Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Szczerze nie pamiętam, musiała mimochodem wspomnieć. W sumie tylko dzięki podpowiedziom-wykluczeniu odgadłam:)
Rano był "Ciężar dumy", wieczorem więc powinien być ten sam. Ale oni dziwnie teraz emitują "Columbo". Do tej pory wyemitowali odcinki: najpierw nr 3, potem nr 4, potem nr 10, i dziś nr 5. Do tego teraz emitują wersję z TV Puls z lektorem Maciejem Gudowskim, a nie z Jackiem Brzostyńskim jak to było w 2016 i 2017 roku.
A to nie było tak, że rano była powtórka z tego wieczornego? Jeśli ma być "Ciężar dumy", to sobie odpuszczę. Czyli wykupili inną wersję. Szkoda że nie puszczają po kolei tych odcinków, tylko od tak sobie.
Znaczy tak: Poniedziałkowy odcinek oglądałem rano: wieczorem zerknąłem tylko i był ten sam, podobnie było we wtorek. W środę rano nie oglądałem, oglądałem tylko wieczorem, więc nie wiem co było rano. Dzisiaj rano był "Ciężar dumy", ale zawsze do pewności można zerknąć czy czasem czymś nie zaskoczą. I dziwne, że tym razem inna wersja tłumaczenia, a nie wykorzystano tej poprzedniej.
Denerwuje mnie morderca z tego odcinka i naiwność świadka zbrodni:) nie należy ten odcinek do mojej czołówki. Wczorajsza Etiuda za to jest jednym z lepszych:) zerknę co będzie dla pewności.
Jak nazywa się detektyw, fikcyjna postać z książek autorstwa ofiary z odcinka "Morderstwo z książki"?
Oglądałem ostatnio a nie pamiętam. :( To potwierdza, że nie mam zdolności do zapamiętywania nazwisk. Tyle wiem, że to była kobieta. Proszę o podpowiedzi.
Czasem tak bywa, nie musimy zapamiętywać wszystkich szczegółów. Ja zapamiętałam, gdyż kilkakrotnie się przewijało to nazwisko. Po tych podpowiedziach od razu skojarzysz;)
A. Mrs Melville
B. Mrs Franklin
C. Mrs Marple
D. Mrs Smith
:)
No dla mnie najbardziej znajoma jest Marple, ale to detektyw z książek Agathy Christie;) Melville natomiast jest prawidłową odpowiedzią na pytanie:) także celny strzał:)
Tym razem to nie był taki strzał, coś kojarzyłem. ;)
Znajomy, miałem na myśli z odcinkiem Columbo.
O co uderza Columbo skorupką jajka w celu jego obrania w odcinku "Morderstwo w Malibu"?
Nie, o coś innego.
a) o maskę samochodu policyjnego
b) o dzwonek do drzwi
c) o but innego policjanta
d) o narzędzie zbrodni
O narzędzie zbrodni to było w "Zaszytej zbrodni", z dzwonkiem to było (albo gdzieś blisko drzwi) w "Pięknej lecz śmiertelnej". Kojarzę coś z maską samochodu, ale czy to z tego odcinka.... Kurcze nie wiem, ale strzelam w a), bo gdzieś widziałam taką scenę!
Co osobliwego było w tarczy do gry w darta, jaka wisiała u ofiary z odcinka "Piękna lecz śmiertelna"?
Dość oczywiste, ale tej odpowiedzi właśnie potrzebowałam, by uznać tą odpowiedź:)
:) tam była fotografia morderczyni, i to taka, jaka widniała na jej kosmetykach:)
Jest kilka odcinków, w których pojawiają się Azjaci. Ale czy dokładnie Japończycy, to nie wiem. "Morderstwo pod szkłem" i "Śmierć gwiazdy rocka"- tam bodajże to Japończycy. Ale też w odcinku "Kryzys tożsamości", "Etiuda w czerni", "Projekt morderstwa"...Od wyboru do koloru;)
Rzucam koła ratunkowe:
A. Zapomniana dama
B. Columbo na uczelni
C. Lepszy wróbel w garści
D. Umysł ponad prawem
:)
Oj....nie udało się złapać:( na końcu odcinka "Columbo na uczelni", porucznik tłumaczy, że podstawionym autem, było auto jego żony (i tu też wyciąga zdjęcie jej siostrzenicy z Psem)