jej dziadek byl Polakiem! przed chwilą był z nią wywiad w Exclusive i powiedziala ze chcialaby kiedys odwiedzic Polske bo jej dziadek byl Polakiem
no tak jest Żydowka wiec wszystko mozliwe - duzo Żydow mieszkalo (i mieszka chyba) w Polsce w czasach IIWŚ! Zapraszamy bardzo taka aktorke milo widziec w naszym kraju :D
Daniozia! O co Ci do cholery chodzi? Jej dziadek może byc Żydem, Niemcem czy Murzynem - najważniejsze, że jest dobrą aktorką. Poza tym, w Polsce mieszka dziś około 10 tys. Żydów - tak Ci przeszkadzają, co?
A skąd Ty wywniskowałeś że Daniozia nie lubi Żydów? Po czym to wnioskujesz? Jak ktoś pisze że Natalie jest Żydówką to jest zaraz antysemitą? Po co ten wywód o niemcach czy murzynach? Przecież to jasne, "tak Ci przeszkadzają, co?" - po czy to wnioskujesz? Tylko dla tego że wspomiała że jest Żydówką i że dużo Żydów mieszkało w Polsce? No to gratulacje
GIT czego ty sie spodziewasz? Inteligencja wiekszosci uzytkownikow filmwebu pozostawia wiele do zyczenia...
Nie oceniacie aktorów po talencie. Jeśli stryjek był Polakiem to od razu 10/10. A ty, Yoda Master, po czym wnioskujesz o poziomie mojej inteligencji? Z twojej wypowiedzi pełnej rzeczowych argumentów nie można nawet stwierdzic, że jakąkolwiek posiadasz.
moj drogi, po pierwsze: skad wiesz, ze ludzie daja Natalie 10 z tego powodu, ze jej dziadek byl Polakiem? wiekszosc z nich nawet tego nie wie; po prostu oceniaja jej zdolnosci aktorskie, ktore, mimo mlodego wieku, rozwinela w stopniu bardzo dobrym, jesli nie wspanialym; po drugie: moj wniosek co do twojej inteligencji wyplynal z prostego powodu: nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, a poniewaz jest to cecha ludzi w umiarkowanym chociaz stopniu inteligentych to... a zreszta sam sie domysl
pozdrawiam
Właśnie skąd Ty wiesz że wogóle ktoś tu daje jej 10/10 bo ma Polskie korzenie?!?!?! I co mają polskie korzenie to Żydów? A poza tym Twoja odpowiedź na zwykły komentarz w którym wspomiane tylko było że jest Żydówką albo świadczy o Twojej inteligencji, albo... no nie wiem może nie umiesz czytać? Przeczytaj proszę jeszcze raz tamten post i odnieś się proszę do Twojego komentarza, przyznaj że był chamski i głupi to wyjdziesz z tego z twarzą.
dokładnie tak , ja to info o jej dziadku wpisalem tutaj jako ciekawostke a nie jako sposób na zwiekszenie liczby jej fanów, a Natalie bardzo lubię juz od dawna zanim jeszcze dowiedzialem sie o jej polskim dziadku
Primo: nie mam nic do Natalie Portman, uważam, że jest bardzo dobrą aktorką
Secondo: nie czepiam się Chojnasa, tylko Dionizi
Terzo: czepiam się Dionizi, bo napisała "w Polsce mieszkało dużo Żydów (i chyba mieszka) w czasie II wojny", co wskazuje albo na totalny brak wiedzy o losach tego narodu, albo na ironiczne podchodzenie do kwestii Holocaustu - trudno powiedzieć, by w czasie II wojny światowej Żydzi mieszkali w Polsce - byli mordowani
Quarto: confiteor, możliwe, że moja reakcja była zbyt gwałtowna, ale ostatnio w Polsce panuje jakieś przyzwolenie na negację Holocaustu czy wręcz istnienia i istoty obozów koncentracyjnych (vide audycje Radia Maryja czy poglądy prof. Bendera z KUL-u)
a ja uwazam ze zdecydowanie przesadzasz , mysle ze danioza nie miala zadnych zlych intencji poprostu stwierdziła fakt , przecież to prawda że w Polsce przed wojną mieszkalo wielu ludzi pochodzenia zydowskiego . Ja tez nienawidze antysemitów ale nie szukaj antysemityzmu tam gdzie go nie ma.
http://film.onet.pl/0,0,1330188,1,600,artykul.html [film.onet.pl/0,0,133018...] -) a tu macie wypowiedz Natalie o jej korzeniach
Bodil mam do Ciebie pytanie: czy uzywanie wyrazu Zyd, nawet w kontekscie danego narodu, jest niestosowne, ironiczne, kpiace? bo z Twoich wypowiedzi wynika, ze tak jest. dziwne...
pozdrawiam
Mam pytanie chojnas. Czy skoro podales link do rozmowy z Natalie na temat korzeni, V jak Vendetta, Gwiezdnych wojen, to moze masz linka do rozmowy z nia na temat Leona Zawodowca? Bylbym wdzieczny, bo to moj ulubiony film i chcialbym uslyszac jej wypowiedz na jego temat. Pozdrawiam!
Bodil, jak już chcesz szpanować łaciną, to szpanuj bez błędów... nie rozumiem twojego primo, nikt ci nigdy nie zarzucał, że jest inaczej. Nie rozumiem, dlaczego napisanie, że podczas drugiej wojny światowej w Psce mieszkało dużo Żydów świadczy o antysemityźmie. Jest to pewna nieścisłość, bo mieszkali raczej przed, podczas tylko do pewnego momentu, po którym już ich w ogóle nie było. i proszę, nie pisz, że to jest antyżydowskie, bo to, że piszę o czymś bez zbędnej egzaltacji nie oznacza jescze, że z tego kpię. Poza tym, nie wiem skąd wziąłeś to, że neguje się holokaust, prawdopodobnie z braku zrozumienia wypowiedzi podobnych do wypowiedzi Dionizii.
dzięki za linka, chojnas!!!!
a radio Maryja to osobna historia, chyba nie myślałeś, że ktoś, kto bierze ich na poważnie, napisałby normalny koment na taki temat... a sorry, nie zauważyłeś, że ten koment był normalny...
A ja ją uwielbiam za wygląd, jest najpiękniejszą obecnie aktorką. Pozatym mam na komputerze i oglądałem wiele programów takich jak show Lettermana, no i jakiś wywiadów w porannych programach, a z charakteru też jest fajna, a pozatym inteligentna.
hehe, jak tak patrzę na swoje poprzednie wypowiedzi, to siebie nie poznaję:) musiałam miec gorszy dzień (czy dni?)
przepraszam, że ciebie tak zaatakowałam, Bodil:) ale ty też zaatakowałeś tych ludzi nie wiadomo dlaczego.
skoro po włosku, to gratuluję nauki:) im więcej obcych językow znamy, tym lepiej:)
salut! (to po franc- piszę na wszelki wypadek, bo po hiszpańsku to chyba 'na zdrowie'. aż się boję spytać, co to oznacza po włosku;) )
pozdrawiam