PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620036}

House of Cards

2013 - 2018
8,3 180 tys. ocen
8,3 10 1 179579
8,2 47 krytyków
House of Cards
powrót do forum serialu House of Cards
ocenił(a) serial na 10
szmyrgiel

Według mnie jest to symbol władzy Franka . Pokazuje że jest on w stanie obrócić kraj do góry nogami , a reszta zatańczy tak ja on im zagra .

SlasherManiak

A gwiazdki?

ocenił(a) serial na 10
szmyrgiel

Hmmmm.... Gwiazdki to stany . Może chodzi o to , że nie ma znaczenia czym włada . Ważne że ma ma tą włądze .
Ale to tylko moja interpretacja .

ocenił(a) serial na 10
szmyrgiel

Serial jest bardzo symboliczny , więc można interpretować go na wiele sposobów .

ocenił(a) serial na 10
szmyrgiel

To ma symbolikę na wiele sposobów. Jednym z nich i jednocześnie według mnie chyba najważniejszym, jest fakt, że w Stanach Zjednoczonych wywieszona flaga "do góry nogami" oznacza sytuację skrajnie niebezpieczną, zagrożenie bezpieczeństwa narodowego. I w jakiś sposób na symbolika pasuje do tego serialu, ba! Nawet pasuje w 100% :)

szmyrgiel

Brak gwiazdek może mieć związek z tym - http://en.wikipedia.org/wiki/False_flag.

ocenił(a) serial na 9
szmyrgiel

Tak jak pisał Klarrim odwrócona flaga sygnalizuje stan szczególnego zagrożenia, gdzieś już o tym czytałem w kontekście HoC, niewykluczone, że w wypowiedzi któregoś z autorów.
A gwiazdki zabrali, jak dla mnie, żeby nikt nie oskarżył ich o bezczeszczenie symboli narodowych (ale mogę tu rzutować przez pryzmat polskiego piekiełka).