PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 496 tys. ocen
8,2 10 1 496078
7,5 45 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Baba O'Riley (The Who), była grana w scenie, w której ten murzyn gruby szef pierwszy raz wchodzi do gabinetu House'a.

W zakończeniu pewnego odcinka pojawiła się kiedyś piosenka "Desire" Ryan'a Adamsa. Idealnie ilustrowała scenę, House siedział, jak to ma w swoim zwyczaju, wieczorem samotnie w mieszkaniu i coś tam czytał czy rozmyślał, jakoś tak... To mój kandydat na najlepszy utwór w serialu.

Piosenka Ryana Adamsa 'Desire' była w 2x11 na początku jak House się budził i bolała go noga :] Nie na końcu odcinka... Ale masz rację,m cudowna piosenka, codziennie mnie budzi :D

ocenił(a) serial na 10
MiLusiAP

Najlepsza piosenka była w ostatnim - 24 odcinku 3 sezonu - Josh Ritter "Good man "

ocenił(a) serial na 10
MiLusiAP

Na początku tego odcinka 2x11 była piosenka Damiena Rice - Delicate i to właśnie ona moim zdaniem jest najlepszą piosenką we wszystkich sezonach.

ocenił(a) serial na 10

A mi najbardziej podobała się piosenka 'Into Dust' Mazzy Star w scenie z 3 odcinka 3 sezonu po tym jak Cameron zabiła pacjenta ;)

ocenił(a) serial na 10
rosebud

co Cameron zabiła pacjenta?,<szok>szkoda że to przeczytałam bo nie widziałam jeszcze 3 serii:(

ocenił(a) serial na 10
kathi

Na jego życzenie, on nie chciał już żyć i był śmiertelnie chory. Przepraszam, że dowiedziałaś się ode mnie :( Ale i tak warto zobaczyć ten odcinek, bo jest piękny moment między Housem i Cameron ;)

ocenił(a) serial na 9
rosebud

Paula 358 - "male" sprostowanie - w tym odcinku to nie Cameron "zabila" pacjenta lecz House obiecal mu ze jesli w ciagu 24 h nie przeprowadzi odpowiednich testow i nie zbada jego choroby to wstrzyknie pacjentowi smiertelna dawke morfiny - lecz jak to House slowa nie dotrzymal ... ;]

A ja uwielbiam "I don't like Mondays" na klawiszach w wykonaniu House'a i pacjenta. (odcinek 3x15)

ocenił(a) serial na 10
BeKaeS

moja ulubiona piosenka z House'a-Jeff Buckley Hallelujah

ocenił(a) serial na 10
Dr_Allison_Cameron

oto link jeśli chcecie jej posłuchać http://ulek91.wrzuta.pl/audio/zJFHGeFbVv/jeff_buckley_-_hallelujah

ocenił(a) serial na 10
BeKaeS

O ja też najbardziej lubię "I don't like mondays", Greg fajnie wtedy klaszcze. A oryginał wykonali "The Boomtown Rats" :)

ocenił(a) serial na 10
roqwor

a jak dla mnie najlepsza piosenka jaka słyszałem to ta z końcówki 18 odcinka 1 sezonu nazywa sie HAPPINESS - nic jej nie pobije :)

moonky

według mnie najlepsze były piosenki:
John Mayer - Gravity [3x02]

Iron & Wine - Passing Afternoon [4x16]

ocenił(a) serial na 10
Jeannie

hmm....
Highway to Hell AC/DC, gdy house wychodzi z windy dzierżąc w ręku nową laską... któryś z odcinków trzeciej serii

ocenił(a) serial na 9
moonky

Mój absolutny faworyt to Love and Happiness. Genialna muzyka. Tutaj link do niej http://pl.youtube.com/watch?v=Xq_oj3mzii0

Zdecydowanie The Frames - Seven day mile

ocenił(a) serial na 10
Goliathus

Ja mam trzy ulubione - [4x16] Bon Iver - Re stacks, [1x14] The Who - Baba O'Railey oraz [5x22] Jada - American Cowboy.

ocenił(a) serial na 8
yves_grace

To są moje cztery ulubione piosenki z Dr.House:
Iron & Wine - Passing Afternoon [4x16]
John Mayer - Gravity [3x02]
Josh Ritter - Good man [3x24]
Ryana Adamsa - Desire [2x11]

ocenił(a) serial na 10
yves_grace

A, i jeszcze [5x20] ,, Pete Yorn - Lose you''

J.J.Grey & Mofro - "The sun is shinig down"
Jeff Buckley - "Hallelujah"
Michael Penn - "Walter Reed"
Funkadelic - "Maggot brain"

pewnie coś by się jeszcze znalazło :P

ocenił(a) serial na 8
szuszu_3

W których odcinka Dr.House były te piosenki ?

Sympatyczna_01

6x15 - House zastanawia się nad diagnozą
2x01 - koniec odcinka (u mnie inna wersja piosenki ;P)
3x05 - koniec odcinka
6x11 - koniec odcinka

;)

ocenił(a) serial na 6
szuszu_3

Kiedys chyba pojawila sie w serialu zajebista piosenka Stonesow, 'You can't always get what you want', tyle ze jak pamietam byla w jakims okropnym wykonaniu.

