Jak w temacie. Chyba mam już objawy sklerozy bo nie mogę skojarzyć kiedy Debra dowiedziała się że Dexter i Brian są braćmi... może ktoś odświeżyć mi pamięć? :P
też się nad tym zastanawiałem. pamiętam, że w którymś sezonie dexter specjalnie zniszczył akta swojej matki, żeby debra nie dowiedziała się, że są braćmi, co mogłoby doprowadzić do odkrycia, że on sam też jest mordercą.
4 sezon, nie pamiętam który odcinek dokładnie lecz przez praktycznie cały sezon ciągnął się wątek zdrady Harrego. Debra chcąc się dowiedzieć kim była kobieta z którą Harry zdradzał jej matkę natyka się na akta Laury Moser, a w nich informacja że była matką dwóch chlopców - Braina i Dextera, nastepnie mówi o tym Dexterowi, a on udaje że to dla niego nowosc :).
W bodajże 4 sezonie, Debra sama zaczęła szukać i chyba Dexter sam się przyznał, jak Deb zapytała o Laure Moser (ich biologiczną matkę). Potem scenarzyści zostawili wątek.
4 sezon odcinek 11 Debra dowiaduje się od
Kapitana Matthews'a że Harry znalazł wkontenerze (w tedy jaki zabito matkę Dextera) Briana i Dextera. A w odcinku 12 Debra mówi Dexterowi iże Brian to jego brat (ale Dexter o tym już dawno wie) . I to mniej więcej tak bylo. Jak dla mnie $ sezon najlepszy, ale dawno to było.
Jak jestem daleko w tyle, właśnie skończyłam oglądać 4 sezon , który to był genialny do ostatniego odcinka, a zakończenie ostatniego odcinka mną wstrząsnęło,na tyle,że nie mam na razie chęci zaczynać 5 sezonu...Debra przez cały sezon prowadziła swoje prywatne śledztwo na temat kochanek Harry'ego. Natknęła się na akta Laury Moser, na wycinki z gazet które to mowiły o tym ,że osierociła dwóch synów:Briana i Dextera. Zapytała się Kapitana Matthewsa czy to prawda, był on jedyną osobą w ich biurze która mogłaby pamiętać co się tam zdarzyło. Potwierdził jej przypuszczenia. Morgan mówi o tym Dexterowi.