PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1284
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
ocenił(a) serial na 9
zol_ka

Jak rozmawiał z bratem.

ocenił(a) serial na 10
Biedrona112233

Wszystko dla Esperanzy,widać że już się zakochał :) szkoda mi to było jak z Maximo rozmawiał, a ta Eva to ciągle łazi za nim i mówi że ciągle to kocha

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Zal mi się zrobiło Tomasa jak Maximo obwiniał go o smierc rodziców.

Przeciez to nie jego wina była.

ocenił(a) serial na 9
anahilali93

I jeszcze ten "szczery" list Gieńki do Clary. :D

Biedrona112233

List był po prostu wybitny. Genia to taka hipokrytka, że szok :D Czy ktoś pisał tutaj, że ją lubi? Owszem, jest czasami pocieszna przez swoje miny no ale jej wredota jednak przeważa ;-)

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

List Gienki był " genialny " .

Pisałam kiedys,że ja lubię,ale zmieniam zdanie .
Coraz bardziej działa mi na nerwy.

W początkowych odcinkach taka nie była.

Biedrona112233

Wczoraj pisałam, że odc taki sobie. To chyba była cisza przed burzą. Aż sie nie chce wierzyć że w telenoweli tyle rzeczy podczas jednego odcinka może się wydarzyć.
Wzruszyła mnie scena jak Maximo wypomniał Tomasowi, że to z jego winy rodzice zginęli. Było mi strasznie żal Tomasa. Mimo, że mówi, że nie ma poczucia winy to wydaje mi się, że jednak podświadomie trochę się obwinia (choć oczywiście to był wypadek i nie było w tym winy Tomasa). Myślę że Maximo, mimo że na ogół bredzi ;-) to ma trochę racji w tym co powiedział, że poczucie winy pchnęło Tomasa na tą drogę.
Druga smutna scena to odejście Klary. Tak jak nie chce znać spoilerów to chyba wygooglam czy ona wróci. Tak mi żal Espe i innych siostrzyczek, które za nią tęsknią :-(
Pocałunek przegięty :D Ja na miejscu Espe bym mu dała z liścia, no co to ma być :D Ciekawe jak się wytłumaczy przed Tomasem, chcę to widzieć ;-)

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Już się nie mogę doczekać następnego odcinka i tego co zrobi Tomas :D

p_o_n_

No i klops, zajrzałam do streszczenia i domyślam się o jakie sceny chodzi z przyszłego odcinka. Ehhh po co to zrobiłam :D

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Ja zazwyczaj to robiłam ale teraz jeszcze się powstrzymuje choć jak czytam te komentarze to mnie kusi :D Ale poćwiczę swoją silną wolę i będe mieć zaskoczenie w poniedziałek mam nadzieje :)

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

Ogólnie dzisiaj smutny był odcinek..:( Mnie najbardziej chwycił moment między Tomasem a Maximem..:( Więc poznaliśmy powód jego decyzji bycia księdzem. A co do Gieńki to dla mnie jest neutralna, raz pocieszna innym razem wkurzająca. A Esperanza znając ją wymyśli jakąś niestworzoną historyjkę. :D Ale czy jej się uda wykręcić skoro to sam ją padre widział to jest ciekawe..

ocenił(a) serial na 9
Biedrona112233

Znając Espe to pewnie wymyśli że to ten chłopak o którym opowiadała kiedyś Tomasowi i to on się na nią rzucił :D

Biedrona112233

W ogóle Maximo nie jest wg mnie dogłębnie zły. I widać, że też cierpi po stracie rodziców i ogólnie są między nim a Tomasem zaszłości i niewyjaśnione sprawy. Może uda im się wszystko wyjaśnić a Max przejdzie na jasną stronę mocy? Tak fantazjuję tylko :D

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Pewnie coś sciemni ale ojczulek chyba już tak jej się będzie wierzył jak wcześniej bo raczej go to troszkę zaboli.. Maximo chyba tylko się wydaję oschły ale widać że wiele go trapi. Śmierć rodziców niby z winy brata, narzeczona która kocha jego brata, wszyscy dookoła uwielbiają jego brata a on wiecznie w jego cieniu. Może się wyrobi z czasem i pokaże wrażliwą strone.

