PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680486}

Narcos

2015 - 2017
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 178662
7,9 28 krytyków
Narcos
powrót do forum serialu Narcos

obie nie mają nic przeciwko temu, że jest handlarzem narkotyków, terrorystą, masowym mordercą kobiet, dzieci i mężczyzn. ale na mszę do kościółka się pójdzie, i jeszcze wielkie pretensje, że im rząd ochronę odbiera... no po prostu niesamowite jak te baby były bezczelne. powinny obie dostać dożywocie

Sneaky_Miki

żyły w bańce, szczególnie mamusia która zaraz po śmierci synalka dalej próbowała wmawiać dziennikarzom ze wszystkie morderstwa to nie wina Pabla bo on był taki dobry, fundował boiska piłkarskie dzieciom w Medelin...

ocenił(a) serial na 9
walkirium

Każda matka, która kocha swoje dziecko będzie go bronić - chwyci się wszystkiego, byle nie widzieć prawdy. Ona była w swoim synu zakochana i zapatrzona w niego bardziej niż Tata, która myślała niezależnie - na tym tle był przedstawiony jej konflikt z teściową.

ocenił(a) serial na 8
Sneaky_Miki

Ale oni wszyscy żyli w kłamstwie. Pablo wmawiający sobie, że jest królem świata i dobrym człowiekiem, którego kocha cała Kolumbia a wstrętni politycy i policja to przestępcy, łamiący jego prawa...Matka i żona okłamywały się i chciały w nim widzieć takiego człowieka, jakim był dla nich, czyli kochającego i oddanego. Zresztą czy da się wieść zwyczajne życie z bandytą, zabójcą, królem narkotykowym? Chyba możesz tylko oszaleć, albo otoczyć się bańką z kłamstwa i żyć w iluzji szczęścia i normalności.

Helterskelter89

To, że to są cwane baby, można poczytać w książce syna Pabla, czyli "Mój Ojciec Pablo Escobar". Najcwańsze były ciotki, które rozszarpały po cichaczu majątek po śmierci Pabla i zrobiły wielkie oczy jak syn zażądał pieniędzy aby opłacić ucieczkę z Medelin. Ile w tym prawdy, to nikt nie wie ale coś jest na rzeczy, że syn i matka nie żyją w luksusach w USA.

ocenił(a) serial na 9
Helterskelter89

Głupie szmaty, i tyle.

Sneaky_Miki

Nie tylko one takie były. Wystarczy zobaczyć kilka wywiadów z kobietami członków mafii. Nawet jest na yt dokument o kobietach z pruszkowa. Ich panowie też nic złego nikomu nie zrobili, kochający mężowie i przykładni tatusiowie. Miłość jest ślepa

misia4misia

Nie tak do końca....Kobiety Pabla byly pokazane w serialu jak np ofiary przemocy lub podobnych sytuacji. One nadal przy nim tkwiły. Choćby popełniał kolejną zbrodnię. W rzeczywistości wspomina to jego syn że rodzina nie akceptowała zbrodnii Pabla.

ciarkas

Wspomina syn...
Ty byś się przyznał ( nawet po latach ) że cieszyło Cię, że Twój ojciec szefem ichniej mafii? Synalek tak się odcina od przeszłości ale kasę trzepie jak złoto za korzystanie z wizerunku ojca. Linie ubrań a'la Pablo, wizerunki na koszulkach itp.
Nazwisko zmienił, ale lansuje się korzystając z prawdziwego. Film "rozliczający go" z przeszłością, wielki żal i płacz. Skoro się odcina to po co taki cyrk odstawiać? Po starym kupa kasy została zakopana, myślisz że wszystko zostało znalezione?

