PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35698
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Tamten temat wyczerpał się ze względu na 1000 postów więc otwieram nowy.

wiatriwoda

Podczas imprezy mógłby ze schodów spaść Jasiek, niechcący popchnięty przez pijaną Ramonę.
Jaśka zabraliby do szpitala, bo pogorszyłaby mu się praca nerki, a cała rodzina obwiniałaby Ramonę.

Vanessa100

Jakie to proste , te nasze pomysły . Zadam retoryczne pytanie ,dlaczego scenarzysci na to nie wpadną ?

elfijka

Też się zdziwiłam, ale to wszystko specjalnie dla nas, w weekend nie moglibyśmy tego podziwiać :D

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Ruda ? Fryzura, dekolt ?
A ja nie widziałem ... buuu :(

andre_

To nadrób zaległości.bo trochę straciłeś. Fryzura jak na imprezę do Kamy ,taka kokardka fikuśna :) no i dekolt jak dla mnie super .ale dla pani kurator troche za głęboki.ale wole ją w takim wydaniu niż w wiecznych tych samych mundurkach .

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Ten dzieciak co do niej przyszedł wczoraj to wyglądał góra na 12 lat a oni mu dali 16, czyli tyle ile ma Jasiek :D.

lach

Też to zauważyłem , kolejny raz tak prosta sprawa jak ustalenie wieku , racjonalnie jest za trudna :-)

wiatriwoda

To była impra roku, zwłaszcza ta muzyka, nawet Baśka z reklamy się załapała :D

wiatriwoda

Bardzo dobry odcinek dziś , więc jak trzeba pochwalić to chwalę. Sadyba oczywiście wymiata i w formie , bardzo miłe do oglądania , ciekawe i pogodne sceny Jurka , Eli i Kamili , dobrze napisane i zagrane dialogi , prezent od Eli i Jurka prosty , pomysłowy i fajnie pokazany , Kamila też miła .Ponadto Staliński jako jej kolega , ciekawe czy to na dłużej i jej kumpela , ludzi miało być sporo , ale tego nie pokazali , podobnie jak zaginionej Bożenki , ale spoko , potem było przynajmniej głośno , a scena finałowa jak na klan fajna , oczywiście z Ramoną w roli głównej , a mina Eli świetnie zagrana i bezcenna. Ponadto bardzo dobry wątek Oli , plener lotniskowy , taxi oraz rozmowy na temat jej omamów dobrze zagrane przez nią , gdyż do Rafała nie mam cierpliwości , facet bez emocji , bez uczuć , drugi Paweł nam rośnie. Swoją drogą czemu dziś tam Rafał nie poszedł , chyba po to by szef mógł usunąć ten nagrany głos:) Ponadto Aga i minister czyli dosyć fajne sceny po za Warszawą niby , trochę misji proekologicznej w tle , ale całkiem zgrabnie to wyszło , bez zbędnego przynudzania , coś czuję , że Aga nie długo awansuje . No i Paweł i dawno nie widziana Wiga , która dziś rozwaliła mnie sowimi krzakami , rybami i Borysem , wyszło to dziwacznie , Paweł wiadomo sztywny jak zawsze , ale dziś w tym domowym anturażu nie było tak tragicznie. Także kolejny dobry odcinek , wiadomo zawsze mogłaby być większa akcja na imprezie u Kamili , ale cóż , nie jest źle:))

ocenił(a) serial na 2
wiatriwoda

Kamila jak zwykle miła dla oka, ale te przyjęcie jakieś sztywne, Ramona wyznaję dewizę " dilowanie ronk nje brudzi" XD
A co do Olki być może wyląduje w tym szpitalu co Norbi ;p
ej co to za statystka tam co na przyjęciu stała w czarnej sukni ?

Bogdan4674

Baśka z reklam internetu bodajże. Jeśli o tej samej mówimy.

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Tak, Camilla3 ma rację. Ogółem w necie można ją znaleźć jako "Tosię Jarnuszkiewicz" mimo to w napisach końcowych klanu występuje jako "A.Jarnuszkiewicz" i to jest ta sama osoba:)

