Metallica

7,6
141 ocen muzyki
powrót do forum osoby Metallica

Tracklista:
"That Was Just Your Life" - 7:08
"The End of the Line" - 7:52
"Broken, Beat & Scarred" - 6:25
"The Day That Never Comes" - 7:56
"All Nightmare Long" - 7:58
"Cyanide" - 6:39
"The Unforgiven III" - 7:46
"The Judas Kiss" - 8:00
"Suicide & Redemption" - 9:57
"My Apocalypse" - 5:00

Pierwszy singiel i oficjalny teledysk:
http://www.youtube.com/watch?v=jZ5zXXUJsyc

I gratka dla fanów - Unforigven częśc Trzecia:
http://www.youtube.com/watch?v=ax1RBYzjOaI

Co wy na to? ;]

davemaster

All Nightmare Long ----- Wymiata ten kawałek jest zajebisty :-)

Smoczeky

Haha , własnie go slucham i to samo pomyslałem :D:D
Cała płyta jest dojebana !!
Lepsza od St.Anger o klase ! ( mnie sie tam St.Anger podobał .... a dokładnie 4 utwory)

davemaster

Świetna płyta, nie ma żadnych słabych utworów. Powrót w wielkim stylu!!!

LukC

Nie no... St.Anger takie aż złe jak głoszono nie było..
Przecież było Unnamed Feeling, Invisible Kid, St. Anger czy nawet Frantic. Ta płyta była potrzebna. Zdecydowanie bardziej agresywna, mocniejsza, bardziej wulgarna, prostsza, mniej złożona od poprzedników... ale jednocześnie ostro zrywałą z 'komerycjnym rockiem' o jaki [niesłusznie wg mnie] posądzano Mete od czasów Black Album....
Czego się o niej powie, daje kopa na pewno, fakt - najsłabsza w ich dorobku, ale to beznadziejna płyta nie jest... Może 'taka sobie' do niej lepiej pasuje... Natomiast DEATH MAGNETIC to dzieło wielkie.
Powrót w wielkim stylu. Dużo trashu, speeda, poweru. 2 świetne ballady.
Muzyka dajaca porządnego kopa, jednocześnie jednak złożona, zmieniająca rytm, przemyslana, i zawierajaca wiele 'amazing solos' ! Trust me!
To wielka płyta.... Płyta która już pierwszym kawałkiem zapowiada jaka będzie dalej... I powrót do tradycji - ballada na miejscu 4tym.... Zapomijmy o przeszłości - nowa Metallica rządzi i to w starym dobrym stylu... :)
Polecam gorąco!

davemaster

najbardziej podoba mi się cena :) 28,99 :) czy nie mogło by być tak zawsze ?? przy każdym albumie ??

besia11

Nie , ponieważ
- TA płyta była długo wyczekiwana
- Metallica to chyba jedna z bardziej komercyjnych kapel ( to nie wada)
więc pewnikiem jest ze sprzedadzą ponad 100 tyś. płyt w
Polsce a jak cena bedzie niższa to moze dociągną do 200 setek.
- W przypadku innych płyt innych kapel nie opłaca sie obnizać ceny bo i tak kupują ją "oddani" fani którzy zapłacą 50 albo 60 zł w ciemno
Ale to tylko moje spost5rzezenia , moge sie mylić :D

El_Duderino_4

A ja wam powiem dlaczego tak jest.
Bo to nie prawda, że płyta ta kosztuje 28,99.
Za 28,99 dostępna jest tzw. 'polska edycja', czyli...
* brak książeczki [booklet'a] z tekstami, podziękowaniami, zdjęciami, nie wiem co tam jest niestety...
* PODOBNO [z komentarza na poratlu empik] bardzo słaba jakosń nagrania, - trzaski, przesterowania, ... człowiek, który zakupił tą wersję słucha w internecie kawalkówó bo maja lepszą jakośc...
* tandetna, czarno biała tylna okładka - niestety nie wiem jaka jest wersja oryginalna, ale ta ma po prostu białe tłów z wydrukowanymi na czarno tytułami.. kazdy moze to zrobic w Wordzie.. no i czarne logo metallici na dole - jak w piratach normalnie ;/
* brat mówił że widział róznice jakies jeszcze widoczne gołym okiem xP

Ogólnie to wersja full jest dostępna w empiku za 67 zł na razie.. przez neta chyba 57... w MM powiedzieli mi ze bedzie za kilka dni...
poczekamy, zobaczymy....

davemaster

polska cena - polska jakość

El_Duderino_4

no więc kupiłem wersje zachodnią za jakies 50 zeta w MM
i - warto jak najbardziej
swietne wydanie - super jewel box.... ksiązeczka genialnie zaprojektowana, otwierajac kolejnes strony zblizasz sie coraz bardziej do trumny, efekt 3d patrząc z zewnatrz, fajny pomysl z naklejką na pudełku... całos robi efekt metalowej puszki lub jakiegos innego case'u [zaokr.ąglone rogi], dodatkowe zabezpieczenie przy otwieraniu [push]...
ogólnie świetnie... a noi w tym wydaniu ta tylna biala okładak nie wyglada tak tandetnie, a genialnie wręcz
jakos angrania tez bez zadnych zarzutów

davemaster

okładka, książeczka... ważna muzyka! A Death Magnetic jest najlepszym dokonaniem Metalliki od czasów Black Album, takie utwory jak Unforgiven 3 czy My Apocalypse zwalają z nóg, nie mówiąc o reszcie piosenek - jak dla mnie kawał dobrego metalu.

faenrir

świetne rozumowanie....
ważna muzyka? - to czemu nikt tu nie ściąga mp3 z neta... [mozna też legalnie...]
aaa My Apocalypse akurat średnie oprócz intra - reszta genialna!

davemaster

Najlepsza płyta Metalliki od 17 lat (od Czarnego Albumu). Z pewnością na taką płytę fani czekali z utęsknieniem. Oby zespół nagrał jeszcze kilka takich albumów.

_Crimson_Queen_

Według mnie najbardziej wymiata utwór Cyanide. Boskie. Nie moge sie tego nasłuchać :D

lukaszwy1992

Cyanide ma swój niesamowity klimat to jest jasne jak drut:P jednak w moim rankingu piosenek z DM nie znajduje się w czołówce, jestem fanem przede wszystkim wspomnianego wcześniej All nightmare Long, a poza tym otwieracz, line, BBS, instrumental i Apocalypse zabijają bardziej od Cyanide, Judas Kiss zresztą też xD ballad nie porównuję, wiec wychodzi mi na to ze cyjanek jest najgorszy:D