Ktora postac uwazacie za swoja ulubiona w bleachu? Mi osobiscie najbardziej przypadl do gustu Hitsaguya.Ma ciekawy charakterek i w ogole podoba mi sie jego styl walki ^^ Lubie tez nigdy nie usmiechajacego sie Byakuye i Ichiga
Jeśli chodzi o shinigami to decydowanie Gin Ichimaru, Toshiro Histsugaya, Renji Abarai i Kuchiki Byakuya, Sosuke Aizen, Rangiku Matsumoto, Ukitake ;)
Baunto: ____
Vizard: Ichigo Kurosaki, Love
Arrancar: Ulquuiora Shiffer, Aaroniero i Grimmjow
Inne: Kon, Tatsuki
Sporo tego ;)
Hitsaguya rulez i jego bankai też:D później są Kyouraku Shunsui, Urahara Kisuke, Shihouin Yoruichi i Zaraki Kenpachi. Tylko szkoda że Zaraki nie zna imienia swojego miecza:|
Gdyby znał to byłby tak przewypasiony, że cały Bleach skończyłby się w 1 odcinku (tyle by mu starczyło na pokonanie wszystkich).
Rukia, oczywiście, że Rukia! :D
Jest ślicznie narysowana, ma cudowne oczka, uroczo wymawia imię Renjego i potrafi bez pardonu mentalnie kopnąć w jaja.
ALe lubię też Matsumoto, za lekkomyślność i pogodę ducha, Ichigo, za wolę walki i Hitsugayę, właśnie za charakterek.
Ale i tak, Rukia moim prezydentem!
Hitsugaya wymiata ( kocham go za te jego oczka |D...ee... no i za charakterek oraz jego pogromcę dusz ), potem u mnie jest Rukia ( za jej "prześliczne" rysunki ), Kusajishi Yachiru ( za jej świetną intuicje i zdolność do wymyślania przezwisk )Ichimaru Gin (za jego wredny uśmieszek, co nie schodzi mu z twarzy ), no i Ichigo ( za jego pogromcę dusz )
1. Hitsugaya - silny jak na taki młody wiek.
2. Ojciec Ichigo - za całokształt xD
3. Yachiru - za intuicje i wymyślanie przezwisk
haha, teraz to jego ojciec trochę zmienił oblicze... (w serialu, bo w mandze już dawniej)
1. Ojciec Ichigo Kurosaki :D
...
...
2. Ichigo Kurosaki
3. Rukia Kuchiki
4. Inoue Orihime
5. Chado Yasutora
6. Ishida Uryuu
AND THE WINNER IS:
1) ABARAI RENJI - Świetna postać, choć według mnie bardzo niedoceniana (czego jednym z licznych przykładów jest scena kiedy Renji osłania ciałem Rukię i zostaje bardzo ciężko ranny, a ta zamiast zająć się przyjacielem który padł przed nią cały we krwi podbiegła do ledwie draśniętego Ichigo! WTF!?) Rozbraja mnie jego żywiołowość i wredny charakterek. Szkoda tylko że na początku kiedy sie pojawił w mandze rysowany był nieco inaczej (mojm zdaniem lepiej) i był bardziej charakterystyczny (szerszy uśmiech, bardziej egzotyczne oczy) a obecnie niewiele różni się w kresce od takiego Ichigo. A szkoda. To chyba wynik tego że Bleach musi być wydawany regularnie i nie daje sie skupic na szczegółach.
A także:
3) Urahara - Świetny facet ze świetnym podejściem! Gdyby faceci po 35-tce tacy byli, świat byłby piękny!
