Orientuję się ktoś czy ksiązka Hemlock Grove jest przetłumaczona na polski?bo w necie nie mogę znalezc o niej słowa kompletnie choć gdzieś czytałam że serial oparty jest na książce która pojawia się w marcu... wie ktoś czy jest w werscji polskiej,lub do pobrania ,kupienia?cokolwiek?! będe wdzięczna za każde słowo...
Z tego co wiem , to ksiazki nie ma w jezyku polskim.... tez szukalem niestety nie zostala przetlumaczona
Wielka szkoda,mam nadzieję że jednak zdecydują się na jej tłumaczenie ..... bardzo fajnie byłoby ją przeczytać skoro serial wyszedł tak bajecznie!
Ja wczoraj skończyłam czytać w oryginale i nie spoilerując powiem, że w przypadku HG zdecydowana większość akcji (o ile mnie pamięć nie myli, ze trzy sceny się różnią) i dialogów pokrywa się z tym, co było w 1 sezonie serialu. Bonusowo dostajemy opis tego, co komu w danej chwili w głowie bohaterom siedziało, więc nawet lepiej wychodzi się, czytając dopiero po obejrzeniu.
Jest jeszcze komiskowy prequel HG, dostępny za darmo tutaj http://www.tor.com/2012/03/29/read-an-exclusive-graphic-novel-prequel-to-new-hor ror-series-hemlock-grove/