No wiadomo że stara się odrzucić uczucie jakie go nagle zaatakowało, wpadł po same uszy. Już sam się łapie na tym że chcę być blisko mimo że sobie i zresztą nawet biskupowi obiecał że będzie miał dystans do Esperanzy ale zarówno ją jak i jego każda taka próba odsunięcia boli.. Raz twardy i stanowczy a zaraz miękki i potulny. Żeby tacy faceci istnieli to świat by był zupełnie inny. :D
Ja też jestem pewna, że Beatriz usłyszała, co powiedziała jej Clara. Potem stwierdziła, że potrafi dotrzymywać sekretów, dlatego okłamała Gienkę ;)
Właśnie szukam czy gdzieś na necie jest w całości soundtrack z serialu. Mam dość włażenia na YT i przeskakiwania po piosenkach :P Zdałoby się mieć cały album do słuchania...
Kiedyś szukałam tak pobieżnie i znalazłam taką playlistę: https://www.youtube.com/watch?v=yJTbKbyz0Dk&list=PLGTgE3OUyR4bGHW9Z1kpEABR1YxO5g uiS
Ja przeważnie włączam jakąś główną piosenkę a potem na autoodtwarzaniu same już lecą inne z serialu piosenki :)
http://www.empik.com/esperanza-mia,p1109443426,ebooki-i-mp3-p tutaj można kupić
No mnie też to zastanawia od samego początku ile może mieć lat, ja podejrzewam że gdzieś 28-31.
Przy grobie rodziców mówił, że zgineli gdy wpadł gdy był na obozie i wpadł w histerie czyli musiał mieć najwięcej 10-12 lat, a na grobie było napisane że oni zmarli w 1995 czyli ma kolo 30 :D
Ah ta Esperanza znowu uciekła :) Maximo dobry : Nie kontroluje miesiaczek pracownic :) I ta fretka co zesikala się na habit hehe :) Tomas znowu myśli o Esperanzie zresztą jak zwykle :)
Właśnie też w oparciu o to kulowałam jego wiek. Jeszcze coś mi świtało w głowie że ten wypadek był jak Tomas miał 8lat ale to mogło mi się z czymś pomylić...
Ktoś tu się już zakochał w Espe :3 Ten wzrok Tomasa patrzący na Esperanze gdy śpiewała <3 i przyszedł do niej choć wie, że powinien jej unikać. To jest miłość <3
Dokładnie :) to jest czułość ;) zakochał się po uszy, wie że nie może ale i tak go ciągnie do niej, jak to mówią zakazany owoc smakuje najlepiej :)
Na pewno we wtorek? :D na stronie novela jest napisane, że 28 marca, czyli we wtorek :D
Pisałaś mi, ze dziękuję są za wstawianie filmiki na Youtube :) Ale chyba przestanę dodawać scenki z ich tłumaczeniem, bo ciągle dwie dziewczyny mi spamuja, ze niby kradne jednej filmiki i u siebie wstawiam. Tylko, ze ta dziewczyna ich nie tłumaczy, tylko twierdzi, ze filmiki, które są własnością Eltrece sa jej własnością. Ogarnijcie dziewczyny? Przez takich ludzi no nawet nic się więcej nie chce robić, brak słów na taką głupotę, gdzie ktoś twierdzi, ze filmiki, które sa własnością Eltrece są jej własnością...
Kurcze, a tak fajnie tłumaczysz.. Przecież nikt nie tłumaczy oprócz Ciebie, ech.. Niektórzy ludzie nie potrafią docenić. Ja bardzo Ci dziękuję! ;)
Niestety są ludzie i parapety... Miałam nie oglądać nic do przodu ale twoim przetłumaczonym scenom nie mogłam się oprzeć :)
Współczuję... Niestety na niektórych brak słów. Nie dość, że człowiek tłumaczy, poświęca swój cenny czas to jeszcze ktoś ma jakieś pretensje :/
Chyba żartujesz ze takie coś piszą, kurde poswiecasz swój czas żeby nam tłumaczyć filmiki i robisz to super i jesteśmy Ci wdzięczni a jakieś lale mówią że to do nich to należy,głupota straszna, mam nadzieję ze jeszcze kiedyś coś wstawisz. Ja oglądam teraz po hiszpańsku filmiki i osoby ShalomTeen. A gdyby były po polsku to by było jeszcze lepiej :) trzymam kciuki za Ciebie :)
Dziewczyny mam prośbę! To jest ten kanał co zarzuca mi kopiowanie i minusuje wszystko i ma kilka kont. https://m.youtube.com/channel/UCllt5Bq_YhO_FVT8g01erOw tak dla sprawiedliwości i jej pominusujcie filmy, wiem ze to śmieszne, ale nie pozwolę, żeby ktoś niszczył moją pracę i spamowal na kanale i wszystko minusowal :) dziękuję!
