Chciałabym się zapytac tych co czytali całą serię... czy Khal Drogo pojawia się w którejś z
części?
tak w 5 czesci Drogo przyleci na wielkim smoku spali Królewska Przystań i zasiadzie sobie na Żelaznym Tronie nie powiem że nie ale była to dla mnie niespodzianka
LordSzagi u Ciebie mozg się chyba nie pojawił, bo takie chamskie odpowiedzi nie są domeną inteligentnych ludzi. Zadałam normalne pytanie jako osoba która nie przeczytała książek i zobaczyła dopiero 1 sezon. Tak wiem umarł ale myślałam/łudziłam w 3, 4,5 tomie w jakiś szczególny, nadprzyrodzony sposób Daenerys go przywróci do życia. Jeśli nie... no cóż. Dziękuje za odpowiedz.
w twoim pytaniu nie było nic złego. Pomijając drobny szczegół że khala spalono o czym można było zapomnieć, w całej serii nie raz się zdarzy przywrócić kogoś do życia.
Venie (niewiem jak sie poprawnie zwrocic do osoby z takim nickiem;p) wrzuć na luz;p z zasady wiem że jak ludzie rzucają się tak bardzo o takie docinki to znaczy że mają taki kompleks;p bo jakbyś była/był pewny/a że masz mózg to byś to póscił/a mimochodem.
Ludzie spokojnie w świecie GoT jest wszystko możliwe ,więc nie rozumiem czemu ciśniecie tak po nim. Pytanie może do najmądrzejszych nie należało ,ale tu jest wszystko możliwe nawet zmartwychwstanie Drogo.
Wstydziłbyś sie LordzieSzagi, tak nieuprzejmie odpowiadać miłej filmwebowiczce..
Wstydż sie nicponiu !
Jezu, nie. Umarł. Umarł na śmierć. Stwierdzam zgon bo umar. Na dodatek nie zmartwychwstanie bo ZOSTAŁ SKREMOWANY. Koniec kropka, Drogo nie wróci.
Ja ciągle mam nadzieję, że Martin sprawi, że słońce wzejdzie na zachodzie, a zajdzie na wschodzie, morza wyschną, a góry będą dryfowały na wietrze tak lekko jak liście.
A do tego to mam ochotę strzelić spoiler z 5 tomu, ale nie wiem czy mi wolno...
SPOILER!! W TzS Quentyn z Dorne ginie w Meereen, jako że jego herb to słońce przebite włócznią, jest interpretowany jako to słońce które wschodzi na zachodzie, a zachodzi na wschodzie. Tak samo wiemy, że wyschło morze traw Dothraków. Co więcej, wiele osób podejrzewa, że krwawienie, które miała Dany na zakończenie tomu, to nie była miesiączka, a poronienie (na to wskazywałyby jej myśli, gdy zastanawiała się kiedy ostatnio krwawiła), więc i część o "poruszeniu się jej łona", czy jak to tam było... Co do gór to moim jedynym pomysłem są smoki... Ale nawet jeśli, co niby ma się stać? Drogo nie feniks, z popiołów nie wstanie...
Być może przenoszenie gór będzie miało związek z Górą Która Jeździ, która przecież stała się Gregorsteinem i ma walczyć za Cersei.
Umarł na amen z tym nie ma się co kłócić. Ale... no właśnie wszyscy tu tak krzyczą że Droga już więcej nie zobaczyliśmy ale w książce u Nieśmiertelnych Dany jeszcze raz miała okazję porozmawiać z Drogo, oczywiście nie żywym ale zawsze :) Można powiedzieć, że w takim razie jeszcze raz się pojawia przynajmniej w książce. Nie pamiętam tylko jak to było w serialu... ale chyba był. Już nie ta pamięć :)