Trochę odbiegam od tematu, ale gdyby doszło do ekranizacji pentalogii z Forstem, to moja propozycja na obsadę jest taka:
Edmund Osica - Jan Frycz,
Dominika Wadryś Hansen - Aleksandra Popławska,
Aleksander Gerc - Piotr Głowacki,
Giord Hansen - Dobromir Dymecki,
Olga Szrebska - Joanna Kulig.
Nie mam pomysłu co do głównego bohatera. Może Wy macie jakieś propozycje?
W Deniwelacji prostytutki nazywały Wiktora Piotrem Stramowskim, on mi tam nie pasuje :D
Lubię Grzegorza Damięckiego ale on jakby trochę "za ładny" , no chyba że charakteryzacja trochę go "wyostrzy" ,chociaż te oczy...ach te oczy....:))
w tej kwestii chyba nie ma co spekulować - sam Mróz powiedział że od czasu jak usłyszał jak Gosztyła czyta to Osica ma dla niego jego głos i będzie zabiegał żeby to właśnie jemu powierzono rolę Edmunda...
Dorociński mega wybór ale on był chyba jednak trochę starszy. Może Żmijewski albo Żebrowski, Bluszcz mi nawet pasi
Leszek Lichota jako Forst
Marian Dziędziel/ Jan Frycz jako Osica
Olga Bołądz jako Olga
Magdalena Popławska jako Wadryś Hansen
Piotr Głowacki jako Aleksander Gerc
Grzegorz Damięcki jako Giord Hansen
taką obsadę Forsta widzę...
Wiktor Forst - Marcin Dorociński
Edmund Osica - Krzysztof Gosztyła
Dominika Wardyś - Hansen - Agnieszka Dygant
Olga Szrebska - Ina Sobała
Bestia - Grzegorz Damięcki
Aleksander Gerc - Piotr Głowacki
Wiktor Forst - Szymon Piotr Warszawski !!!
Olga Szrebska - Olga Bołądz
Dominika Wydrys-Hansen - Aleksandra Popławska
Gjord Hansen - Dobromir Dymecki
Edmund Osica - Jerzy Radzilowicz lub Krzysztof Gosztyla
Dymecki w roli Gjorda byłby idealny!!!
Osica-Janusz Gajos (albo rzeczywiście Dziędziel).
Kobiet nie obstawiam, bo sporo by pasowało.
Forst... Andrzej Zieliński? Albo Przemysław Sadowski?
A jeżeli jacyś idioci wybraliby do jego roli Szyca, to nie obejrzę ani pół odcinka.
1.Wiktor Forst - Dorociński,
2.Edmund Osica - Dziędziel,
3.Dominika Wadryś Hansen - Joanna Kulig,
4.Aleksander Gerc - Piotr Głowacki,
5.Olga Szrebska - Aleksandra Popławska,
6.Bestia - Antoni Pawlicki
Mój umysł innego Forsta niż Wojciech Zieliński nie zakaceptuje. Osica to wypisz wymaluj Marian Dziędziel, Dominika to Aleksandra Popławska, a Gerc Antoni Pawlicki
Jak czytam to mam przed oczami Witolda Dębickiego jako Osicę. Co do reszty to nie wiem ale na pewno bardziej Dorocinski niż Szyc.
no niestety. Pomijajac wyglad, bowiem Forst mial ciemne wlosy, to glos Szyca kompletnie nie bedzie pasowal. Miejmy nadzieje ze reszta obsady bedzie bardziej trafiona
Szrebska jest już znana z "Chyłki". Mróz napisał, że wybór na Dominikę jest nieoczywisty więc raczej nie sugerowałbym się opisami z książki. Ja obstawiam, że w sierpniu zobaczymy serial na platformie. Jeżeli autor spełnił marzenie aktora z notki wykładniczej z przed sześciu lat to może będziemy liczyć na Gosztyłę.