Tu jest stronka na fb , gdzie są przetłumaczone odcinki :D
https://www.facebook.com/Adi-Mutluluk-Polska-1619535201634575/?fref=ts
Zacznę moze od najważniejszego.
Serial liczy tylko 17 odcinków ( 1 seria )
Wątki sa jednak prowadzone fajnie i w miarę szybko.
Głowna bohaterka : Kumsal - dziewczyna z bogatego domu , ktora na przekór dyspotycznemu ojcu postanowiła odmienic swój los i wyjechac na uczelnie do Stambułu
Głowny bohater : Batu - chłopak ,ktory nie ma w zyciu lekko.Ciężko pracuje,zeby utrzymać siebie i matkę.Ma dobre serduchu i wszystkim pomaga.
Wydawać by się mogło,ze Ci dwoje nigdy się nie spotkają.
Jednak los lubi platać figle i w najmniej spodziewanym momencie się spotykają i postanawiaja razem uciec do Stambułu.
Mnie osobiście ten serial się spodobał.
Narazie jest przetłumaczone 7 odcinków,ale będzie ciąg dalszy.
Zapraszam do oglądania i komentowania :D
oczywiście tutaj będziemy też działać ;))) na nas zawsze można liczyć ;)))) w końcu Muszkieterki filmwebowe z nas ;)))
Myślę Siostra, że zacznę ten serial szybciej oglądać niż II serię KM, a jeszcze jak mnie zacznie kiralik nerwować to obejrzę na pewno ;))))
Bardzo Mi miło :D
Narazie napisałam tak mało,zeby nie zdradzac za duzo szczegołow ha ha
Głowny bohater :D
Batu
http://3.bp.blogspot.com/-kARETyFiLZU/VZiR7AbhkQI/AAAAAAAAHWk/KGb0CINPCMA/s1600/ Ad%25C4%25B1%2BMutluluk%2B4.B%25C3%25B6l%25C3%25BCm%2BFragman%25C4%25B1.jpg
Głowna bohaterka :D
Kumsal
http://dizihaber.tv/wp-content/uploads/2015/07/Adı-mutluluk-4.-bölüm-Kumsal-Ölec ek-mi-14-Temmuz.jpg
Ta laska grała kiedyś we Wspaniałym stuleciu. ładna jest :))) czasem w niektórych ujęciach przypominała mi Nikki Reed
Za to Batu niezbyt urodziwy ( albo ja jakaś wybredna jestem )
Sama nie wiem czy sie za to brać czy nie...
Mnie się Batu podoba.
Co prawda nie jest tak urodziwy jak Serkan i Baris.
Do nich mu daleko,ale nie ma tak źle.
Ja zobaczyłam trochę z nudów.Trochę z ciekawości.
Są ciekawe wątki.
Zobaczymy jak będzie dalsza częsc przetłumaczona.
Kumsal- Ezgi Eyüboğlu
Jest tu nawet na filmweb
http://www.filmweb.pl/person/Ezgi+Eyüboğlu-1975932
Batu - Kaan Yıldırım
Troche się pogubiłam. Na teleforach pisze,że Kumsal to facet i to on jest bogaty,a ona nazywa się Batu :)
Gdzie ?ha ha
Ja ogladałam i zapewniam Cię ,ze jest tak jak ja napisałam ha ha
Zobaczysz pierwszy odcinek to się przekonasz :D
Ok,wierzę na słowo. Widocznie tam ktoś źle napisał.
Uwaga,będe cytować haha
"Serial opowiada o młodym bogatym chłopaku, Kumsal, z nadmorskiej miejscowości Cesme, który przez przypadek spotyka Batu i razem rozpoczynają podróż do Stambułu, pełną nowych przygód i doświadczeń "
Wszystko się zgadza oprócz przypisanych imion ha ha
Widzę,ze to chyba ta sama wytwornia robiła co KM
Süreç Film bodajze
Tak samo ich zdjeli z anteny jak KM
Z tego co czytałam to nie miał takiej złej ogladalności.
Jednak kto tych Turków zrozumie ha ha
Widzę ,ze AY tez.
Tak sobie teraz luknełam na odcinki i 2 seria nawet ciekawa jest.
I w koncu pokazuja słynną Shaziment :D
Ja ostatnio wciągnęłam się w drugi sezon AY. To dzięki Marg_ która przesyłała mi linki do niektórych scen. Były rewelacyjne,Shaziment w ogóle rządzi,jest moją ulubienicą. Nie tylko jak tańczy,ale jak udawała dziewczynę Fatiha to poezja po prostu :D geniusz! Druga seria trzyma poziom,udała im się.
Liczę,że tak.Szanse są. Znowu przez wakacje będziemy komentować odcinki na bieżąco,jak kiedyś.Brakuje mi tego.Co za cuda tam wyczyniałyśmy,ile emocji było...prawie jakbyśmy siedziały w jednym pokoju przy jednym telewizorze a nie każda w innym mieście :D
Ja napisałam swoje zdanie.
Najlepiej zobaczyc i zdecydowac samemu.
