To jest trochę pomieszane i poprzeplatane
1 sezon - "Gra o Tron"
2 sezon - "Starcie Królów"
3 sezon - "Nawałnica Mieczy - Stal i Śnieg" + "Nawałnica Mieczy - Krew i złoto"
4 sezon - "Nawałnica Mieczy - Krew i złoto" i nie jestem pewna, czy nie było tutaj czegoś z Uczty dla Wron ;)
Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam :)
Sezon 1 - Gra o Tron
Sezon 2 - Starcie Królów
Sezon 3 - Nawałnica Mieczy Stal i Śnieg
Sezon 4 - Nawałnica Mieczy Krew i Złoto
Sezon 5 - Uczta dla Wron i Taniec ze Smokami
na angielskiej wikipedii masz dokładną rozpiskę, który sezon odpowiada której książce
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones
1 sezon - "Gra o tron", jeśli robimy już tak dokładnie, to w 10 odcinku ma 2 rozdziały "Starcia królów"
2 sezon - "Starcie królów" w 8 i 10 odcinku mamy 3 rozdziały "Nawałnicy mieczy"
3 sezon - 2/3 "Nawałnicy mieczy" z wątkiem z "Starcia królów" i "Tańca ze smokami"
4 sezon - ostatnia 1/3 "Nawałnicy mieczy" z wątkami z "Uczty dla wron" i "Tańca ze smokami"
5 sezon - ostatnie rozdziały "Nawałnicy mieczy", "Uczta dla wron" i "Taniec ze smokami"
6 sezon - "Uczta dla wron" i "Taniec ze smokami" napewno będą wątki z "Wichrów zimy"
Sorry, że tak mieszam, ale taka jest prawda :)
A wątek Aryi? Sporo też wątku Danerys było.
Poza tym pisałem, to gdy 5 sezon emitowali, więc o 6 nie mieliśmy wtedy bladego pojęcia :)
Wątek Aryi był z "Uczty dla wron", natomiast wątek Daenerys skończył się w 5 sezonie (w ostatnim rozdziale TzS została otoczona przez khalasar i tak też było w 10 odcinku 5 sezonu), dalej twórcy jechali już według własnej koncepcji lub wskazówek Martina. W ogóle w 6 sezonie prawie nic nie było z książek, jedynie chyba tylko wiec Greyjoyów z "Uczty dla wron".
Przecież Arya pojawiła sie zarówno w "Uczcie" i w "Tańcu".
Co do tej Daenerys, to głupio strzeliłem, cos mi się pomyliło ;)
1 sezon - Gra o tron
2 sezon - Starcie Królów
3 sezon - Nawałnica Mieczy: Stal i śnieg oraz początek Nawałnicy Mieczy: Krew i Złoto
4 sezon - Nawałnica Mieczy: Krew i Złoto, Taniec ze Smokami (wątki Brana i Theona)
5 sezon - Uczta dla Wron, Taniec ze smokami
6 sezon - Uczta dla Wron, Taniec ze smokami, Wichry Zimy
7 sezon - Wichry Zimy i Sen o Wiośnie ( jeśli Martin się wyrobi z pisaniem)
Trochę zagmatwane ...
Podobno ma być 10 i w dziesiątym jest tylko Gendry i Podrick bo tylko oni przeżyją jako ostatni ludzie w Westeros.