PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405533
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Czy nauczyciel szermierki Aryii, ( Syrio się chyba nazywał, czy jakoś tak ) przeżył starcie, z tym Lannisterem?

ocenił(a) serial na 8
Przemek2401

Wałczył z białym płaszczem a nie Lannisterem.
Raczej nie przeżył, ale są plotki według których byłoby to możliwe.

ocenił(a) serial na 9
Dealric

nie przeżył, bo w 8 odcinku w 49 minucie widać gościa z którym walczył, więc skoro on zyje to Syrio nie może.. A szkoda bardzo lubiłem tą postać. W zasadzie moje ulubione giną :(

Vangelis7

Zarówno w książce jak i serialu nie jest przedstawiona scena śmierci Syria więc daje to szerokie pole manewru dla różnych teorii :) A Meryn Trant, który to się właśnie później pojawiał, mógł najzwyczajniej dostać w łeb a Syrio miał okazję po tym wydarzeniu zniknąć. Mam dziwne przeczucie, że spotka się jeszcze z Aryą w VI tomie :)

ocenił(a) serial na 8
Gh0st

Wydaje mi się, że Arya zarzucała Lannisterom śmierć Syria(między innymi)- choć z drugiej strony ona uciekła i nie widziała tego wydarzenia więc co ona może o tym wiedzieć...

glon1

W którymś fragmencie Arya mówiła, że Syrio PRAWDOPODOBNIE zginął, ale nie mogła się o tym przekonać bo w porę zwiała.

ocenił(a) serial na 9
Gh0st

nieprawda, pada zdanie, ze wszyscy drogo zaplaca za smierc Syria rowniez.

ocenił(a) serial na 8
CanGetNoSleep

Też mi się tak wydawało, mój czosnkowy nos nie kłamał.

ocenił(a) serial na 8
glon1

Mam nadzieję, że żyję ale szczerze w to wątpię :<

CanGetNoSleep

Ale to tylko jej przypuszczenia, bo nie mogła widzieć jego śmierci.

ocenił(a) serial na 9
Gh0st

ja niestety wątpie by przeżył, bo złamanym mieczem drewnianym nie wiele mógł ugrać :P

ocenił(a) serial na 8
Vangelis7

Zdziwiłbyś się. W książce już ktoś został zabity monetą;]

ocenił(a) serial na 9
Dealric

może i bym się zdziwił, ale tutaj niestety jestem pewien :P

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

Pewien to może być najwyżej George Martin, a i co do tego nie ma 100% pewności :)
Zarówno w filmie jak i w książce sprawa pozostała otwarta, bo nie było sceny ze śmiercią Syrio. Różne teorie kwitną, a jak jest naprawdę okaże się za parę lat :)

ocenił(a) serial na 9
Dealric

Chodzi Ci o podstęp Aryii do którego użyła monety? (2 tom końcówka) Jeśli tak to dalece odbiegająca od prawdy interpretacja.

ocenił(a) serial na 8
mateusz12g

Chodzi mu zapewne o wydarzenie z 5 tomu.

ocenił(a) serial na 9
no_heroes

Aha. Ja dopiero zacząłem trzeci.

ocenił(a) serial na 9
Przemek2401

W książce nie było opisu jego śmierci, a sama Ayria też jej nie widziała. Pojawiło się zdanie typu "Wodny tancerz nie ucieka" - ale to też mówi na jedynie o tym jego pojedynku, który mógł wygrać i może udało mu się opuścić zamek niezauważonym. Myślę że autor zostawił sobie furtkę, gdyby chciał przywrócić tą postać, a nam dać temat do spekulacji :P

ocenił(a) serial na 10
mateusz12g

No i to zdanie o śmierci "Nie dzisiaj"

Agness_92

Dokładnie. Jakoś nikt o tym nie pamięta, a kto wie, może to stwierdzenie nie dotyczyło (tylko) Aryi.

ocenił(a) serial na 9
Przemek2401

Nikt nie wie czy Syrio przeżył czy też nie. Kolejne tomy nic nie wyjaśniają w sprawie Syria. Znając G.R.R.Martina to wątek Syria raczej nigdy się już nie wyjaśni.

ocenił(a) serial na 9
Filmowy_lord

bo Martin juz o nim zapomnial dziuras jeden :P

CanGetNoSleep

hehehe przy takiej ilości postaci to mu się nie dziwię, ale i tak szkoda ...

ocenił(a) serial na 10
pixi222

jestem przekonany, że żyje bo swoim drewnianym mieczem mógł go oszołomić a nie zabić, więc wilk syty i owca cała

_BadMan_

A ja jestem przekonany że nie żyje. Dużo to mu z tego miecza nie zostało.

Przemek2401

Syrio żyje jako Jaqen H'ghar

użytkownik usunięty
Przemek2401

Oczywiście że zginął.Meryn Trant miał zbroje i k... wielki miecz a on patyka

ocenił(a) serial na 8

Każdy człowiek pokonałby 5 Merynów Trantów.

użytkownik usunięty
KarmazynowyKokos

każda pis.... według mistrza Ogara

użytkownik usunięty
Przemek2401

To by nie miało sensu, gdyby przeżył - nawet gdyby sięgnął po miecz któegoś z powalonych to zabiłby nim Tranta, a nie uciekł jak mała dziewczynka. Skoro Meryn ma się dobrze to Syrio nie żyje - pierwszy miecz Braavos nie ucieka.

Przemek2401

Syrio i Jaqen H'hgar to ta sama osoba

ocenił(a) serial na 10
emmeline37

Wygląda na to, ze kiedyś powróci:

http://www.thegrumpyfish.com/syrio-forel-actor-drops-hints-might-return/

ocenił(a) serial na 10
robin2003

https://www.youtube.com/watch?v=s33R4VWTTO4