PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 322803
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

05X08

ocenił(a) serial na 10

Witam.
Czy może ktoś mi przypomni co te inicjały co oznaczały w książce, która Hank wziął do ręki w ost. scenie? I co to za książka ? uprzedzam, że oglądałem serial wszystkie sezony a teraz nie mam możliwości odnalezienia tego gdyż format robiłem a 5 sezon dopiero teraz ściągnąłem.

ocenił(a) serial na 10
Rocky_fw

Książka to były wiersze poety, która została wręczona Walt'owi przez jego współpracownika w labolatorium (Gale'a), o którym powiedział Walt Hankowi w sezonie 4, gdy ten przeglądał notatki Gale'a. Na stronie tytułowej widniała inskrypcja dla W.W. (Walter White) od GB (Gale B******, nie pamiętam naziwska). Wtedy Hank zrozumiał, że Walt to Heisenberg. Moim skormnym zdaniem mogli by zakończyć serię w tym momencie, jednak są zaplanowane dalsze odcinki, co moim zdaniem będzie niepotrzebne. Walt ma kupę forsy, Hank będzie mógł "spać spokojnie" (w końcu dowiedział się kim jest Heisenberg). Idealne zakończenie świetnego serialu. Nie wyobrażam sobie dalszych przygód.

ocenił(a) serial na 10
Rafaelloz

będzie stary w pierwszym odc 5 sezonu Walt układa z bekonu liczbę 52 co może sugerować jego lata. A kończył w tym sezonie 51 lat. Bedzię coś grubego bo Walt niezłą broń kupił od tajemniczego gościa.

ocenił(a) serial na 10
Rocky_fw

To chyba jest ten sam gosc, od ktorego kupowla rewolwer w sezonie 4 :P (do obrony przed Gusem).

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

nonon wiem kojarzę a tak wgl to kiedy premiera 9odc 5 sezonu we Wrześniu?

ocenił(a) serial na 8
Rocky_fw

ano tak, będzie choć nie widzę potrzeby by dodawać coś jeszcze do tego serialu. Mógłby się skończyć tak jak teraz

peeszet

hahhahahha teraz zakonczyć na tym? to była by dopiero żenada

Rafaelloz

Daj spokój, przecież to zakończenie nic nie wyjaśnia. Chyba nie myslisz, Ze Hank da dowiedział się kim jest Heisenberg i będzie se spał spokojnie. Będzie szukał dowodów na Walta, a skoro Walt podobno się wycofał (co jest kolejnym niewyjaśnionym wątkiem, przecież ten nowy kartel mu nie odpuści), to nie pójdzie mu tak łatwo. Poza tym jeszcze jest Jesse i nie wiadomo co się z nim dzieje.

I taka mała dygresja z mojej strony - moje przypuszczenia dot. finału.
Dojdzie do bezpośredniej konfrontacji pomiedzy sfrustrowanym Hankiem (bo nie bedzie miał dowodów na W.), a Walterem i wtedy pojawi sie Jesse, który będzie musiał się opowiedzieć się po którejś z stron.

ocenił(a) serial na 10
kabaczek17

Myślę, że nowi dystrybutorzy się nie liczą, Gus był kimś, ale teraz to Heisenberg rządzi. We're done when I say we are done.
Nieee, Jessie nie lubi Hanka, to jasne, że bez namysłu pomógłby Waltowi. Ja liczę na jakieś zaskoczenie, pewnie nawet nie będzie żadnej konfrontacji, może jakaś rozmowa i tyle.

ocenił(a) serial na 10
litwosxd

Ja podtrzymuję swoję opinię, że to będzie to odgrzewanie nieświeżego kotleta. Scenariusz został zaplanowany na 8 odcinków, a nie więcej, także z tym się spotykamy. Osobiście wolę tego typu zakończenie, które pozwala każdemu dokończyć daną historię wedle własnego odbiour przedstawionych wydarzeń. Jessy'iego w ogóle nie lubię, dziwi mnie zachwyt niektórych jego osobowością. Nic mnie w nim nie zachwyca, nie przepadałem za nim.
Odcinek wyjaśnia wszystko. Kartel się nie liczy, nawet nie mają pojęcia kim on jest. Walt zgromadził ogromną fortunę i bez problemów udało mu się wycofać. Hank doskonale zdaje sobie sprawę, że jeśli przez tyle czasu nie udało mu się dostrzec prawdy to teraz tym bardziej nie znajdzie dowodów. Z taką ilością pieniędzy Heisenberg jest w stanie kupić prywatną armię, przekupić każdego czy urosnąć do rangi grubej ryby.
Z przyjemnością obejrzę kolejne odcinki, jednak dobrze wiemy, że czasami lepiej zakończyć serial niż niepotrzebnie gmatwać (na myśli mam najnowszy sezon Dexter'a, który uważam za kompletną porażkę).

