Baba O'Riley (The Who), była grana w scenie, w której ten murzyn gruby szef pierwszy raz wchodzi do gabinetu House'a.
W zakończeniu pewnego odcinka pojawiła się kiedyś piosenka "Desire" Ryan'a Adamsa. Idealnie ilustrowała scenę, House siedział, jak to ma w swoim zwyczaju, wieczorem samotnie w mieszkaniu i coś tam czytał czy rozmyślał, jakoś tak... To mój kandydat na najlepszy utwór w serialu.
Piosenka Ryana Adamsa 'Desire' była w 2x11 na początku jak House się budził i bolała go noga :] Nie na końcu odcinka... Ale masz rację,m cudowna piosenka, codziennie mnie budzi :D
Najlepsza piosenka była w ostatnim - 24 odcinku 3 sezonu - Josh Ritter "Good man "
Na początku tego odcinka 2x11 była piosenka Damiena Rice - Delicate i to właśnie ona moim zdaniem jest najlepszą piosenką we wszystkich sezonach.
A mi najbardziej podobała się piosenka 'Into Dust' Mazzy Star w scenie z 3 odcinka 3 sezonu po tym jak Cameron zabiła pacjenta ;)
co Cameron zabiła pacjenta?,<szok>szkoda że to przeczytałam bo nie widziałam jeszcze 3 serii:(
Na jego życzenie, on nie chciał już żyć i był śmiertelnie chory. Przepraszam, że dowiedziałaś się ode mnie :( Ale i tak warto zobaczyć ten odcinek, bo jest piękny moment między Housem i Cameron ;)
Paula 358 - "male" sprostowanie - w tym odcinku to nie Cameron "zabila" pacjenta lecz House obiecal mu ze jesli w ciagu 24 h nie przeprowadzi odpowiednich testow i nie zbada jego choroby to wstrzyknie pacjentowi smiertelna dawke morfiny - lecz jak to House slowa nie dotrzymal ... ;]
oto link jeśli chcecie jej posłuchać http://ulek91.wrzuta.pl/audio/zJFHGeFbVv/jeff_buckley_-_hallelujah
O ja też najbardziej lubię "I don't like mondays", Greg fajnie wtedy klaszcze. A oryginał wykonali "The Boomtown Rats" :)
a jak dla mnie najlepsza piosenka jaka słyszałem to ta z końcówki 18 odcinka 1 sezonu nazywa sie HAPPINESS - nic jej nie pobije :)
według mnie najlepsze były piosenki:
John Mayer - Gravity [3x02]
Iron & Wine - Passing Afternoon [4x16]
hmm....
Highway to Hell AC/DC, gdy house wychodzi z windy dzierżąc w ręku nową laską... któryś z odcinków trzeciej serii
Mój absolutny faworyt to Love and Happiness. Genialna muzyka. Tutaj link do niej http://pl.youtube.com/watch?v=Xq_oj3mzii0
Ja mam trzy ulubione - [4x16] Bon Iver - Re stacks, [1x14] The Who - Baba O'Railey oraz [5x22] Jada - American Cowboy.
To są moje cztery ulubione piosenki z Dr.House:
Iron & Wine - Passing Afternoon [4x16]
John Mayer - Gravity [3x02]
Josh Ritter - Good man [3x24]
Ryana Adamsa - Desire [2x11]
J.J.Grey & Mofro - "The sun is shinig down"
Jeff Buckley - "Hallelujah"
Michael Penn - "Walter Reed"
Funkadelic - "Maggot brain"
pewnie coś by się jeszcze znalazło :P
6x15 - House zastanawia się nad diagnozą
2x01 - koniec odcinka (u mnie inna wersja piosenki ;P)
3x05 - koniec odcinka
6x11 - koniec odcinka
;)
Kiedys chyba pojawila sie w serialu zajebista piosenka Stonesow, 'You can't always get what you want', tyle ze jak pamietam byla w jakims okropnym wykonaniu.
Poza tym ofc The Who - Baba O'Riley
Według mnie najlepsza piosenka w Housie to The Who - Baba O'Riley - rewelacyjnie było to przedstawione.
Sympatyczna-pamiętasz może w którym momencie odcinka 3x24 leciała piosenka "Good Man"?
Będę wdzięczna za odpowiedź :)
Zgadzam się co do Walter Reed. Fantastyczna piosenka, którą poznałem dzięki House M.D. Od siebie dodam Brett Dennen - Ain't No Reason. Wie ktoś co za piosenka leci na koniec pierwszego, długiego, odcinka szóstego sezonu?
Wg mnie, świetnie wkomponowana była piosenka Lucindy Williams "Are you alright" Cały House...
Na pewno Good Man , radiohead - no surprises no i passing afternoon , ale tych piosenek jest dużo więcej ;D
I tu bym się zgodził w 100% !!! :) Świetna scena - powiem tak, dotąd nie słyszałem tej piosenki (The Who ma bardzo przepastny repertuar), ale w tej piosence jest tyle pozytywnej energii, że człowieka rozsadza po prostu ;)
No i może jeszcze przecież "Teardrop" - Massive Attack - w czołówce każdego odcinka leci ;)
o już znalazłam na innym forum ale gdyby czasem ktoś potrzebował spisu to jest tutaj : http://www.house-md.pl/muzyka/
Wszystkie te piosenki to hiciory,...
Ale ja uwielbiam houseowe przygrywki jak Hugh Laurie „Cuddy‘s Serenade":)
ja mam pytanie - kto śpiewał i jak nazywa się piosenka na końcu odcinka, w którym House wyciągnął wykałaczkę z młodego cygańskiego chłopaka - tytuł odcinka to "Igła w stogu siana" chyba w 3 sezonie (leciała w momencie jak chłopak wraz z rodziną opuszcza szpital i przez moment patrzy na Foremana stojącego na schodach? Tamta była fajna.
Czy jest może jakaś track lista z utworami ze wszystkich epizodów na jakiejś stronce? Bo na wikipedii angielskiej chyba nawet nie ma...
http://www.have-dog.com/house/ - To jest stronka na której są chyba wszystkie nuty, i jeszcze do tego jest podane w którym momencie one lecą. Jedna z moich ulubionych: Joe Purdy - Good Days .;)
Moja ulubiona to "my home is in your head" czy jakoś tak :D świetna jest po prostu tak a'propo znacie jakieś podobne piosenki do tej ??
Hmm mnie interesuje ta instrumentalna, mocno sentymentalna nuta na początku 01x07 sezonu jak Cuddy chyba obmywa albo bandazuje House'a, całuje go w chora nogę a potem oboje idą do wyra? Wie ktoś?
Ja przypuszczam, że ta nutka była specjalnie tworzona na potrzeby serialu, bo ja nigdzie jej tytułu nie mogę znaleźć .;)
Jak dla mnie najlepsza piosenka to Peter Gabriel - My Body is a cage. Scena, w której House skacze z balkonu - siódmy sezon. Kocham tą piosenkę, a ta scena była świetna - jeden z moich ulubionych momentów :)
moje ulubione to :
- the Ballad of El Goodo - The Wellspring (Big Star cover) 8x3
- "Transplant" Fink - Yesterday Was Hard On All of Us 8x2
- http://www.youtube.com/watch?v=jQmJuRAlqqA&list=PL5E8708B9C2601075
- House MD S06E14 "Private Lives"
- Any Way You Want It - Journey 8x19
- House MD, Midnight Train To Georgia
- Mumford & Sons - After the storm
- Joe Purdy - Good Days
- Band from TV - You Can't Always Get What You Want
i wiele, wiele innych :)