4) Kuukaku - cudnie wredna i silna babochłopska osobowość z przykopem a fakt że nie ma ręki czyni ją jeszcze świetniejszą
5) Ichigo - Ale w "starej" formie z pocżatków Bleacha, obecnie ejst troszke przesłodzony, już nie to co kiedyś
6) Uryuu - poprostu wzbudza moją sympatię, fajna postać
7) Grimmjow - Zły, rozkrzyczany rebeliant - to lubię
8) Kuchiki Byakuya - Kiedyś nie znosiłam, obecnie wzbudza moją sympatię wielką i wydaje mi sie ze fajny tworzy kontrast z Renjim
Ok już koniec, choc jest wiele wiecej postaci ktore uwielbiam ;)
Najbardziej lubię Toushi! Ma świetny Bankai, choć jak to w mandze pisało jeszcze niekompletny. Jest naprawdę cool! Potem jest Ichigo - główny bohater, który już umie panować na Hollow (maga, chapter 220, czy jakoś tak), Rukiaczek - jej śliczne oczka i rysunki, Renji - jak kłóci się z Ichigo, Inoue - oczka, ( W madze zainteresował się jej mocą Aizen, robi się ciekawie) ..Matsumoto - "Chcecie trochę? Dobre sake" , Byakuya - wielki książe i tak dalej,shinigami... nawet i Vaizardo...=D
Kisuke Urahara - po prostu uwielbiam ten charakter! (Rubicon, skąd wiesz, że ma ponad 35 lat?! Ja nigdzie nie mogę znaleźć notatek z wiekiem, jeno z urodzinami...)
Hitsugaya - Czy ktoś ma jakieś wątpliwości?
Ichimaru Gin - <szeroki uśmiech>
Co do Urahary to sądze że to był tylko taki dodatek (niewspomne że ma gościu coś powyżej 300 lat a tym bardziej że jest ex-kapitanem 12 dywizji). W każdym bądź razie oto moje najbardziej lubiane postacie:
1) Zangetsu ! wspaniała postać (mowa o staruszku a nie o mieczu).
2) Hollow Ichigo (chyba wiecie o kim mowa) gościu wie jak sie walczy i zawsze śmiesznie jest jak wyjdzie robi sobie co mu sie żywnie podoba z przeciwnikami^^
3) KON zresztą co tu dużo mówić przecie to zrozumiałe czemu^^.
A i jeszcze Urahara Kisuke :) :)
Cóż... na razie jestem na 48 odcinku, ja jeszcze ktoś będzie to dopisze ^^
Ja bajbardziej lubię Rukię (uwielbiam kiedy coś tłumaczy na podstawie swoich rysunków!), Ishidę (bez powodu), Renji'ego (choć z początku mnie wkurzał) i Ichigo (też bez powodu).
Akurat ja Ishidy, Inoue i Hinamori najbardziej nie trafię w tym anime. Ale to już kwestia gustu ^^
Jak na razie z espady lubię najbardziej Ulquoirra ^^
? Matsumoto Rangiku
? Soi Fong
? Ukitake Jyuushiro
? Kuchiki Rukia
Ale i tak najbardziej lubię Byakuye i Hitsugaye ^-^
Moją ulubiona postacia jest Ishida zobaczycie ze jak powróci z otrzymaną mocą po którą wyruszyl to bedzie bossem jak i jego ojciec :]
rukia,rukia za jej charakterek jak onai ichigo się wyzywają to mało niesikam ze śmiechu(ale ona chyba coś do niego czujeno... do ichigo)
Moją ulubioną postacią jest pusty we wnętrzu Ichiga. Uwielbiam takie anime co główny bohater ma dwie osobowości tą dobrą i złą albo ma ukrytą moc którą wypuszcza tylko jak jest wściekły. Drugą moja ulubioną postacom jest Ichigo, a trzecia ojciec od Ichigo :)
A ja jeszcze lubię
*Matsumoto Rangiku - razem z Hitsugayą tworzą duet nie do pobicia, jak ktoś z nich coś palnie, to boki zrywać
*Hollow Ichigo - za jego pewność siebie
*Ojciec Ichigo - nie podejrzewałam, że pod maską takiego debila może się kryć taki potężny shinigami. Jak się mówi, nie oceniaj książki po okładce. Mam nadzieję, że zobaczymy jeszcze kiedyś ojca Ichigo w akcji.