Rafaelloz

Scenariusz był zaplanowany na 13 odcinków, a nie na 8. Zakończenie w takim momencie byłoby totalnie nieuczciwe wobec widzów, z których większość już od 2 sezonu , czekała na odkrycie przez Hanka kim jest Heisenberg i jego reakcję na to, decyzje jakie podejmie, gdy nabędzie tę wiedzę. Ja sam się zastanawiam co zrobi - z jednej strony to przecież rodzina, przyjaciel, no i tylko dzięki pieniądzom z narkotyków Hank znowu chodzi. Z drugiej strony natomiast jest policjantem, wiernym swoim zasadom, złapanie Heisenberga jest jego życiową misją. Byłbym niesamowicie zawiedziny, gdyby okazało się, że scenarzyści nie mają pomysłu na zakończenie tego wątku i skończyli serial w takim momencie. W końcu od samego początku serial nieuchronnie zmierza do konfrontacji pomiędzy nimi.

ocenił(a) serial na 10
Pan__Cogito

Z drugiej strony to gdyby nie Walt, Hank nie potrzebowałby rehabilitacji ;-) I myślę, że Hank się o tym dowie ...

ocenił(a) serial na 10
Rafaelloz

Ja z jednej strony też nie bo faktycznie dobry moment na zakończenie serialu ale jednak odczuwałabym lekki niedosyt i chciałabym zobaczyć co będzie dalej. W zasadzie skrócę to do tego, że dopóki nie zobaczę co scenarzyści wymyślą dalej to nie powiem co jest i byłoby lepsze.
Generalnie - Widać, jak bardzo Walt się zmienił. Od poczciwego chemika w mrocznego człowieka. Nowy Walt sieje postrach i z drobnego "łapserdaka" który chce zarobić trochę kasy i z dobrego kumpla Jessiego staje się owładniętym manią pieniędzy człowieka bez reguł, stał się takim jak Gus a przecież chcieli się go pozbyć bo był taki zły. Walt go zabił i zajął jego miejsce. Widać, jak złą przemianę musiał przejść skoro Jessi dosłownie s*a na jego widok...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Tymon_P_

to jest troll zbanowac go!

ocenił(a) serial na 9
Rafaelloz

Nie mam pojęcia co będzie w 9 odcinku ale jestem w stanie zapłacić by to zobaczyć. A tak swoją drogą to, straszne jak Walt się zmienił.

Rafaelloz

Stary daj spokój, naprawdę Hank siedzący na klopie i odkrywający prawdę o Walterze to idealne zakończenie tego serialu? Nie mam mowy! Zgadzam się z Tobą i innymi, że czasami serial dobrze zakończyć w odpowiednim momencie, patrz Prison Break po drugim sezonie itp. ale Breaking Bad teraz? Absolutnie jest tutaj jeszcze trochę pracy do wykonania, Hank odkrywający prawdę o Heisenbergu to naprawdę pole do popisu, i nie mówię, że mają ciagnąć to przez kolejne 5 sezonów, ale jeszcze jeden sezon na pewno nam widzom się należy. Powiem szczerze,ze przez chwilę myślałem i może dalej tak się stanie, że Hank dotrze do Jessiego i może zmusi go by ten wszedl w program ochrony świadków, czyli zostanie świadkiem koronnym i może zacznie sypać, sam nei wiem. Na pewno nie może się to zakończyć w ten sposób, no i również mam nadzieję, że nie zrobią jakiegoś gówna typu, że Hank uwierzy w jakąs historyjkę Walta odnośnie tej książki, pójdzie do domu i dalej będzie szukał Heisenberga chociaż jest mu podany na tacy. Być może zatai ten fakt przed Waltem, że wie że to Walt jest Heisenbergiem i bedzie szukal na niego dowodow. Zastanawia mnie scena z pierwszego odcinka 5 sezonu, co dzieje sie z waltem i gdzie sie znajduję w momencie kiedy jest tam pokazany. Jest jeszcze dużo pytań bez odpowiedz i z pewnościa konczenie tego serialu teraz nie jest dobrym wyjsciem.

Rocky_fw

wszystko jest w porządku, Walt się skapnął po tym jak zobaczył reakcję jednego z bliźniaków na jego widok, ten czołgał się bez nóg po ziemi w jego kierunku.