PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202872
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

chyba jestem tu pierwsza ktora obejrzała odcinek. Ogólnie jak dla mnie był przynudnawy i paru
osobom mogła się spodobać końcówka - lepiej że się tak stało bo jak na razie Dex narobiłby
sobie jeszcze więcej kłopotów... odcinek 4/10

ocenił(a) serial na 10
Czarles_30

"bardziej podoba mu się pewnie to, że podobnie jak on potrafiła zabić a może i nadal zabija ludzi"
to argument przemawiający za tym żeby trafiła na stół.

No jeśli Dex nie będzie przeszkadzał pismakowi to na 100% odkryje prawdę i deź będzie musiał go zabić

ocenił(a) serial na 9
dezertx

dla mnie odcinek super 10/10 a końcówka prze miazga fajnie jak by stworzyli parę jak w 5 sezonie Dex i lumen tak się pod jarałem Yvonne że chyba sobie przypomnę wszystkie serie Chucka :)

ocenił(a) serial na 9
dezertx

No, ale tutaj mówimy o kobiecie a nie facecie. Wymiękł i nie dał rady, zapewne jej mrok też jakoś go pociągał, w końcu podnieca go to.

Czarles_30

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tlgKnkLvnrg

dezertx

Dexter nigdy nie zabijał osób, które nie były mordercami (poza jedną pomyłką, z tym szefem agencji modelek, gdy mordercą okazał się jego pomocnik-kierowca).

dezertx

Nie strzeli :D, bo go kocha i to podwójnie, dwoma rodzajami miłości ;)

dziewojaa

Hmm skoro Hania zabiła te osoby ... to czemu Dex jej darował ?? Jedyne jak mogę sobie to tłumaczyć to to że z nią nawiązał więź oraz to że wpadła mu w oko i że ma nadzieje że ją odmieni heh... sorka że za dużo "że" ;P

ocenił(a) serial na 8
dziewojaa

To wszystką przez tą "pustkę", którą odczuwa On i Ona, od tego zaczęła się ich więź. Mi się odcinek podobał bardzo. Hannah to ciekawa postać, mam nadzieje, że zostanie dłużej. I nie uważam też, że Dexter powinien zostać sam, bo jest "wyprany z uczuć" niby nie wie co to miłość, ale sam zaprzecza własnymi czynami. (przybywa na ratunek, chroni Deb co jak nie miłość nim kieruje ? Oby tylko ta siostrzana...) poza tym co to byłby za serial gdyby chodziło tylko o zabijanie i ucieczką przed prawdą. Przez wszystkie sezonu widać dobrze, jak Dex się zmienia, co wpływa na niego mniej lub bardziej i o to w tym chodzi, że każdy ma szanse na to.

ocenił(a) serial na 10
touchless

Dexter i Hannah pasują do siebie, razem coś ukrywają i razem nie mają uczuć. W dodatku ta obojętność "Rób co chcesz" .. Nie pasowało mu to, to by było za łatwe jakby ja tak zabil

ocenił(a) serial na 10
forii

Chyba chodziło ci o: "Rób, co musisz".

touchless

Właśnie, czynami zaprzecza, że jakoby był pozbawiony uczuć, ratował z narażeniem życia siostrę, syna... - gdyby był psycholem bez uczuć, poszedłby sobie zadźgać jeszcze jednego mordercę, olewając resztę świata.

Natomiast co do miłości nie tylko siostrzanej, to mnie osobiście ciekawi ten wątek, ciekawe, czy scenarzyści, go pociągną :)