ocenił(a) serial na 10
Biedrona112233

Tomas będzie bardzo zazdrosny o Esperanze teraz :D ja podziwiam Was dziewczyny, ze powstrzymujecie się i ani nie czytacie streszczen ani nie oglądacie żadnych odcinków do przodu. Ja tak nie umiem :D

ocenił(a) serial na 9
ms1819

Heh a kto powiedział że nie wspomagamy się inna wiedzą. :) a to że będzie zazdrosny to wiadomo bo przecież ona nie jest mu obojętna.

ocenił(a) serial na 10
Biedrona112233

Inna wiedza? Może rozwiniesz o czym mówisz? :D Espe jak zwykle zacznie kręcić, ale Tomas już nie będzie chciał się nabrać. Ale zazdrość w jego wykonaniu będzie słodka :D

ocenił(a) serial na 9
ms1819

Inna wiedzą czyli streszczenia i YouTube, od tego jest internet. :) ale dobrze jest się podzielić spostrzeżeniami z innymi oglądającymi. Pozatym nie spoilerujemy i omawiamy aktualny odcinek lub poprzednie. Chociaż i tak każda z nas wie dużo o serialu ale fajnie jest mieć z kimś pogadać o fabule.

Biedrona112233

Ja czasami zerkam na opisy odcinków na novela.pl. Tzn z początku zerkałam a teraz staram się powstrzymać. Prócz tego YT jest pełen spoilerów. Bo jak się chce chociażby wyszukać piosenki z serialu to od razu wyskakują w podpowiedziach inne fragmenty serialu (przeważnie te najważniejsze i kluczowe). Nawet jak nie chcesz oglądać to i tak miniaturki niekiedy wszystko zdradzają ;-) Ale serial jest pełen zwrotów akcji co odc coś sie dzieje i tutaj już można mieć za każdym razem niespodziankę (jak choćby akcja z ciążą sekretarki :D).

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

No i właśnie o to chodzi, streszczenia i filmiki nie oddaja tego co tak naprawdę się ma zdarzyć bo serial jest nieprzewidywalny. :) Pozatym ma świetne dialogi i nawet jak bym obejrzała dziesiąty raz 1odc.to wciąż będę mięc pompę z ich tekstów.:D

Biedrona112233

W każdym razie w poniedziałek na bank narywam odcinek i oglądam w ciszy i spokoju jak dziecko pójdzie spać :D Czuję, że ten odc zasługuje na odpowiedni nastrój :D Nie mogę się doczekać :P

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Ja jak jakiś odcinek chce obejrzeć tak dokladnie to oglądam na cda. Tam jedna dziewczyna wrzuca codziennie bo też nagrywa. Dobrze że są tacy wspaniali ludzie i poświęcają czas żeby to nie tyle co nagrać ale przejrzeć, wyciąć reklamy i posklejać żeby miało ręce i nogi. :)

Biedrona112233

Tak widziałam :-) Dziewczyna nagrywa, usuwa bloki reklamowe, renderuje i wrzuca wszystko chyba tego samego dnia. Fajnie, że jej się chce. Ja mam opcję zapisu w tunerze i każdy odc sobie zapisuję bo nigdy nie wiem czy w połowie nie będę musiała przerwać (siku, kupa, jeść, książeczka itd :D). Czasami jak córa ma zły dzień to z góry wiem, że nie obejrzę więc wolę jej poświęcić czas i potem wieczorem obejrzeć jak idzie spać ;-)

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

No niestety, albo serial albo dziecko. :) Ale wiadomo że dziecko ważniejsze i nic na to nie poradzisz. Nie da niestety ustawić opcji' nie przeszkadzać między 16 a 17. Albo przynajmniej jak w " klik i robisz co chcesz. :D to by było dobre.

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Jestem " siostra kabel ,masz pecha,ze na mnie trafiłaś " ha ha

Dobrze ,ze się przyznała.