Ja nie wiem ludziska wszedzie gdzie popatrze tam Hitsugaya ,wcale nie, choc nie mam nic do Toushiro ale jak mozna porownywac go do Byakuyi.Szczerze powiedziawszy to Hitsugya w niczym Byakuyi nie dorownuje.Historia zycia,wyglad ,glos i wedlug mnie choc obydwaj sa kapitanami to Byakuya by go rozniosl.No moze w jednym Hitsugaya jest lepszy ,lepiej gra w noge:)
1. Urahara rulez!!! Zawsze jest najlepiej poinformowany i wtrąca się do walki tylko wtedy kiedy musi; a ten jego sposób bycia :D
2. Ulquiorra- zawsze spokojny i opanowany, pomyśli zanim coś zrobi hehe
3. Renji poprostu ma odjazdowe tatuaże ;)
No to zaczyna się od Ichigo, a przede wszystkim, na pierwszym miejscu, Hichigo Shirosaki;) Pan Hollow jest cuuudooownyyy. I ma cudowny śmiechxD Do tego Renji, na samym szczycie mej listy. Potem Hitsugaya, Urahara, Yoruichi, Zaraki. Byakuya tez może być;)
A z Espady zdecydowanie Grimmjow i Ulquiorra(choć imiona mają przerażającexP)
W Bleach jest mnóstwo świetnych postaci, i ja tam nie potrafię wybrać całkiem ulubionej - ulubionych mam garstkę i każdego szczerze uwielbiam;)
A jeszcze co do Gina, coś dużo ludzi go lubi... ja tam nie mogę na niego patrzeć, ale to jego "bye bye" jest przecudowne^^ No i jeszcze ma fajnego seiyuu. Jak na Japończyka, ciekawy, muszę przyznać;D
Wiesz, nie wiem jak inni, ale ja go lubię pół na pół - fifty-fifty. Tak naprawdę to w nim lubię tylko ten jego uśmieszek, który nie złazi z jego twarzy. Widzieliście go smutnego, albo wnerwionego? Jakby mu naklelili ten uśmieszek.
Gin jest świetny, fajny miał mangaka pomysł z tym uśmieszkiem, a tego "bye, bye" nie zapomnę chyba nigdy:D A seiyuu super. Cierpliwie czekam na bankai Gina i mam też cichą nadzieję, że ostatecznie przejdzie na stronę dobrych.
Też uwielbiam jego "bye bye" :D
... i sposób w jaki walczy
Widać, że ma facet kondycję:)
I w ogóle w niezłej formie jest
Acha! Zapomniałabym!
Uwielbiam jego głos
W Bleachu w ogóle postaci mają często taki charaktersytyczny, nietypowy dla innyc anime spoób mówienia (może zrozumiecie o co mi chodzi)
Ja mnóstwo postaci polubiłam, ale najbardziej Byakuyę, jest cool:D No i Senbonzakura jest super, mój ulubiony Zanpakutou.
Ale Kenpachi też jest świetny, szczególnie w duecie ze swoją porucznk:D Zabawne postacie. I ten "niezawodny" instynkt Yachiru...
Hitsugaya jest super, również głównie w duecie ze swoją porucznik. On i Matsumoto stanowią zabawny duet. W ogóle to Toushirou jest postacią dosyć podobną do Edwarda z FMA, zresztą nawet ta sama seiyu udziela mu głosu:D
Ichigo bardzo lubiłam na początku, bo był naprawdę śmieszny. Teraz lubię go już nieco mniej, ale to wciąż fajna postać.
Ukitake i Kyouraku są fajni, no i też mają niesamowite Zanpakutou, tylko czekam aż się pochwalą bankai:D W ogóle to bardzo sympatyczne postacie.
Renji'ego również lubię, bo ma fajny charakter, jest lojalny i to w ogóle porządny gość.
Oczywiście nie można też zapomnieć o zabawnym i jednocześnie tajemniczym Uraharze:D
A właściwie to nie będę dalej wymieniać, bo za dużo postaci lubię praktycznie tak samo bardzo:D
1. Urahara Kisuke - jak dla mnie jedna z najlepszych fikcyjnych postaci jakie widziałem. Tajemniczy, potężny, inteligentny. Wg mnie najpotężniejsza
istota w świecie Bleach'a
2. Aizen Sousuke - jeden z najlepszych czarnych charakterów jakie kiedykolwiek wymyślono.
3. Isshin Kurosaki i Gin Ichimaru - tak daleko wyłącznie dlatego, że praktycznie nie wystepują
Do najgorszych postaci zaliczyłbym Kurosakiego i Orihime. Kurosaki początkowo był fajną postacią, ale po dotarciu do Soul Society jakoś taki snobistyczny się zrobił, Orihime zaś to taka typowa smutna, nieszczęśliwie zakochana dziewczynka
spojler jest tu
chyba kon jak był w ichigo w 1 odcinku w którym występował rozśmieszył mnie na maksa jak podbijał do brzan hehe orihime pocałował
Niech pomysle... hmm moja ulubiona postacia jest Rukia. Za jaj wspanialy charakterek i swietna wene artystyczna. Przyznajcie sie szczerze, kto by nie chcial rysowac tak jak ona : )
Zdecydowanie Zaraki!!! Psychol jakich mało XD
A od razu po nim ojciec Kurosakiego (za humor i to jak mnie później zaskoczył :D)
KEN-CHAN
jest po prostu genialny, wyraz twarzy podczas walki jest super !!
