Jude Law

David Jude Heyworth Law

8,3
80 936 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jude Law

jest to rzecz która szpeci przystojnych facetów, bo u przeciętnych nie zwraca się na to uwagi.
Wiem bo sam mam z tym problem od dawna chociaż młodszy od niego jestem prawie 13
lat. Kiedyś na ulicy oglądały się za mną panny dziś się nie oglądają bo mam rzadzizny. A na
przeszczep włosów mnie nie stać, 4200 do 7000 złotych. Może urządzimy jakąś zbiórkę żeby
mi pomóc? Proszę , to dla mnie ważne , mogę nie znaleźć żony:(

Bawidamek_filmaniak

Wiem co czujesz bo mam identyczny problem. Jest to taka zmiana która mocno oddziaływuje na psychikę a w szczególności u ludzi którzy dużą wagę przywiązują do wyglądu. Nie zwracałeś na to uwagi u innych ludzi póki Ciebie nie dotknął ten problem. Niestety jest to proces nieodwracalny i tracąc włosy często towarzyszy temu uczucie utraty młodości, atrakcyjności a niepotrzebnie i dlatego trzeba sobie uświadomić, że utrata włosów tak bardzo nas nie zmienia. Jeśli jesteś przystojnym facetem jak Jude Law ubytek włosów może nie przeszkadzać a nawet dodawać atrakcyjności ! Pozdrawiam.

Amestan

Uprawiacie tu jakieś rozczulanie się nad sobą, czy co? Brakuje Wam aż tak bardzo lwiej grzywy na głowie? Płaczecie gorzej niż baby, zupełnie niepotrzebnie.

"na atrakcyjność fizyczną mężczyzny nie mają wpływu: włosy (kolor, gęstość ani długość), usta, zarost, wielkość mięśni ani rozmiar penisa"

"łysienie jest u mężczyzn cechą dominującą, u kobiet zaś recesywną. Gęste włosy odczytywane mogą być jako oznaka "pełnej kobiecości", podobnie jak łysienie może być oznaką męskości – zarówno mężczyźni łysi jak i gęsto owłosieni mogą być spostrzegani jako atrakcyjni."

La_Pier

Według Ciebie na atrakcyjność fizyczną mężczyzny nie mają wpływu te wszystkie rzeczy które wymieniłeś ? Czyli według Ciebie na atrakcyjność jak to powiedziałeś "fizyczną" nie ma wpływu wygląd zewnętrzny ? To co ma wpływ ? Gdzie Ty żyjesz ? W epoce , gdzie o atrakcyjności decydowała umiejętność rozpalenia ognia krzemieniami i to ile zwierzyny upolowałeś ?

Amestan

Ostatnio, tygrysicę szablastozębną.

La_Pier

Polecam Ci spojrzeć na wygląd Polskich mężczyzn z czasów komuny, długie, krzywo ścięte, przerzedzone włosy, albo ostre zakola czy lądowisko, wąsy, zepsute zęby, nieproporcjonalne sylwetki, fatalne brzuchy, nierówna opalenizna, trądzikowa cera i na to wszystko jeszcze gorszy ubiór.

To efekt złego odżywiania (wszystko na kartki), braku renomowanej chemii kosmetycznej w sklepach (szampon, pasta), braku kontaktu ze światem zagranicznym gdzie moda i dbanie o siebie zaczęło się przeistaczać na przestrzeni dekad.

A teraz spójrz na współczesnych polaków. Może część bardziej zniewieściała, ale zdrowo wyglądająca, higieniczna i estetyczna. Zadbana. Nie wyglądamy jak wyniszczony i wybiedzony naród.

A teraz powiedz mi raz jeszcze czy wygląd i te cechy nie mają znaczenia i że łysienie jest fajne...
Za kilkadziesiąt lat ludzie nie będą łysieć i to nie będzie już absolutnie żadnym wyznacznikiem czyjejkolwiek męskości czy kobiecości.

