MadonnaI

Madonna Louise Ciccone

6,9
2 844 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Madonna

Weszłam sobie na strone filmwebu o Angelinie Jolie...i ktoś podsunął fajną grę...Więc pozwolę sobie ją zapożyczyć,a polega ona na tym:D,że ja zadaje pytanie wy odpowiedacie,ten kto odpowie zadaje nastęne pytaNIE itd.
Zaczne od prostego:)
Madonna to imię piosenkarki czy imię...?
ZAPRASZAM DO GRY:)

Dita_Parlo

Znaczy ...Madonna to imię piosenkarki czy PSEUDO...?
przperszam za pomyłke;d

Dita_Parlo

Madonna jest to imię piosenkarki!

Czy pieprzyk Madonny był prawdziwy?

mlvc

Na początku mówiono, że nie-pieprzyk był mistyfikacją, szczególnie przydatną w erze 'Madonna a'la M. Monroe', natomiast gdy przyjrzymy się dokładnie zdjęciom pieprzyk jest tylko mało widoczny ;) Reasumując, tak pieprzyk jest prawdziwy ;)

Gdzie Madonna miała kolczyki [pomijając te w uszach ;) ]?

lap91

W nosie i pępku(lata 1994-1995). Jak sie nazywa pierwszy album Madonny?

Webo

Jeśli mówimy o karierze solowej to po prostu "Madonna" [ewentualnie: "The First Album" ]
Ile i jakie single wyszły z płyty Ray of Light?

lap91

Pięć:frozen,ray of light,drowned world/substitute for love,the power of goodbye oraz nothing really matters.

Webo

Jak była nazywana Madonna przez swoją rodzinę kiedy była małą dziewczynką?

Webo

Madonna była nazywana Nonny

Jak nazywa się ojciec pierwszego dziecka madonny?

mlvc

Carlos Leon. Z jakiego albumu pochodzi piosenka Promise to try?

Webo

Like a Prayer.

Jak nazywa się niedawno wyprodukowany film dokumentalny o Malwi, który wyrezyserowała Madonna?

mlvc

I am because we are. Jak się nazywa pierwsza trasa koncertowa Madonny?

Webo

The Virgin Tour.
Jak sie nazywał/y zespół/ zespoły w których Madonna grała przed rozpoczęciem kariery solowej?

lap91

The Breakfast Club; Emmy. Czy Madonna kiedykolwiek wystąpiła na deskach teatru?

Webo

Oczywiście

Madonna twierdzi że podkoniec lat 90`s miała aborcje, ile?

mlvc

Bardzo wszystkich przepraszam za błąd miało być pod koniec lat 80`s. Nie gniewajcie się ;)

mlvc

Madonna przyznaje sie do 4. Ex-przyjaciolka twierdzi ze 5-6, inni zyczliwi ze nawet Bog tego nie wie. Hmm...
Jakie sa tytuly 3 piosenek ktore ostatecznie wypadly z plyty "Confessions On A Dance Floor" ale zostaly wydane jako dodatki do singli, specjalnej wersji tej plyty, czy jako bonus dla fanow jednego z fan clubow?

Kamyczek

History,Fighting Spirit,Superpop. W ilu krajach album True blue stał się numerem 1?

Webo

W dwudziestu ośmiu :) Wcale nie bylo trudne Webo, staraj się ;) BTW - eljot wrócił i znów straszy ryjem Gibsona :D

To był off topic, czas na moje pytanie:

Kto zaprojektował ciuchy dla Madonny na potrzeby Blonde Ambition Tour?