ocenił(a) serial na 4
Bogdan4674

E tam, pewnie zaraz się okaże że to działka budowlana, albo rekreacyjna ;)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Co do Sadyby to się zgadzam, bardzo fajnie rozpisane dialogi i w ogóle atmosfera, Elżunia i Juro chyba się troszkę wyluzowali, jakby odmłodnieli :) Impreza troche mało rozkręcona, ale prawdopodobnie to dopiero był początek i się ludzie schodzili :) Ramona zmieniła profesję, stała się dilerką, coż jej ex chyba też nim był :D Co mnie troszkę zastanawia to to, że Olka odebrała Rafała z lotniska taxi, a nie samochodem, bo jej luby jakis chyba ma :D Może ona prawka nie ma? :D Rafał dzisiaj trochę życia miał, strasznie napalony był haha :D Czekam na pomoc Norbiego bo Rafał to nie facet :D Ja też mam przeczucia do awansu Agi, myślałam , że już dzisiaj powie :" skoro panią tytułują dyrektorem to niech pani zostanie nim od zaraz" :D Wyjątkowo ciekawa konferencja :) Wiga chyba wszystkimi możliwymi sposobami próbuje zaciągnąć Pawła w swoje sidła, ciekawe czy kiedys jej sie uda, bo on sie zachowuje jakby chcial a nie mogl :D Na wyrzuty sumienia troche za pozno, ale lepiej niz wcale :DAkcja będzie po imprezie, skoro sie wydała profesja Ramonki :D W sumie odcinek całkiem dobry :)

ocenił(a) serial na 2
Sisi_188

Ale Norbi nie robi lecza :<

ocenił(a) serial na 10
Bogdan4674

Nauczy się, ale nie miał okazji zrobić :D

ocenił(a) serial na 2
Sisi_188

I Olka się dziwiła Norbiemu jak szalał. ech......

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Odcinek jeden z najlepszych w tym sezonie. Żałuję, że ostatnią sceną była Ramona gadająca przez telefon. Chciałbym widzieć twarz Eli jak się dowiaduje, że to dziewczyna Jaśka :D. To, że Rafał jest sztywny wiadomo nie od dziś. Ciekawe czy ma grać takiego typa oszczędnego w okazywaniu uczuć czy wynika to z braku wczucia się w rolę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
ZSGifMan

Chyba pierwszy raz "Klan" miał coś wspólnego z rzeczywistością :D

ocenił(a) serial na 4
lach

Rafał dziś był cały sztywny :P
A tu Olę "głowa bolała" i ostrego seksu wyszło ... ostre leczo ;)

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Rafał bez uczuć ? Dziś wręcz pałał uczuciami :P

andre_

Nawet jakby z niej zdarł ciuchy wygląda jak manekin:) Nie chodzi o żądzę hah

wiatriwoda

Ale ta Olka jest inteligentna.
Rafał od razu kapnął się, że stalker mógł zamontować w jej gabinecie i dzięki temu do niej mówić.
A Olce nawet przez myśl to nie przeszło, tylko od razu uznała, że oszalała.

Vanessa100

Ej no muszę obronić raz Olkę , sama powiedziała , że albo ma zwidy , albo coś tam zostało zamontowane , ale że bardziej stawia na to pierwsze:) Ale wpadła na racjonalną wersję:)

wiatriwoda

Możliwe, bo ja wczoraj nie poświęciłam się całkowicie oglądaniu, tylko robiłam kilka innych czynności naraz ;)
I mogło mi coś umknąć.

Gdyby naprawdę miała zwidy, to zarażona od Norberta ;)

Vanessa100

Bardzo możliwe:) Tak czy owak przynajmniej się coś dzieje , bo manekin-pacynka Rafał nic nie wnosi:)

wiatriwoda

Kto mógł coś tam zamontować? Mnie się wydaje, że ten dzieciak (rzekomo 16-letni).
Stalker Olki mógł mu zapłacić za tą akcję.
Gdy upadło mu ciastko, to je podniósł i tak długo siedział pod stołem ;)
Chyba że przesadzam i zaczynam mieć paranoję jak Olka ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

To może mieć sens. Osobiście nawet nie zwróciłem na to większej uwagi ale faktycznie jest to możliwe i miałoby to ręce i nogi.

Vanessa100

No pewnie ,że tak ,przecież to oczywiste z resztą tak to zostało specjalnie pokazane ,chyba że scenarzyści są tak przebiegli i jest trzecie dno :-)

Vanessa100

Ja też tak obstawiam.

Camilla3

Teraz Olka pójdzie do tego chłopaka i pewnie się okaże, że pod wskazanym adresem nikt taki nie mieszka ;)

Vanessa100

Wiecie co pomyślałem jak ten młody tak gadał, że olka go adoptuje:-)

wiatriwoda

hahaha właściwie Olka mogłaby go adoptować, w końcu Rafał jest bezpłodny ;)

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Nic dziwnego, kto by chciał mieszkać z tak usyfionymi drzwami jak ten młody twierdził :D

Vanessa100

Znając życie tak, ale swoją drogą to wytrwały ten szef, dostał w papę i na nic się zdało.

