PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121882
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
perpedes

No to by było coś w stylu Klanu wtedy :-) Musieliby jeszcze tylko zatrudnić Rysia do roli Klausa w zaświatach i było by już wszystko kompletne :-)

ocenił(a) serial na 7
jasiek007

Mi się odcinek bardzo podobał.Jeszcze bardziej nie mogę się doczekać następnego- Delena :D
Ja chciałabym, aby Tyler wrócił i był z Caroline.Matta już mam dość ; /
Podoba mi się ten pomysł, że Elena będzie mieszkać u Damona i Stefana.
ogólnie zapowiada się ciekawie. To wygląda jakby był środek a nie koniec sezonu.Akurat akcja zaczęła się dziać no.! ; )

Vikiii

odcinek przed chwila obejrzany. musze pochwalic tlumaczy, ze tak szybko uwineli sie z polskimi napisami :)
to, ze isobel sprzeda kat bylo dla mnie oczywistoscia.troche szkoda, ze mamusia splonela. mogla powiedziec elenie zanim zdjela naszyjnik wszystko co wie jesli juz tak bardzo chciala na koniec zyskac w jej oczach. alaricowy klaus to dla mnie bomba. lubie bardzo postac ricka wiec takie zwroty akcji mnie bardzo ciesza :) beznadziejny matt i pani szeryf moga jak dla mnie zginac juz w nastepnym odcinku. denerwuja mnie strasznie a teraz jak stali sie super antywampirzym teamem to patrzenie na nich mnie nawet denerwuje. dzieki bogu, ze damonowi zmienili fryzure i nie wyglada juz jak nick carter z backstreet boys :D czekam oczywiscie na delenowe sceny i na klauso-alarica :))

ocenił(a) serial na 7
red_nails

Obejrzałaś już po polsku.? Ja nie mogę znaleźć. ;(

Vikiii

na napisy24 znajdziesz polskie napisy :)
napiprojekt tez juz je wyszukuje :)

użytkownik usunięty
jasiek007

Mam mętlik w głowie, muszę sobie wszystko uporządkować... ale odcinek genialny. AlaricoKlaus - w życiu bym na to nie wpadła!

Gratuluję tylko Damonowi i Stefanowi świetnej skrytki na moonstone... xD

ja az sie zasmialam jak kat wyjela ksiezycowe mydelko :D

użytkownik usunięty
red_nails

Mnie to totalnie rozwaliło.. ja się cały czas głowiłam gdzie oni go schowali, myślałam nawet, że może Damon go w majtach chowa, a tu w mydełkach xD

Do Damona co chwilę ktoś strzela albo dziabie go kołkiem, nie byłoby bezpiecznie żeby nosił przy sobie taka droga zabawkę, ale kryjówka świetna.

użytkownik usunięty
alien_2

No chyba nie wzięłaś tego na poważnie;)

ocenił(a) serial na 6

haha, w majtachXD
MOC!

Też się głowiłam, gdzie ta skrytka :D Ale jak już Kat poszła umyć ręce i pokazali te mydła, to można było się domyślić. A tak swoją drogą, muszę przyznać, że bardzo podoba mi się pomysł na taką mydelniczkę i chyba sobie taką zrobię :D świetnie to wygląda moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 8
brawur

To jak już taką będziesz miała to pamiętaj żeby tam wsadzić swój kamień księżycowy :-P i wszystkie inne wartościowe rzeczy, złoto, diamenty itp. :-) bo przecież schowanie tego w jakimś sejfie przerosło Damona :-P

ocenił(a) serial na 7
red_nails

Dziękuje.Zaraz sobie ściągnę :D
Hmmm ciekawe co teraz będzie z Kat skoro Klaus wrócił. Pewnie nie długo zginie ;)

jasiek007

Odcinek zwalił mnie z nóg! Ale to co szczególnie zwróciło moją uwagę, to jedna ze scen pod koniec odcinka - rozmowa Stefana i Damona na temat Bonnie. To dziwne spojrzenie na końcu... I tak oto naszła mnie myśl, że być może Stefan też jest po stronie pierwotnych? Co do Damona wątpię - jego wyznanie miłości Elenie, po którym ją zauroczył mówi samo za siebie. Ale Stefan jest podejrzany. Nawet jeśli rzeczywiście chce bronić Elenę, może również chcieć użyć mocy Bonnie przeciwko Damonowi w dogodnym momencie. Mógł też zostać zauroczony przez pierwotnego. Coś tu w każdym razie nie gra i czuję, że w kolejnych odcinkach czeka nas dużo większe zaskoczenie niż w ostatnim odcinku.

