PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20089
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

Ulubiona postac

ocenił(a) serial na 9

Ktora postac uwazacie za swoja ulubiona w bleachu? Mi osobiscie najbardziej przypadl do gustu Hitsaguya.Ma ciekawy charakterek i w ogole podoba mi sie jego styl walki ^^ Lubie tez nigdy nie usmiechajacego sie Byakuye i Ichiga

ocenił(a) serial na 8
_Mario_

Zdecydowanie rządzi Ichimaru Gin :) (Zaraki zaraz za nim)

LMNO

Jeśli chodzi o shinigami to decydowanie Gin Ichimaru, Toshiro Histsugaya, Renji Abarai i Kuchiki Byakuya, Sosuke Aizen, Rangiku Matsumoto, Ukitake ;)
Baunto: ____
Vizard: Ichigo Kurosaki, Love
Arrancar: Ulquuiora Shiffer, Aaroniero i Grimmjow
Inne: Kon, Tatsuki

Sporo tego ;)

ocenił(a) serial na 7
_Mario_

Hitsaguya rulez i jego bankai też:D później są Kyouraku Shunsui, Urahara Kisuke, Shihouin Yoruichi i Zaraki Kenpachi. Tylko szkoda że Zaraki nie zna imienia swojego miecza:|

ocenił(a) serial na 8
Dareios

Gdyby znał to byłby tak przewypasiony, że cały Bleach skończyłby się w 1 odcinku (tyle by mu starczyło na pokonanie wszystkich).

_Mario_

Rukia, oczywiście, że Rukia! :D
Jest ślicznie narysowana, ma cudowne oczka, uroczo wymawia imię Renjego i potrafi bez pardonu mentalnie kopnąć w jaja.
ALe lubię też Matsumoto, za lekkomyślność i pogodę ducha, Ichigo, za wolę walki i Hitsugayę, właśnie za charakterek.
Ale i tak, Rukia moim prezydentem!

ocenił(a) serial na 7
Lene_

Hitsugaya wymiata ( kocham go za te jego oczka |D...ee... no i za charakterek oraz jego pogromcę dusz ), potem u mnie jest Rukia ( za jej "prześliczne" rysunki ), Kusajishi Yachiru ( za jej świetną intuicje i zdolność do wymyślania przezwisk )Ichimaru Gin (za jego wredny uśmieszek, co nie schodzi mu z twarzy ), no i Ichigo ( za jego pogromcę dusz )

Lene_

poo-oo--o-dpisuje się pod tym:) a dokładniej pod Rukiją:) i te jj wszystko-tłumaczące rysuneczki XD

ocenił(a) serial na 6
_Mario_

1. Hitsugaya - silny jak na taki młody wiek.
2. Ojciec Ichigo - za całokształt xD
3. Yachiru - za intuicje i wymyślanie przezwisk

ocenił(a) serial na 5
ciastos

haha, teraz to jego ojciec trochę zmienił oblicze... (w serialu, bo w mandze już dawniej)

ocenił(a) serial na 5
daifuku

przepraszam wszystkich fanów za "serial", oczywiście miałam na myśli anime...

_Mario_

1. Ojciec Ichigo Kurosaki :D
...
...
2. Ichigo Kurosaki
3. Rukia Kuchiki
4. Inoue Orihime
5. Chado Yasutora
6. Ishida Uryuu

_Mario_

AND THE WINNER IS:

1) ABARAI RENJI - Świetna postać, choć według mnie bardzo niedoceniana (czego jednym z licznych przykładów jest scena kiedy Renji osłania ciałem Rukię i zostaje bardzo ciężko ranny, a ta zamiast zająć się przyjacielem który padł przed nią cały we krwi podbiegła do ledwie draśniętego Ichigo! WTF!?) Rozbraja mnie jego żywiołowość i wredny charakterek. Szkoda tylko że na początku kiedy sie pojawił w mandze rysowany był nieco inaczej (mojm zdaniem lepiej) i był bardziej charakterystyczny (szerszy uśmiech, bardziej egzotyczne oczy) a obecnie niewiele różni się w kresce od takiego Ichigo. A szkoda. To chyba wynik tego że Bleach musi być wydawany regularnie i nie daje sie skupic na szczegółach.

