PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322803
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Tez macie biala reklame w 06:55 zaraz po czolowce? Reklama podprogowa albo blad przy
ripowaniu osoby, ktora wrzuca w neta odcinek.

Faker

ja miałam chyba nawet 2 takie momenty w mojej wersji, wątek o ostatnim odcinku też się od tego zaczyna. od razu pomyślałam że ktoś się tym razem nie postarał. reklamy podprogowe są chyba zakazane, i trudniejsze do zauważenia ;)

heelandcoo

Raczej tak, reklamy podprogowe sa zakazane i byly wyswietlane na ulamki sekund zeby ludzkie oko ich nie dostrzeglo, a jedynie nasza podswiadomosc.

Watpie zeby w oryginale w tv USA tez tak bylo to musi byc jakis blad przy ripowaniu lub celowe dzialanie osoby ripujacej.

Faker

swoją drogą przegięcie, 6 minut serialu i już reklama? prawie jak w tvn ;) dobrze że nie musimy tego oglądać w telewizji

użytkownik usunięty
heelandcoo

takie przypadki, to zwyczajnie wina, tych, którzy nieuważnie wycinali reklamy, przed wrzuceniem odcinków w sieć. Nie ma się co bulwersować, gdyby doszło do takich kontrowersji jak reklama podprogowa, w oryginale na pewno ktoś by zauważył i dopiero mielibyśmy aferę

Faker

w 12:10 jest reklama jakiego niebieskiego napoju Platinium.

użytkownik usunięty
Faker

Ja u siebie nie widziałem żadnej reklamy.

Bo sa one wyswietlane na ulamek sekundy albo nie we wszystkich wersjach one sa.

użytkownik usunięty
Faker

To na pewno wina jakiejś marnej kopii, moja jest czysta.

Mozliwe. Ja mam x264-COMPULSiON i znalazlem kolejna rzecz. 24:16 zdjecie jakiejs kobiety.

użytkownik usunięty
Faker

Breaking.Bad.S05E07.PROPER.720p.HDTV.x264-EVOLVE
Moja.

ocenił(a) serial na 10

EVOLEVE to w tym momencie najlepsze ripy i tylko takie warto pobierać.

ocenił(a) serial na 10
Faker

reklamy podprogowe no NONSENS. Codziennie widzimy miliony obrazów - czy traktujemy je jako reklamy podprogowe? To całkowicie nieskuteczna metoda manipulacji.

dddccc6

Ja nie pisze czy sa skuteczne czy nie, ale o ukrytych obrazach w jednej z wersji. I czy to nonsens czy nie sa ukryte na ulamki sekund obrazy z roznymi reklamami.

ocenił(a) serial na 10
Faker

heh. chciałem przez to powiedzieć, że nikt w dzisiejszych czasach nie ukrywałby żadnych reklam gdziekolwiek. Nie może być tam nic ukryte, co najwyżej jest to materiał źle zripowany : )

dddccc6

Nie da sie w ten sposob zle, przypadkowo zripowac ze sa ukryte poszczegolne reklamy w tak dokladny sposob. Jest to celowe dzialanie osoby ktora to ripowala, bo rowniez nie sadze zeby w orginale w USA puszczono odcinek w ten sam sposob.

Wyglada to na zart osoby ripujacej.

ocenił(a) serial na 10
Faker

pewnie tak, jak widać żart się udał skoro o tym rozmawiamy :)

ocenił(a) serial na 9
dddccc6

Chyba żartujesz. Gdyby tak było, nie byłyby zakazane. Niemniej w tym wypadku to z pewnością przypadek - przekazów p. progowych nie jesteśmy w stanie dostrzec. HDTV.x264-COMPULSiON.mp4_000

ocenił(a) serial na 10
wiesiek_madrala

Jeśli nie jesteśmy w stanie ich dostrzec, to mogą być wszędzie. Wydaje mi się, że żadna forma reklamy nie jest już skuteczna. Umysł człowieka współczesnego zobojętniał na sugestie.

dddccc6

Dostrzec moze bardzo sprawne oko. Oczywisice nie widac co to jest ale widzimy roznice w obrazie jakies nagle swiatlo lub migniecie klatki. Wtedy ogladamy klatka po klatce w zwolnioym tempie i dostrzezemy co to.

ocenił(a) serial na 10
Faker

W przekazie podprogowym niczego nie zauważasz. To jest przekaz działający na Twoją podświadomość. To co jest na BB to zapewne jakieś celowe zagranie, jaki ma cel, nie mam pojęcia.

ocenił(a) serial na 10
wiesiek_madrala

Reklama podprogowa to: mit http://archiwum.wiz.pl/1998/98074200.asp poza tym, w podręcznikach do psychologii znajdziesz podobne informacje

ocenił(a) serial na 9
dddccc6

Poczytam.

ocenił(a) serial na 9
wiesiek_madrala

Przeczytałem, dzięki za linka. Dotychczas opierałem się na popularnym poglądzie, że to działa (na podstawie tego pierwszego opisanego w artykule eksperymentu: brak grupy kontrolnej? pfff...). Dzięki.

ocenił(a) serial na 10
Faker

Ja również wyłapałem reklamę piwa Platinum w okolicach 12 minuty.

http://imageshack.us/photo/my-images/23/30968892.jpg/

ocenił(a) serial na 9
Faker

Ja w 6.55.78 mam 2 kolesi z gitarami.

ocenił(a) serial na 10
arcusman

w 24 minucie zaraz po tym jak Jessie wychodzi po kłótni z Waltem pojawia się portret czarno biały jakiejś postaci w długich włosach.

Manipulacja kopią w internecie? Bo to już reklama nie była

conrado2991

W oryginale jest kilka normalnych reklam w tv amerykanskiej. Ktos kto to ripowal najprawdopodobniej zle wycial te reklamy pozostawiajac jakies klatki z reklam.

ocenił(a) serial na 10
Faker

To ma sens, o tym nie pomyślałem ;)