PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=709827}

Jessica Jones

2015 - 2019
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 46355
6,6 28 krytyków
Jessica Jones
powrót do forum serialu Jessica Jones

Jak dla mnie lepszy od Daredevila:) serial jest mroczniejszy od Daredevila. Luke Cage tez fajnie wyglada.

Sabcio1234

Jeśli to jest według Ciebie definicja wyborcy PiS, to martwiłbym się, bo wychodzi na to, że opisałeś 37,5% Polaków. Tak, wiem, połowa poszła na wybory, ale statystyka z takiej frekwencji jest dość rzetelna.

Demolka25

Z moich obliczeń wynika, że najwyżej 17 procent (wg rzetelnych statystyk)...

Sabcio1234

Jacy wy nietolerancyjni jesteście, człowiek wyraził swoją opinie a wy po nim jedziecie ;D, a ty Sabcio piszesz o PISie, a sam jesteś mentalnym pisiorem pełnym jadu i mieszającym we wszystko politykę.

ocenił(a) serial na 7
Sabcio1234

Chciałbym nieśmiało zauważyć, że wśród czarnych związki międzyrasowe są rzadziej akceptowane, niż wśród białych. Tym samym Twój komentarz z dupy o PiSie i polskich rasistach ssie pałę

Norbessi

Jak myślicie długo trzeba będzie czekać na napisy? Strasznie mnie kusi żeby już zacząć ten serial i chociaż często oglądam seriale po angielsku to boję się, że coś fajnego może mi umknąć (zbyt długo na niego czekałem). Poza tym chciałbym dobrą jakość.

ocenił(a) serial na 10
michal9403

napisy będą robione od jutra

michal9403

Właśnie skończyłam oglądać cały sezon i jeżeli oglądasz seriale po angielsku to nie będziesz mieć z nim problemu. :)

andziaaa133

Teraz zauważyłem, że jest z lektorem na cda już. Na pewno dzisiaj już pierwszy odcinek obejrzę, bo już nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 8
michal9403

Ja znalazłam trzy pierwsze odcinki z lektorem... Ale nadal jestem w szoku że na dzień dobry znalazlam cały sezon xD

użytkownik usunięty
Amistat

To ty mało się znasz na Netflixie. Stacja wypuszcza cały sezon prawie każdego serialu.

ocenił(a) serial na 8

Przyznaję się bez bicia. Nie znam się. :D

ocenił(a) serial na 9
michal9403

Nie musisz czekać na napisy, jest już z 6 odcinków z lektorem.

barry5800

6 ?
Ja na razie 5 znalazłem tylko ;c

Norbessi

Zauważyliście jak często pojawia się tabliczka ewakuacyjna "EXIT"? To jakiś easter egg?

adeater

Mati to niezły hacker i przystojniacha <3

Norbessi

Czy lepszy? Nie wiem.
Na pewno 50 minut jednego odcinka to za mało...
+ bardzo silny badass :D

ocenił(a) serial na 7
Norbessi

Jestem po 30 minutach 6 odcinka.

Serial spoko 7-7,5 jak dla mnie na razie. Jedno co mnie dziwi to fakt, że wszystkie kobiety, które przeżyły ogromne traumy cierpią na jakiś dziwno rodzaj nimfomanii i uprawiają seks w sytuacjach, które im tę traume przypominają. Najpierw Jessica z Lukiem, potem Trish z tym policjantem, który pare dni wcześniej próbował ją zabić.
Mam wrażenie, że autorka serialu troche chce przyfeminizować(nie ma w tym nic złego) i pokazać te silne niezależne czerpiące życie garściami kobiety(a także lesbijską parkę i wątek z gwałtem i aborcją) ale troche zabrakło jej czasu w serialu dlatego postanowiła wpleść jak najwięcej tych akcentów w istniejące wątki. Wszystko to wygląda trochę dziwnie i nienaturalnie moim zdaniem i nawet moralniaki Jessiki po każdym seksie z Lukiem tego nie ratują(serio taka trauma jaką przeżyła zabijając jego żona nie powinna jej pozwolić patrzeć mu w oczy i zbliżać się do niego).

