PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 405 tys. ocen
8,7 10 1 405420
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Khal Drogo?

ocenił(a) serial na 10

Chciałabym się zapytac tych co czytali całą serię... czy Khal Drogo pojawia się w którejś z
części?

ocenił(a) serial na 10
venie_

Drogo umarł... więc trochę nie rozumiem o co chodzi...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
LordSzagi

tak w 5 czesci Drogo przyleci na wielkim smoku spali Królewska Przystań i zasiadzie sobie na Żelaznym Tronie nie powiem że nie ale była to dla mnie niespodzianka

ocenił(a) serial na 10
LordSzagi

LordSzagi u Ciebie mozg się chyba nie pojawił, bo takie chamskie odpowiedzi nie są domeną inteligentnych ludzi. Zadałam normalne pytanie jako osoba która nie przeczytała książek i zobaczyła dopiero 1 sezon. Tak wiem umarł ale myślałam/łudziłam w 3, 4,5 tomie w jakiś szczególny, nadprzyrodzony sposób Daenerys go przywróci do życia. Jeśli nie... no cóż. Dziękuje za odpowiedz.

ocenił(a) serial na 8
venie_

w twoim pytaniu nie było nic złego. Pomijając drobny szczegół że khala spalono o czym można było zapomnieć, w całej serii nie raz się zdarzy przywrócić kogoś do życia.

Piterrek

Biorąc pod uwagę w jakim stanie wracali chyba nie o to chodziło.

ocenił(a) serial na 10
venie_

Venie (niewiem jak sie poprawnie zwrocic do osoby z takim nickiem;p) wrzuć na luz;p z zasady wiem że jak ludzie rzucają się tak bardzo o takie docinki to znaczy że mają taki kompleks;p bo jakbyś była/był pewny/a że masz mózg to byś to póscił/a mimochodem.

LordSzagi

Ludzie spokojnie w świecie GoT jest wszystko możliwe ,więc nie rozumiem czemu ciśniecie tak po nim. Pytanie może do najmądrzejszych nie należało ,ale tu jest wszystko możliwe nawet zmartwychwstanie Drogo.

ocenił(a) serial na 10
lcinek

A co on Żyd?

mareczekp2

W świecie GoT każdy ma prawo do zmartwychwstania nie tylko żydzi.

ocenił(a) serial na 10
lcinek

Niewiedziałem, muszę przeczytać książkę.

lcinek

z popiołów to nie powstanie :P ci, co powracali byli w 1 kawałku...

ocenił(a) serial na 10
LordSzagi

Wstydziłbyś sie LordzieSzagi, tak nieuprzejmie odpowiadać miłej filmwebowiczce..
Wstydż sie nicponiu !

ocenił(a) serial na 10
HRA

oj tam oj tam;p

venie_

Jezu, nie. Umarł. Umarł na śmierć. Stwierdzam zgon bo umar. Na dodatek nie zmartwychwstanie bo ZOSTAŁ SKREMOWANY. Koniec kropka, Drogo nie wróci.

użytkownik usunięty
Anja_Parus

Tanio skóry nie sprzeda!

Anja_Parus

Ja ciągle mam nadzieję, że Martin sprawi, że słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie, morza wyschną, a góry będą dryfowały na wietrze tak lekko jak liście.

ocenił(a) serial na 10
masquerade__

A do tego to mam ochotę strzelić spoiler z 5 tomu, ale nie wiem czy mi wolno...

ocenił(a) serial na 8
Ayesha12

A strzelaj.

ocenił(a) serial na 10
deadrys

SPOILER!! W TzS Quentyn z Dorne ginie w Meereen, jako że jego herb to słońce przebite włócznią, jest interpretowany jako to słońce które wschodzi na zachodzie, a zachodzi na wschodzie. Tak samo wiemy, że wyschło morze traw Dothraków. Co więcej, wiele osób podejrzewa, że krwawienie, które miała Dany na zakończenie tomu, to nie była miesiączka, a poronienie (na to wskazywałyby jej myśli, gdy zastanawiała się kiedy ostatnio krwawiła), więc i część o "poruszeniu się jej łona", czy jak to tam było... Co do gór to moim jedynym pomysłem są smoki... Ale nawet jeśli, co niby ma się stać? Drogo nie feniks, z popiołów nie wstanie...

Ayesha12

Być może przenoszenie gór będzie miało związek z Górą Która Jeździ, która przecież stała się Gregorsteinem i ma walczyć za Cersei.

Ayesha12

Ja dopiero Grę o Tron czytam, więc się powstrzymam od czytania spoilerów :D

venie_

Umarł na amen z tym nie ma się co kłócić. Ale... no właśnie wszyscy tu tak krzyczą że Droga już więcej nie zobaczyliśmy ale w książce u Nieśmiertelnych Dany jeszcze raz miała okazję porozmawiać z Drogo, oczywiście nie żywym ale zawsze :) Można powiedzieć, że w takim razie jeszcze raz się pojawia przynajmniej w książce. Nie pamiętam tylko jak to było w serialu... ale chyba był. Już nie ta pamięć :)

Lothluin

W książce Drogo nie pojawił się w Domu Nieśmiertelnych.

Zygfryd88

Mówiłam, że nie ta pamięć :) serdecznie dziękuję za sprostowanie, książkę czytałam dwa lata temu. W sumie Venie i tak bardziej interesują filmy więc dla niej to i tak lepsza wiadomość :)