Poza tym ofc The Who - Baba O'Riley

Maltrick

Według mnie najlepsza piosenka w Housie to The Who - Baba O'Riley - rewelacyjnie było to przedstawione.

geralt2622

Sympatyczna-pamiętasz może w którym momencie odcinka 3x24 leciała piosenka "Good Man"?
Będę wdzięczna za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 8
SmallCrime

Piosenka ,,Good man''leciała na końcu odcinka 3x24.:)

ocenił(a) serial na 8
szuszu_3

Zgadzam się co do Walter Reed. Fantastyczna piosenka, którą poznałem dzięki House M.D. Od siebie dodam Brett Dennen - Ain't No Reason. Wie ktoś co za piosenka leci na koniec pierwszego, długiego, odcinka szóstego sezonu?

ocenił(a) serial na 10
szuszu_3

MAGGOT BRAIN !!! TEGO SZUKALEM - KOCHAM CIE!

grzesznik_3

Miło ;D

ocenił(a) serial na 10

Wg mnie, świetnie wkomponowana była piosenka Lucindy Williams "Are you alright" Cały House...

Milkaa

Ja jeszcze lubię The Rolling Stoner "You can't always get what you want"

alex786

Na pewno Good Man , radiohead - no surprises no i passing afternoon , ale tych piosenek jest dużo więcej ;D

ocenił(a) serial na 10
Milkaa

w którym odcinku była ta piosenka ?

ocenił(a) serial na 7

I tu bym się zgodził w 100% !!! :) Świetna scena - powiem tak, dotąd nie słyszałem tej piosenki (The Who ma bardzo przepastny repertuar), ale w tej piosence jest tyle pozytywnej energii, że człowieka rozsadza po prostu ;)
No i może jeszcze przecież "Teardrop" - Massive Attack - w czołówce każdego odcinka leci ;)

ocenił(a) serial na 9

hey czy jest gdzieś może spis tytułów piosenek z każdego odcinka housa?

ocenił(a) serial na 9
asieek

o już znalazłam na innym forum ale gdyby czasem ktoś potrzebował spisu to jest tutaj : http://www.house-md.pl/muzyka/

Wszystkie te piosenki to hiciory,...
Ale ja uwielbiam houseowe przygrywki jak Hugh Laurie „Cuddy‘s Serenade":)

doominik16

ja mam pytanie - kto śpiewał i jak nazywa się piosenka na końcu odcinka, w którym House wyciągnął wykałaczkę z młodego cygańskiego chłopaka - tytuł odcinka to "Igła w stogu siana" chyba w 3 sezonie (leciała w momencie jak chłopak wraz z rodziną opuszcza szpital i przez moment patrzy na Foremana stojącego na schodach? Tamta była fajna.

Czy jest może jakaś track lista z utworami ze wszystkich epizodów na jakiejś stronce? Bo na wikipedii angielskiej chyba nawet nie ma...

MilesQuaritch

Już mam - jakby ktoś był ciekaw to Zero 7- "In the Waiting Line". Świetny utwór i kapela.;D

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

http://www.have-dog.com/house/ - To jest stronka na której są chyba wszystkie nuty, i jeszcze do tego jest podane w którym momencie one lecą. Jedna z moich ulubionych: Joe Purdy - Good Days .;)

ocenił(a) serial na 9
MilesQuaritch

DZIĘKUJĘ! :)

ocenił(a) serial na 10
doominik16

Hahah oj taak... wiem, ze strasznie mi sie to spodobało. Dziekuje!

ocenił(a) serial na 10

Według mnie świetną piosenką jest "Teardrop" - José González.

ocenił(a) serial na 10

Moja ulubiona to "my home is in your head" czy jakoś tak :D świetna jest po prostu tak a'propo znacie jakieś podobne piosenki do tej ??

doleginho

Hmm mnie interesuje ta instrumentalna, mocno sentymentalna nuta na początku 01x07 sezonu jak Cuddy chyba obmywa albo bandazuje House'a, całuje go w chora nogę a potem oboje idą do wyra? Wie ktoś?

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

Ja przypuszczam, że ta nutka była specjalnie tworzona na potrzeby serialu, bo ja nigdzie jej tytułu nie mogę znaleźć .;)

ocenił(a) serial na 10

Jak dla mnie najlepsza piosenka to Peter Gabriel - My Body is a cage. Scena, w której House skacze z balkonu - siódmy sezon. Kocham tą piosenkę, a ta scena była świetna - jeden z moich ulubionych momentów :)

ocenił(a) serial na 10

moje ulubione to :

- the Ballad of El Goodo - The Wellspring (Big Star cover) 8x3
- "Transplant" Fink - Yesterday Was Hard On All of Us 8x2
- http://www.youtube.com/watch?v=jQmJuRAlqqA&list=PL5E8708B9C2601075
- House MD S06E14 "Private Lives"
- Any Way You Want It - Journey 8x19
- House MD, Midnight Train To Georgia
- Mumford & Sons - After the storm
- Joe Purdy - Good Days
- Band from TV - You Can't Always Get What You Want

i wiele, wiele innych :)