trab1

6 odcinek juz jest?
Skąd pobrałeś/oglądałeś.

ocenił(a) serial na 7
kamilx98

wszystkie już są choćby na torrentach ( 1337x )

Shirocat

ale mi chodzi z lektorem na warezach dopiero 5 odcinkow jest.

ocenił(a) serial na 7
kamilx98

ja oglądam w orginale

ocenił(a) serial na 8
kamilx98

http://nocnyseans.pl/jessica-jones/odcinek-6/odcinek-6-sezon-1/11612

ocenił(a) serial na 7
trab1

dobra kończe 6 odcinek i Luke właściwie podsumował Jessikę.

Norbessi

bardzo słaby. Do daredevila to do pięt nie dorasta. Słabo zagrane postacie, nudny. Jeden z gorszych seriali!!

Marek84

Po twojej ocenie Widać że się nie zbyt znasz na serialach. Serial jest zdecydowanie mroczniejszy od daredevila. Postacie są mega dobrze zagrane. Nikt nie jest od nikogo gorszy, jessica swietnie ukazana, Purple man wręcz genialnie (chociaż, że aktora nie lubię, ale wiem że są jego fani).Serial bardzo wciągający. Perfidne zaniżanie oceny. Z gorszych seriali i zarazem nudnych to np. Gotham albo od 3 sezonu Arrow oraz supergirl.

Demonshunter

Gotham gorszy serial- niezły żart. Ale kto co lubi

Marek84

gotham nie jest tragiczne- ma fajną fabułe ale postacie w szczególności Gordona są płaskie jak ściana o grze aktorskiej nie wspomną że jest na poziomie braci Mroczek. Jesica jest super widać emocje główna bohaterka to zwykły człowiek przez swoje wady i rozterki i wewnętrzne demony , DD był inny było tam więcej akcji i Matt nigdy nie zabił nikogo - póki co - nie zmagał się z poczuciem winy

Marek84

Jak dla mnie Gotham to najgorszy serial oparty o komiksy jaki powstał. Po pierwszym odcinku miałem dość. Wszytko opiera się na tym, że to wciska na siłę to, że jest to uniwersum batmana (chociażby ci wrogowie). Podobnie było z Agentami tarczy pierwsze 10 odcinków, lecz później zeszli z tego. A w Gotham nic się nie zmieniło i za dużo nie potrzebnych wątków. Powinni zostawić tego małego Bruce Wayne i pójść innym tropem. Dopiero jak on stałby się tym batmanem to wtedy by to miało sens. Ale no cóż w Jessie jeden konkretny wątek, odpowiednia ilość zrozumiałych dla wszystkich wątków pobocznych, postacie bardzo dobrze zagrane. Tylko ten koniec serialu był taki niezbyt na mój gust ale reszta mi się podobała.

Demonshunter

Jessice*

Demonshunter

Osobiście biore Gotham za zwykły serial kryminalny z dodatkiem Batmana, naprawdę o wiele lepiej się ogląda :)

A co do agentów to zgadzam się w 100%, pierwszą połowę 1 sezonu oglądałem zmusu mając nadzieję że się poprawi i jak większość seriali z każdym sezonem idzie w dół ten idzie w górę :)

ocenił(a) serial na 8
Demonshunter

To że jest mroczniejszy, to jakiś wyznacznik?

Jestem po trzech pierwszych odcinek - serial trochę słabo zaczyna, pierwszy odcinek jest dosyć nudny, ale już drugi i trzeci bardzo mi się podobały. Trochę szkoda, że Netflix nie zdecydował się na bluzgi i papierosy, oryginalna Jessica nie stroniła od obu.

