PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405533
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

LS

ocenił(a) serial na 10

Tak chamsko jak potraktowali widza na sam koniec to po prostu bardziej się nie dało.Gdzie do cholery jest LS??? Jak można było tak spierniczyć finał...

użytkownik usunięty
kacperowski20

Też właśnie na nią czekałem

ocenił(a) serial na 9
kacperowski20

przecież była na sam koniec tylko napisy końcowe i czarne tło zasłoniło obraz

ocenił(a) serial na 9
kacperowski20

Czy to znaczy że jednak wycieli LS czy zachowali ją na później?

użytkownik usunięty
Valex

Raczej zachowali na następny sezon

ocenił(a) serial na 10

ls nie bedzie

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Skąd info?

ocenił(a) serial na 7
TyrionLanister

jeśli LS nie będzie to nie podoba mi się, w którą stronę idzie ta seria

ocenił(a) serial na 10
nika_49

a mi się podoba, pomysl z LS to jakiś poroniony był, sam Martin to przyznał

ocenił(a) serial na 7
luqashmeister

masz linka do tego jak przyznaje? mi ta się LS podobała

ocenił(a) serial na 10

Podejrzewam że zachowali na następny sezon.Jest zbyt istotna.Jak mogliby wyciąć? Pewnie Brienne w 5 sezonie ją spotka...

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Finał bez LS to jak zobaczyć Dexa jako drwala w finale "Dextera", nie no żartuje ogólnie finał sezonu udany, a na pewno najlepszy jak dotąd jednakże myślałem że LS przygwoździ widzów nie czytających sagi że nie wstaną z foteli czy na czym tam oglądają xD tak jak to było ze mna po przeczytaniu ostatniej strony Nawałnicy Mieczy. Twórcy na pewno ją pokażą tyle że w następnym sezonie poniekąd to rozumiem bo wątki zaskakujące się w powieści kończą więc D&D muszą coś mieć żeby zachwycić widza w 5 sezonie no trudno jakoś to musimy przeżyć bo też uważam że to by było idealne zakończenie....

ocenił(a) serial na 10
Jokerek2

Oby było tak jak mówisz,bo ja się póki co bardzo zawiodłem.Wszystkie znaki wskazywały że będzie.Jacyś aktorzy z serialu się niby wygadali i tak dalej.A tu lipa i rozczarowanie...

użytkownik usunięty
kacperowski20

Co w niej takiego istotnego? Wskrzeszony Stark zabijający Freyów. Freyów może zabijać bractwo, bractwo może skazać Brienne, nie ma w samej postaci LS niczego ważnego i najprawdopodobniej do niczego ważnego ten wątek nie prowadzi.

No ale trzeba przyznać, że to dość "medialna" postać. Jara się nim każdy przeciętny czytelnik, no bo to takie fajne, źli ludzie wyrżnęli Starków, a teraz Starkowa wraca wyżynać złych ludzi!
Wcale bym się nie zdziwił, jakby Martin naprawdę żałował, że poronił taki banał.

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Z tego to czytałem to jest 50/50 że LS zostanie wprowadzona w serialu. Było by mega gdyby się pojawiła a skoro widzieliśmy że nie pominą Roberta Stronga to raczej LS też zaliczy swój udział w serialu.

ocenił(a) serial na 10
castor_fiber1988

Ja nie rozumiem dlaczego miałaby nie być wprowadzona? Przecież ma dosyć taki ważny udział.Brienne ją spotyka.Myślę że to będize ten moment w 5 sezonie..

ocenił(a) serial na 6
kacperowski20

moim zdaniem nie będzie. z zimnorękim też ludzie się oszukiwali do ostatniej chwili....

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Największym szokiem byłoby gdyby pojawiła się na ostatnie ja wiem 3-4 min.Nie wiem co twórcy tutaj narobili.Spierniczyli to totalnie...

kacperowski20

Wiesz, Jaime ma być w Dorne więc teoretycznie LS może faktycznie zostać pominięta.. heh ; )

użytkownik usunięty
castor_fiber1988

>"skoro widzieliśmy że nie pominą Roberta Stronga to raczej LS też zaliczy swój udział w serialu."
Oprócz tego, że oba wątki są dość kiepskie, to Strong wydaje się nieco istotniejszy dla fabuły.