Aguirre

Jean Paul Gaultier

A teraz pytanie-reklama: jak nazywa sie największa i najstarsza polska strona o Madonnie [jeśli ktoś chciałby się uczepić jej najstarszości >>choć nie powinien<< to niech przynajmniej idzie kluczem-największa]?
mam nadzieję że to pytanie nie łąmie żadnych zasad regulaminu [jeśli tak to przepraszam, rzecz niezamierzona] ale stwierdziłam że jedyne inne pytanie- o oficjalny fanclub Madonny-będzie jeszcze łatwiejsze=banał do entej ;)

lap91

Nie jestem zwolennikiem przynależności do fan clubów ale przychodzi mi na myśl, że w kategorii polskiej przoduje z klasą Madonna NewEra. Mam nadzieje że wybrnąłem z banalnego pytania. Linka nie zapodaje.
Pytanie moje (mam nadzieje że nie banalne): jaki jest tytuł piosenki Mirwaisa z jego płyty "Production", w której ewidentnie dominuje ten sam loop, syntezatory i inne klawisze co w piosence Madonny "Music"?

Kamyczek

Jest to piosenka "Never Young Again"
pytanie:
Komu Madonna zadedykowała album The Immaculate Collection,nazywając go boską inspiracją??

Dita_Parlo

Papieżowi, ale by się Eljot zdziwił:D

Kto wymyślił nazwę tournee Re-invention Tour?

Aguirre

Hehe DOBRE ;D
Odp:Madonna
ile rekordowych nominaji i statuetek otrzymała Madonna do MTV VIDEO MUSIC AWARDS?

Dita_Parlo

Przykro mi Dita :( To nie była Madonna. Spróbuj jeszcze raz...

Dita_Parlo

Drobna podpowiedź - ktoś bardzo bliski Madonnie...

Aguirre

Nazwę Re-invention Tour zasugerował Guy Ritchie. Madge otrzymała osiem nominacji i dostała sześć nagród do MTV VIDEO MUSIC AWARDS w 1998 roku. A teraz moje pytanie: do jakiego filmu Madonna nagrała piosenki Crazy for you i Gambler?

Webo

"Vision Quest" aka "Crazy For You".
Pytanie zagwozdka bo zbyt łatwo to idzie:)
Pamiętacie prapremierę albumu "Music" w Radiu Zet we wrześniu 2000r.? Puszczali wtedy piosenkę "Only Love Can Break Your Heart" reklamując jako "Cyber-Ragę" - utwór dostępny tylko w wersji azjatyckiej albumu. Rzezcz jasna, to nie była "Cyber-Raga". Kto jest rzeczywistym wykonawcą piosenki "Only Love Can Break Your Heart"?
Mam nadzieje że nie przesadziłem:) Pozdrawiam!

Kamyczek

Nie pamiętam nawet premiery albumu ;D miałam wtedy ledwo 9 lat ;D Ale korzystając z wikipedi strzelam: NEIL YOUNG?

XXXXXXXXXXXXXX

Niestety, nie... Jak przesadziłem to mozecie mnie linczować do woli. Ale jestem ciekaw czy są tacy drobiazgowcy jak ja wśród fanów:)

Kamyczek

Chociaż nie mam zielonego pojęcia to się nie poddaje ;) Za wszelką cenę muszę wtrącić się do zabawy ;) Tym razem strzelam Everlast ;D

XXXXXXXXXXXXXX

Niestety. To kobiecy głos rzecz jasna... Ja się wtedy nabrałem i do dziś mam sentyment do tego kawałka.

Kamyczek

Masakra! Jak znam odpowiedź na pytanie to ktoś mnie zawsze wyprzedzi... a teraz jak nie mam pojęcia to cisza ;D Moja ostatnia odpowiedź to Saint Etienne. Pytanie piekielnie trudne... może dlatego, że niewiele wspólnego ma z Madonną ;D

