PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 405 tys. ocen
8,7 10 1 405420
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Oglądając serial i stając się jego fanem trafiłem na Audiobook Gra o Tron. Na prawdę
świetnie zrealizowany. Więckiewicz w roli Eddarda Starka. Jakby ktoś miał niedosyt to
polecam, przyjemnie się słucha. Można dorwać na audioteka.pl

Tethys

Nie jest zły, ale Narrenturm dużo lepszy. A fonetyczne "Jon" strasznie śmieszy.

ocenił(a) serial na 8
Jaco80

dziwnie zabrzmi, ale ja uwielbiam ich za "Jona" :P czytałam książki bardzo dawno temu i dla mnie Jon zawsze był własnie Jonem, bo 'dżon' przeważnie pisze się tak: John, więc uznawałam, że to nowe imie, jak Sansa czy Arya.

tweet8

Sam Martin wymawia "Dżon" mnie niestety to strasznie razi.

ocenił(a) serial na 8
Jaco80

racja, ale kiedy ja czytałam książki, to Marin nie musiał jeszcze wymawiać tego imienia na głos, bo nikt go o nie nie pytał ;P a po tylu latach już przyzwyczaiłam się do Jona ;)

ocenił(a) serial na 8
Tethys

hmmm... generalnie niezły, świetne efekt dźwiękowe w tle, bardzo dobry narrator, choć mam parę uwag

- EDDard stark - wiem, że tak się to pisze, ale czytając nie powinno się tak podkreślać tego drugiego 'D', bo tym sposobem też powinni czytać RoBB
- Więckiewicz - głos ma świetny, bardzo pasujący, ale czasem mam wrażenie jakby nie bardzo wiedział jakie uczucia ma odegrać - porównajcie sobie chociażby scenę ścięcia dezertera z nocnej straży - Bean odegrał to znacznie lepiej!
- Dany i Jon - takie samo drewno jak w serialu :/ dość sztuczne te głosy
- Arya i Sansa - gorsze niż w serialu, kilka scen wypada dobrze, kilka wypada bardzo blado :/
- Tyrion, Cat, Robert, maester Luwin - świetnie zagrane
- kilka postaci drugoplanowych bardzo dobrych, kilka nijakich
- szczekające wilkory :///

ale generalnie musze przyznać, że warto! :)

Tethys

Za drogie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
friendsfan1

Jorffreya podobno czyta tomasz kamel ale sie wkurzył bo ibisz zabrał mu role jemiego a hodora mial w filmie zagrac giertych.
natomiast turniej namiestnika komentuje szaranowicz