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Jest po napisach końcowych, obejrzałem i się opłaciło.

ocenił(a) serial na 8
KarmazynowyKokos

Dobry troll xD

Jokerek2

No właśnie nie dobry - bo z takiego uwalenia finału się nie żartuje. :-(

ocenił(a) serial na 10
KarmazynowyKokos

Tak? To poproszę linka w takim razie.A jak nie to nie rżnij głupa...

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Skopali na maxa. Za duży odstęp od śmierci, teraz przedstawienie LS będzie raczej dla wielu naciągane (wskrzeszenie postaci, która umarła już 'dawno') niż szokujące. Ale mimo wszystko to rozumiem, bo np. na 5 sezon ciężko będzie wymyślić jakieś dobre zakończenie, wiec zostawili sobie LS.

ocenił(a) serial na 10
RobertSolski

Teoretycznie to ona już wskrzeszona jest,tylko kwestia była jej ukazania się na ekranie.Ona sobie Bractwem rządzi gdzieś tam :D A tu lipa.No bo jakby teraz ją wskrzesili i to pokazali na początku 5 sezonu to byłoby naciągane.Tu się zgadzam.

ocenił(a) serial na 10
kacperowski20

Wszyscy tylko o niej ... pojawi sie na 100% jak nie w tym to w następnym sezonie, na waszym miejscy bardziej bym zastanowiła się nad Branem i dziećmi lasu, nad tym co stanie się z Arya i wgl. Zero cierpliwości hahaha xD

ocenił(a) serial na 10
____98

No bo to najbardziej wyczekiwany moment.Pojawienie się LS :D Ale oby pojawiła się w 5 sezonie.Najlepiej na finał,jak Brienne trafia do siedziby Bractwa i tam spotyka LS :D

ocenił(a) serial na 10
kacperowski20

Czy ja wiem nigdy nie przepadałam za Cat a wątek zmartwychwstania według mnie jest akurat słaby, gdyby to Ned znów sie pojawił byłabym zachwycona ale Cat jest zarozumiała i pewnie teraz będzie szukać zemsty za swojego syna idiotę ;)

ocenił(a) serial na 10
____98

Rozumiem że książek nie czytałaś? :D NO więc będzie szukać zemsty i dowodzić Bractwem.Ale jakby Ned miałby wrócić niby? Jak mu ucięli głowę? :D

ocenił(a) serial na 10
kacperowski20

czytałam ale jej nie lubię haha , nie widzę potrzeby sie mścić. Jej syn był głupi dostał za swoje i to tyle ;)

ocenił(a) serial na 9
____98

Tak ale ja na nią czekam już od roku i muszę czekać kolejny rok, jak pewnie i nie ja sam.

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Też się rozczarowałam...miałam nadzieję, że LS dadzą do 9 odcinka, ale niestety -.- Szczerze nie zgadzam się na to, żeby skasowali wątek LS - jest to naprawdę olbrzymi zwrot akcji w fabule, jestem pewna, że NIKT się tego nie spodziewa! Ludzie, którzy nie czytali książki, ale oglądają serial przecież padną z zaskoczenia :o Szkoda tylko, że nie dali jej w tym sezonie :C :C

ocenił(a) serial na 10
dostepe

Moi rodzice też oglądają ale nie czytają książek sagi.Jaki im o tym powiedziałem to powiedzieli że dla nich jest w porządku i im się bardzo podoba.I że po co miała by ona byc jak wszystkie wątki są pozamykane już ładnie w tym sezonie :D

dostepe

Czy ja wiem czy wszyscy ktorzy nie czytali padną z wrażenia... ja nieczytałam a po trzecim sezonie dokładnie domyśliłam się tego więc może jest więcej takich osób.

ocenił(a) serial na 7
kacperowski20

A gdzie Nymeria?