użytkownik usunięty
pkjm

Aleś wymyślił/a;)

pkjm

huhu. co za teoria :>

red_nails

Nie no Stefan jako jeden z pierwotnych czemu nie:D na pewno obiecali mu w zamian własny bank krwi:D

red_nails

Wszystko jest możliwe. A żeby Elena w końcu mogła być z Damonem (a sądzę, że prędzej czy później to raczej nieuniknione), Stefan musi coś przeskrobać. Tak po prostu nie poleci do Damona.

ocenił(a) serial na 6
pkjm

Stefan musiałby wpierw na głowę upaśćXD

WhiteDemon

Oj tam, Bill w TB też na początku był dobry...

ocenił(a) serial na 6
pkjm

E tam, według mnie Billuś nigdy nie był dobry, ino się od początku zgrywał.
I nie mam tu na myśli książek samych, ino serial tyż.
Zawsze mu z mordki źle ślepię spozierało...
Stefan to co innego.
Może być ciapka, nudziarz i smęt - ale przynajmniej na pewno kocha Elenkę i zależy mu na jej dobru.
Nie wierzę, by mógł ją tak zdradzić haniebnie.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Zgadzam się w całej rozciągłostefanowaciałości :-)

użytkownik usunięty
pkjm

Bill? Ja tego gościa przez wszystkie trzy sezony rozgryźć nie mogłam... mówił jedno, robił drugie, najpierw wielki hero a potem dupek..

Dla mnie Billy też od początku był podejrzany, w drugim sezonie trochę bardziej mu zaufałam, lecz tak naprawdę dopiero w trzecim pokazał swoją prawdziwą twarz. Niemniej jednak dużo fanów serialu bardzo lubiło Billa przez wszystkie 3 sezony i dopiero po akcji w ostatnim odcinku poszli po rozum do głowy... Motyw z rozkochiwaniem w sobie dziewczyny mając niecne zamiary - stary jak świat, a jak widać wciąż działa. Nie wiem czy Stefan mógłby uknuć to wszystko od początku, w sumie jakby bliżej się nad tym zastanowić, wydaje się, że to trochę nie trzyma się kupy, więc opcja z zauroczeniem lub nastawieniem przeciwko Damonowi (tudzież jedno i drugie) jest nieco bardziej prawdopodobna. Być może kieruje nim jeszcze coś innego. Dla mnie jednak prawie pewne jest, że Stefan w końcu wpadnie. Spiknięcie się Eleny i Damona w przyszłości jest niemal tak pewne jak to, że za kilka godzin wstanie słońce. Musi więc wydarzyć się coś przełomowego i zaskakującego, abyśmy mogli w końcu zobaczyć tych dwoje w akcji...

ocenił(a) serial na 6
pkjm

"Niemniej jednak dużo fanów serialu bardzo lubiło Billa przez wszystkie 3 sezony"
Jo nie;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Ja lubiłem jak mu zęby klikały, jak bym był wampirem z Truj Blad to jak bym się nudził to bym sobie tak zębami pykał :-))))))))))))))))))))))))) szit szit szit szit szit szit szit szit :-pppp

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Widze, że większośc nie zauważa albo pomija inny ważny wątek z tego odcinka. Prawdopodobnie szeryf Forbes dowiedziała się prawdy nie tylko o swojej córce. Pamiętacie jak Matt domagał się od Caroline by sprawiła by zapomniał o wszystkim? Powiedział wtedy, że wszyscy jego przyjaciele to kłamcy. Innymi słowy Caroline mogła mu wygadać trochę za dużo. Jeśli szeryf wie o Damonie i Stefanie to może naprawdę nieźle namieszać.
A kto zginie? W sumie ja bym stawiał na Caroline (zabita przez matkę albo coś w tym rodzaju) albo na Bonnie, w końcu dzisiaj było powiedziane ze może zginąć jeśli wykorzysta całą moc od duchów czarownic, która potrzebuje by zabić Clausa, w dodatku braciszek Eleny ma wielkiego pecha jeśli chodzi o dziewczyny...

ocenił(a) serial na 6
Twoflower

Jeśli już to z dwojga złego na odstrzał postawiłabym Bonnie niestety...
Caroline za bardzo lubię, hehe;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Bonnie TAKKKKK CAROLINA NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! Musi żyć inaczej rzucam serial! Ale się obawiam ze coś takiego chca wykombinować mamuśka ze SzMattem... Liczę jednak że ten patafian się w końcu opamięta! No chyba że to Tyler (niestety bo go nigdy nie lubiłem w przeciwieństwie do tego SzMata) ją jakoś uratuje... Ehhh... Już to przeboleję że Carol byłaby z Tylerem byle NIE UMARŁA zakołkowana przed durną mamuśkę i tą pipę SzMatta.

