Jak w temacie. Ma być ujawniony. Więc można zacząć obstawiać.
troche głupio mi sie przyznać ale nie bardzo rozumiem skąd zack miał by sie nagle pojawić :/
coś już tam wymyslą;)
Ale rzeczywiscie to nie wchodzi raczej w grę... Cally bylaby ok, ale malo to spektakularne.
Najbardziej by tu pasował Lee lub stary Adama.
A ja wam powiem kto jest ostatnim cylonem. Tak jak D Anna powiedziala , 5-tego nie ma na battlestar. Ostatnim cylonem sa CENTURIONIE lub HYBRYDA
2 teza glosi
ze cyloni i ludzie musza sie polaczyc aby przezyc, ten proces juz sie rozpoczal w dotychczasowych odcinkach. 12 cylon rozpocznie ere nowej rasy, hybrydy ludzi i cylonow.
a wiec podsumowujac , my jestesmy cylonami ale takze ludzmi, jestesmy nastepnym krokiem w ewolucji , polaczeniem cylonow i ludzi.
A mi by pasowało (tzn. nie byłby to zły pomysł) gdyby ostatnim Cylonem (odradzającym się na Ziemi lub nie) była Helena Cain. Byłaby niezła jatka. Bo Cain raczej taka happy całkiem to by nie była ;]
Ja mimo wszystko jestem za Baltarem. Będzie kimś w rodzaju Jezusa na Ziemi. Będzie 12 apostołów i religia Cylonów jaką mamy teraz. Pewnie jest jego ostatnia kopia na jakimś statku lub po ukrzyżowaniu ostatni raz się odrodzi. Dlatego też były przeprosiny ze strony D'Anny, która nad nim się znęcała. Pytanie w jakim czasie rzeczywistym (naszym) wszyscy wylądowali. Sądząc po ostatnim odcinku chyba nie 2000 lat temu bo apokaliptyczny obrazek nie pokazuje lepianek itp., tylko zniszczone wieżowce jak po ataku jądrowym.Takie jest moje zdanie ;]. Pozdrawiam.
Wedlug mnie ostatnim cylonem jest ktos kto juz zginal w poprzednich odcinkach;]
a ja obstawiam... dziecko 6 i Saula Tigha :)
SPOILER: cylon + cylon = nowy cylon, z nową partią genów nie będącą
kontynuacją kolejnych klonów wcześniejszych modeli... :)
Kara byłaby zbyt oczywista...
D'Anna powiedziała, że we flocie jest tylko czterech Cylonów, toteż wykluczyłabym postacie znane, może ktoś nowy...
Może to ktoś, kogo nie było na Galactice, dlatego muzyka nie doprowadziła go do spotkania z pozostałą czwórką.
Zresztą, nie chcę spekulować, liczę że zostanę przez twórców zaskoczona. ;-)
Ja najchetniej widzialbym Dee jako 5 cylona lub bardziej cylonke :)
Tak juz sie nie raz zastanawialem i to nie jest taki zly wybor. Caly top postaci jest juz wylaczony z wyscigu. Wiadomo ze albo nie sa albo sa albo byc nie moga bo to za proste. Dodatkowo nikt z was nie wzial pod uwage ze w serialu jest jeszcze jeden smaczek, a mianowicie pary :)
Popatrzcie na cala ekipe bohaterow... Helo z athena - postac przynajmniej z drugiego planu plus cylon :) Chief i Cally - postac wlasciwie z pierwszego planu (badzmy szczerzy co do tego ze szef to bardzo istotna postac) jest cylonem i zona Cally czlowiek wedle wszystkich informacji. EXO i Elen - postac pierwszoplanowa jako cylon i zonka czlowiek. Starback i mezus podobnie cylon + czlowiek obie postaci wazne.