Uziel

Z tym "Za kilkadziesiąt lat ludzie nie będą łysieć" to nie prawda. Łysieje co raz więcej mężczyzn i to w coraz młodszym wieku. Widuje nie jednokrotnie chłopaków 18-20 lat juz z bardzo mocno przerzedzonymi włosami albo łysych... Możliwe że ma na to wpływ ewolucja człowieka która dąży do pozbycia się włosów z naszych ciał.

cornelliu5

Ewolucja nie postępuje tak szybko byśmy my, ludzie zdążyli zauważyć jej działanie za naszego życia... Dude. To by była w zasadzie rewolucja. Ewolucja trwa dziesiątki tysięcy lat. Myślę, że to efekt stresującego trybu życia jaki dotyczy sporej części populacji, ale są dziś dostępne środki, które hamują ten proces... Ci zorientowani, zamożni, zainteresowani mogą to powstrzymać, Ci drudzy, może rzeczywiście częściej łysieją.

cornelliu5

lololol a jaki interes ma pani "ewolucja" w pozbywaniu się włosów z naszych ciał? Mam wrażenie, że nie wiesz czym w ogóle jest ewolucja. Oznaczałoby to ludzie, że wasz problem byłby rozwiązany, bo łysiejący faceci mieliby największe szanse na płodzenie łysiejących dzieci LUB że tajemniczą drogą selekcji naturalnej faceci o bujnych włosach umieraliby bezpotomnie. Oh god...why... Kiedy ludzie zrozumieją czymże jest ewolucja...że to nie jest bozia, która ma plan i kieruje naszym rozwojem, że to w ogóle nie jest myślący twór, lecz nazwa procesu dziejącego się po prostu, pod wpływem czynników zewnętrznych.

La_Pier

HAHA...... "LA Pier" przytoczyłeś dwie najpopularniejsze ściemy ludzi łysiejących... A niech się tak pocieszają. Łysienie nie ma nic wspólnego z byciem męskim i nadmiar testosteronu nie jest powodem łysienia co niektórzy sobie wmawiają. Łysienie to choroba, bardzo często genetyczna, ale najczęściej krążenia skóry głowy. To trzeba leczyć i trzeba sobie pomagać odpowiednim żywieniem, medykamentami czy trybem życia. Poczucie piękna i estetyki cały czas się zmienia i obecne jest takie, że granica między płciami lekko się zamazuje, szczególnie w wyglądzie powierzchownym, czyli np. włosy. Nikt nie chce być łysy i nikomu się to nie podoba, niektórym może bardziej pasować tak jak np. Brusowi Willisowi, ale nikt mi nie powie, że człowiek z bardziej bujną fryzurą a jego posturze nie będzie męski jak Gerard Butler czy Brad Pitt..

Uziel

Mężczyźni najczęściej łysieją nie z powodu złej diety, chlania, braku ruchu czy jakiegoś tam zaburzonego krążenia, tylko z powodu nadwrażliwości na dihydrotestosteron pochodną testosteronu. Na to na razie skutecznego leku nie ma. Zdrowy tryb życia pewnie w jakimś tam stopniu pomaga, ale raczej tyle co kot napłakał. Łysiejących jest pewnie w każdym pokoleniu więcej ponieważ łysiejący się rozmnażają i przekazują tę wadę swojemu potomstwu. Racja, nikt nie chce łysieć i lepiej mieć włosy niż ich nie mieć, ale Taki Jude Law to po prostu przystojny mężczyzna i brak włosów raczej mu niewiele zaszkodzi. Chyba gorzej mieć nadwagę i wzrost siedzącego psa niż stracić włosy.
Co do tego zacierania się granicy między płciami, to się zdecydowanie nie zgodzę. Wprawdzie jakiś czas temu mieliśmy wysyp androgynicznych modeli i ubrań unisex, ale to raczej odeszło do lamusa. Od kilku już lat mamy modę na kilkudniowy zarost, a od niedawna na bujną, całościową brodę. Wystarczy zobaczyć modeli z kolekcji Vistuli, Bytomia i innych marek.

Uziel

Gadasz tak bo jak wielu KINOMANOW od wielu lat pamietasz WILLISA juz lysego a prawda jest taka ze gdyby PITT lub BUTLER wylysieli i musieli sie golic na lyso by nie wygladac jak GARGAMEL to bys pisal dokladnie tak samo jak o WILLISIE. NIE JEST FAJNIE GDY KTOS W NASZYM WIEKU ODZYWIAJACY SIE GORZEJ NIZ MY MA PIEKNE GESTE WLOSY A U NAS Z ROKU NA ROK WIDZIMY UBYTKI. Nie jest to mile ale zwykly szary Polak nic z tym nie zrobi. Kogo by bylo stac na implanty i przesczepy cebulek ktore zrobil sobie RADEK MAJDAN. Pierwsza operacja to pol biedy bo nie ma pewnosci ze cebulki sie przyjma a jak sie nie przyjma za kolejne zabiegi trzeba slono placic.

