Czarne stokrotki (2025)
Czarne stokrotki: Sezon 1 Czarne stokrotki sezon 1, odcinek 8
odcinek Czarne stokrotki (2025)

Czarne stokrotki | odcinek 8

51m
4,4 204  oceny
4,4 10 1 204
Czarne stokrotki
powrót do forum s1e8

Finał - SERIO?!!

ocenił(a) serial na 5

Położyć spoko serial tak bzdurnym finałem?!! Podsumowując: dzielny policjant- samotnik kreśli tajny symbol na mapie, znajduje przejście i uwalnia dzieci (w tym te utopione z Leną). Lena ginie, ale też zostaje po drugiej stronie by cofnąć czas i uratować matkę przed samobójstwem! Smolarz i Doktor obracają się przeciw Czarneckiej która nakazuje uśmiercić wszystkich rodziców zaginionych dzieci. Czarnecka się truje. A Policja ma generalnie wy****ne na całą sytuację! A teraz przeczytajcie to raz jeszcze i ogarnijcie poziom bzdur w finale!! A, i jeszcze ten zbiorowy gwałt na babce Leny - LITOŚCI!!!!

ocenił(a) serial na 3
Bleszka

Zgadzam się w 100%. Weszłam tylko po to, by napisać coś podobnego, ale znalazł się ktoś, kto doskonale ujął w słowa moje myśli. Zatem podbijam Twój komentarz. Dla mnie wielkie rozczarowanie. Nic nie poradzę, ale śmiać mi się chciało na koniec:)

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

Dzięki, bo już zaczęło mi się wydawać, że z moją percepcją jest coś nie tak ;)

ocenił(a) serial na 3
Bleszka

Ja tez się zaczęłam zastanawiać nad tym samym. Na koniec śmiać mi się chciało. Ja myślę, że największy błąd serialu, że on sam nie wiem czym chce być? S/F? Kryminał? Horror? Wszystkiego po trochę.

Barbarra_Ra

Przecież to razem z scenariuszem, udźwiękowieniem, gradientem, grą aktorską, ogólnym wykonaniem, czysta komedia pomyłek

Rejka

No co WY ? Ten serial nadzorowało aż 6 producentek --- czyżby nowe przysłowie filmowe będzie brzmiało " Gdzie producentek sześć tam nie ma co oczami jeść ?"

ocenił(a) serial na 3
Amfios

Uszami też:)

ocenił(a) serial na 3
Rejka

A miało być groźnie i tajemniczo. Wokół Bractwa Vril jest tyle teorii spiskowych. Aż się prosiło o film lub serial. Ale bardziej bym widziała ich wpływ na politykę, jakaś hipnoza itp. Podróże w czasie i jakieś czary to dla mnie za dużo. Ale nie jestem fanka S/F poza wyjątkami. Jak The Boys czy Gwiezdne Wojny. Albo Fallout

Barbarra_Ra

Twoje komentarze są troszkę na poziomie Juleczki z tiktoka, dosłownie bierzesz się za oglądanie serialu z gatunku Mistery nie wiedząc czym nawet czym on jest (straszna ignorancja) później narzekasz że zawiera elementy które powinien (zagadki, tajemnice, wątki fantasy, elementy kryminału, horroru i SF) czyli w skrócie serial który ma się opierać na różnych paranormalnych zagadkach i mistycznych tajemnicach krytykujesz za to że się na tym opiera. To po prostu głupie.

ocenił(a) serial na 3
Artemisek

W sumie to być może masz rację. Bo ja się spodziewałam kryminału z drobnymi elementami SF. Tak jak w serialu ZNAKI. Dlatego się rozczarowałam.

Barbarra_Ra

Znaki ? To był serial robiony w stylu Dark

Artemisek

W punkt.

Bleszka

Ten serial chciał być trochę takim polskim Darkiem. Ale ten ost odcinek był masakryczny. Zepsuli wszystko. Jeszce ten gwałt na babce co wyglądała jak z horroru.

ocenił(a) serial na 5
wojtylaszymon

Absolutnie się zgadzam!

ocenił(a) serial na 3
Bleszka

Z całym tematem teorii spiskowych wokół tajemniczej sieci tuneli w Górach Sowich poradzili sobie twórcy serialu ZNAKI. Polecam Ci:)

Barbarra_Ra

Znaki był świetnym serialem. Zgadzam się!

ocenił(a) serial na 3
wojtylaszymon

Lepiej bym tego nie ujęła. A Bractwo Vril aż prosi się o dobry serial lub film. Tyle jest wokół tego teorii spiskowych. Czemu nie wyszło? Jak myślisz?

ocenił(a) serial na 3
wojtylaszymon

Ale akurat ta "Babka" ma mega niesamowita fizjonomię. Wygląda jak żywcem wyjęta z horroru. Szkoda, że tak spłycili wszystkie teorie spiskowe wokół bractwa Vril. Za to jeśli chodzi o Wałbrzych i projekt Riese i wszystkie teorie spiskowe wokół tego miejsca to świetnie sobie poradzili twórcy serialu "ZNAKI". Polecam

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

Jasne, że widziałam "Znaki" - świetny serial! Czyli: "można" ! :))

wojtylaszymon

Gwałt był absurdalny. Nieśli ją jakby już była jakąś zjawą no i oczywiście nie obyło się bez wygwizdywania radzieckiego hymnu. A następnie wszyscy położyli się na niej trochę jakby to był spektakl teatralny w liceum, a nie gwałt.

Bleszka

Główna bohaterka miała skrzywione, życie gdyż dorastała bez matki, która popełniła samobójstwo. Dlatego też w finale egoistycznie pozostawia swoją córkę i też naraża ją na podobną traumę. G E N I A L N E

ocenił(a) serial na 3
Bleszka

W punkt. Miała wrażenie, że scenariusz był pisany jak w tej grze. Napisz coś, zagnij kartkę i podaj dalej. A Lena, no cóż, wszystko za co się łapała rozwalała, więc niech zostanie na wieki na dziwnej plaży z kryształem zamiast słońca.

ocenił(a) serial na 5
McDzis

No, ja nie widzę drugiego sezonu po tym finale. Nie wiem, jak można by się z tego wygrzebać scenariuszowo :) Więc niech zostanie tak jak jest, bo i Lenia, niestety, nie kupiła mojej sympatii przez te osiem odcinków (choć starałam się ją zrozumieć)

ocenił(a) serial na 3
Bleszka

Tam chyba przy pisaniu ostatniego odcinka głos z nawigacji Google Maps darł ryja: kieruj się na południe! Zawróć! Błagam zawróć! Nie! Zawróć! Nie róbcie tego! To ludzie będą oglądać! Zawróć!

Ostatni odcinek to się nadaje na jakąś psychoanalizę. Jeszcze te postaci machające łapskami w tym alternatywnym świecie na plaży. To jest jakaś groteska. Ktoś pomyśli, że ludzie chorzy na Wilsona porywają dzieci do podwodnych korytarzy.

Bleszka

Ostatni odcinek, to chyba najgorsza rzecz jaką widziałem. Popełniono tutaj szereg błędów. Najpierw ktoś to napisał, potem nagrał, potem zmontował, a na koniec wypuścił do emisji. Tragedia!

Bleszka

Z prawie wszystkim się zgadzam, ale co Panią tak zdziwiło w tym zbiorowym gwałcie? Ruscy tak robili i robią do dziś: na Półkach w trakcie wojny, na Niemkach na przejętych terenach a dziś na zajętych terenach Ukrainy.