PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 405 tys. ocen
8,7 10 1 405420
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam, co to za tytuł który sie przewija przez tematy tutaj. Przecież kolejna część Pieśni Lodu i
Ognia to Wichry Zimy czy jakoś tak; nie pamiętam jak to szło ale wiem że coś z zima było. Chyba
że Martin zmienił tytuł. :D
Czyżby to był ostatni zaplanowany tom???

Aha chciałbym zapytać również czy 4 sezon oparty będzie na drugim tomie "Nawałnicy mieczy"?

ZeneQr

1. Tak, to siódmy z planowanych na dzień dzisiejszy tomów.

2. Serial nie jest oparty na tomach, w oryginale "Nawałnica..." została wydana w jednej części. Te wszystkie tomy to zagraniczne wynalazki w celu zbicia kasy na fanach. III sezon zekranizował prawie 2/3 całej "Nawałnicy...". W IV sezonie będzie dalszy ciąg i pewnie zahaczy o dwa kolejne tomy, które toczą się równolegle. Raczej nie zapełnią całego IV sezonu resztą "Nawałnicy...", bo choć zdarzenia są tam bardzo ważne, to materiału nie ma zbyt dużo.

Zygfryd88

Dzięki za odpowiedź.

Zygfryd88

Skoro jesteś taki obadany w temacie, to zapytam czy wiesz może kiedy jest orientacyjna data premiery siódmego tomu? :)

ocenił(a) serial na 7
ZeneQr

Kiedy wyjdzie siódmy tom?

"When the sun rises in the west and sets in the east. When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves."

Tego chyba jeszcze sam Pan Bóg nie wie :-)

wrzask_liter

Aha, czyli jeszcze się pisze :) A prac końca nie widać. No cóż, mocno kibicuję Martinowi aby zdołał to ogarnąć do końca :)

ZeneQr

Realnie to Wichry zimy powinny wyjść w 2015 (no może późny 2014), więc aDoS pewnie jakoś 2018.

Filip29

Aha teraz zerknąłem że z Tańcem ze smokami to mam pięć tomów a nie sześć :D czyli i DoS to nie zmieniony tytuł :)

ocenił(a) serial na 8
ZeneQr

Kiedy wyjdzie siódmy tom?
Może posłużę się pewnym cytatem z blogu Martina z 2006 roku na temat 'Tańca ze smokami':
"Meanwhile, for those who do read this page... yes, I am still working on A DANCE WITH DRAGONS, and yes, I still hope to deliver it this fall, or by the end of the year at the latest."

A książka wyszła... w 2011 ;)

Zygfryd88

Z tym materiałem to zależy od wątku. Wątki Tyriona i Jona pewnie zajmą cały sezon, Aryii na pewno nie, a wątek takiej Dany trzeba będzie rozciąąągąć.

Filip29

Przyjemy zobaczymy:D

ocenił(a) serial na 10
Filip29

Jona może tak, ale Tyriona? Jakby chcieli to w połowie sezonu mogliby skończyć.