La_Pier

Zrobiono kiedyś badanie, założono 2 profile na portalu randkowym, na 1 profilu facet miał pełną głowę włosów a na 2. zakola. Ten z bujną czupryną dostał 108 odpowiedzi od lasek a łysiejący 22 odpowiedzi i to pewnie od brzydszej części albo odpisały mu z grzeczności. Raczej żadna kobieta nie powie wprost, że łysiejący facet jest tak samo atrakcyjny jak ten z bujną czupryną bo jest politycznie niepoprawne krytykowanie jakiejś wady na którą nie mamy wpływu.

http://www.telegraph.co.uk/lifestyle/5065461/Women-prefer-men-with-a-full-head-o f-hair.html

Łysiejący powinni brać Finasteryd póki jest jeszcze co ratować ale niestety w Polsce panuje przekonanie że leku na łysienie nie ma albo że Finasteryd ma jakieś straszne skutki uboczne które w rzeczywistości występują może u 1%.

Zainspirowany

miałem na myśli że mało która kobieta nie powie że facet łysiejący jest gorszy

Zainspirowany

a za granica jest inaczej? masz jakies zrodlo? naczytalem sie w necie o finasterydzie, ze powoduje bezplodnosc (mi to fika) ale i impotencje... wiec jak mam wybierac miedzy impotencja a wylysieniem to juz sam nie wiem co najlepszym mzoe byc rozwiazaniem... samobojstwo?;/

Amestan

Potwierdzam, u niektórych mężczyzn zakola mogą dodać atrakcyjności;)

filmomanka91

Dobrze, że napisałaś u niektórych...

filmomanka91

KWIATUSZKU jestes zapewne piekna 23 latka i nie zrozumiesz tego CO MOZE CZUC FACET KTORY Z ROKU NA ROK WIDZI CORAZ MNIEJ WLOSOW NA GLOWIE... Nie jest to wesole gdy widzisz kolesi w swoim wieku z gestymi czuprynami i sliniacymi sie za nimi dziewczynami. JA ICH ROZUMIEM BO W CIAGU 4 LAT ZAUWAZYLEM SPORO UBYTKOW NA GLOWIE I NIESTETY MAM TO W GENACH BO MOJ OJCIEC WYLYSIAL DOSC SZYBKO I MOJ DZIADEK A JEGO TATA TEZ. Ciesz sie ze jestes kobieta i twoim jedynym zmartwieniem z wlosami to moga byc rozdwajajace sie koncowki lub jaki kolor farby dobrac do wlosow. Wyobraz sobie na chwile gdyby to Twoje wlosy z roku na rok zaczely znikac... NIE JEST TO FAJNE ALE LEPSZE WYLYSIENIE NIZ JAKIES RACZYSKO PASKUDNE.

punisher822_filmweb

och, nie moja wina, że łysiejesz, może przestań obwiniać o to cały świat. Dla Twojej wiadomości, nigdy nie byłam tą laską z kategorii "ładnych" a przynajmniej nigdy się nią nie czułam. A włosy? To moje największe zmartwienie, zapewne podobnie jak Twój problem. Więc nic z tego Scherloku, tym razem nie udała Ci się analiza emocjonalna. Po prostu sądzę, że zakola w granicach rozsądku są sexi, a potem zostaje juz tylko ogolic się na lyso i to zaakceptować, ale dość szybko, żeby nie stracić honoru. Facet łysy, równiez jest przystojny, więc bez spin. ahh i jeszcze jedno, mój wiek nie ma takiego odniesienia w kontekście jakim to ująłeś. Nie znasz mnie i nie masz najmniejszego pojęcia o moim doświadczeniu życiowym, więc bardzo Cię proszę, ten temat zostaw, skoro nie był poruszany na forum.

filmomanka91

I kto tu sie spina SONCE... TY... Pisalem normalnie wiec nie badz niemila. A tematu lysienia i zakol ja pierwszy tu nie poruszylem tylko ktos powyzej. I NIE OBWINIAM CALEGO SWIATA TYLKO DOLACZYLEM SIE DO DYSKUSJI. Ja sie pogodzilem ze mam mniej wlosow ale zrozum ze sa tacy ktorzy maja z tego powodu wielki kompleks i boli ich utrata wlosow. PS.Napisz lepiej jaki ostatnio ciekawy film widzialas?

