PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 405 tys. ocen
8,7 10 1 405484
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam wszystkich, ogromnie podoba mi się serial " Gra o tron". Mam następujące pytanie:jak myślicie, czy jeszcze w tym sezonie pojawi się Lady Stoneheart i jak mogłoby to wyglądać?

ocenił(a) serial na 9
Dilofozaur

Jeżeli się pojawi, to w finałowej scenie. Mogliby pokazać jak Beric zjaduje jej ciało nad rzeką i oddaje jej pocałunek pana światła. Bo na egzekucję Merreta Freya jest jeszcze za wcześnie.

użytkownik usunięty
PieczykM

Finałowy odcinek nosi nazwę "Mhysa", co ponoć w starovaliriańskim oznacza matkę. Najbardziej oczywistym odniesieniem wydaje się matka smoków, ale kto wie.

ocenił(a) serial na 9

Napewno będzie chodziło o Daenerys. Tak nazywali ją wyzwoleni niewolnicy podróżujący za jej armią. Oznacza to matkę, tylko że w czystym ghiscarskim :)

Czy pokażą Kamienne Serce czy nie, tak sobie tylko gdybałem wyżej :) Równie dobrze sezon może się skończyć wygnaniem Joraha, ucieczką Sansy... kilka momentów by się znalazło, ale ten z Catelyn byłby chyba najciekawszy . Nie sugeruj się tylko tytułem odcinka, scenarzyści może chcą wziąść widzów z zaskoczenia ;)

ocenił(a) serial na 8

ja bym nie ograniczała Mhysy do matki smoków, wielokrotnie już scenarzyści wprowadzali tytuł, który odnosił się do wielu wątków w danym odcinku (patrz np.: The Climb)

użytkownik usunięty
tweet8

Przecież właśnie o tym mówiłem ;)

ocenił(a) serial na 1
Dilofozaur

Obstawiam tak samo - scena, w której Beric przywraca Catelyn z martwych byłaby naprawdę dobrą sceną zamykającą sezon. Zostawiliby nieksiążkowców z niezłym szokiem:)

_malena_

Obstawiam tak samo, jak wyżej ^^

Dilofozaur

A kto się dowie że Catelyn tak naprawdę przeżyła?

ocenił(a) serial na 9
Claudia_9513

Bractwo, Brienne i Podrick (o ile ją poznał).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Dilofozaur

pewno ja zabiją w serialu ta akcja z nia jako zombie to przsada chyba ze przezyje okaleczona

ocenił(a) serial na 9
nicca23

Ciekawe, jak będzie wyglądało jej wskrzeszenie w serialu, a co do książek, to nie pamiętam, jak Bractwo przyjęło ją do siebie? Przecież nie może mówić, jak wydaje rozkazy itd.?

ocenił(a) serial na 9
Dilofozaur

O ile dobrze pamiętam to potrafiła mówić niewyraźnym głosem w momencie kiedy przytykała ręką ranę na gardle :3 Poprawcie mnie jeśli się mylę :3

FigaZ

Tak

Dilofozaur

jesli to zrobią, twórcy serialu mowili ostatnio że ktoś kto w serialu mial umrzeć przeżyje

ocenił(a) serial na 9
nicca23

Czyli nie będzie postaci Lady Stoneheart?

Dilofozaur

może bedzie ale nie jako zombie tylko pewno przezyje okaleczona

ocenił(a) serial na 10
nicca23

Cat nie przeżyje KG.

nicca23

A może chodzi o Ogara? Wydaję mi się że zrobią tak że Arya go nie zostawi na śmierć, czy coś.

ocenił(a) serial na 9
Claudia_9513

Czy Arya nie powinna najpierw odzyskać Igły? Chociaż wydaje mi się że już ją ma, ale nie pamiętam jakim sposobem ją odzyskała... Jeśli ma Igłę, to możliwe że Ogara ranią pod bliźniakami i będzie można rozstanie pokazać jeszcze w tym sezonie, jednak jeśli jeszcze muszą trafić na ludzi Góry, to wydaje mi się że nie dali by rady tego zrobić już w tym sezonie...
Mam nadzieję że zrobią to jednak po książkowemu, tzn. nie tyle że Ogar umrze, bo zginął moim zdaniem tylko ze względu na natłok postaci, ale żeby Arya mogła swoją złość rozładować na kimś od Góry, a na to chyba nie będzie już czasu...

ocenił(a) serial na 9
qwawryn

Czy któryś z użytkowników Filmwebu mieszka za Oceanem i mógłby później opisać przebieg KG?

ocenił(a) serial na 9
Dilofozaur

A nie lepiej samemu poczekać chwilę i obejrzeć? Serial jest emitowany o 9 pm EST, więc kończy się u nas koło 4 w nocy. Wiem skądinąd ;) że już nad ranem są dostępne odcinki w internecie i słyszałem o osobnikach ;) którzy siadają w poniedziałki rano do śniadania już z grą o tron, ale nawet nie pytaj, bo w życiu bym nie wiedział skąd ci ludzie to biorą te szemrane wersje...

ocenił(a) serial na 8
qwawryn

dokładnie koło 10-11 będzie już online :]

ocenił(a) serial na 9
grzesiekmistrz

Czy Catelyn Stark została zamordowana? Jest jakaś szansa na Lady Stoneheart?

ocenił(a) serial na 10
grzesiekmistrz

Oj proszę 0 4, góra 5 spokojnie można dostać.

ocenił(a) serial na 8
Ayesha12

chodziło mi o wersję nie na torentach tylko taką którą można obejrzeć online np. w pracy :]

ocenił(a) serial na 8
nicca23

ja myślę że będzie po prostu okaleczona coś w stylu Berricka Dandoriana on jest już mocno pocięty że tak się wyrażę i nie wygląda zbyt wyraźnie :]

ocenił(a) serial na 9
grzesiekmistrz

Czyli wskrzeszenie będzie w 10, a nie w 9 odcinku? Czekam na opis KG.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
tragta

co to za lamus?

ocenił(a) serial na 7
Dilofozaur

Na moje oko nawet jeżeli ją wskrzeszą to nie będzie to Lady Stoneheart a taka bardziej niemiła Cat, podobnie jak w przypadku Berica, który był jaki byl. Nie spodziewajmy się cudów i czekajmy na to co wymyślą scenarzyści, bo oni wiedzą lepiej niz Martin jak ma to wyglądac ;)

ocenił(a) serial na 9
loozack

A jaki był Beric?

ocenił(a) serial na 7
Dilofozaur

taki własnie nijaki, zero książkowej chęci załatwiania Lannisterów.

ocenił(a) serial na 9
loozack

Nawet tak nie mów. Beric to mało istotna postać, już trudno, że go trochę spieprzyli. Ale trzeba pamiętać, że jego JEDYNYM celem jest oddanie życia za Catelyn. Lady Stoneheart MUSI się pojawić. Przestaję oglądać jeśli jej nie wprowadzą.

ocenił(a) serial na 10
avenitr

Podobno sama aktorka potwierdziła, że jej nie wprowadzą :)

ocenił(a) serial na 10
Dilofozaur

Podbijam na górę

Dilofozaur

Podobno Catelyn zanim ją ożywili leżała ileś tam w wodzie... masakra

ocenił(a) serial na 7
Claudia_9513

leżała i gniła :D

Dilofozaur

Catelyn przeżyła.. tylko jak?
W książce nie jest to opisane niestety.
Nie pojawi się ona w 4 sezonie, tylko w 5. :3