Julia KamińskaI

Julia Małgorzata Kamińska

6,6
5 091 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Julia Kamińska

Czy ktoś się się orientuje czy Kamińska śpiewa wszystkie piosenki Roszpunki, czy tylko tą ostatnią?

HollyShort

Już sama znalazłam jakby ktos chciał - Kasia Popowska śpiewa piosenki, Julia Kamińska dubbinguje i śpiewa ostatnią piosenkę :)

HollyShort

Dzięki wielkie. Ciekawość mnie zżerała, czy to wszystko śpiewała Julia.

HollyShort

Ostatnią czyli którą?

Margaret00

tą do napisów

McAr

Przyznam się, że na napisach bardziej przejęłam się obrazkami :D

Margaret00

chodzi o piosenkę promującą film ("każdy chciałby tak mieć")

ja_tu_tylko_sprzatam

Słyszałam o tym, ale w sumie to zauważyłam, że ta piosenka jest bardzo popularna, a i tak wolę sobie posłuchać Popowskiej, bo ona raczej lepiej śpiewa :)

HollyShort

Wystarczy posłuchać pierwszej piosenki, żeby wyczuć, że jest ona poza zasięgiem Kamińskiej :-)

HollyShort

Julia podkłada tylko głos Roszpunce ... śpiewa piosenkę tylko na końcu "Każdy Chciałby Tak Mieć" a partie wokalne Roszpunki w filmie śpiewa Kasia Popowska....

indy90

Co do Julii Kamińskiej, to nie mam wyrobionego zdania na jej temat, gdyż niewiele widziałem jej w akcji (telewizji oglądam mało). W dubbingu sprawdziła się dobrze, ale skoro w wersji oryginalnej Mandy Moore wykonywała jednak partie wokalne, to trochę dziwne, że w Polsce nie podążono tym tropem i nie zaangażowano jakiejś osoby, która podołałaby jednocześnie takiemu zadaniu. Maciej Stuhr oraz Danuta Stenka nie mieli zmienników (chociaż ich partie wokalne być może nie były tak wymagające). Utalentowanych wokalnie aktorek w Polsce chyba trochę mamy, lecz pewnie zależało im na znanym nazwisku. Co prawda nie sądzę, by polska wersja straciła na takim zabiegu, gdyż w efekcie otrzymaliśmy udany dubbing i piosenki na profesjonalnym poziomie, ale jakiś niedosyt może pozostać. Wytwórnia Disneya zapewne miała więcej czasu, by przygotować Mandy Moore do takiej roli, a my musieliśmy uciec się do takich sposobów by uzyskać udany efekt końcowy. Może więc jednak się czepiam i zaraz dostanę burę;).
Paradoksalnie jedyną piosenkę wykonywaną przez Julię w tym filmie w wersji angielskiej wykonuje nie Mandy Moore, a Grace Potter.

Illegible_login

Julka Kamińska nie śpiewała partii wokalnych Roszpunki bo wypowiadała się w RadiuZet właśnie w audycji poświęconej filmowi Zaplątani i jak się jej spytali czemu nie śpiewała w filmie powiedziała im że partie wokalne Roszpunki są dla niej za trudne do zaśpiewania i nie podejmie się tego ... dlatego musieli znaleźć kogo innego i właśnie dla tego partie wokalne Roszpunki śpiewa Katarzyna Popowska ... ja mimo to uważam że piosenki w Zaplątanych w polskiej wersji są perfekcyjnie zaśpiewane mimo iż Julka nie śpiewała tych piosenek ... natomiast piosenka Każdy Chciałby Tak Mieć w wykonaniu Julki Kamińskiej jest o wiele lepsze niż w wersji angielskiej w wykonaniu Grace Potter... głos Julki bardziej mi się podoba w tej piosence...

indy90

Julia zaśpiewała świetnie i ostatnia piosenka bardzo mi się podobała, a Katarzyna Popowska śpiewała tylko partie Roszpunki. Z tego co czytałam to niektóre piosenki śpiewała Stenka.

Zuzulek

Zgadzam się całkowicie.. A Stenka śpiewała w Prologu i utwory "Słuchaj się mnie" i "Słuchaj się mnie repryza" .. ;))

indy90

Stenka mnie zabiła. Po prostu byłem pewny, że partię Gertrudy śpiewała babka z "Bratanków" i oczywiście zaraz po obejrzeniu filmu chciałem się upewnić czy miałem rację. A tu bach. Podobnie Maciej Stuhr - on też śpiewał swoją króciutką partię Flynna? Jeśli tak, to był zajebisty.