PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19891
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

Widze że tym z Jetix sie nudzi bo puszczają takie badziewie jak H2O Wystarczy Kropla. Co jeszcze wymyślą dziewczyny ze skrzydłami a może zmieniające sie w różne zwierzęta. Moja ocena to 1/10 i to jest SZAJS.

ocenił(a) serial na 10
tibowiec

A ja sądze inaczej. To jest super (no cóż, sama jestem dziewczyną xD). Ale muszę się z Tobą zgodzić, że Jetix się nudzi, bo niekiedy to przesadzają, a o ramówce to lepiej nie mówić.

użytkownik usunięty
tibowiec

Obejrzałeś chociaż 2 odcinki? Sądze, że nie. Gdybyś pomyślał to na Jetix są puszczane bajki i to też jest bajka tylko nie animowana. Tak jak Power Rangers xDD

ocenił(a) serial na 3
tibowiec

Zgadzam się z założycielem tematu. Dwa odcinki wystarczą by wyrobić sobie opinie o tym gównie. Straszny nudny serial, a dubbing porażka, takie coś powinno być z lektorem.

tibowiec

Mi się to podoba,a lektor faktycznie powinien być,bo dubbing z ledwością trawie :P poza tym Jetix puszcza gorsze seriale i powtórki do obrzydzenie np.Spider-man'a od kilku lat puszczają xP
A tak w ogóle to jest Anime Tokyo Mew Mew,w którym postaci są w połowie zwierzakami no ale jest potężna różnica pomiędzy serialem animowanym a serialem Live Action xD

Auryl

a ja mysle ze ten serial jest ok, najpierw widziałam kilka odcinków na jetixie, ale dubbingu zniesc nie mogłam, wiec sciagnełam w oryginale i zupełnie inne wrażenia, a ich akcent cudo normalnie.
moze jestem zdziecinniała, ale czasami lubie ogladac takie szity typowo dla dziewczyn :D

ocenił(a) serial na 1
rejczel

oglądałam kilka odcinków( nic ciekawszego nie leciało...) i zgadzam sie z tym że badziweie.Chcecie uzasadnienia, dobra :
- w anime fajnie wygląda jak bohaterowie mają takie dodatki ale tu to zupełnie nie pasuje!
-bez ich ,,mocy" mógłby powstać fajny serial...
- piosenka tytułowa, wwierciła mi sie w głowe i rozwala ją od środka
- Główne bohaterki!!! Dlaczego muszą to być piękne dziewczyny!!!??? Nie mogą zrobić jakiegoś serialu którego bohaterką jest średniej urody dziewczyna z kompleksami?!

Ren_3

Ren, z całym szacunkiem, odniosłam wrażenie, że się czepiasz

- jak ktoś się nie interesuje anime to nie znaczy, że nie może obejrzeć czegoś z takim akcentem, który tu akurat tobie nie pasuje
- aż się uśmiechnęłam, bo przecież o tym właśnie jest serial, o czymś musi być, żadna nastoletnia marzycielka nie oglądałaby serialu 'po prostu o życiu'
- ogromny problem
- ah, no to jest serial dla dzieci, piękne dziewczyny, przystojni faceci i niezwykłe moce, ma byc pozytywnie, nie realnie

ocenił(a) serial na 1
rejczel

Rejczel, też to pisze z całym szacunkiem,czepiasz się.Jak mnie nie znasz to nie oceniaj mnie po jednym komenatarzu, po prostu wyraziłam swoje zdanie.I co? Teraz mam przepraszać wszystkich fanów H2O ? wystarczy kropla ? Napisze to wielkimi literami, GARDZE SERIALAMI W KTÓRYCH SĄ JAKIEŚ BEZSENSOWNE MOCE! Takie moce są fajne ale nie w serialach dla nastolateek... Widze że jak ktoś wyrazi swoje zdanie to idzie na ścięcie ;), heh szkoda że niemoge mieć swojego zdania. I co? Leżycie i kwiczycie:p

ocenił(a) serial na 8
Ren_3

o nie ren gotujesz sie o byle co ... gardzisz mocami hehe zabawne, a sam serial jest fajny, i nawet wciąga (hehehe ktoś pomyśli dlatego ze mam 18 lat a te dziewczyny są ładne i nie maja kompleksów) pozatym zdanie możesz mieć tylko zachowujesz sie... przepraszam probujesz sie zachować tak jak powinna osoba dorosła i co ?? Leże i dre łacha zioom xD

ocenił(a) serial na 8
rejczel

a skad sciagnelas ???

ocenił(a) serial na 10
tibowiec

a ile macie lat? to jest film do 14 lat. a jesli ogladaja starsi wiadomo ze sa na innym poziomie. mi sie podoba.

tibowiec

Moim zdaniem jest głupie, bo sam pomysł niemozliwy - syreny nie istnieją i w ogóle, gra aktorska średnia, a jednak lubie to oglądać, bo przyjemnie jest to pooglądać, nawet jeśli niektóre odcinki są bez sensu. więc zgadzam się z obiema stronami - jest głupi serial, ale przyjemnie się go ogląda. Pozdrawiam!!!

