PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 405 tys. ocen
8,7 10 1 405420
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Krwawe Gody

ocenił(a) serial na 8

Witam!
Chciałbym podzielić się z wami moimi obawami na temat zekranizowania Krwawych
Godów. Nie wyobrażam ich sobie bez Rains of Castamere, chociażby w wersji jaką widzimy
w soundtracku sezonu drugiego. Bardzo bym też chciał, by Robb poprosił matkę do tańca,
bo takie malutkie coś, dla mnie było piękne. A potem wypadałoby także oddać szaleństwo
Catelyn i zabójstwo Dzwoneczka.
Żeby tego nie spieprzyli, jak np. śmierć Renly'ego. Gody muszą zakończyć odcinek, muszą
być "Deszcze" i kilka małych smaczków.
Mnie podczas czytania popłynęły z oczu łzy i chciałbym, bo popłynęły powtórnie - gdy obejrzę
serial.

ocenił(a) serial na 9
QuizPL

Dlaczego uważasz, że zwalili śmierć Renly'ego?
Pytam z czystej ciekawości ;-)

ocenił(a) serial na 6
ariadne27

dołączam się.

ocenił(a) serial na 8
apuss

Byłą bardzo mała dramatyka i w żaden sposób nie czuliśmy jakiegokolwiek żalu co do jego śmierci.

ocenił(a) serial na 10
QuizPL

Czytając książkę, nie czułem żadnego żalu po śmierci Renly'ego. Natomiast serialowa Brienne płacząca nad jego ciałem poruszyła mnie. Tak samo jak serialowa śmierć Eddarda Starka. Co do Krwawych Godów to brakować mi będzie Greatjona Umbera. Wiadomo już, że Clive Mantle niestety nie wystąpi.

potas13

Co za problem dać innego aktora tak jak w przypadku Góry i Berica.

ocenił(a) serial na 6
potas13

Greatjon jeszcze wroci czuje to

ocenił(a) serial na 9
potas13

no właśnie a w Krwawych Godach co się z nim stało ? (w książce oczywiście) - bo mi albo umknęło, albo nie pamiętam :D

Vangelis7

Siedzi w lochach w Bliźniakach.

ocenił(a) serial na 9
Zygfryd88

Ale była o tym jakaś wzmianka? Bo ostatnie co pamiętam, to że Greatjon był już kompletnie pijany i spił jeszcze Freya i kilku innych zabawowiczów :D

Vangelis7

Gdzieś w piątym tomie była mowa, że Ku*wistrach Umber popiera Boltona tylko dlatego, że Freyowie trzymają w łańcuchach Greatjona.

ocenił(a) serial na 9
Zygfryd88

Lubię postać Greatjona stąd mnie to interesuje. Szkoda ze w serialu z niego zrezygnowali w 3 sezonie..

QuizPL

A ja bym bardzo chciała aby tak jak i w książce, tak i w filmie nie pokazali jak zabijają wilkora Robba.

QuizPL

Wczoraj przeczytałem ten fragment. Ja to widzę tak: w pewnym momencie dźwięk niech zostanie wyłączony (coś jak odsiecz Tywina nad Czarnym Nurtem) i ten muzyk z The National niech powoli śpiewa kolejne wersy, ale nie cały utwór. Potem niech wszystko wróci do "normalności" i jest pokazany obłęd Catelyn. Dobrze by było też pokazywać Ogara i Arye i walki w obozie.