XXXXXXXXXXXXXX

Brawo! :) Dokładnie tak. Pamiętam jak nagrałem sobie to wtedy z radia i miałem tylko marną wersję kasetową. Uwielbiałem ten kawałek. Z resztą jak wszystkie B-Side'y czy odrzuty Madonny. Miesiąc później kupiłem singel "Don't Tell Me" i ku mojemu zaskoczeniu była tam "Cyber-Raga". Po włożeniu płyty do odtwarzacza okazała się zupełnie innym kawałkiem, którego dotąd nigdy nie słyszałem. I chyba się ..rozczarowałem. Ale lubię "Cyber-Ragę" Madonny jak wszystie jej piosenki. Później prowadziłem małe "śledztwo".. Skoro ta Zetkowa "Cyber-Raga" to nie jest "Cyber-Raga", to co to było?? Emule okazało się niezawodne. Nie sprawdzałem przypadkowo ściągniętych piosenek z tytułem "Only Love Can Break Your Heart". Raz po wpisaniu tego tytułu z dopiskiem "Madonna" wyskoczyła mi 1 opcja z 1 dostawcą. Długo czekałem i to było to! Później dowiedziałem się że to Saint Etienne. Ale ten kawałek trzymam ze wszystkim empetrójkami Madonny... Taki sentyment:)
Zadaj pytanko:)

Kamyczek

Super jednak nie ma to jak youtube ;D słuchałam piosenki i rzeczywiście leciutkie podobieństwo do głosu Madonny sprzed kilku lat jest ;)

Moje pytanie będzie bardzo proste: Podajcie 5 nazwisk albo pseudonimów tancerzy Madonny ;)

XXXXXXXXXXXXXX

Daniel Campos- Cloud, Tamara Levinson, Jason Young, Mihran Kirakosian, Sofia Boutella. Jakie teledyski Madonny wyreżyserował David Fincher?

Webo

Wyreżyserował Oh Father ,Bad Girl,Express Yourself,Vogue
Pytanie:
Kto udzielał ślubu Madonnie i Guy'owi Ritchie??

Dita_Parlo

Wielebna Susan Brown. Pytanie: Kto zaprojektował suknię ślubną Madonny?

Aguirre

Stella McCartney
Z kim i w jakim wieku Madonna straciła dziewictwo??

Dita_Parlo

W wieku 14 lat z chłopcem o imieniu Russell Long. Proszę wymienić wszystkie trasy koncertowe Madonny?

Webo

Virgin, Who's That Girl, Blond Ambition, The Girlie Show, Drowned World, Re-Invention, Confessions. Co to jest Webo Girl Publishing i jak to się ma do Madonny rzecz jasna.

Kamyczek

Webo Girl Publishing to wytwórnia muzyczna Madonny. Webo Girl to ksywa Madonny z okresu kiedy jeszcze nie była sławna i mieszkała w Nowym Jorku. W przetłumaczeniu oznacza wredną dziewczynę. Jak sie nazywa ulubiony obraz Madonny?

Webo

"Moje narodziny" Fridy Kahlo. MTV odmowilo emisji jednego z teledyskow Madonny. Ktorego?

Aguirre

Justify my love. Kto jest ojcem chrzestnym Rocco?

Webo

Sting. Podaj imiona siostr i braci Madonny?

Aguirre

Madonna ma trzy siostry: Paula (1959), Melanie (1962) i przyrodnia Jennifer oraz czterech braci: Anthony (1956), Martin (1957), Christopher (1960) i przyrodni Mario.

Ile razy Madonna była na tournee?

martusia1093

Siedem razy. Za co Madonna dostała pierwszą w swojej karierze nagrodę Grammy?

Webo

Za video "Blond Ambition Tour: Live". Jakie aktorki przegrały z Madonną w wyścigu do roli Evity Peron?

Aguirre

Evę miały zagrać takie gwiazdy, jak: Olivia Newton-John, Diane Keaton, Meryl Streep, Michelle Pfeiffer a nawet Liza Minelli

Gdzie Madonna brała swój pierwszy ślub?

martusia1093

W Malibu nad przepaścią. Teledysk Material Girl jest zainspirowany sceną z pewnego filmu. Jakiego?

Webo

Z filmu "Mężczyźni wolą blondynki", w którym grała Marilyn Monroe.
Jaka "wpadka" znajduję się w teledysku Papa Don't Preach i do dzisiejszego dnia nie została wycięta?