A także:

3) Urahara - Świetny facet ze świetnym podejściem! Gdyby faceci po 35-tce tacy byli, świat byłby piękny!
4) Kuukaku - cudnie wredna i silna babochłopska osobowość z przykopem a fakt że nie ma ręki czyni ją jeszcze świetniejszą
5) Ichigo - Ale w "starej" formie z pocżatków Bleacha, obecnie ejst troszke przesłodzony, już nie to co kiedyś
6) Uryuu - poprostu wzbudza moją sympatię, fajna postać
7) Grimmjow - Zły, rozkrzyczany rebeliant - to lubię
8) Kuchiki Byakuya - Kiedyś nie znosiłam, obecnie wzbudza moją sympatię wielką i wydaje mi sie ze fajny tworzy kontrast z Renjim

Ok już koniec, choc jest wiele wiecej postaci ktore uwielbiam ;)

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

Najbardziej lubię Toushi! Ma świetny Bankai, choć jak to w mandze pisało jeszcze niekompletny. Jest naprawdę cool! Potem jest Ichigo - główny bohater, który już umie panować na Hollow (maga, chapter 220, czy jakoś tak), Rukiaczek - jej śliczne oczka i rysunki, Renji - jak kłóci się z Ichigo, Inoue - oczka, ( W madze zainteresował się jej mocą Aizen, robi się ciekawie) ..Matsumoto - "Chcecie trochę? Dobre sake" , Byakuya - wielki książe i tak dalej,shinigami... nawet i Vaizardo...=D

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

Kisuke Urahara - po prostu uwielbiam ten charakter! (Rubicon, skąd wiesz, że ma ponad 35 lat?! Ja nigdzie nie mogę znaleźć notatek z wiekiem, jeno z urodzinami...)
Hitsugaya - Czy ktoś ma jakieś wątpliwości?
Ichimaru Gin - <szeroki uśmiech>

Angel_of_Hope

Co do Urahary to sądze że to był tylko taki dodatek (niewspomne że ma gościu coś powyżej 300 lat a tym bardziej że jest ex-kapitanem 12 dywizji). W każdym bądź razie oto moje najbardziej lubiane postacie:
1) Zangetsu ! wspaniała postać (mowa o staruszku a nie o mieczu).
2) Hollow Ichigo (chyba wiecie o kim mowa) gościu wie jak sie walczy i zawsze śmiesznie jest jak wyjdzie robi sobie co mu sie żywnie podoba z przeciwnikami^^
3) KON zresztą co tu dużo mówić przecie to zrozumiałe czemu^^.

ocenił(a) serial na 7
_Mario_

Byakuya Kuchiki
Ichimaru Gin
Hitsugaya Toushiro
Abarai Renji

ocenił(a) serial na 7
margot_

A i jeszcze Urahara Kisuke :) :)
Cóż... na razie jestem na 48 odcinku, ja jeszcze ktoś będzie to dopisze ^^

ocenił(a) serial na 6
_Mario_

Ja bajbardziej lubię Rukię (uwielbiam kiedy coś tłumaczy na podstawie swoich rysunków!), Ishidę (bez powodu), Renji'ego (choć z początku mnie wkurzał) i Ichigo (też bez powodu).

_Mario_

Jak dla mnie to nafjajniejszy jest Ishida. Tajemniczy i takie tam po prostu wypasik:D

ocenił(a) serial na 7
we21AAS1

Akurat ja Ishidy, Inoue i Hinamori najbardziej nie trafię w tym anime. Ale to już kwestia gustu ^^

Jak na razie z espady lubię najbardziej Ulquoirra ^^

? Matsumoto Rangiku
? Soi Fong
? Ukitake Jyuushiro
? Kuchiki Rukia

Ale i tak najbardziej lubię Byakuye i Hitsugaye ^-^

_Mario_

Moją ulubiona postacia jest Ishida zobaczycie ze jak powróci z otrzymaną mocą po którą wyruszyl to bedzie bossem jak i jego ojciec :]