Norbessi

mroczniejszy od daredevila- śmieszny jesteś :)

ocenił(a) serial na 7
Marek84

thriller psychologiczny nie musi wszystkim pasować :D

ocenił(a) serial na 8
Norbessi

Serial jest dobry ale wydaje mi się że mógłby być znacznie lepszy, trochę za mało purple mana jak dla mnie.

Hawkarooney

Ja sie spodziewałem że mało go będzie, a dość sporą role dostał.

ocenił(a) serial na 9
Norbessi

Zgadzam się ma w sobie taki klimat, którego zabrakło mi w Daredevilu ^ ^ To moja nowa najlepsza superbohaterka!

ocenił(a) serial na 9
mruffafa

A czemu wcześniej jej nie lubiłaś?

ocenił(a) serial na 9
barry5800

Nie, że nie lubiłam, zwyczajnie nie znałam i teraz miejsce Scarlet Witch, która BYŁA moją ulubioną "super" zajęła Jessica ;)

ocenił(a) serial na 9
mruffafa

Jessici co prawda tam nie było, ale Luke Cage pojawiał się cyklicznie w kreskówce o Avengers :)

https://www.youtube.com/watch?v=81sSBNroDvA

Masz jeszcze dwa kadry z komiksu z Jessicą ^^

https://arousinggrammardotcom.files.wordpress.com/2013/09/spidermanpeterparker11 .jpg

https://arousinggrammardotcom.files.wordpress.com/2013/09/spidermanpeterparker12 .jpg

ocenił(a) serial na 9
barry5800

Widać tam też Luka i ich dziecko, pozatym Spider Mana i Hawkeya z Avengers (blondyn w czarnym stroju).

ocenił(a) serial na 9
barry5800

Łał, dzięki, na pewno przyjrzę się teraz lepiej jej postaci ;)

barry5800

Czy w tym ostatnim linku w tle siedzi Kapitan Ameryka czy mi sie stroje pokiełbasily?

ocenił(a) serial na 9
mania19

To Zimowy Żołnierz (ten co był w filmie), w komiksach po śmierci Kapitana Ameryki przejął jego strój, pseudonim i tarczę a potem dołączył do Nowych Avengers.

ocenił(a) serial na 9
barry5800

Tu masz pełny skład tamtej drużyny, Spider Woman, Spider-Man, Luke Cage, Miss Marvel, Jessica Jones, niżej właśnie Winter Soldier w stroju Kapitana, na prawo od niego ta blondyna w biało-niebieskim stroju to Bobby Morse (ta sama, która jest w serialu Agenci Tarczy, oba seriale są osadzone w tym samym świecie zresztą), niżej Wolverine (z X-Menów), i Hawkeye w nowym stroju wojownika ninja.
http://static.comicvine.com/uploads/original/12/123441/3023429-new_avengers_bill _tan-a.jpg

barry5800

Fajnie dzieki :) A ta Bobby Morse to co to za superbohaterka? Nie czytalam komiksow to nie orientuje sie jakos szczegolnie :)

ocenił(a) serial na 9
mania19

@mania19
A nie oglądasz Agentów SHIELD? Ja tam oglądam wszystko z uniwersum filmowego. Bobby Morse to Agentka SHIELD, tak samo jak Czarna Wdowa i Hawkeye, w komiksach była żoną Hawkeya, w filmach nie jest.

barry5800

Ogladam Agentow, ale nie wiedzialam, ze Bobby Morse(nie przepadam za jej postacia) jest superbohaterka(w komiksach).

ocenił(a) serial na 9
mania19

W serialu Hawkeya zastąpił agent Hunter, po prostu nie było ich stać, żeby zatrudnić w serialu do stałej obsady aktora, który gra w tym świecie Hawkeya, więc zmienili jej historię i męża.

barry5800

Szkoda, ze czasem jakis Avengers goscinnie nie wystapi w Agentach za skromniejsza pensje :)

ocenił(a) serial na 9
mania19

Występuje Bobby Morse ;P W Jessice masz Luka.

Tu jest Bobby w innym serialu :)

https://www.youtube.com/watch?v=lr3jVs3KZSQ