Jak wasze emocje po odcinku?? Jak oceniacie odcinek?? Co zrobiło na was największe wrażenie ???
Po obejrzeniu odcinka, a w szczególności końcowej sceny - moja reakcja WTFFFF&CK !!!!!!!!!!!!! WTFFF&CK !!!!!!!! WTFFFF&CK !!!!!! (do kwadratu)
To tak na świeżo a resztę napiszę jak już ochłonę :)))
Chyba że kierują się DCnu gdzie Olivier jest chyba nawet młodszy od tego serialowego a Nightwing już tam istnieje :)
PS: ciekawe czy wprowadzą Klan Strzały i Outsidersów ;)
Z tego co słyszałem Nightwing na sto procent będzie w osobnym serialu. Pozostaje tylko pytanie czy ten serial będzie włączony do Arrowversum....
Przyznam, że właśnie takie rozwiązanie by mnie usatysfakcjonowało (zresztą na obecnym etapie ciężko sobie wyobrazić CO twórcy mają zamiar zrobić z Malcolmem).
Nie bardzo kumam takiej postawy, po pierwsze, czym innym jest walka po wyczerpującej wspinaczce na miecze (kiedy Oliver walczył mieczem?), a czym innym w normalnych warunkach, z łukiem, ostrzami w rękawach itd. Po drugie, prawo obowiązujące w lidze zabójców obowiązuje tylko ich, Arrow mógłby mieć to w dupie i znaleźć sposób, skoro podstępem udało mu się pokonać Flasha, który w zasadzie zabiłby Rasa jednym uderzeniem. Ale tak już kończy się mieszanie "zwykłych" ludzi z super-mocami, logika wymięka i tego się nigdy nie przeskoczy.
Nie doszłoby do walki Flasha z Ra'sem, nawet nie powinno dojść do walki z Arrow. Myślę że Olivier będąc w miejscu urzędowania Ligi był jednym z ich zabójców. Dlatego tak bardzo zna kodeks tej Ligi wymyślonej przez twórców serialu.
Raczej nie. Sprawa między Oliverem a Rasem się już skończyła. Zresztą... Biorąc pod uwagę uznanie i szacunek jakie wyraził Ras, to najprawdopodobniej on uratuje Olivera.
Olivier "zabójca Sary" żyje. Co zrobi Nyssa? A jeżeli się mylisz i Oliego nie uratuje Ras tylko np Maseo ? Wtedy będzie sytuacja taka że Ras wykazał się nieskutecznością i nie był w stanie zabić Oliviera.
Członkowie Ligi mogą uznać że wódz im tetryczeje i może się zacząć mega zadyma w Starling City czyli Liga Zabójców vs połączone siły Arrow team , Flash team , Atoma a może nawet i Firestorma ;)
PS: A pewnie i Laurel już będzie Black Canary , Wildcat też może dołączyć do imprezy no i będzie mega wybuchowe zakończenie sezonu :D
Mhmm... a jako że im więcej luda tym impreza huczniejsza to może i Suicide Squad dołączy do party a wtedy ... Harley Quinn i jej młot vs ninje z Ligi !!! :D
No i tak dalej. Zaraz jeszcze kogos sie znajdzie. To by bylo marzenie zobaczyc HQ w tv,na dluzej ;))a tak tylko na film nam przyjdzie czekac wiecznosc ;p
Marzenia lubią się spełniać a panna Harlequin jest popularną postacią więc ujrzenie jej w tv na dłużej to tylko kwestia czasu. Zresztą z tego co widzę to pojawiała się już w "Birds of Prey" http://www.filmweb.pl/serial/Ptaki+nocy-2002-98456 Nie oglądałem tego jeszcze ale kto wie...jak mnie dociśnie 40dniowa posucha to może się skuszę :D
O ja nawet nie wiedzialam ze takie cos jest ;p whoaw ;))) to chyba ja tez. Mialam po raz kolejny ogladnac Smallville ale coz... moze to. A Agentow Shield ogladasz??ja kiedys zaczelam ale jakos mnie nie zachwycil serial. Ale slyszalam ze w drugim sezonie sie rozkrecil.