Valthar

rukia,rukia za jej charakterek jak onai ichigo się wyzywają to mało niesikam ze śmiechu(ale ona chyba coś do niego czujeno... do ichigo)

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

Moją ulubioną postacią jest pusty we wnętrzu Ichiga. Uwielbiam takie anime co główny bohater ma dwie osobowości tą dobrą i złą albo ma ukrytą moc którą wypuszcza tylko jak jest wściekły. Drugą moja ulubioną postacom jest Ichigo, a trzecia ojciec od Ichigo :)

ocenił(a) serial na 7
WhiteDevil_2

A ja jeszcze lubię
*Matsumoto Rangiku - razem z Hitsugayą tworzą duet nie do pobicia, jak ktoś z nich coś palnie, to boki zrywać
*Hollow Ichigo - za jego pewność siebie
*Ojciec Ichigo - nie podejrzewałam, że pod maską takiego debila może się kryć taki potężny shinigami. Jak się mówi, nie oceniaj książki po okładce. Mam nadzieję, że zobaczymy jeszcze kiedyś ojca Ichigo w akcji.

_Mario_

dobry jest Kon:P, Ichigo Kurosaki,Renji

grzes_fryta_2

Ja nie wiem ludziska wszedzie gdzie popatrze tam Hitsugaya ,wcale nie, choc nie mam nic do Toushiro ale jak mozna porownywac go do Byakuyi.Szczerze powiedziawszy to Hitsugya w niczym Byakuyi nie dorownuje.Historia zycia,wyglad ,glos i wedlug mnie choc obydwaj sa kapitanami to Byakuya by go rozniosl.No moze w jednym Hitsugaya jest lepszy ,lepiej gra w noge:)

_Mario_

1. Urahara rulez!!! Zawsze jest najlepiej poinformowany i wtrąca się do walki tylko wtedy kiedy musi; a ten jego sposób bycia :D
2. Ulquiorra- zawsze spokojny i opanowany, pomyśli zanim coś zrobi hehe
3. Renji poprostu ma odjazdowe tatuaże ;)

ocenił(a) serial na 8
_Mario_

No to zaczyna się od Ichigo, a przede wszystkim, na pierwszym miejscu, Hichigo Shirosaki;) Pan Hollow jest cuuudooownyyy. I ma cudowny śmiechxD Do tego Renji, na samym szczycie mej listy. Potem Hitsugaya, Urahara, Yoruichi, Zaraki. Byakuya tez może być;)
A z Espady zdecydowanie Grimmjow i Ulquiorra(choć imiona mają przerażającexP)
W Bleach jest mnóstwo świetnych postaci, i ja tam nie potrafię wybrać całkiem ulubionej - ulubionych mam garstkę i każdego szczerze uwielbiam;)

ocenił(a) serial na 8
nitiryan

A jeszcze co do Gina, coś dużo ludzi go lubi... ja tam nie mogę na niego patrzeć, ale to jego "bye bye" jest przecudowne^^ No i jeszcze ma fajnego seiyuu. Jak na Japończyka, ciekawy, muszę przyznać;D

ocenił(a) serial na 7
nitiryan

Wiesz, nie wiem jak inni, ale ja go lubię pół na pół - fifty-fifty. Tak naprawdę to w nim lubię tylko ten jego uśmieszek, który nie złazi z jego twarzy. Widzieliście go smutnego, albo wnerwionego? Jakby mu naklelili ten uśmieszek.

nitiryan

Gin jest świetny, fajny miał mangaka pomysł z tym uśmieszkiem, a tego "bye, bye" nie zapomnę chyba nigdy:D A seiyuu super. Cierpliwie czekam na bankai Gina i mam też cichą nadzieję, że ostatecznie przejdzie na stronę dobrych.