/

punisher822_filmweb

ja się nigdy nie spinam, taki chill. I niemiła?? ja, nigdy nie zwykłam bywać niemiła;p

punisher822_filmweb

izi, izi. może przez takie spinanie się o byle gówno łysiejesz xd

użytkownik usunięty
Bawidamek_filmaniak

nie wiem czy to coś pomoże ale ostatnioi czytałam, że faceci łysieją a kobiety nie, bo... kobiety mają tenedence do zabawy włosami przez co polepszają sobie ukrwienie skóry na głowie, a mężczyźni... wolą włosów nie dotykać.

to ja mam chyba jakiś pierwiastek kobiecości bo lubię bawić się swoimi włosami ale niestety chyba ta teoria nie jest prawdziwa bo wypadają :p

użytkownik usunięty
Amestan

przecież to nie jedyny czxynnik wpływający na włosy, dobra dieta to podstawa,

Otóż to. Czynników jest wiele, dobra dieta i dbałość o ukrwienie głowy jest podstawą, ale genetyka niestety rozdaje karty.

Uziel

I W TYM SIE Z TOBA ZGODZE... Swiete slowa... GENETYKA rozdaje karty. W bardzo wielu procentach mocno lysiejacy ojciec splodzi syna ktory z czasem tez bedzie mial podobny problem z lysieniem.

WIERZ SOBIE W TE GUSLA... Masuj sobie glowe, kup szampon za 150 zl na porost cebulek wlosowych do tego zaje...ta diete zalatw... A prawda jest taka ze jesli twoj ojciec i dziadek wylysieli to i ty zaczniesz gubic wlosy i tego nieunikniesz.

Tak tak kobiety maja tendencje do zabaw wlosami ale ŁONOWYMI ;-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
VincentVanGlock

Ło! wymiatasz ogierze!:DDD

VincentVanGlock

oj oglądały i nadal to robią. Nie jestem Bradem Pittem, ale brzydki też nie jestem. Pomijając twoją uszczypliwość Vincent, w 100% zgadzam się z wcześniejszymi wątkami apropo atrakcyjności zewnętrznej. Świat idzie do przodu, ludzie też obserwują innych i dbanie o siebie zaczyna wyznaczać wartość człowieka! Stety,niestety - ale tak właśnie jest i będzie! Zwróćcie uwagę na ulicy jest na prawdę co raz więcej ładnych ludzi! I to jest piękne, żyję się lepiej, dostępność do wszelkich środków polepszających kondycję organizmu jest co raz większa, więc ludzie z tego korzystają. Nie po to właśnie cierpieliśmy komunę żeby teraz tego nie wykorzystywać! Tak wiec , to może troszkę brutalna prawda, że ktoś kto jest nieatrakcyjny może mieć w życiu gorzej, ale niestety...Sprawdza się to na każdym kroku. Co do dodawania męskości a może i szlachetności to zakola może nie tak jak lekka siwizna, szpakowatość u młodych mężczyzn, uważam że dodaje atrakcyjności, o ile nie jest chorobą np.. A jeśli o łysienie chodzi, to nie dajcie się zwieźć niczemu.. TYLKO PRZESZCZEP, TYLKO. :)
ps. właśnie zacząłem zbierać:D

VincentVanGlock

W tej Klinice w której ja się orientowałem,to w zależności od stopnia zaawansowania łysiny może to być 2,5 - 7 tysięcy za jednorazowy zabieg i na tym koniec. Trwa to parę godzin. Zanim do niego dojdzie to chyba robi się jakieś badania , przynajmniej tak jest w innych przypadkach przeszczepów....Ale o to nie pytałem

Bawidamek_filmaniak

I pamietaj ze wielu pacjentom sie przeszczepy wlosow nie przyjely i musieli zrobic 2 podejcie a za wszystko trzeba placic. SPROBUJ SIE SKONTAKTOWAC Z RADKIEM MAJDANEM BO Z TEGO CO WIEM MIAL MOCNO RZADKIE WLOSY A TERAZ MA SUPER GESTE. MOZE SIE DOWIESZ GDZIE SIE NA TE ZABIEGI WYBRAL ZE TAK DOBRZE ROBIA.