ocenił(a) serial na 10
NightHawk_50C

NightHawk.50C z kad wiesz ze nie istnieja? ja interesuje sie fantastyka i widzisz tak sie sklada ze w roku 1998 grupa nurkow widzziala syreny przy przegu hawajow . No ja nie zabraniam nie wierzyc tylko podaje ta informacje dla niedowiarkow. a no i to byly syreny morskie a nie syreny a nie te od odyseusza (powietrzne). Jak ktos nie wierzy to trudno.

nina_tasha

Ale tak się składa, że to raczej nie możliwe, żeby za sprawą pełni księżyca osoba, która wejdzie przypadkowo do wulkanu na wyspie Mako (jeśli taka istnieje) nagle zyska moce i wyrośnie jej ogon! Oczywiście mozliwe, że isnieją jakieś syreny, nie interesuję sie tym więc nie wiem, ale takich, które powstały jedynie z pełni księzyca raczej nie ma. To fikcja.

użytkownik usunięty
NightHawk_50C

Phy..przypominam Ci, że to jest serial a nie film na faktach autentycznych więc się nie czepiaj xDD A twój poprzednik tylko napisał, że syreny istnieją.

Nie napisałam, że się z poprzednikiem nie zgadzam i nie czepiam się, tylko wyrażam swoje zdanie na temat serialu.

NightHawk_50C

Ach tak? Matrixa też nie lubisz, bo sam pomysł niemożliwy? Piratów z Karaibów nie lubisz? No co ty cholera lubisz? Ja rozumiem oglądać filmy dokumentalne, obyczajowe, na faktach, no ale bez przesady, co? Ile można. Film ma wciągać...

E_Vaire

Nie powiedziałam, że tego nie lubię! Owszem podoba mi się, całkiem przyjemnie można spędzić przy tym czas, ale sam pomysł wydaje mi się po prostu banalny i głupi!

ocenił(a) serial na 5
tibowiec

ja tam to lubie tylko ze jest 2 seria której ja nie widziałam...

tibowiec

Jak dla mnie jest nawet fajny, ale i tak lepszy był serial o szkole na statku takim. Ktoś pamięta tytuł??

ocenił(a) serial na 10
Di_

czy to byla bajka czy film? i na jakim kanale leci? jesli ci chodzi o film chyba na jetix ale nie pamietam tytulu.

nina_tasha

to był serial tego typu co H2O. Leciał dawno temu na jetix, Liceum na wodzie, czy jakoś tak się nazywał

ocenił(a) serial na 3
Di_

Liceum na morzu i był 100 x lepszy niż to.

tibowiec

Pomysł na serial troche bezsensowny i dziecinny. Ale jednak fajnie mi aiw go z czasem oglonda, łatwa fabuła i pomijając te ich "moce" to borykają sie z wieloma codziennymi problemami. serial nawet moze byc. nie polecam ale napewno tez nikomu nie odrazam.

ocenił(a) serial na 10
tibowiec

Mnie bardzo sie podoba!! Nie rozumiem co maz do tego serialu. Byc może dubbing jest troche zje...a ok

użytkownik usunięty
Kasioos

Myślę, że rozwiązaniem byłby lektor. Mam też wątpliwości co do gry głównych bohaterek, a właściwie aktorek wcielających się w ich role, bo grają starsznie. Ogólnie fabuła serialu niezbyt mi się podoba, ale myślę, że jego miłośnikom zrobiłoby się miło gdyby był ten lektor, bo polskie głosy są trochę irytujące(a szczególnie w czołówce)

Faktycznie piosenka tytułowa jest nienajlepsza, jak ja uslyszalam pierwszy raz to sie przestraszylam^^ ale ten dubbing nie jest taki zly nie wiem czemu go tak krytykujecie slyszalam gorsze..
Pozdro wszystkim:))

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Darky28

Smutna prawda;) zgodze sie z toba(Darky28) Cleo pomimo że uwazana jest za brzydka to jest najladniejszaxD przynajmniej wg mnie:) Ale jakos pomimo ze jest irytujacy tez lubie go ogladac^^'
Pozdro:)

ocenił(a) serial na 10
Darky28

heh no a ty jak wygladasz? jesli juz to Cleo! Ten film jest dla dzieci a nie dla ciebie! Mi sie podoba. Jesli nie h2o to idz obejzyj power rengers.

ocenił(a) serial na 7
nina_tasha

Get off OD Rengersów, wychowywałam się na tym i jak byłam mniejsza to było inTeresujące, lecz teraz wyrosłam i oglądam XXX... żart.

sensual

Choć nie chwalę się tym zbytnio, to lubię ten serial,pozytywne wibracje itd. Uważam, że dubbing nie jest zły, z wyjątkiem Rikki. Głos zupełnie nie pasuje do granej przez nią postaci, posłuchajcie oryginału. A Cleo jest ładna, tylko w serialu ma tragiczną fryzurę i jakąś beżową szminkę.