ms1819 chyba żartujesz, że przejmujesz się czymś takim! Ta dziewczyna, która ma do Ciebie jakiekolwiek pretensje może co najwyżej Ci skoczyć. Otóż prawa do całości serialu jak i fragmentów ma tylko wytwórnia filmowa. Prawda jest zatem taka, że ta dziewczyna nie ma prawa publikować na YT nic bez ich zgody (a tej zapewne nie ma). Oczywiście Ty też nie masz takich praw ;-) Ale wiadomo, że teoria to jedno a praktyka to drugie. W praktyce ludzie z całego świata wrzucają trailery, fragmenty etc na YT i nikt im nie robi problemów bo taki fragment filmu na YT raczej nikomu szkody nie przynosi. A wręcz przeciwnie, popularyzuje serial czy film. Zamieszczanie całych odcinków jest już bardziej ryzykowne ale i to jak widać przechodzi bez echa w wielu przypadkach. Więc jeśli ta osoba ma do Ciebie pretensje, że Ty JEJ COŚ UKRADŁAŚ o chyba jej na mózg padło :D Ona zrobiła identyczną rzecz, też komuś podebrała albo ściągnęła z netu czy w inny sposób te fragmenty pozyskała. I dopóki Pol-ka się do Ciebie osobiście nie odezwie (co jak sądze nie nastąpi nigdy :D) to olej takie wiadomości czy maile ciepłym moczem. I w ogóle nie powinnaś jej odpowiadać na to! Bo zniżasz się do jej poziomu. Prowadź swój kanał i rób swoje. Już Ci pisałam kiedyś, że bardzo ładnie tłumaczysz. Ludzie z przyjemnością oglądają piosenki i fragmenty z Twoimi napisami. Sama (choć tak goniłam dziewczyny za spoilery) nie wytrzymałam w święta i obejrzałam scenę z 78 odc ;-((( Była piękna ale teraz żałuję że nie poczekałam aż poleci w TV ;-) Rób swoje, olewaj takie wydumane z d... pretensje a minusami się nie przejmuj bo to dziecinne ;-)
Nie ma sprawy robi się :) a wiesz może o co chodzi w wywiadach z lali i mariano na temat ich rozstania?bo ja mało rozumiem. Ogladalas te widea?
Oni są jak magnesy, tylko zamiast się odpychać tak powinno być to się przyciągają. :D Ojczulek już nawet nie potrafi zapanować nad sobą, to właściwie teraz on nagabuje Esperanze bo ona postanowiła się trochę ogarnąć i nie pokazywać swojej słabości do Tomasa a on mimo przyrzeczeń robi zupełnie na odwrót. Nawet nie pomyślał że jak by siostry wcześniej wróciły to znowu by było gadanie. Jest uroczo roztrzepany. ;)
o tym samym pomyślałam:) uwielbiam sposób w jaki na nią patrzył gdy grała. super:)
Ogarnelam 24 odcinek.
Słuznie zakładałyśmy,ze Beti słyszala co Clara jej powiedziala.
Księżulek wpadł po uszy :D
Żeby Wielkanoc w tym roku,
przyszła z sukcesem u boku.
Aby żyło się Wam zdrowo,
prywatnie i zawodowo.
Wielu, wielu chwil radosnych
i cudownej, ciepłej wiosny
życzy … słoneczko
To już dziś :D Po 3 dniach przerwy znów Espe, Tomas i siostrzyczki będą nas bawić i wzruszać. Czekam z utęsknieniem :D