oraz
RUKIA
jest ślicznie narysowana, taki mały kosmyk włosów pięknie spada jej na twarz.echhhhh
Bleach ma wiele ciekawych postaci, ale wg mnie najlepsze są:
1. Hitsugaya Toushiro jest wspaniały :) Ma super BanKai a jego bojowy krzyk "MATSUMOTO!!" jest powszechnie znany i lubiany :D
2. Rukia - talentu plastycznego może każdy jej pozazdrościć :) Jej kłótnie z Ichigo są wsaniałe. Ma dziewczyna charakterek :)
3. Soi Fong - ją dodaję tylko ze względu na jej Zanpaktou i zaciętość
No to na początek idziemy
Egzekwo
Ichigo i Toushirou
Ichigo za nieśmiałośc (Yoruichi) i fajny charakter, że sie nie poddaje. Ma śmieszne teksty np spadajac z łózka "ile ja mam lat żeby spadać z łozka?" albo w ogole za to, że w każdej budzącej grozę sytuacje on powie coś smiesznego i wszyscy leżą i sie leją z tego ;D
Toushirou za jego okrzyki MATSUMOTO!!!!!! ciche denerwowanie się a później wybuchanie xD W ogóle on fajny jest ;D
Obowiązkowo Kon ;D Bez niego bleach ne byłby tak kolorowy ;D
Rukia - za jej plastyczny talent, który wszystkim wszystko utrudnia :D
pyon! ;D
Ishida - lubie go bo lubie sluchać jego glosu xD (sasuke rządzi!)
Matsumoto - za jej proby przekupienia Ichigo zeby jej pozwolił zostać i chciala sie rozebrać xD No i jeszcze za to, że chciała Ikkaku wkrecic jako zarówke xD
Urahara - za tą jego "głupote" i troche stuknięte zachowanie
Kurosaki Isshin za role ojca-debila którego poprostu uwielbiam xD
Jego walki z Ichigo ach :D
Ken-chan no co tu dużo mówić :D jego mordercze intencje w stosunku do Ichigo i to, że pozwala jeździc sobie na pleach poprostu mnie rozwalają :D
Ukitake bo jest fajny :D
Byakuya za to ze jest wstretnym bufonem! :D i tak go lubie :D
Ikkaku i Yumichika - ich nie lubiłam ale teraz ich ubóstwiam poprostu :D
Hanatorou ;D wymiata koleś z tą jego niezdarnością
i jescze zapomnialam o wspaniałej postaci jaką jest
uwaga :D
Ichimaru Gin
ha uwielbiam go za to, że jest takim idiotą :D głównie mam na myśli "ilustrowane przewodniki shinigami" xD smieszne miny strzela :D
No, a teraz przedstawia Encyklopedię Arrancarów, to też jest dobre:D Miny strzela świetne, no i fajnie mówi.
Ja tam lubię Hitsugaya, Ukitake, kurde nie pamiętam wszystkich nazw(mam slabą pamięć hehehe:)) więc będę pisać coś z wyglądu lub "stopień" więc:
Porucznik 11 oddziału jest fajna taka mała i te jej przezwiska:,)
Potem ten w rózowym płaszczyku,
Urachara,
Ichigo,
Yourichi,
i oczywiście najwybitniejsza, najinteligentniejsza itd., itd., postać KON yeah!!!!:):):)))
Tak wogule to ja wszystkich lubię:)
No prawie wszystkich hehehe:))))
RENJI RENJI i jeszcze raz RENJI
to najbardziej intrygująca postać, na początku przychodzi, żeby
schwytać Rukię, następnie(niepamiętam w którym odcinku) kiedy walczy(i
przegrywa) z Ichigo, wyznaje mu całą prawdę(jest pokazane dzieciństwo
Renjego i tam okazuje się, że Rukię kocha), następnie wraz z Kurosakim
ratuje Rukię.
KON -
haha a najbardziej podoba mi się to, jak mówi do Rukii "nee-san"
(to znaczy"siostrzyczko"), a Rukia mu zawsze buta daje :)