Słyszałem o tym ale póki co nie widziałem ani jednego odcinka. Shield nigdy mnie specjalnie nie kręciło ani w komiksach ani w filmach a Nick Fury nawet działa mi na nerwy jako postać ogólnie w komiksach/filmach i gdziekolwiek się pojawia ;)
PS: Chociaż Amanda Waller wkurza mnie bardziej (strawna była tylko w Green Lanternie bo tam było jej mało no i była tam panią doktor http://www.filmweb.pl/film/Green+Lantern-2011-242379 ) :D
Ja wlasnie lubie filmy Marvela i ogolnie ich uniwerum ale ten serial jakis taki slaby,nudny, nic mnie nie zaciekawilo. Juz chyba lepiej zdecydowanie jeszcze raz Arrow od początku obejrzec :p
Filmy Marvel robi świetne. Nawet Kapitana Amerykę się fajnie ogląda mimo że raczej unikam komiksów o nim bo jest "przepatriotyzowany" :D
Co do seriali to wiem na pewno że będę oglądać Daredevila jak wyjdzie http://www.filmweb.pl/serial/Daredevil-2015-702252 ale trochę czasu jeszcze minie zanim się wezmę za Shield (a wtedy postaram się wytrwać na tyle by choć parę odcinków tak zachwalanego drugiego sezonu obejrzeć).
Ze świata Marvela bardzo lubię Herculesa i gdyby np pojawił się w Thorze 3 (bo w komiksach syn Zeusa z synem Odyna mieli przednie akcje) to byłbym przeszczęśliwy :D
Zajrzałem na tego Daredevila i ...zacząłem sie bać o swój wolny czas bo zobacz na to :
http://www.filmweb.pl/serial/Luke+Cage-2015-704472
http://www.filmweb.pl/serial/Iron+Fist-2015-704333
http://www.filmweb.pl/serial/Jessica+Jones-2015-709827
O Matkooo !! Poleglam. Ja tez nie wiem jak to ogarne. Najbardziej czekam na Iron Fista. No i Daredevil tez czeka w kolejce. Widziales planowany stroj ?? Czarny!!!!!! ;)
Dla mnie jak na razie poza Strażnikami Galaktyki to walsnie Winter Soldier byl najlepszym filmem Marvela. Zobaczymy czy druga część Avengers utrzyma swoj poziom.
Czarny DD? Jeej , ktoś tu chyba chce go dodatkowo podmrocznić , bo ale ok , zobaczymy ;)
Dla mnie najlepszym filmwem Marvela jak narazie jest Thor 1 , dwójka też fajna ;)
tu masz link do tego stroju :)
http://marvel.com/news/tv/23448/your_official_first_look_at_charlie_cox_in_marve ls_daredevil_on_netflix
no Thor 2 dla mnie zdecydowanie lepszy niż cz 1. Marvel ma tyle tych filmów że trudno się zdecydować który jest najlepszy :P
haha inna wizja, ale jak na razie nie jest źle, zobaczymy jak będzie ze scenariuszem i gra aktorską :)
Już to od dawien dawna mam w "chce zobaczyć". Szykuje nam się komiksowe 10 najbliższych lat ;)
Tak naprawdę rozkręca się w drugiej połowie pierwszego. Bo akcja się rozwija o dalszy ciąg "Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz" - i wszystko w SHIELD staje na głowie :p
Od którego dokładnie odcinka?Zimowego nie oglądałem na razie,ale trza nadrobić.Agentów obejrzałem dopiero do 14 odc. 1 sezonu,bo rzeczywiście ciężko to idzie.Niby nie jest złe,ale nie ma tego czegoś,co by człowieka przykuło do fotela,jak Arrow,czy Flash.Ale ja jestem wierny raz rozpoczętym serialom i oglądam dalej.Najgorzej,jak się zostanie do tyłu i nie ogląda na bieżąco,ale z drugiej strony,to nie trzeba czekać tydzień na nowy odcinek. :)
Oj, już nie pamiętam.. Ale w "Agentach" początek to tak naprawdę wprowadzenie -kto jest kim, o co chodzi w SHIELD, itd - i gdy myślisz że to na tym polega serial, wchodzą wydarzenia z "Zimowego Żołnierza" - i wszystko staje na głowie, zaczyna się właściwy serial. Zdecydowanie trzeba obejrzeć "Zimowego Żołnierza" do tego serialu, naprawdę dodaje to sporo smaku :p
No ok,to trzeba obejrzeć.W sumie,to oglądam te filmy na bieżąco,ale odkąd ktoś mądry wpadł na pomysł dubbingu,to gdzieś zostałem w tyle.Trzeba by poszukać wersję eng z napisami i dopiero sobie obejrzeć.Dubbingu to nie znoszę nawet w animacjach,choć to akurat z nimi najbardziej się kojarzy.