Mogli łaskawie wygospodarować na nią gdzieś te 30 sekund, żeby w ogóle przypomnieć ludziom zwierzaka (jakiś sen Aryi, czy coś).

ocenił(a) serial na 7
SiIverin

Wydaje mi się, że LS pojawi się pod koniec 5 sezonu, bo akurat Uczta Dla Wron i Taniec ze Smokami nie miał zbyt dużo nagłych zwrotów akcji. Przez to fani serialu zachwyceni po finale 4 sezonu (z LS) byliby zawiedzeni finałami kolejnych sezonów, a tak twórcy zostawili sobie scenę na mocne zakończenie :). Sam miałem nadzieję, że LS pojawi się w ostatnim odcinku tego sezonu, ale rozumiem scenarzystów. Gorzej by było, gdyby z niej w ogóle zrezygnowali. Jednak jest to zbyt mocny motyw, by go tak po prostu opuścić, więc zapewne trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo z pewnością będzie :)

serious667

Pod koniec 5? To może od razu na sam koniec całego serialu? Wybaczcie, ale niektórzy mieli nawet nadzieje, że pojawi się pod koniec 3, ok, nie było jej, początek 4, to samo, ale że na koniec 4 się nie pojawiła? Kpina. Już mogli dać na koniec Tyriona z Tywinem, skoro zrezygnowali jak na razie z LS, ale Arya płynąca sobie łódką?

ocenił(a) serial na 9
nation_12

Dokładnie, na napisach końcowych po scenie z łódką, miałem opad szczeny i to nie z zachwycenia..

ocenił(a) serial na 7
nation_12

Tak jak pisałem, nie usprawiedliwiam, ale rozumiem. W tym sezonie i tak już było wiele zwrotów akcji, przez co w prównaniu z tym, kolejny sezon będzie wiał nudą, stąd pewnie koenieczność znalezienia jakiegoś mocnego cliffhangera, na przykład tego. W piątym sezonie da się z tego zrobić genialny wątek - wprowadzaniem postaci tajemniczej kobiety wieszającej wszystkich i związane z tym dalsze poszukiwania Brienne.

serious667

Tak porozkładały się wydarzenia książce, więc? ;) A jeżeli już miało być tak, jak mówisz, powinni nakręcić przynajmniej scenę z wyławianiem Cat z rzeki i wrzucić na początek sezonu. Zresztą skoro pozbyli się i tak dobrego wątku (Zimnoręki), to dlaczego nie LS?

serious667

Właśnie, że w s5 i biorąc pod uwagę dostępny materiał byłaby cała masa różnych rzeczy na finał, wg mnie : )

ocenił(a) serial na 9
kacperowski20

LS ?? Coś pominąłem czy po prostu nie czytałem książek ?

ocenił(a) serial na 10
coolerss

Nie wiem czy czytałeś czy nie :D LS to Catlyn Stark...

coolerss

Też czekałem do ostatniej chwili na LS.. i trochę się zawiodłem jej brakiem :/

ocenił(a) serial na 9
PrzemQ_3

A czemu miałaby się pojawić ożywiona Bóg wie przez Kogo Caitlyn Stark?

coolerss

Bo tak jest w książce..

ocenił(a) serial na 10
coolerss

I nie jest to naciągane.Widać twórcy jeszcze z tym poczekają...

ocenił(a) serial na 8
kacperowski20

Została wskrzeszona przez Berica Dondarriona, więc nie przez byle kogo! A to wszyscy dzięki mocy R'hllora, Boga Światła.

ocenił(a) serial na 10
kacperowski20

Jeżeli w ogóle będzie to pewnie przedstawią ją dopiero, gdy Brienne ją spotka. I ma to wiele sensu, bo lepiej ją pokazać gdy spotyka jakiegoś znanego bohatera niż wiesza Freya o których słowo nie padło przez cały sezon. Tylko, że ja po cichu liczyłem, że Brienne ją spotka w tym sezonie. Twórcy jednak nie lubią otwierać nowych wątków na końcu sezonu i w sumie za to ich lubię.

ocenił(a) serial na 10
kacperowski20

LS napewno sie pojawi to jedna z kluczowych postaci w dalszej czesci serialu pytanie tylko czy tworcy umieszcza ja w srodku co jest bardziej prawdopodobne lub na koncu co wedlug mnei jest to nie ma sensu ;p