PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202552
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Ta kwestia była już kilka razy poruszana, ale jednowątkowo dlatego zakładam ten temat z nadzieją, że będzie kontynuowany. Zainteresowanych soundtrackiem do serialu odsyłam do poniższego tematu

http://www.filmweb.pl/topic/581247/mam+soundtrack%21.html

natomiast pozostałych, zainteresowanych nie tylko utworami komponowanymi specjalnie na potrzeby "Dextera" zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami, pytaniami etc. dotyczącymi ścieżki dźwiękowej.

Jeśli kogoś interesuje utwór z 5 odcinka, kiedy Dexter wchodzi do baru by spotkać się z oprawcą z dzieciństwa, w tle słychać dosyć skoczny kawałek. Jak przypomniała mi pewna Anula ;) (ukłony dla ciebie Aniu!) pojawił się on na początku "Infiltracji" Scorsese (a na pewno w trailerze, bo sprawdzałam). Po nitce do kłębka może ktoś kojarzy tytuł?

I dołączam się do postulatu @błyskotliwej bestii o informacje na temat "latino songu" towarzyszącego scenie miłosnej z 6 odcinka.

Olka_pl

Co do pierwszego pytania sama znalazłam odpowiedź. Rozchodzi się o The Departed Tango - Howard Shore Featuring Marc Ribot (jest na soundtracku do Infiltracji/The Departed)

Pytanie drugie, podtrzymuję

Olka_pl

Hmmm... a wydawalo mi sie, że gdy Dexio wchodzi do baru w tle słychać "Gimme Shelter" (Rolling Stones), ale pewnie ja sie nie znam :)...

Olka_pl

Siema, Ola mam pytanie znasz może tytuł piosenki która leciała w dexterze w 2 serii 5 odcinek kiedy Dexter wchodzi do sklepu z komiksami jeśli tak to prosił bym bardzo o tytuł

ocenił(a) serial na 10
buczo99

@buczo99 jeśli chodzi Ci o muzykę, która leci w momencie, gdy Dex bada ślady krwi a po chwili podchodzi do niego LaGuerta to jest to akurat muzyka z soundtracku, ray armando - con mi guaguanco. Znajdziesz ją tutaj: http://chomikuj.pl/dexter-morgan.pl/muzyka+z+serialu/OST+(original+soundtrack)/0 7-ray_armando-con_mi_guaguanco.mp3

Trisste_

Cześć nie chodziło o tą piosenkę, to piosenka z 2 serii 5 odcinku gdzie dexter przypatruje się figurkom super bohaterów

ocenił(a) serial na 10
Olka_pl

@Olka_pl: będę wdzięczna za opisanie która to dokładnie scena miłosna, będzie mi łatwiej zlokalizować utwór.

ocenił(a) serial na 10
Olka_pl

Motyw przewodni w "cięższej" aranżacji: http://www.youtube.com/watch?v=yJXGZuqchSo :)

ocenił(a) serial na 9
Olka_pl

Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych soundtracków muzycznych?

Może mi ktoś polecić muzykę w podobnym klimacie?? Uwielbiam takie mroczne motywy. Byłbym bardzo wdzięczny :)

ocenił(a) serial na 8
mrkondziu

Uwielbiasz mroczne motywy, czy tylko muzykę ze swojego ulubionego serialu?
Bo jeśli to pierwsze, to pewnie nie zadawałbyś takiego pytania. Mroczny motyw można znaleźć w niemal każdym horrorze jak i w "Władcy Pierścieni"...

ocenił(a) serial na 9
Gigin

Chodzi mi o muzykę filmową podobną do tej z Dextera, takie mroczne melodyjne pianino, akustyczna gitarka, jakieś skrzypce i inne odgłosy. W horrorach raczej nie ma fajnej muzyki, są same dźwięki. Muzyka z "Władcy" może jest trochę podobna, ale to nie to.

ocenił(a) serial na 9
Olka_pl

A ja mam taką sprawę:

Od dłuższego czasu poszukuję jednego kawałka z Dextera. Mam na myśli tu ten spokojny kawałek, który często przygrywał w 3 sezonie w towarzystwie Miguela Prado (chociażby sam początek 12 odcinka 3 sezonu - w wiadomych okolicznościach). Przejrzałem soundtracki i wszelkie pojedyncze kawałki na youtubach i tym podobnych przesłuchałem, lecz taka kawałka nie udało mi się odnaleźć. Istnieje on w ogóle? Pojawiał się stosunkowo często w porównaniu z innymi kawałkami z sondtracka, a coś go nigdzie nie widzę.

ocenił(a) serial na 9
Olka_pl

Dobra misiaczki, to pomóżcie mi przynajmniej z tym.

Jak nazywa się ulubiona piosenka Very i kto ją wykonuje? Mam to na myśli ten kawałek, który leciał z tego starego odtwarzacza (więcej nie pisze, bo to o spoiler zahaczy :P)?

Po wczorajszym odcinku mi ta piosenka w głowie została i dziś sobie ją nuciłem cały dzień. Proszę, dajcie tytuł. :D

Kukowsky

Proszę bardzo: "Venus" - Frankie Avalon
http://www.youtube.com/watch?v=lFiDqP_rrEs&feature=related

ocenił(a) serial na 9
Kukowsky

Do pobrania tutaj:
http://chomikuj.pl/Trisste/Dexter/muzyka+z+serialu/piosenki+z+odcink*c3*b3w/s04e 10+-+s04e12+-+Frankie+Avalon+-+Venus.mp3

ocenił(a) serial na 9
Olka_pl

Na oficjalnej stronie Daniela Licht'a podany jest mail kontaktowy. Stwierdziłam, że na pewno nie zaszkodzi, jeśli zapytam, czy muzyka z 4 sezonu zostanie wydana jako soundtrack na CD. Dzień po napisaniu maila dostałam taką odpowiedź:
"Thank you for our support.
I am hoping to release a new cd with seasons 2, 3 and 4 music this spring."

Na wiosnę 2010, czyli można się spodziewać, że już niedługo będziemy mogli posłuchać muzyki, która towarzyszyła scenom z Arthurem w morderczym nastroju. Można się też spodziewać, że skoro będzie na płycie też muzyka z 3 sezonu, to będą też utwory o które ludzie pytali na tym forum, czyli dla przykładu muzyka "towarzysząca" Miguelowi, albo muzyka z momentu, gdy Dexter oświadczył się Ricie.