Ja ostatnio natknelam sie w tv na Avengersow ale jak tylko uslyszalam ten koszmarny dubbing od stoop !!!!! Tego nie da sie sluchac. Serce mi az krwawilo ;p
No,ja Avengers oglądałem w orginale z napisami.Specjalnie szukałem takiej wersji.To był właśnie chyba pierwszy,lub jeden z pierwszych filmów marvela,który nasi postanowili "ulepszyć".Do tej pory nie obejrzałem iron mana 3,kapitana 2 obu nowych spiderów i chyba tyle,bo to wszystko wyszlo z dubbingiem.Ostatnio dopiero dziwnym trafem znalazłem wersję Thora 2 z lektorem,ale to chyba ktoś dograł audio z tv,czy coś,bo na HBO leciał to,ale nie wiem,czy z lektorem.Wcześniej była tylko wersja z dubbingiem.Co za głupi pomysł.Chyba tak dbają o naszych aktorów,żeby sobie dorobili.Najnowszy Transformers też z dubbingiem.Teraz mimo wszystko,to najlepiej mi sie z napisami ogląda,bo jakoś tak polubiłem słuchanie orginalnych kwestii.Gdyby np. zdubbingowali Arrowa i głosem manu gadał by jakiś Karolak,czy inny Szyc,to bym chyba zabił.Całe szczęście,ze człowiek nie jest skazany na oglądanie w tv z reklamami i gównianym lektorem.Dzięki ci panie za internet. ;)
No ja te wszystkie filmy na szczęście oglądalam w kinie więc wersje z napisami tylko. Ale no w sieci królują takie filmy głównie z dubbingiem niestety. Ja lektora jeszcze jakos przezyje ale zdecydowanie inne wrażenia ma sie z filmu jak naturalny glos aktora sie slyszy. Dlatego tylko napisy... ;))
No,wiesz,to jest akurat wyjątek potwierdzający regułę :) Ale oglądałem np. Batman/Superman Wrogowie Publiczni,z lektorem to było i nie życzył bym sobie dubbingu.Niby Spider-Man The Animated Series było dubbingowane (leciał w czasach prehistorycznych na tvp 2) ale wtedy miałem naście lat i zadowolony byłem,że w ogóle było.Dziś wolał bym oglądać w orginale.
Racja, dubbing psuje filmy Marvela - chociaż na dvd jest wybór z napisami :) (swoją drogą wolałbym lektora, z dwojga złego to jest lepsze i tyle, zwłaszcza w filmach aktorskich gdzie dubbingu nie jestem w stanie zdzierżyć :/)
Teraz widzę ten Noe nowy też z dubbingiem jest.Kogoś już do reszty poje*ało?No,ale może ja się nie znam i to jest kino familijne? Jak tak,to przepraszam.
A ja właśnie sobie znalazłem Iron Mana 3 z lektorem,pewnie audio dograne z tv,bo do tej pory było tylko z dubbingiem i wklejonymi napisami.Jutro,a właściwie dzisiaj może obejrzę,bo jestem do tyłu.Powinienem to obejrzeć przed Winter Soldierem.No i dziękuję koledze Rozgdz'owi za szepnięcie słówka o obejrzeniu Kapitana Ameryki 2 przed zakończeniem pierwszego sezonu Agentów Tarczy.Rzeczywiście jest tam kontynuacja tych wydarzeń,bo to się zazębia.Od 16-go odcinka praktycznie mamy kontynuację.Zostały mi 2 odcinki i biorę się za 2 sezon.Na tym etapie jest to znacznie lepsze,niż na początku.
Tak btw. to sequel KA uważam za świetny film Marvela (choć postaci osobiście nie trawię), kapitalne kino rozrywkowe. Polecam również, o ile nie oglądałeś, Strażników Galaktyki - zajedwabisty film i cała ta zabawa z klimatami lat 80 :D I gdybyś czasem (albo ktokolwiek to czytający) znalazł film z lektorem niech podzieli się tą informacją, dzięki! :)
To też dubbingowane?Nawet nie wiem,bo nie szukałem jeszcze tego filmu,ale się wcale nie dziwię.Ktoś na upartego wali dubbing i się nie przejmuje.Jeśli tak,to wersja z lektorem może być dopiero,gdy ktoś nagra z tv i podstawi audio do wersji np. brrip,bo tak niektórzy robią.Tak pewnie zrobili z Thor Mroczny Świat i Iron Man 3,bo nagle takie wersje wyszły.A Winter Soldier mi się bardzo podobało,choć pierwsza część Kapitana też była super.Wychowałem się na amerykańskich komiksach i przyklaskuję każdej ciekawej inicjatywie zekranizowania czegokolwiek w tym temacie.A szykuje się niby jeszcze Civil War czego osobiście nie znam,bo to nowsze dzieje,nie z czasów TM-Semic) i Infinity War.Akurat Infinity War było wydane w Polsce,choć nie całe,bo było to potężne crossover przez wszystkie serie komiksowe.