Jednak do niczego nie namawiam,zeby potem nie było na mnie ha ha
Dobra,widziałam pierwszy odcinek :D Batu i Kumsal bardzo dobrana para,ładnie razem wyglądali,wszystkie ich sceny były fajne. Oj,coś czuję,że się wciągnę.
Najbardziej podobały mi się akcje od momentu jak Batu zostawił Kumsal na stacji benzynowej i odjechał. Potem jak się spotkali na posterunku to tak lałam,że szok :DDD albo jak Kumsal próbowała stworzyć portret pamięciowy hahaha,super.
Batu to naprawde genialny jest...jak ukradł gazetę,żeby ukryć kajdanki,padłam :D
Tak 1 odcinek jest mega.
Podobało mi się jeszcze jak udawali małżenstwo na tym slubie i ich pierwszy pocałunek
I to było dobre jak chciał pozyczyc telefon ,bo chciał zadzwonic a nikt mu nie pozyczył i dopiero ten bezdomny mu dał , bo myslał ,ze w ukrytej kamerze jest.
Albo jak uciekał przed tymi gosćmi na początku na tym rowerku.
Fajne dialogi są.
Ja sie tak wciągłam,ze ogladałam 3 odcinki pod rząd do 1 w nocy ha ha
hahah dokładnie,nikt mu nie chciał telefonu pożyczyć,a tak ładnie prosił. Najpierw mówił,że mama będzie się martwić,a potem jak tamte dziewczyny pytał czy dadzą mu zadzwonić to zmienił wersję na dzwonienie do kumpla haha
Na wesele też miło się patrzyło. I Batu i Kumsal polubiłam od razu :)))
Fajniutko :D
A co myslisz o innych postaciach?
Mnie strasznie wkurzaja Eren i Dolanay
Lubie jeszcze Gonce
Po pierwszym odcinku ciężko powiedzieć.Zobaczę,jak się sytuacja rozwinie dalej. I na pewno to opiszę :D
Ok :D
Ja zobaczyłam najlepsze momenty 1 odcinka ,zeby byc z Wami na bieżąco i czegos nie spoilerowac ha ha
Eren mi się spodobał z wyglądu jak go tylko zobaczyłam, z charakteru jeszcze nie wiem. A Batu skojarzył mi się z Emre z KM. Podobna sylwetka, podobny głos. Nie wiem tak jakoś :)
Scena na ślubie super. ta na plaży jak ją uratował przed tymi chłopakami też fajna, ale bił się sztucznie bardzo :P
No troszkę się bił sztucznie :D
I co będziesz ogladac dalej?
Kolejny serial do komentowania :D
Ja już po 2 odcinku ;)
Batu i ten chłopiec świetni byli razem zwłaszcza jak zarabiali kase :D
Kumsal nadal zła na Batu ale po tej akcji z jachtem mogła mu wybaczyć. Szkoda że tego nie zrobiła. Na tej imprezie też mogła odpuścić ale wolała dać mu w twarz. Znowu szkoda ;)
Końcówka niezła.
Ta laska na D wciąż nie pamiętam jej imienia, nie lubię jej
Ta laska na D to Dolonay - była Erena
Tez jej nie lubię.
Wredna jest strasznie.
Cieszę sie ,ze sie serial podoba :D
Co się ma nie podobać jak tak fajnie prowadzą wątki. XD
I największą zaletą jest to,że ma tak mało odcinków jak lubię.Nie będzie zbędnego przedłużania,odgrzewania kotletów itp.
Gdyby Kiralik zamknęli w 25 odcinkach byłoby super :)
Mam jeszcze pytanko,Ty oglądałaś wcześniej,więc jesteś do przodu :) czy w Adi będzie trójkąt miłosny? Bo tak mi się wydaje za każdym razem jak oglądam końcówkę,pokazują całą trójkę razem,a Eren już nawet w nocy o Kumsal myśli :)))
No zrobi się ciekawie i będzie nie tylko trójkąt , ale fajny czworokat.
Chyba w 3 pokażą :-D
Kurcze ja będę musiała luknac na te odcinki , bo już się gubię i nie pamiętam co i jak.
Za dużo tej turczyzny ha ha
Chyba domyślam się o jaki czworokat chodzi ;)
Jeszcze bardziej mnie zachęciłas do obejrzenia. Początki zawsze są najlepsze
A tego nie wiedziałam.
Tak zazwyczaj bywa jak się przebywa tyle godzin razem.
Tylko Ozge i Serkan wciąż przy swoim obstawiaja.
Faktycznie,był czworokąt.Ciekawa jestem co z tego będzie.Oczywiście mam pytanie do Ciebie :))))
O co chodziło Kumsal na samym końcu?Czemu tak się wkurzyła na Batu?Nie dość,że zepsuła mu wyścig to jeszcze fochy miała.
Ile będzie się na niego jeszcze wściekać?
Szkoda mi Batu.
Jeszcze cos:
Wczesniej 2 chłopaków mówiło,ze poprzednio jak był taki wyscig to był pozar i jeden chłopak zginął.
Ona sie bała ,ze to moze sie stac z Batu,dlatego chciała go powstrzymac.