ocenił(a) serial na 10
dziewojaa

Nie wiem dlaczego ale mi się wydaje ,że Dexter za wcześnie zaprosił ja na "randkę" bo dowody oparte na słowach jakiegoś konserwatora są mało wiarygodne.A to ,że miedzy Dexterem a Hanna coś zaiskrzy było widać od początku.
Spokojnie poczekajmy do kolejnego odcinka wszystko będzie zapewne wyjaśnione dlaczego akurat tak postąpił.To ,że nie zabił jej teraz nie znaczy,że nie zrobi tego. A nawet szukając jakichś głębszych przemyśleń można końcowa scenę nawet jakoś usprawiedliwić.Nie jest nowością ,że z czasem Dexter zrobił się bardziej emocjonalny.Tym bardziej ,że teraz ma niezły natłok spraw , siostra która non stop draży jakiś temat i patrzy mu na ręce,La guerta ,która podejrzewa ,że rzeźnik z zatoki zyje i co najważniejsze ten Ukrainiec.Nie wiem czego niektórzy piszą ,że sezon straszny i przeciwnik itd.W każdym sezonie był mniej więcej innyy "przeciwnik" (religijny psychopata,Trojkowy, czy tam zabojca kobiet).W tym sezonie szef mafii właśnie jest trudnym dla Dextera przeciwnikiem.

YourMind

Jak to miło przeczytać, że Ktoś myśli dokładnie to samo :)

ocenił(a) serial na 8
dziewojaa

Mnie się podobał :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

jak ludzie moga pisać mnie się podobał, jak to dziwnie brzmi, piszę się MI

ocenił(a) serial na 8
forii

OK "Mi się podobało, zwłaszcza ostatnia scena" :)

Robert831231

Nie poprawiaj sie - dobrze napisałes. Forii wracaj do szkoły.

ocenił(a) serial na 8
sever

Była druga w nocy, na wszelki wypadek wolałem się poprawić. Dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
forii

Przykro mi forii, ale mylisz się - http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5375

dziewojaa

lipa z tym wlasnie. nie powienien z nia kopulowac, nic dobrego z tego nie bedzie. jesli mial na nia ochote, to mogl darowac sobie ten stol.
odcinek sredni ale stworzyl kilka niezlych pomysłów na następny

I_got_5_on_it

Zakończenie ciekawe, aż się zdziwiłem, ale przynajmniej nie musiałem żadnych erotyków oglądać.

ocenił(a) serial na 7
Tadzik_7

teraz Dexter będzie grzmocił swoje ofiary?

pokora

Zależy pewnie od płci, ale lepiej się tak nie napalaj, jak szukasz takich akcji to inne gatunki polecam.

ocenił(a) serial na 7
Tadzik_7

ty mi nie mów czego mam szukać nygusie.

pokora

Spokój, co ty sobie myslisz. Przemyśl swoje zachowanie i wtedy odpisz.

ocenił(a) serial na 7
Tadzik_7

Tadzik! Wracaj do kanałów!

pokora

Nie będziesz pisał co mam robić, kanały to moja sprawa, więc zastanów się o co tutaj chodzi. Ogarnij książke usiądź przy kocu z krokodyla i zacznij myśleć co zrobiłeś źle, bo ja ci dobrze radze. Odczep sie ode mnie póki miłość bliska memu sercu.

ocenił(a) serial na 7
Tadzik_7

hue hue hue hue umrzyj! :D

pokora

Zastanów się lepiej, bo pewnie nie wiesz co piszesz. Ostatnio jeździłem trochę i wiem o co tobie chodzi, ale trzymaj dystans.

I_got_5_on_it

Tylko wiesz, ona go podjarała właśnie swoim hardym zachowaniem na stole.
Gdyby nie stół, to raczej ze "zwykłej" randki do łóżka by nie trafili.

SilverShade

to co, seks teraz dla niego wazniejszy niz zabijanie?
to przeciez zabijanie go zaspokaja, nie prokreacja z nie byle jaka blondyneczka

ocenił(a) serial na 10
I_got_5_on_it

Zapraszam na bloga: http://serial-dexter.blogspot.com/

ocenił(a) serial na 8
I_got_5_on_it

No właśnie. Dexter aż tak się zmienił od 1 sezonu, że ważniejsze jest dla niego przerobienie blondi niż zabijanie?? Jak już pisałem wcześniej, mam bardzo mieszane uczucia co do tego jak sie rozwinął ten wątek. No bo co bedzie dalej?