Weszłam sobie na strone filmwebu o Angelinie Jolie...i ktoś podsunął fajną grę...Więc pozwolę sobie ją zapożyczyć,a polega ona na tym:D,że ja zadaje pytanie wy odpowiedacie,ten kto odpowie zadaje nastęne pytaNIE itd.
Zaczne od prostego:)
Madonna to imię piosenkarki czy imię...?
ZAPRASZAM DO GRY:)
Na początku mówiono, że nie-pieprzyk był mistyfikacją, szczególnie przydatną w erze 'Madonna a'la M. Monroe', natomiast gdy przyjrzymy się dokładnie zdjęciom pieprzyk jest tylko mało widoczny ;) Reasumując, tak pieprzyk jest prawdziwy ;)
Gdzie Madonna miała kolczyki [pomijając te w uszach ;) ]?
Jeśli mówimy o karierze solowej to po prostu "Madonna" [ewentualnie: "The First Album" ]
Ile i jakie single wyszły z płyty Ray of Light?
Pięć:frozen,ray of light,drowned world/substitute for love,the power of goodbye oraz nothing really matters.
Like a Prayer.
Jak nazywa się niedawno wyprodukowany film dokumentalny o Malwi, który wyrezyserowała Madonna?
The Virgin Tour.
Jak sie nazywał/y zespół/ zespoły w których Madonna grała przed rozpoczęciem kariery solowej?
Madonna przyznaje sie do 4. Ex-przyjaciolka twierdzi ze 5-6, inni zyczliwi ze nawet Bog tego nie wie. Hmm...
Jakie sa tytuly 3 piosenek ktore ostatecznie wypadly z plyty "Confessions On A Dance Floor" ale zostaly wydane jako dodatki do singli, specjalnej wersji tej plyty, czy jako bonus dla fanow jednego z fan clubow?
W dwudziestu ośmiu :) Wcale nie bylo trudne Webo, staraj się ;) BTW - eljot wrócił i znów straszy ryjem Gibsona :D
To był off topic, czas na moje pytanie:
Kto zaprojektował ciuchy dla Madonny na potrzeby Blonde Ambition Tour?
Jean Paul Gaultier
A teraz pytanie-reklama: jak nazywa sie największa i najstarsza polska strona o Madonnie [jeśli ktoś chciałby się uczepić jej najstarszości >>choć nie powinien<< to niech przynajmniej idzie kluczem-największa]?
mam nadzieję że to pytanie nie łąmie żadnych zasad regulaminu [jeśli tak to przepraszam, rzecz niezamierzona] ale stwierdziłam że jedyne inne pytanie- o oficjalny fanclub Madonny-będzie jeszcze łatwiejsze=banał do entej ;)
Nie jestem zwolennikiem przynależności do fan clubów ale przychodzi mi na myśl, że w kategorii polskiej przoduje z klasą Madonna NewEra. Mam nadzieje że wybrnąłem z banalnego pytania. Linka nie zapodaje.
Pytanie moje (mam nadzieje że nie banalne): jaki jest tytuł piosenki Mirwaisa z jego płyty "Production", w której ewidentnie dominuje ten sam loop, syntezatory i inne klawisze co w piosence Madonny "Music"?
Jest to piosenka "Never Young Again"
pytanie:
Komu Madonna zadedykowała album The Immaculate Collection,nazywając go boską inspiracją??
Hehe DOBRE ;D
Odp:Madonna
ile rekordowych nominaji i statuetek otrzymała Madonna do MTV VIDEO MUSIC AWARDS?
Nazwę Re-invention Tour zasugerował Guy Ritchie. Madge otrzymała osiem nominacji i dostała sześć nagród do MTV VIDEO MUSIC AWARDS w 1998 roku. A teraz moje pytanie: do jakiego filmu Madonna nagrała piosenki Crazy for you i Gambler?
"Vision Quest" aka "Crazy For You".
Pytanie zagwozdka bo zbyt łatwo to idzie:)
Pamiętacie prapremierę albumu "Music" w Radiu Zet we wrześniu 2000r.? Puszczali wtedy piosenkę "Only Love Can Break Your Heart" reklamując jako "Cyber-Ragę" - utwór dostępny tylko w wersji azjatyckiej albumu. Rzezcz jasna, to nie była "Cyber-Raga". Kto jest rzeczywistym wykonawcą piosenki "Only Love Can Break Your Heart"?