Veda12

też uwielbiam jego "bye, bye" :D

i sposób, w jaki wlaczy

Widać, że ma facet kondycję:D

Veda12

Też uwielbiam jego "bye bye" :D

... i sposób w jaki walczy

Widać, że ma facet kondycję:)

I w ogóle w niezłej formie jest

Acha! Zapomniałabym!
Uwielbiam jego głos

W Bleachu w ogóle postaci mają często taki charaktersytyczny, nietypowy dla innyc anime spoób mówienia (może zrozumiecie o co mi chodzi)

_Mario_

Ja mnóstwo postaci polubiłam, ale najbardziej Byakuyę, jest cool:D No i Senbonzakura jest super, mój ulubiony Zanpakutou.
Ale Kenpachi też jest świetny, szczególnie w duecie ze swoją porucznk:D Zabawne postacie. I ten "niezawodny" instynkt Yachiru...
Hitsugaya jest super, również głównie w duecie ze swoją porucznik. On i Matsumoto stanowią zabawny duet. W ogóle to Toushirou jest postacią dosyć podobną do Edwarda z FMA, zresztą nawet ta sama seiyu udziela mu głosu:D
Ichigo bardzo lubiłam na początku, bo był naprawdę śmieszny. Teraz lubię go już nieco mniej, ale to wciąż fajna postać.
Ukitake i Kyouraku są fajni, no i też mają niesamowite Zanpakutou, tylko czekam aż się pochwalą bankai:D W ogóle to bardzo sympatyczne postacie.
Renji'ego również lubię, bo ma fajny charakter, jest lojalny i to w ogóle porządny gość.
Oczywiście nie można też zapomnieć o zabawnym i jednocześnie tajemniczym Uraharze:D
A właściwie to nie będę dalej wymieniać, bo za dużo postaci lubię praktycznie tak samo bardzo:D

użytkownik usunięty
_Mario_

1. Urahara Kisuke - jak dla mnie jedna z najlepszych fikcyjnych postaci jakie widziałem. Tajemniczy, potężny, inteligentny. Wg mnie najpotężniejsza
istota w świecie Bleach'a
2. Aizen Sousuke - jeden z najlepszych czarnych charakterów jakie kiedykolwiek wymyślono.
3. Isshin Kurosaki i Gin Ichimaru - tak daleko wyłącznie dlatego, że praktycznie nie wystepują

Do najgorszych postaci zaliczyłbym Kurosakiego i Orihime. Kurosaki początkowo był fajną postacią, ale po dotarciu do Soul Society jakoś taki snobistyczny się zrobił, Orihime zaś to taka typowa smutna, nieszczęśliwie zakochana dziewczynka

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

spojler jest tu
chyba kon jak był w ichigo w 1 odcinku w którym występował rozśmieszył mnie na maksa jak podbijał do brzan hehe orihime pocałował

_Mario_

Niech pomysle... hmm moja ulubiona postacia jest Rukia. Za jaj wspanialy charakterek i swietna wene artystyczna. Przyznajcie sie szczerze, kto by nie chcial rysowac tak jak ona : )

ocenił(a) serial na 9
Arwen9

Zdecydowanie Zaraki!!! Psychol jakich mało XD
A od razu po nim ojciec Kurosakiego (za humor i to jak mnie później zaskoczył :D)

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

KEN-CHAN
jest po prostu genialny, wyraz twarzy podczas walki jest super !!

oraz

RUKIA
jest ślicznie narysowana, taki mały kosmyk włosów pięknie spada jej na twarz.echhhhh

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

Bleach ma wiele ciekawych postaci, ale wg mnie najlepsze są:

1. Hitsugaya Toushiro jest wspaniały :) Ma super BanKai a jego bojowy krzyk "MATSUMOTO!!" jest powszechnie znany i lubiany :D
2. Rukia - talentu plastycznego może każdy jej pozazdrościć :) Jej kłótnie z Ichigo są wsaniałe. Ma dziewczyna charakterek :)
3. Soi Fong - ją dodaję tylko ze względu na jej Zanpaktou i zaciętość

Mei_5

No to na początek idziemy
Egzekwo
Ichigo i Toushirou
Ichigo za nieśmiałośc (Yoruichi) i fajny charakter, że sie nie poddaje. Ma śmieszne teksty np spadajac z łózka "ile ja mam lat żeby spadać z łozka?" albo w ogole za to, że w każdej budzącej grozę sytuacje on powie coś smiesznego i wszyscy leżą i sie leją z tego ;D