WojtasJ_

Proponuję przeczytać książkę "Mój Ojciec Pablo Escobar".

ocenił(a) serial na 7
perun_6

a ty byś książki nie zrobił? ile jest tego typu chłamu, że ktoś po wypadku widział boga itp. To jest kasa

1253_1642

Czytałeś książkę? Tam wcale nie żali się na ojca i nie odstawia cyrków jak to mój przedmówca sugeruje. Opisuje jak szukali kasy Pabla, którą miał pokitraną w różnych miejscach, jak bandziory mu grozili, że Pablo im był winien tyle a tyle, że ma skołować kasę bo go odpalą itd. itp.

ocenił(a) serial na 7
perun_6

Chodzi mi o to, że nie wiem jak było naprwadę, ty również. Wcale nie twierdze, że nie było tak jak mówisz, ale opieranie zdania na 1 źródle informacji w czasach w których żyli i żyjemy do tej pory jest trochę naiwne.

ocenił(a) serial na 6
1253_1642

Obejrzalem 2 sezony serialu, przeczytalem wyzej wspomniana ksiazke syna Pabla. W serialu to mlody ok 10 letni lebek, a jak ojca mu zabijali to mial tych lat juz chyba 16-17. W ksiazce , NIE NEGUJE poczynan swojego ojca, ma jakies pretensje , ze pieniadze rozkradzione, pokradzione, ale... przeciez te wszystkei pieniadze bylo NIELEGALNIE zdobyte na handlu dragami. Nie powinni ani centa dostac, a on o jakichs mieszkaniach, apartamentach. Nie miesci mi sie to w glowie. Typ zarabia na pamieaci swojego ojca, wydaje sie byc wrecz bezczelny. Przechwala sie ile to mial motocykli w wieku lat 14 czy 15. Nie wierze! ze zaczeli w tej Argentynie od zera, nie ma takiej opcji. Gdzie i jak ta kasa poukrywana byla nie wie nikt. Przeczekali troche, poudawali ofiary a potem hulaj dusza.

ocenił(a) serial na 8
perun_6

Synalek jest inny niż się podaje w mediach, nie sugerowałbym się w 100% tą książką.

koniu14

Następny, który jest przekonany o swojej racji a nie poprze tego żadnym argumentem oraz aktem. Ja tak jak i Ty nie znam go osobiście, Pabla też nie znałem. Mogę jedynie opierać się na wywiadach oraz książkach.

perun_6

Poprzyj to swoim aktem inteligencie

ocenił(a) serial na 7
misia4misia

Możesz podać tytuły tych wywiadów?

ocenił(a) serial na 9
misia4misia

Dlatego gardzę takimi szmatami bardziej niż bandziorami. Oni przynajmniej wiedzieli jacy są.

ocenił(a) serial na 10
Sneaky_Miki

Odpowiednikami najważniejszych kobiet Escobara w naszym kraju są kato - komuchowe mochery.

Raven1988

Idiota...

ocenił(a) serial na 10
perun_6

... powiedział o sobie :)

Raven1988

To prawda. Ojciec Rydzyk to Pablo a kobiety jego życia zapatrzone i bezkrytyczne to jego wielbicielki. To jest ten sam fluid katolandu. Wszędzie gdzie był i jest silny kościół katolicki tam jest bieda, wyzysk, pokazówka, i machismo.

ocenił(a) serial na 9
Sneaky_Miki

W Ameryce Południowej rodzina była wszystkim.

ocenił(a) serial na 10
Sneaky_Miki

Ja się dziwię że nie poszły do więzienia.

Sneaky_Miki

a czemu to zdziwienie? - a czym się różni sekta Escobara od sekt dzisiejszych czy to korporacyjnych czy ideologicznych (np LGBT-i tak dalej) - tam gdzie żer (patrz kasa) tam każda menda leci

ocenił(a) serial na 8
Sneaky_Miki

To jest klasyk nad klasyki. Kobiety gangusów, zarówno matki, żony , kochanki itd są tam, gdzie są, tylko i wyłacznie dlatego, że udają, że nie znają prawdy. To prosty układ - siedzisz w domu na dupie i masz na wszystkie zachcianki, ale w zamian musisz udawać, że Twój mąż / syn / kochanek jest biznesmenem. Symbioza.

Sneaky_Miki

Widać że ta kobieta była bardzo chorą psychicznie przez swojego synalka cała rodzinka to wcielenie zła oczy mnie bolały jak oglądałem zachowanie matki istna obłuda ja na miejscu prezydenta to pierwszą załatwił bym matkę a później tą łajze Escobara ostatni odcinek pokazał jaka to była łajza