PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 121 tys. ocen
7,9 10 1 121245
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Lucifer S02E14

ocenił(a) serial na 10

Jery to było genialne. Ranienie uczuć Chloe mnie strasznie wkurza choć swoje też do niej rani, chroniąc ją. Jednakże wmanewrowanie Matki? Gosh wypaplała mu wszystko co chciał. :)

ocenił(a) serial na 9
krychu9

wytłumacz mi co dokładnie miała na celu Candy??

krychu9

Zajebisty odcinek, od samego początku do samego końca :D Lucek wymiatał na wielu płaszczyznach, ale śpiewem wygrał.. wszystko :)))
Od połowy odcinka zauważyłem, że Candy - pomimo bycia 'głupiutką blondynką' (i te jej typowo-stereotypowe wyrażenia) - wyraża się bardzo inteligentnie. Końcówka mnie zaskoczyła ale nawet wyjaśnia, dlaczego była bardzo 'kumata'. Ciekawe, co Lucek chce osiągnąć tą maskaradą bo o ile na początku, jak przedstawił swoją 'żonę', myślałem, że chodzi o przeciwstawienie się losowi ojca, tj. skoro ten chciał mu ukartować życie z Chloe a Lucek takie coś widzi jako jedno wielkie zło to co najlepiej zrobić? Poślubić kogoś innego niż Chloe (tutaj odnoszę się do bi-seksualności Lucka :P). Tymczasem końcówka totalnie zbiła mnie z tropu - może jednak braciszek się mylił i matka miała rację: Lucek faktycznie coś obmyślił. Interesujące, interesujące.

Teksty Maze mnie zniszczyły w tym odcinku, dosłownie :D Najlepszy ten o Candy, że Lucek przeszedł samego siebie :D
Zachowawcze zachowanie pani detektyw - ja się jej nie dziwię i, no kurde, też mi jej szkoda :( Ale dla Lucka rozgrywka czy wojenka z ojcem chyba ważniejsza no ale zobaczymy co dalej, skoro Candy była tylko narzędziem w.. jakimś celu.
btw. wszystkie sceny z Candy wymiatały :) Najbardziej podobała mi się ta, w której w rozmowie z Chloe mówi o 'no daa, przecież on jest stuknięty/przewalony/jakoś tak' o Lucku, i że Chloe to rozumie.. zacne :)))
btw2. Lucek powiedział do Daniela "Daniel" xd

ocenił(a) serial na 9
matiiii

no Lucifer mówił, że jego ojciec chciał, żeby poszedł w prawo, więc on poszedł w lewo. Też odebrałam małżeństwo z Candy jako przeciwstawienie się losowi, woli ojca itd. No i jak to powiedział Amenadiel jako tarczę dla Lucifera i Chloe. Ciekawe co teraz z niby żoną i jak to powie Chloe.

a Candy na koniec powiedziała Luciferowi, że rozumie dlaczego chciał okłamać rodzinę, ale dlaczego chciał okłamać Chloe. I że to nie jej sprawa, ale żeby nie zepsuł tego. No i Lucifer na to "postaram się". Więc może Lucifer ma jakiś plan, żeby to wszystko poukładać. Może bardzo chce być z Chloe. Ciekawe tylko czy bardziej chce być z Chloe czy bardziej chce zbuntować się przeciwko ojcu. Bo jak ustalili bracia aniołowie Chloe nie ma wpływu na to co czuje, ale czy na pewno?? Przecież wolna wola itd. Pewnie Bóg postawił Chloe na drodze Lucifera, ale to ona zadecydowała co do niego czuje.

maaajenka

Końcówka ewidentnie sugeruje, że Lucek ma jakiś plan związany i z Chloe ale jak to ma się do przeciwstawiania się woli ojca? Przyjdzie nam się przekonać bo w sumie oprócz zabawy z Candy nie mamy w zasadzie na czym budować teorii. Kolejny odcinek powinien rzucić więcej światła właśnie z powodu tego, jak Lucek będzie się tłumaczył z Candy czy coś.

"Bo jak ustalili bracia aniołowie Chloe nie ma wpływu na to co czuje, ale czy na pewno?? Przecież wolna wola itd. Pewnie Bóg postawił Chloe na drodze Lucifera, ale to ona zadecydowała co do niego czuje."
Myślę podobnie tj. wolna wola i to, że Bóg podstawił Chloe na drodze Lucyfera nie oznacza z góry, że ta nie decydowała o tym sama. Ale albo Lucek o tym wie, albo dopiero się o tym dowie (bo nie wiemy w sumie, czy zdaje sobie z tego sprawę biorąc pod uwagę, jakiej shizy dostał na wieść, że ojciec miał masterplan dla niego i postawił na jego drodze Chloe).

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Lucyfer zapewne chce to załatwić w taki sposób, by wilk był syty i owca cała.Tłumacząc z polskiego na nasze, chce być Chloe, ale chce też "domknąć" sprawy z ojcem.Podejrzewam,że ostatecznie, jednak stanie po jego stronie, gdy zrozumie w końcu cały plan wobec niego.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Z tym Danielem, to już mu się chyba zdarzyło kiedyś.Tak, końcówka zbiła z tropu, bo naprawdę myślałem, że to jakaś idiotka, a to było zwykłe "roleplay" i okazało się, że to całkiem poukładana dziewka.

mario_1981

Tak, masz rację, zdarzyło, jak udawał 'przyzwoitego' kolesia :D

krychu9

tylko, ze ma na ziemie przybyc "ojciec", ciekawe czemu i co z tego wyniknie :D

ocenił(a) serial na 10
krzynu

Cóż, według mnie, on (Bóg) wszystko obserwuje i wkroczy, gdy sytuacja zacznie się robić poważna.Swoją drogą, to nie sądziłem, że zobaczymy w tym serialu tego słynnego "tatę" o którym tyle słyszeliśmy, a nigdy nie widzieliśmy.Ciekaw jestem, czy będzie próbował coś zdziałać za pomocą swej wszechmocy.W końcu, przy nim, cała reszta jest tylko dzieciakami.

mario_1981

Ciekawe, jaki aktor zagra ojca Lucka - przy matce się postarali, oby ojca zagrał jakiś aktor z charyzmą.

ocenił(a) serial na 9
matiiii

oglądałam zwiastun odcinka 16 i zauważcie, że niby w zwiastunie pokazana jest akcja w szpitalu psychiatrycznym, że jakiś facet uważa, że jest Bogiem;p więc to równie dobrze może być ściema;p