TIME – When the past comes back to haunt her, Elena (Nina Dobrev) is forced to face her problems head on. After a night out at the annual Whitmore Medical Center Fundraiser, Jo (guest star Jodi Lyn O’Keefe) opens up to Alaric (Matt Davis) about her own tragic past. Meanwhile Stefan (Paul Wesley), Matt (Zach Roerig) and Enzo (Michael Malarkey) resort to extreme measures when Tripp (guest star Colin Ferguson) withholds information about his vampire-killing operation, and Caroline (Candice Accola) is in a race against the clock when Sheriff Forbes (guest star Marguerite MacIntyre) gets caught in the middle of a dangerous plan. Elsewhere Tyler (Michael Trevino) and Liv (guest star Penelope Mitchell) grow closer, and Damon (Ian Somerhalder) stumbles upon a startling clue that renews his hope. Kat Graham also stars. Darren Genet directed the episode written by Rebecca Sonnenshine (#607), Original airdate 11/13/2014

http://theoriginalscw.tv/wp-content/uploads/2014/10/THE-VAMPIRE-DIARIES-3-536x35 7.jpg a tu trzyma zdjęcie i swój pamiętnik chyba, 6x07

This. To już jest naprawdę ostatni moment, żeby jakoś Defana odbudować.

użytkownik usunięty
Kate123

http://elirya.tumblr.com/post/101337222330/i-mean-nothing-ever-happened-between- us-he-just
nie oglądam już TO, ale może mi ktoś powiedzieć co się dzieje u Klausa i Camille? :D Bo ten fragment mnie trochę ruszył, "He just got under my skin, I guess" whaaaat

użytkownik usunięty

Dlaczego, dlaczego nie oglądasz? Ten sezon jest świetny. A sceny Klamille z ostatniego odcinka, o boże... było tyle Delenowych paralelli z poprzednich sezonów <333

użytkownik usunięty
Kate123

co jeśli.... zauroczenie nie działa poprawnie? Alaric wymazał Elenie jej miłość do Damona z pamięci, a jednocześnie zapomniała o całej ich przyjaźni. Alaric zauroczył Jo, i nie zadziałało. Elena zauroczyła tą ranną dziewczynę i potem widzimy ją jak wymienia dość długie spojrzenie z Liamem, a on sam zaczyna potem zadawać Elenie pytania i coś mu się nie zgadza, tak? Ivy zauroczyła tego faceta, ale ta część z uciekaniem od niej nie wynikała już z zauroczenia. Oczywiście można to wytłumaczyć werbeną w przypadku Jo, tępotą Ivy, przypadkowym spojrzeniem i błędami w scenariuszu, ale co jeśli to wszystko się jakoś ze sobą wiąże? Wszystko zaczęło się już w 6x01, gdy Elena zauroczyła Sarę, a ta przekroczyła granice MF i zauroczenie nie zadziałało. W każdym odcinku to się jakoś pojawia. Teraz Elena może poprosi Alarica (np w6x07) o przywrócenie wspomnień i znów coś nie zadziała, bo to by było za łatwe przecież. A to, że Elena zapomniała o wszystkich dobrych wspomnieniach z Damonem tak bardzo bije po oczach, że aż nie chce mi się wierzyć, że to aż takie niedociągnięcie... Nie wiem jak to wyjaśnić, ale może to wszystko ma ze sobą coś wspólnego.

ocenił(a) serial na 8

nie moge sie doczekac nastepnego odcinka w szczegolnosci dlatego ze bedzie Enzo. :) i Denzo ! jeszcze lepiej. Nie pamietam kiedy tak czekałam na odc TVD.

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=NLO9e79Fl1E&amp;list=UUPWQWav6BpPvtanCtloXkiw Alaric mówi że usunął wszystkie dobre wspomnienia:D Czyli wychodzi na to że wszystko okej, po prostu źle to przedstawili w pierwszym odcinku.

użytkownik usunięty

W drugim ;P

Kate123

Rety, tyle zaległości mi się nazbierało, a nie mam weny do oglądania :P

ocenił(a) serial na 9
Kate123

po obejrzeniu odcinka piątego oczywiście najnowszego sezonu z uwagi na to iż nie mam z kim pogadać o Pamiętnikach to muszę to napisać tutaj ; )
scenka z butelką kiedy Stefan rzuca a wiadomo kto chwyta ; > to jest normalnie MISTRZOSTWO chyba pierwszy raz miałem ciary przy PW no wowww ; D

użytkownik usunięty
Kate123

"If damon and bonnie end up together, what about elena? Wouldn't that hurt elena a lot? Also, it would kill jermey. Agh! I don't know what to do. I like jermey and bonnie together and damon and bonnie. I also love delena. How is this going to work out?"

Jak mi brakowało tego fandomu xDDD

omg xDDD

użytkownik usunięty
Kate123

JerMEy będzie zdruzgotany, to na pewno xD

Masz jeszcze jakieś perełki? xDDDD

Widziałaś już OUAT? W końcu obejrzałam 2x01 The 100 :)

użytkownik usunięty
Kate123

Zerknij na tag Bamon, tam jest mnóstwo perełek, można się nieźle uśmiać:D

"Bonnie and Damon love each other...
They may not realize it yet.
It might not be romantic just yet
But they do and you can tell by the fact that they are willing to risk themselves for each other.
The love between them is real and it’s strong!"

"So I’ve noticed that sometimes Bonnies Flannel were a bit to large for her, do you think Damon lend them to her?
Can you imagine if they did share clothes
http://31.media.tumblr.com/f769498f1d265890e5be6e1c9676fad8/tumblr_inline_nehc34 V6kd1qkwlsn.gif"

5 sezonów Deleny a oni nadal myślą że Damon się odkocha w Elenie i zakocha w Bonnie:D W takim długim denialu to nawet Elka nie żyła xD
Ale mówiąc o Bamonie, to ja chcę Bamonowy hug po powrocie Bonnie. Niech wszystkim kopara opadnie, szczególnie Caroline:D

Nie, jeszcze nie. A Ty?
2x02 jest jeszcze lepszy, koniecznie oglądaj.

Uwielbiam Bamona w tym sezonie, ale wiadomo, jako przyjaciół i tyle :) Nic z tego innego nie będzie, ale wiesz jacy są ludzie :D
Też bym chciała taki hug :)

Ja obejrzałam :D Jak to wszystko się ze sobą łączy :P
Jutro na pewno zobaczę. Chciałam dzisiaj, ale teraz jeszcze kończę SN, więc raczej już nie zdążę :P

Kate123

Wow, Castle 7x05 był świetny.

Kate123

Odcinek The 100 mnie zabił. Bye.

Kate123

Rumpel to jest wsza taka, on się nigdy nie oduczy:/ NA forum OUAT widziałam marzenia kto mógłby zostać uwzględniony w dalszych odcinkach. Jak dadzą mi Włóczykija z Muminków to ogłoszę ten serial najlepszym na świecie:D

użytkownik usunięty
Kate123

Skasowali Wiedźmy, co z moim OTP
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m96a61SfyI1qgvdf9o1_250.gif

ocenił(a) serial na 7

z East End ?? i nas zostawili z takim beznadziejnym zakończeniem :(

użytkownik usunięty
lola881

Niech mnie ktoś zauroczy i wymaże z pamięci to co się stało z Wendy i to co odwalił Dash.... :/ Jestem załamana...