Camilla3

Wytrwały, jak to stalker ;)

andre_

Znowu skomplementowano urodę pięknej Agnieszki. Minister do niej - "Nie tylko ŁADNA, ale też bystra i bardzo mądra"

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Tyle pytań po tym odcinku!

1. SKĄD RAFAŁ BIERZE TE SWETERKI?
2. Czy on ten lek dla Olki wyciągnął z piekarnika?
3. Dlaczego Agnieszka w tym odcinku ciągle robiła "yyy"?
4. I za ile odcinków Aga przejmie stołek ministra?

elfijka

4. Możliwe, że po pierwszych 100 dniach nowego rządu. Aga byłaby kolejną silną kobietą u boku pani premier :D

ocenił(a) serial na 10
rafal4792

A potem oczywiście będzie nową panią premier!

ocenił(a) serial na 2
elfijka

Aga zostanie panią premier, a koniaczek ministrem zdrowia xd

wiatriwoda

Dodam jeszcze bo wczoraj mi umknęło powrót Lutki do Salonu po włoskich wojażach , ciekawe czy ją jeszcze zobaczymy , wczoraj jakby lepiej wyglądała , pewnie ma być koleżanką Anny , żeby miła z kim gadać o Tadeusza sprawach i innych plotkach. Te cebulki tulipanów nawet były śmieszne , oby nie za dużo takich scen.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

No tak, Krystyna umarła, Mariolę gdzieś wcięło i Ania została bez psiapsióły.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Alicję Marczyńską też gdzieś wcięło...

wiatriwoda

Kolejny z serii odcinków Klanu na dobrym poziomie.Przede wszystkim rozwiązanie zagadki Oli i dalsze pogrużki , fajna gra Rudej , Rafał dziś też nie był taki strasznie tragiczny jak zwykle , ale wiadomo to ciężko zmienić , nawet Ewa miała zdenerwowanie w oczach , ale oczywiście to Ola wiodła prym w tych scenach , wyszło to wiarygodnie i fajnie. Ponadto Jasiek i Ramona , właściwie ich watek , bo bardzo dobra scena pierwsza na Sadybie Eli i Beaty , dobrze zagrana i muzyka idealnie dopasowana , Ela w takich scenach jest bezbłędna , dobrze oddaje nastrój , Jasiek i kolo , całkiem całkiem , a Piotr i Beata nawet bardzo fajnie , gdyby nie tekst o odpowiedzialności Jaśka , który już to pokazał pewnego wieczora , byłoby super. Na mnie najgorszy , beznadziejny podkład muzyczny w rozmowie Beaty i Piotra -nie wiem kto to wymyślił. Pochwalę Jaśka za scenę końcowa , chłopak trochę się rozwija aktorsko , nie jest takim drewnem jak dawniej. No i oczywiście awans Agi , który wszyscy tu wieszczyliśmy , ale scena w ministerstwie mi się podobała , fajnie zagrana przez obojga , wyszło dość naturalnie , oczywiście pomijam trochę za szybki awans Agi , ale wiadomo to Klan , wysżło spoko , na plus scena w Elmedzie z Pawłem , choć on nigdy chyba nie zagra czegoś bardziej radośnie . Do tego wątek , który mi nie pasuje , czyli malarz , szczególnie Feli w scenie , beznadzieja , choć na szczęście ostatnio jest go mniej , Moni znów sztywna w Rosso jak patyk , w telewizji troszkę lepiej , wygląda po za tym , że coś z tym malarzem może być. Dodatkowo powrót Herbusiowej na plus z Rutką , wyszło dość złośliwie , ale chyba prędko jej nie uwidzimy skoro wyjeżdża . Można więc powiedzieć , że kontynuujemy wątki , wplatamy niektóre starsze , to jesienny styl Klanu .

ocenił(a) serial na 2
wiatriwoda

Dla mnie odcinek absurdów, i jutro będzie kontynuacja. Po 1. Skąd Rafalscy mają pewność, że Ramona na prawdę sprzedaje te narkotyki, przecież gdyby każdy tak oskarżał na podstawie podsłuchanej rozmowy, to w więzieniach by się przelewało, po 2 Olka chyba na prawdę jest ograniczona i chyba sie nie domyśla, że ten chłopak jest podstawiony, a idąc na interwencje naraża się na niebezpieczeństwo?
po 3 moni z tym bez rąk. Zachowuje się jak dama lekkich obyczajów, najpierw ten dystrybutor, teraz ta kaleka xd
Jeszcze by się można przyczepić do Agnieszki, ale już wcześniej pisałem, że logika w tym sezonie kuleje XD

Bogdan4674

Najlepiej jak się okaże ,że ramona sprzedaje działkę za miastem Tadeuszowi:-)

wiatriwoda

Ha ha ha ;)

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Hahaha!