Jak myślicie, co się z nimi stało? Czytam 2. część sagi, pojawił się już Meryn Trant (czyli
przeciwnik Forela), ale ani słowem nie wspomniano o śmierci Wodnegi Tancerza. Martin
nie słynie ze szczególnie wylewnego żegnania bohaterów, ale jakoś nie chce mi się wierzyć,
że szermierz po prostu został zabity.
Jeszcze dziwniej sytuacja ma się z bratem Neda- zniknął, jego ciała nigdy nie odnaleziono.
Jak myślicie, co się z nimi stało? Wiem, że na Internecie niektórzy snują na ten temat dosyć
dziwaczne teorie (Syrio zmienił się w Tranta itp.).
Tak, też uważam, że Syrio i Jaqen to jedna osoba, a co do Benjena też mam pewne podejrzenie, ale musisz dojść do piątej części ;)
Jeżeli to co mówicie o Syriu/Jaqenie to prawda, to mam prawo się cieszyć. To by było świetne, gdyby byli tą samą osobą ^^
Możliwy SPOILER SPOILER SPOILER : uważam, że to są te same postacie Jaqen i Syrio. Obaj z Bravoos i pamiętam spojrzenie Jaqena jak Arya mówiła o swoim tancerzu ;) Mi dało to do myślenia :) a Benjen bardzo mozliwe, ze byl tym umarlakiem na koniu :)
http://images3.wikia.nocookie.net/hovel/images/6/6f/Similar.jpg jak dla mnie jest pewne podobieństwo.
Nie sądzę aby Benjen nadal żył, dwójka jego zwiadowców stała sie Innymi, wiec on może także?
Innymi? Chyba zombii, Inni to odrębne istoty i to oni ożywiają trupy za Murem. A istnieje kilka rodzajów zombii - większość to bezmyślne skorupy ludzkie, niektóre jednak zachowały świadomość, z kolei niektóre z nich są "dobre" albo "złe". {SPOJLER}, w trzeciej części Zimnoręki uratował Sama i Goździk z rąk trupów i pokazał Samwellowi bramę pod Murem. Wiadomo, że Benjen Stark jak nikt inny znał tajemnice Muru, poza tym w Tańcu ze Smokami pomaga Branowi i wie, kim on jest, mimo, że Brandon się mu nie przedstawiał...