ocenił(a) serial na 6
ada_634

A ja myśle że jest tak 50/50. Ma wady i ma zalety. Też sądze że oryginał lepiej wypadł... Dubbing wszystko może schrzanić. Ogólem nawet spoko, ale gdy puścili to chyba 8 raz z rzędu to nawet mnie się znudził... bo ile można? xD Serialnie jetix przegina... Pozdro

ocenił(a) serial na 7
EmiOffender

Najbardziej podoba mi się ta blondynka z uroczym uśmiechem tylko nie wiem jak ma na imię, bo są dwie blondynki.

sensual

Pewnie masz na myśli Rikki. No tak, trudno jej nie lubić... :P

ustawka

Ona jest świetna ^^ Ma poczucie humoru, jest inteligentna. Nie można jej nie lubić!

ocenił(a) serial na 3
Darky28

Osobiście to powiem tyle- każdy może oglądać, co mu się żywnie podoba. Ja, chociaż może i jestem nieco na to za stara, to naprawdę mi się to spodobało. Dziwię się sama sobie, ale obejrzałam któregoś dnia dwa odcinki, a potem uzależniłam się i tak to się ciągnie. Nie zgodzę się, że aktorzy grają sztucznie. Możliwe, że po prostu odnosicie takie wrażenie przez polski dubbing. Za jedno go jednak muszę pochwalić- głosy są w miarę odwzorowane- podobne do oryginalnych, ale fakt, nieco sztuczne. Tu chodzi przede wszystkim o przyjemność z oglądania- a czasem przyznam, że humor jest zabawny, postaci niebanalne (dobrze, może nie wszystkie). W pewnych motywach serial jest stereotypowy, nie jest jednak, jak dla mnie, przekoloryzowany. Spodziewałam się już fantazji wykraczającej poza ludzkie pojęcie, ale akcja przedstawiona jest w całkiem przystępny i ciekawy sposób. Tak w ogóle to raczej nie jest on tak od razu dla dzieci, bo aktorki, które w nim grały, były starsze niż bohaterki, które grały i nie jest on znowu taki dziecinny. Nie muszą go koniecznie oglądać napalające się na wszystko 14- latki (nie mówię tu o wszystkich, więc z góry przepraszam). Tak w ogóle- to chyba najlepszy serial australijski, jaki dane mi było zobaczyć, bo tak szczerze- raczej nie mogą się pochwalić zbyt ciekawymi produkcjami.

tibowiec

Kolejne "Mermaid Melody". Jak najbardziej jestem za serialem, który byłby realny, a nie wyidealizowany. Śliczne dziewczyny, piękni mężczyźni, ludzie rozejrzyjcie się, widzicie kogoś podobnego na ulicy? Takie chodzące ideały nie istnieją. Taki serial o normalnych ludziach z normalnymi problemami z pewnością byłby bardziej popularny i nie miałby w sobie tyle kiczu.

Astalka

Powtarzam opinię innych, ale to jest serial DLA DZIECI. Małe dziewczynki, które to oglądają, chcą upodobnić się do bohaterek. A takie ich przedstawienie ułatwia sprawę.
To dojrzałe osoby rozpatrują takie sprawy przez pryzmat 'realności'.

ocenił(a) serial na 10
ustawka

no wlasnie. ja ogladam to dla przyjemnosci bo mi sie podoba. co wy macie do tego filmu. jak wam sie nie podoba to nie ogladajcie i nie piszcie.

ustawka

Sadze ze dziewczynki nie powinny sie chciec do nich upodabniac bo uwazam ze te bohaterki sa wredne i do tego jeszcze niewdzieczne , wkurzaja mnie poprostu xd

tibowiec

Serial dla dzieci o miłości po części?No zastanów się

ocenił(a) serial na 10
Darky28

wybaczcie. wczolam sie troche w role. ale ok. tylko na forum nie zabardzo mozna sie obrazac ani przeklinac.

nina_tasha

Siemka aa all. Wie ktoś może gdzie one są na codzień ?? ;P ... bo widzialem zdjecia z paryza Emmy ...z poniedzialku ... prosze o odpowiedz ;))

ocenił(a) serial na 10
krystianl

Mi się podoba H20. Każdy ma prawo do własnego zdania, ale jeśli naprawde ci sie nie podoba to po co marnujesz czas na pisanie na tym forum. Jedyne do czego mam zastrzeżenia w H2O to podłożone głosy, zwłaszcza Kim i Cleo. Najfajniejsza i najładniejsza jest oczywiście Rikki:)

tibowiec

moim zdaniem ten serial jest super... oglądałam wszystkie odcinki... 1 srii i 13 z drugiej...! ;d;d extra ^^

tibowiec

A ja lubie ten serial..bo to typowa odskocznia od rzeczywistości