Niestety, tez zdubbingowany - a bardzo liczyłem na lektora. W ogóle mam pytanie: jak to jest z tym zgrywaniem lektora z tv? O ile dobrze kojarzę to na polskich kanałach tego typu produkcje, podobnie jak na dvd/br, również mają dubbing? Teraz mnie zaciekawiłeś skąd to ludzie biorą..
Civil War znam pobieżnie i po kapitalnym WS sądzę, że będzie to również świetny film (a jak faktycznie wystąpi m.in. Tony Stark to tym bardziej - konflikt w komiksie głównie opierał się na tych dwóch postaciach, w sensie: liderzy swoich grup popierający za/przeciw wprowadzeniu ustawy). WS pokazało, że cięższy klimat w filmie o Kapitanie dobrze wyważony z humorem to przepis na udany film :)
Chyba na HBO leciały te filmy z lektorem,bo na płytach to tylko raczej dubbing lub napisy.A jak oni to robią,to nie wiem.Są przeróżne programy do takich rzeczy i po prostu zamieniają ścieżkę audio filmu na inną.Najważniejsza kwestia to odpowiednie zgranie wszystkiego,żeby się nie "rozjeżdżało". Ci,którzy żyją z uploadów,to mają i wiedzę i kasę na dobry internet,żeby to wszystko wrzucać.
I jeszcze takie pytanie poza tematem.Czy jeszcze ktoś tak ma,że jak klikacie na "ostatni post" w temacie,to wcale nie odsyła was na ten ostatni post,tylko byle gdzie,przeważnie na pierwszą stronę tematu?Nie jest tak zawsze i nie w każdym temacie.Mam wrażenie,że im więcej stron tematu,tym bardziej głupieje.Tak jest np. w temacie o spojlerach,albo odcinku 3x09.
A Civil War kojarzę jedynie ze słyszenia,bo to już nieznane mi historie.Czytałem o tym trochę na necie w kontekście Spider-Mana.O ile mnie pamięć nie myli,to on i Iron Man byli w grupie popierającej ustawę o rejestracji superbohaterów,a Kapitan Ameryka był liderem przeciwnego "obozu.W sumie, to mógłbym nawet się pokusić o przeczytanie tego,ale miałbym troszkę problem ze zrozumieniem nawet tak nieskomplikowanego tekstu,bo orłem raczej z języka angielskiego nie jestem,choć pewnie nie jestem gorszy od naszego byłego premiera (jeśli można być gorszym)
Co do najeżdżania na 'ostatni post' mam podobnie - wydaje mi się że to wina obecnego kodowania czy coś bo wcześniej nie występowało to tak nagminnie (raz na jakiś czas się zdarzyło ale też nie mam pojęcia od czego to wtedy zależało..)
No,ja nawet teraz ostatnio nie mam ochoty tu zaglądać,bo co chcę nowy post przeczytać,to mnie wyrzuca na początek pierwszej strony.Nikt z tym nic nie zrobi?Działa to tylko w tematach,gdzie jest jedna albo dwie strony,ale najlepiej jedna.Takie to extra patent.
Ten serial nie jest taki zły ale też tyłka nie urywa, a co do Harley w tym serialu to nawet ciekawa postać, ale nie oczekujcie fajerwerków ;p
Cupid do Nyssy: " To ja kocham Oliviera ty durna krowo wiec to ja mogę go zabić nie ty! " :D
Oj tam (chociaż wizja rozpierduchy jest piękna :D )
Nyssa kompletnie Oliverowi nie uwierzyła :P
Al Ghul - to samo. Co więcej, ta przemowa przed walką to chyba sugestia że wie czemu to robił (rodzina).
Oliver w swojej sytuacji miał prawo żądać pojedynku. Pojedynek się odbył, Oliver przegrał.
Sprawa skończona ;)
A Oliver wyraźnie zaciekawił Ra'sa.
No, najbardziej chciałbym aby Olliego uratował Slade ^_^
Sprawa skończona ale tylko jeżeli wystarczy sama przegrana a nie śmierć "zabójcy". Nyssa może dalej szukać zemsty a Olivier będzie celem (lub Thea) a jeżeli tatuś będzie jej bruździć to hmm...moze być po tatusiu :D
Tak czy siak finalnie doczekamy się Ligi atakującej Starling City a czy pod przewodnictwem Rasa czy też Nyssy (a może i Talii) to już kwestia drugorzędna ;)
Jeśli Oliver zginął (a prawdopodobnie zginął) to załatwione i można go teraz wskrzesić Jamą Łazarza ;)