Twoflower

bonnie tak latwo nie zabija zwlaszcza teraz gdy ma super moce. osobiscie bym nie chciala aby zabito caroline.
matt i szeryfowa powinni zginac za to wspolne knucie.

użytkownik usunięty
red_nails

Jak dla mnie to jakiś Original mógłby porwac Stefanka w cholerę..
- One of you two bodyguards is gonna have to come with me to the Lockwood coś tam ;d
- That'd be me <Stefanowy uśmieszek>
Myślałam że go uduszę :/

ocenił(a) serial na 8

A co miał powiedzieć "It should be Damon" :-p NO WAY :-) sasasasasasa He will never gonna say this :-p

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Nie, np. "Sorry Elena but I have a date with Klau.... eeee... Claudia" xD
"Oh no Stefan! You're such a liar! It's over!
Damon: Yeaaah :D

ocenił(a) serial na 8

Damon: yeahhh I know Klau... eeee... Claudia :-) she's very deep... I mean her personality!
Elena: What, I done with both of you!
Alaryk: Hello Elena You know... Your aunt is still mad at me… So may be we will go to discuss this together :-)))
Elena: Yes Rick... Only you understand what I feel now...
Alaryk: yeahhhh :-)

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Katherine: So, Stefan, you are a single now?
Stefan: Yeah.. I guess so.
Katherine: Fine. Let's go. The tomb is waiting for us. I'll take Jeremy, he was so delicious.. mmmm, yummy.
Stefan: But Jonas and Luka broke the spell !
Katherine: So what? It's better. I love you Stefan.
Stefan: I love you too.

And everyone lived happily ever after. Except Damon obviously.

ocenił(a) serial na 6
pkjm

Dżizas słodki, gdyby Klaus mógł jeszcze zauroczyć Stefana - to byłaby masakra;)
To prawda, że Stefan jakoś dziwnie złowieszczo się gapił w tamtym momencie na brata...
Ale to byłaby chyba lekka przesadaXD

WhiteDemon

az musze zobaczyc ta scene jeszcze raz :D
juz zobaczone.
racja, racja stefek cos knuje.

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No ale kiedy by to zrobił??
Dobra, też mu się przyjrzę;d

użytkownik usunięty

A w ogóle to mogli z Stefana zrobić Klausa, byłoby zabawniej :D

ocenił(a) serial na 6

Tak apropo tej dyskusji o możliwości zauroczenia Stefana przez Klausa.... Czy czasem Stefek nie pije werbeny (nauczył się tego od Kathrine), która chroni przed zauroczeniem nawet przez pierwotnych?

użytkownik usunięty
Twoflower

Kto go tam wie, ale co tam jakaś werbenka przy pierwotnych;)

ocenił(a) serial na 6
Twoflower

No niby tak.
Jednak Klaus jako najstarszy wampir może zna jakieś cudaczne sztuczki, które umożliwiają mu ingerencję mimo obecności werbeny w organizmie...
Dobra, teraz to suchary rzucam;)

WhiteDemon

Werbena przeciwko pierwotnym? Już sam fakt, iż mogą zauroczyć wampira mówi sam za siebie. Krótko mówiąc oni mogą wszystko, a przynajmniej dużo więcej niż zwykły wampir, więc nie sądzę, aby werbena była dla nich jakąś przeszkodą.

ocenił(a) serial na 6
pkjm

Nie pamiętam kiedy dokładnie, ale jestem przekonany, że było powiedziane w serialu, iż werbena chroni przed zauroczeniem przez pierwotnego.

użytkownik usunięty
Twoflower

Ale przez kogo, o to jest pytanie;)

ocenił(a) serial na 6

Właśnie, bo jak przez Katherinkę to ja nie wierzęXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

dokładnie;)

Twoflower

Co prawda nie przypominam sobie takiej sytuacji, ale zakładając, że masz rację, nadal nie można tej opcji całkowicie wykluczyć. Stefan popija werbenę, ale nie wiemy jak często to robi, w jakich ilościach i czy w momencie, gdy mógł zostać zauroczony miał ją w swoim organizmie. Wampiry szybciej radzą sobie z truciznami, zranieniami itp, więc musiałby pić ją nieustannie, aby ciągle być pod jej wpływem. Nie sądzę, że sięga po nią aż tak często i z pewnością pija bardzo niewielkie ilości, gdyż zbyt duże i zbyt częste dawki za bardzo by go osłabiły, a nie może sobie na to pozwolić w sytuacji, gdy w każdej chwili musi być gotowy do akcji...

ocenił(a) serial na 6
pkjm

Aż tak szybko się jej nie pozbywają, przecież nie raz już wampir był w serialu ubezwładniany na dość spory okres czasu porcją werbeny. Tak prawdopodobnie powiedziała to KAthrine, ale wątpię by w tym wypadku kłamała. Bo jeśli tak, to z jakiego powodu miała by przez ostatnie półtora stulecia popijać żrącą truciznę?