Mam nadzieje że nie przesadziłem:) Pozdrawiam!
Nie pamiętam nawet premiery albumu ;D miałam wtedy ledwo 9 lat ;D Ale korzystając z wikipedi strzelam: NEIL YOUNG?
Niestety, nie... Jak przesadziłem to mozecie mnie linczować do woli. Ale jestem ciekaw czy są tacy drobiazgowcy jak ja wśród fanów:)
Chociaż nie mam zielonego pojęcia to się nie poddaje ;) Za wszelką cenę muszę wtrącić się do zabawy ;) Tym razem strzelam Everlast ;D
Niestety. To kobiecy głos rzecz jasna... Ja się wtedy nabrałem i do dziś mam sentyment do tego kawałka.
Masakra! Jak znam odpowiedź na pytanie to ktoś mnie zawsze wyprzedzi... a teraz jak nie mam pojęcia to cisza ;D Moja ostatnia odpowiedź to Saint Etienne. Pytanie piekielnie trudne... może dlatego, że niewiele wspólnego ma z Madonną ;D
Brawo! :) Dokładnie tak. Pamiętam jak nagrałem sobie to wtedy z radia i miałem tylko marną wersję kasetową. Uwielbiałem ten kawałek. Z resztą jak wszystkie B-Side'y czy odrzuty Madonny. Miesiąc później kupiłem singel "Don't Tell Me" i ku mojemu zaskoczeniu była tam "Cyber-Raga". Po włożeniu płyty do odtwarzacza okazała się zupełnie innym kawałkiem, którego dotąd nigdy nie słyszałem. I chyba się ..rozczarowałem. Ale lubię "Cyber-Ragę" Madonny jak wszystie jej piosenki. Później prowadziłem małe "śledztwo".. Skoro ta Zetkowa "Cyber-Raga" to nie jest "Cyber-Raga", to co to było?? Emule okazało się niezawodne. Nie sprawdzałem przypadkowo ściągniętych piosenek z tytułem "Only Love Can Break Your Heart". Raz po wpisaniu tego tytułu z dopiskiem "Madonna" wyskoczyła mi 1 opcja z 1 dostawcą. Długo czekałem i to było to! Później dowiedziałem się że to Saint Etienne. Ale ten kawałek trzymam ze wszystkim empetrójkami Madonny... Taki sentyment:)
Zadaj pytanko:)
Super jednak nie ma to jak youtube ;D słuchałam piosenki i rzeczywiście leciutkie podobieństwo do głosu Madonny sprzed kilku lat jest ;)
Moje pytanie będzie bardzo proste: Podajcie 5 nazwisk albo pseudonimów tancerzy Madonny ;)
Daniel Campos- Cloud, Tamara Levinson, Jason Young, Mihran Kirakosian, Sofia Boutella. Jakie teledyski Madonny wyreżyserował David Fincher?
Wyreżyserował Oh Father ,Bad Girl,Express Yourself,Vogue
Pytanie:
Kto udzielał ślubu Madonnie i Guy'owi Ritchie??
W wieku 14 lat z chłopcem o imieniu Russell Long. Proszę wymienić wszystkie trasy koncertowe Madonny?
Virgin, Who's That Girl, Blond Ambition, The Girlie Show, Drowned World, Re-Invention, Confessions. Co to jest Webo Girl Publishing i jak to się ma do Madonny rzecz jasna.
Webo Girl Publishing to wytwórnia muzyczna Madonny. Webo Girl to ksywa Madonny z okresu kiedy jeszcze nie była sławna i mieszkała w Nowym Jorku. W przetłumaczeniu oznacza wredną dziewczynę. Jak sie nazywa ulubiony obraz Madonny?
Madonna ma trzy siostry: Paula (1959), Melanie (1962) i przyrodnia Jennifer oraz czterech braci: Anthony (1956), Martin (1957), Christopher (1960) i przyrodni Mario.
Ile razy Madonna była na tournee?
Za video "Blond Ambition Tour: Live". Jakie aktorki przegrały z Madonną w wyścigu do roli Evity Peron?
Evę miały zagrać takie gwiazdy, jak: Olivia Newton-John, Diane Keaton, Meryl Streep, Michelle Pfeiffer a nawet Liza Minelli
Gdzie Madonna brała swój pierwszy ślub?