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Witajcie.
Ja dziś nie oglądałam.
Lukne w niedziele , to potem napiszę co i jak :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Patrzyłam i na cda jest już odc :)

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Tak szybko.
To fajnie ,ale Ja dopiero w niedziele będę miała czas :-D

Dziękuję za info :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Spoko. To w niedzielę czekamy na Tw wrażenia po obejrzeniu. ;)

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Ok ha ha

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Dzisiaj po powrocie do domu padłam, usnęłam tak szybko, że nawet nie pamiętam haha :D i nie obejrzałam, dlatego lecę oglądać właśnie :D

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Właśnie jestem po 19 odcinku.

Bardzo fajny odcinek.
Podzielilam się już swoimi wrażeniami.

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Dziś również mnie nie będzie.

Miłego oglądania :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

wiecie może czy to prawda że w Polsce puszczą tylko 180 odcinków a resztę już nie? :(
przecież zostanie jeszcze 12 odcinków, nie wiem czy to prawda, mam nadzieję ze nie :)

anahilali93

Z tego, co mi się wydaje to tyle odcinków leci też w Hiszpanii, więc bardzo możliwe, że coś powycinali na eksport.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Tylko nie to. Nie lubię takich okrojonych, szczególnie ze w tym serialu każdy odcinek jest inny i nie ciągnie się jedna scena 20 odcinków :(

madzik_867

A co to? Ja dopiero teraz skończyłam oglądać (bo sobie nagrałam :D) a tu cisza? Jak wrażenia? :-) Ależ się ckliwie dziś zrobił ^^

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Taki kochany odcinek dziś był ♥ Też się właśnie zdziwiłam że wchodze o porze a tutaj cisza :D

p_o_n_

No fajny odcinek. Choć jakoś nie jestem przyzwyczajona do takiego rozklejonego Tomasa, może dwie akcje na jeden odcinek to za dużo ;-) Ale faktycznie scena nad grobem jego rodziców była piękna.
Chyba zaczynamy rozumieć skąd u Diany to ciągłe napięcie, moczenie sie etc - wygląda na to, że to wina jej surowego ojca. Kiedy Diana poprosiła Nevez, by ta ją przytuliła to zrobiło mi się jej tak bardzo żal. Ona jest taka kochana!

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Dlatego mi się bardziej podobała ostatnia scena bo tam się nie rozklejał tylko ją zatrzymał podejrzewam że nie świadomie.
Tak ja uwielbiam takie seriale gdzie nie wieja nudą. Jeszcze będe musiała luknąć na sam początek bo go ominełam.

Gienia podejrzewająca Beatriz o ciąże mistrzostwo :D

ocenił(a) serial na 10
p_o_n_

Super scena z Tomasem i Esperanza przy grobie jego rodziców,widać że jednak ma do siebie żal i tak się przytulal do niej,widać że tego potrzebował :) I jeszcze jak się wkurzył jak zobaczył Esperanza z Miguelem, zazdrosny strasznie o nią jest :) straszna sobie tą pokutę wymyślił aż się biedny rozchorowal a Esperanza obiecała ze będzie się trzymać od niego z daleka jak wyzdrowieje tomas ale coś jej nie wierze :)

ocenił(a) serial na 9
anahilali93

Już widzę jak się ona będzie trzymała od niego z daleka :D

Odcinek 20 a ten już chce wyjść z siebie z powodu zazdrości :D Strach pomyśleć jakie potem pokuty wymyśli... Ale Tomas już ładnie zaczyna ściemniać wszystkim, uczy się od Espe :D

ocenił(a) serial na 10
p_o_n_

Sciemnia już strasznie, aż strach pomyśleć co będzie dalej :) Ale czego się nie robi dla Esperanzy? :) przecież już powiedział w jednym z odcinków ze najwazniejsza jest Esperanza :D

ocenił(a) serial na 9
anahilali93

Tu się tyle dzieje że nie idzie spamiętać wszystkiego :D Przypomnisz mi kiedy to było? :)

p_o_n_

Jak wyjechali wszyscy na rekolekcje i Tomas na świeżym powietrzu głosił takie niby kazanie. Przejęzyczył się wtedy i powiedział, że najważniejsza jest Esperanza. Wybrnął z tego tak, że niby Esperanza czyli nadzieja...na lepsze jutro czy coś takiego :D

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

A tak tak teraz pamiętam :)

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Dobre to wtedy było ha ha

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Witajcie.
Ja dopiero jutro wieczorem będę go oglądać :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1