Lapiecie juz tendencje ? Widac ten smaczek/wzor ? jak dla mnie to jest zbyt szerokie... Rozumiem ze scenarzysci raz tak zamotali... nawet niech bedzie 2 razy ale nie 4 razy.... Ba jesli dalej snuc taka teorie spiskowa to mozna posunac sie do tego ze jak to ja nazwaliscie bimbala miala swoje 5 min z baltarem... Tym samym mamy cala 4 nowych cylonow ustawiona.... Tyrol EXO Anders - panowie zaobraczkowani plus Bimbalka z gajusem :P
Bardzo wyraznie widac tu pary cyonow z ludzmi czy ludzi z cylonami jak kto woli.
Zatem wspomniana Dee lokuje sie ladnie w zwiazku z Adama a wczesniej z Billim. Na dodatek Dee jesli sie dobrze zastanowic i popatrzec jest jedyna postacia tak malo eksplowatowana z calej obsady.... Zawsze gdzies tam sie przewija ale na powaznie to wystepuje raptem w kilku odcinkach. Do tego taki detal jak dla przykladu rozmowy Adamy w jego wlasnej kwaterze w 4 oczy z Dee... To wlasnie Dee uzmyslawia adamie ze pora polaczyc ludzi po tym jak flota sie dzieli na kobolu. Moim zdaniem jest idealna postacia kandydatka na ostatniego cylona... Na tyle istotna na ile potrzeba... Na tyle "ukrywana" przez scenarzystow na ile potrzeba aby byla niespodzianka. Wpasowuje sie w wiekszosc relacji miedzy glownymi bohaterami, a poza tym brala udzial w wywiadzie z D'Ana i to tez nawet znaczaco.
To oczywiscie tylko zbior moich teorii domyslow i oczekiwan :) Jak znam zycie to Dee nie jest cylonem no ale zawsze warto sobie pofantazjowac :p
Brzmi nieźle.
Uzasadniłeś to dosyć dobrze.
Już niedługo będziemy się mogli przekonać.
wydaje mi sie ze 12 cylon musi nas zaskoczyc. na pewno nie bedzie to kara ani baltar bo to byłoby zbyt proste.
I szlak trafił nasze wszystkie obstawianie. Niestety wybrano najmniej odpowiednią osobę na ostatniego cylona... Szkoda że tak lipnie wybrali.. Zobaczymy co wymyślą dalej... Tak bardzo wierzyłem że będzie coś wartościowego i zaskakującego wniesione do ostatnich odcinków... Szkoda ale zobaczymy...
Z początku byłem raczej mało zadowolony z tego, że ostatnim cylonem jest Ellen jednak po obejrzeniu ostatniego (04x15) odcinka muszę przyznać, że jednak nie takim złym pomysłem było zrobienie z niej 12 cylona :P
Ale pojawia się też wątek modelu 7 - Daniela.
Przecież tak bez powodu by go nie wprowadzili.
Może więc jeszcze ujrzymy prawdziwą bombę?
A jeśli chodzi o ostatni odcinek to od razu podejrzewałem Boomer, że uratuje Ellen.
No i poszli trochę na łatwiznę, wszystko zostało wyjaśnione kawa na ławę, przez rannego cylona.
I wreszcie podstawowe pytanie: kim do jasnej ch*** jest Tara? Bo że zginęła na Ziemi to wiemy. Więc kim ona obecnie jest?
Ano, sporo wyjasnień padło jak na jeden odcinek, ale i tak jeszcze sporo niewiadomych zostało :P
A Tarę może sobie ktoś sobie obrał jako ludzki obiekt doświadczalny na którym testowano transfer pamięci organicznej? Może ktoś próbuje tą Cylońską technologię zastosować u ludzi? Wiem, głupi pomysł, ale jakoś nic innego mi do głowy nie przychodzi odnośnie jej "śmierci" :P
Hehe, właśnie zacząłem oglądać BSG od poczatku i w odcinku 09 pierwszej serii zatytułowanym "Tigh Me Up, Tigh Me Down" pojawiła się pierwsza sugestia, że Ellen była Cylonem. Kto ciekawy jest to proponuję obejrzeć końcówkę odcinka ;)
To możę dowodzić, że była ona planowana jako 12 cylon już od początku a nie, że wymyślili ją w ostatniej chwili na przypał, jak to wielu ludzi chyba sądziło :P