Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy pontiac aztek Walta to najpaskudniejsze auto głównego
bohatera jakiegokolwiek amerykańskiego serialu w historii? Gdyby jeszcze bryły było mało, to ten
kolor... Ciekawe, ile Ford zapłacił za wykorzystanie tego samochodu jako antyreklamy General
Motors, ale widać poskutkowało, skoro Pontiac upadł w 2010 ;)
To chyba miał być SUV dla ubogich. Dzwięk zamykających się drzwi jak u starego Poloneza.
To auto pewnie wybrano dlatego, żeby zasymilować je z osobowością Waltera czyli nudnego, szalonego chemicznego befra, którego wszyscy mają gdzieś (taki przynajmniej był w 1 serii ). Zwykły amerykański człowiek z średniej a nawet nieco biedniejszej klasy który kupuje ekonomicznie dla rodziny.
To tak naprawdę symbol jego samego i pewnie dlatego wybrano średniej klasy auto a nawet ponizej wpasujące się w klimat biednego nauczyciela z rodziny na typowo amerykańskim przedmieściu.
Espantosa ma rację, myślę, że taki był zamysł twórców serialu. Natomiast jeśli chodzi o samego Pontiaca to owszem, jest to jedno z najbrzydszych aut głównych bohaterów, ba wiem nawet, że wygrał tytuł najbrzydszego samochodu kiedykolwiek wyprodukowanego :)
Nie tylko ty. W scenach na których widzę to auto zamykam oczy bo jego widok sprawia, że chce mi się rzygać a obejrzałem dopiero sześć odcinków. Mam nadzieję, że wkrótce kupi coś ładniejszego.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
kupi i to nie raz. podriftuje nawet i wysadzi w powietrze bo akurat taką miał ochote ;p
Wam to naprawdę trudno jest dogodzić. Samochód jak każdy inny, może najpiękniejszy nie jest, ale najważniejsza rzecz, że jeździ, a nie jak wygląda...
to auto jak i toyota prius uchodzi za auto dla 'mozgow', naukowcow itd. wiec pasuje idealnie:) ostatnio czytalem ranking najgorszych aut na swiecie i aztec byl w pierwszej dziesiatce:)
mojej żonie też się nie podoba, a ja z chęcią bym sobie takie sprawił :) Jest inne - fajne.
Hasło pokrewne dla Pontiac Aztek - Fiat Multipla, wszystko na ten temat... Nawet google zna się na rzeczy. :P