PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405533
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Czy ktoś wie dlaczego pierwszy odcinek czyta inny lektor?

ocenił(a) serial na 8
michalkuc1993

Seriale HBO są specyficzne. Jeszcze, że ciężkie, często z surowym realizmem i brutalną rzeczywistością to jeszcze często wielowątkowe. Dużo ludzi mi mówiło, że, gdy zaczynało Sopranos, Sześć stóp pod ziemią czy Prawo ulicy pierwszy sezon trudno im było złapać bluesa i z miejsca pokochać, ale jako całość zmiażdżyły ich. Wszystko też zależy czy ktoś oglądał na bieżąco sezonami czy tak jak ja od razu całość wszystkie sezony. Mnie od razu kupiły i potrafiłem zarówno Prawo ulicy, Sopranos, a także Sześć stóp pod ziemią obejrzeć w niecały miesiąc czyli ok 3 miesięcy wymęczyłem te trzy seriale. Ale rzeczywiście te seriale przypominały ambitne ciężkie kino w wielu odcinkach. Oczywiście trzeba mieć nastawienie psychicznie, bo liczba odcinków przeraża, gdy się startuje.

Widziałem też z podobnych seriali do Sopranos, Prawo ulicy, Breaking Bad te: Zakazane imperium, The Shield, Fargo, Gomorra, Narcos, Peaky Blinders, Taboo, a z polskich Ekstradycja, Glina, Pitbull

ocenił(a) serial na 8
returner

kurcze wnioskuje ,że przeczytałeś tylko mój wpis i nie wiedziałeś o co chodzi,
nie chodzi o to ,ze nie warto wykupować HBO tylko o to ,ze nie warto już w tej chwili walczyć o zmianę lektora na innego lepszego bo sezon szybko się skończy , chyba że HBO czyta i sami podejmą decyzje o zmianie lektora, a petycja od widzów jak tylko 6 odcinków nie ma sensu bo sezon za krótki,
tez mi się tak zdarza ,ze czytam tylko jedną odpowiedź i czasem odpisuje coś innego nie w temacie bo można i takie wnioski wysnuć , :) pozdro,
ja oglądam na telewizorze z kablówki mam wykupiony pakiet HBO wszystkie 3 programy , na kablówce nic się nie wiesza i serwery się nie przeciążają jak na HBO GO

ocenił(a) serial na 8
Ami_656

Odnosiłem się do wszystkich w tym wątku,że warto skorzystać z darmowego HBO na miesiąc dla GOT.

Z lektorami nic nie mam wspólnego od 20 lat.
Osobiście nigdy nie obejrzałem od 2000 roku nic z lektorem :)
Wiadomo, że:
Ścieżka oryginalna >>>>>Lektory z VHS >>>>Lektory Tv>>>>>>Dubbing

ocenił(a) serial na 10
MG090

W dzisiejszym odcinku lektorem byl chyba Borowiec. Czy sie myle?

PannaGwiazda

Nie mylisz się. Piotr Borowiec wrócił ;)

ocenił(a) serial na 8
MG090

I całe szczęście! Ten z pierwszego odcinka brzmiał dziwnie...

ocenił(a) serial na 10
PannaGwiazda

No dzisiaj wszystko w normie i czytał Borowiec. Kamień z serca

ocenił(a) serial na 8
marcinfw

tak borowiec czytał na szczescie

ocenił(a) serial na 8
PannaGwiazda

Nie wiem, ale glos nie szarpal mi uszu - więc możliwe

ocenił(a) serial na 8
PannaGwiazda

Nie chyba, a na pewno. Jako wierna fanka specjalnie czekałam do napisów końcowych żeby to usłyszeć: "Czytał Piotr Borowiec" i już niech ten lektor zostanie!

ocenił(a) serial na 10
MG090

nie wiadomo ale HBO powinno dać napisy!

MWCrafters

Premiera o godz. 3.00 jest z napisami.

ocenił(a) serial na 10
bazant57

wiem ale ja oglądam na TV na HBO3 albo HBO

ocenił(a) serial na 8
MWCrafters

ja tez ogladam na TV na HBO na kablowce , o 3 w nocy sa napisy a później lektor na nastepny dzień

MG090

Odcinek 2 już jest z Borowcem. A jak z 1? Nadal jest bez zmian? Może ktoś sprawdzić?

IlidanDA

Tak. Odcinek pierwszy jest już czytany przez Piotra Borowca.