PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322803
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Pontiac Walta

ocenił(a) serial na 10

Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy pontiac aztek Walta to najpaskudniejsze auto głównego
bohatera jakiegokolwiek amerykańskiego serialu w historii? Gdyby jeszcze bryły było mało, to ten
kolor... Ciekawe, ile Ford zapłacił za wykorzystanie tego samochodu jako antyreklamy General
Motors, ale widać poskutkowało, skoro Pontiac upadł w 2010 ;)

ocenił(a) serial na 10
pracus

To chyba miał być SUV dla ubogich. Dzwięk zamykających się drzwi jak u starego Poloneza.

ocenił(a) serial na 10
pracus

To auto pewnie wybrano dlatego, żeby zasymilować je z osobowością Waltera czyli nudnego, szalonego chemicznego befra, którego wszyscy mają gdzieś (taki przynajmniej był w 1 serii ). Zwykły amerykański człowiek z średniej a nawet nieco biedniejszej klasy który kupuje ekonomicznie dla rodziny.
To tak naprawdę symbol jego samego i pewnie dlatego wybrano średniej klasy auto a nawet ponizej wpasujące się w klimat biednego nauczyciela z rodziny na typowo amerykańskim przedmieściu.

ocenił(a) serial na 9
pracus

Al Bundy miał brzydszy samochód.

ocenił(a) serial na 9
pracus

Espantosa ma rację, myślę, że taki był zamysł twórców serialu. Natomiast jeśli chodzi o samego Pontiaca to owszem, jest to jedno z najbrzydszych aut głównych bohaterów, ba wiem nawet, że wygrał tytuł najbrzydszego samochodu kiedykolwiek wyprodukowanego :)

użytkownik usunięty
pracus

nieprzypadkowo miał taki wóż. szare życie, nudna praca, brzydki samochód

ocenił(a) serial na 10
pracus

Nie tylko ty. W scenach na których widzę to auto zamykam oczy bo jego widok sprawia, że chce mi się rzygać a obejrzałem dopiero sześć odcinków. Mam nadzieję, że wkrótce kupi coś ładniejszego.

ocenił(a) serial na 10
Pan_Dzikus

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

kupi i to nie raz. podriftuje nawet i wysadzi w powietrze bo akurat taką miał ochote ;p

użytkownik usunięty
Pan_Dzikus

Wam to naprawdę trudno jest dogodzić. Samochód jak każdy inny, może najpiękniejszy nie jest, ale najważniejsza rzecz, że jeździ, a nie jak wygląda...

ocenił(a) serial na 9
pracus

to auto jak i toyota prius uchodzi za auto dla 'mozgow', naukowcow itd. wiec pasuje idealnie:) ostatnio czytalem ranking najgorszych aut na swiecie i aztec byl w pierwszej dziesiatce:)

ocenił(a) serial na 10
pracus

mojej żonie też się nie podoba, a ja z chęcią bym sobie takie sprawił :) Jest inne - fajne.

pracus

Hasło pokrewne dla Pontiac Aztek - Fiat Multipla, wszystko na ten temat... Nawet google zna się na rzeczy. :P

pracus

Nawet w american dad się śmieją z tego auta.
Jest z każdej strony obrzydliwe, taki brzydszy nissan juke, który sam jest już paskudny.
No i gdyby miała to być reklama auta, to by jeździł na alusach, a on nawet wszystkich kołpaków nie ma ;) .