Toushirou za jego okrzyki MATSUMOTO!!!!!! ciche denerwowanie się a później wybuchanie xD W ogóle on fajny jest ;D

Obowiązkowo Kon ;D Bez niego bleach ne byłby tak kolorowy ;D

Rukia - za jej plastyczny talent, który wszystkim wszystko utrudnia :D
pyon! ;D

Ishida - lubie go bo lubie sluchać jego glosu xD (sasuke rządzi!)

Matsumoto - za jej proby przekupienia Ichigo zeby jej pozwolił zostać i chciala sie rozebrać xD No i jeszcze za to, że chciała Ikkaku wkrecic jako zarówke xD

Urahara - za tą jego "głupote" i troche stuknięte zachowanie

Kurosaki Isshin za role ojca-debila którego poprostu uwielbiam xD
Jego walki z Ichigo ach :D

Ken-chan no co tu dużo mówić :D jego mordercze intencje w stosunku do Ichigo i to, że pozwala jeździc sobie na pleach poprostu mnie rozwalają :D

Ukitake bo jest fajny :D

Byakuya za to ze jest wstretnym bufonem! :D i tak go lubie :D

Ikkaku i Yumichika - ich nie lubiłam ale teraz ich ubóstwiam poprostu :D

Hanatorou ;D wymiata koleś z tą jego niezdarnością

Moniaaa_2

i jescze zapomnialam o wspaniałej postaci jaką jest
uwaga :D

Ichimaru Gin

ha uwielbiam go za to, że jest takim idiotą :D głównie mam na myśli "ilustrowane przewodniki shinigami" xD smieszne miny strzela :D

Moniaaa_2

No, a teraz przedstawia Encyklopedię Arrancarów, to też jest dobre:D Miny strzela świetne, no i fajnie mówi.

Veda12

Ja tam lubię Hitsugaya, Ukitake, kurde nie pamiętam wszystkich nazw(mam slabą pamięć hehehe:)) więc będę pisać coś z wyglądu lub "stopień" więc:
Porucznik 11 oddziału jest fajna taka mała i te jej przezwiska:,)
Potem ten w rózowym płaszczyku,
Urachara,
Ichigo,
Yourichi,

i oczywiście najwybitniejsza, najinteligentniejsza itd., itd., postać KON yeah!!!!:):):)))

Tak wogule to ja wszystkich lubię:)
No prawie wszystkich hehehe:))))

Dziwniejsza

http://rasengan.mojeforum.net/

Zapraszam:))))!!!!

Dziwniejsza

ulubione:
*HItsugaya Toushiro
*Urahara Kisuke
*Abarai Renji
*Rukia Kuchiki

ocenił(a) serial na 10
_Mario_

ichigo na za nim oczywiście rukia:)chociaż byakuya też jest fajny;)

ocenił(a) serial na 10
rukia_2

RENJI RENJI i jeszcze raz RENJI

to najbardziej intrygująca postać, na początku przychodzi, żeby

schwytać Rukię, następnie(niepamiętam w którym odcinku) kiedy walczy(i

przegrywa) z Ichigo, wyznaje mu całą prawdę(jest pokazane dzieciństwo

Renjego i tam okazuje się, że Rukię kocha), następnie wraz z Kurosakim

ratuje Rukię.

KON -

haha a najbardziej podoba mi się to, jak mówi do Rukii "nee-san"

(to znaczy"siostrzyczko"), a Rukia mu zawsze buta daje :)

kamil1995luk

1 Renji!
2 Urahara
3 Ichigo
4 Hitsugaya

ocenił(a) serial na 10
jay_jay

moim idolem jest Byakuya-lubie takie chraktery, nastepnie ichigo, urahara-ciekawe jaką tajemnice jeszcze skrywa, matsumoto i hitsugaya.. to są moję czołowe postacie... bym zaponiała ken-chan- za super zmysł orientacji razem z tą porucznik.