PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179616
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards

Victor Petrov

ocenił(a) serial na 9

Po 3 odcinku mówię, że jest genialny! Frank chwilami wydaje się taki "mały" przy nim i dosłownie i w przenośni. Ciekawe czy ta sytuacja z Claire miała mieć wpływ na Franka czy mu się spodobała. 3 sezon jest słabszy ale wcale nie aż tak. W końcu coś się nie udaje :D

ocenił(a) serial na 9
niewiem97

Nie powiedziałbym że 3 sezon jest gorszy jest po prostu "inny". Tak Victor Petrov genialna postać mam nadzieję na dobrze zrobiony wątek. Na pewno lepszy przeciwnik niż Raymond Tusk w 2 sezonie

ocenił(a) serial na 6
niewiem97

Szkoda, że Ameryka faktycznie nas sprzedała jeśli chodzi o tarcze antyrakietową. Tak samo pokazywanie Pussy Riots jako patriotów i prawa homoseksualistów jako największy problem w Rosji jest śmieszne. Zraziłem się po 3 odcinku kiedy zamiast napisów końcowych pokazali tych odmieńców jak drą mordę.

ocenił(a) serial na 9
Drusix

Osobiście uważam pomysł wykorzystania rosyjskich dysydentów politycznych we własnej osobie uważam za genialny, a dla Pussy Riot jest to kolejny performance, tym razem za pośrednictwem innej formy i innego medium.
Jednak co do pierwszego zdania zgadzam się w pełni, ale czegóż można oczekiwać, to w końcu political fiction ;-) Myślę jednak, że ta serialowa wizja przesłoni Amerykanom rzeczywisty obraz, na pewno politykę zagraniczną USA śledzili mniej osób niż obejrzy serial...

ocenił(a) serial na 6
Pinezka_fw

Czasem mi się wydaję, że za niektóre odcinki to nawet ich rząd płaci :D Kto by się powstrzymał mając na wyciągnięcie ręki taką maszynę do propagandy...A co do Pussy Riots... Zgadzam się z tym co powiedział Underwood :D To są debile i potrafią tylko drzeć mordę i zaczepiać starszych ludzi w budynkach sakralnych. Putin ich powinien do pierdla wsadzić. Jakby nam się coś takiego przydarzyło w czasach PRL-u, że wleciałyby takie debilki do kościoła mówiąc, że walczą z komuną to ludzie by ich sami zlinczowali na miejscu.

ocenił(a) serial na 9
Drusix

Tyle że KK nie był tubą propagandową komuny (w odróżnieniu od cerkwi) i nikogo nie korciło, żeby wpadać do kościołów z politycznym przesłaniem ;-) W każdym razie chodziło o to, żeby ludzie sobie o nich przypomnieli i ten cel został niewątpliwie osiągnięty. Nieważne czy mówią dobrze, czy źle, ważne, że mówią ;-)

ocenił(a) serial na 10
niewiem97

Brat Madsa Mikkelsena...wyglada na to,ze ma równie duzo talentu

ocenił(a) serial na 9
Oszczakiewicz

Tak! Od razu przypomniała mi się jego kreacja w Sherlocku-chociaż w tamtym przypadku miał trochę większe pole do popisu ;)

ocenił(a) serial na 10
niewiem97

Dla mnie, gdyby mógł zjadłby Franka na śniadanie.

niewiem97

Petrov jest po prostu genialny, zdecydowanie jedna z najlepszych postaci w serialu.