VincentVanGlock

hehehe, nie no ja tak specjalnie napisałem z ironią lekką ,żeby tak właśnie zabrzmiało. Jasne że aukcji organizował nie będę :D

użytkownik usunięty
Bawidamek_filmaniak

JAK TO SIE DZIEJE ZE WIDZE ZULA NA ULICY BRUDNEGO,ZACHLANEGO,MA BRUDNE-POSKLEJANE WLOSY ALE MA, A WIDZE MILIONERA JADACEGO MERCEDESEM I ON JEST LYSY? :):):)

Panowie odpowiadam wam na pytania dotyczace wypadania wlosow i obalam mity co do diet, kosmetykow, mycia wlosow, ukrwienia skory glowy, stymulacji cebulek, wlasciwego szczotkowania itp itd - to wszystko jest dobre dla kobiet, bo jedyna przyczyna wypadania wlosow u facetow jest tylko i wylacznie testosteron (ktorego kobiety nie posiadaja i dlatego maja wlosy az do smierci), pod warunkiem ze dbamy nalezycie o wlosy i dobrze sie odzywiamy a one wciaz wypadaja - przyczyna - testosteron! Jest on produkowany kiedy wchodzimy w okres dojrzewania i jedne organizmy sa bardziej na niego uczulone - inne mniej, dlatego tez niektorzy faceci nie traca wlosow,albo traca powoli. Gdyby robic kobiecie zastrzyki z testosteronu tez zaczely by wypadac jej wlosy. Wyglada to tak ze cebulka sie miniaturyzuje i wlos staje sie niesamowicie cienki i slaby. Sa sposoby na zmniejszenie ilosci testosteronu w organizmie - nie zawsze zdrowe i nie zawsze bez skutkow ubocznych, ale dzialaja, wiec stosowac na wlasna odpowiedzialnosc!:)

1. Alkohol - znieczula i oczyszcza praktycznie kazdy organizm z toksyn i zarazkow, obniza poziom testosteronu (i faza jest hehe)
2. Marijuana - a dokladniej zawarte w niej THC zbija testosteron i rozluznia umysl, redukuje stres - co za tym idzie nie ma adrenaliny - nie ma testosteronu
3. Ketokonazol - substancja przeznaczona do walki z dolegliwosciami skory u pacjentow chorych na AIDS, dodaja ja do szamponu Nizoral, ale to na zamowienie - zwykle Nizorale tego nie posiadaja.
4. Propecia (Finasteride) - lek na prostate, dziala oszalamiajaco i przynosi prawdziwe rezultaty, u facetow przed 50-tka gwarantowane odrastanie wlosow. I tu uwaga (sprawdzilem) bralem przez 6 tygodni, ale przestalem (kilka tygodni temu) ze wzgledu na utrate popedu seksualnego - teraz wracam do normalnosci, z czego ciesze sie ja i moja dziewczyna:). Rezultaty daje niewiarygodne. Chlopaki pogadajcie z lekarzem o tym, przed rozpoczeciem kuracji - znam ludzi ktorzy jechali na testosteronie (silownia) i brali Propecie pol roku, zeby zatrzymac wlosy i nie odczuli zadnych zmian - ja jednak odczulem, wiec przestalem.
5.Minoxidil - substancja zawarta w popularnych na zachodzie kosmetykach do walki z lysieniem. Odwraca proces miniaturyzacji wlosa. Podejrzewam ze to jest tajemnica aktorow i muzykow, bo kosmetyki te sa troche drogie i nie przynosza zadnych wiekszych efektow ubocznych dla ciala - sprawdzilem i tez dziala dobrze na wlosy.

A co do mnie panowie to mam 30stke - zatrzymalem wypadanie wlosow, uprawiam sex - jestem w zwiazku z Brazylijka - jest zajefajnie!
Pozdro dla wszystkich wyrywaczy, zigolakow, bawidamkow i bywalcow dyskotek;)

użytkownik usunięty
Bawidamek_filmaniak

......................................................................

1. Jak dokładnie powstrzymałeś to łysienie? Na jakim etapie były twoje zakola?
2. Co myślisz o przeszczepie włosów w chwili gdy już proces łysienia zatrzymamy?
3. Nie uważasz że pośród przyczyn łysienia które wymieniłeś, nie pominąłeś jednej bardzo istotnej m mianowicie stresu?
4. Nie do końca zrozumiałem to co napisałeś o propercii, nie wiem co dokładnie miałeś na myśli, że daje kopa czy jak? Ja osobiście nie jestem na tyle odważny żeby tak experymentować, co do testo to też nigdy nie brałem , nawet na siłce, zbyt kure..ska ingerencja mi się widzi.. co jeszcze chciałem dodać, że nawet niezły z ciebie świr, lubię takich wariatów polemikę z nimi, mogę na priva do Ciebie uderzyć? Miałbym jeszcze kilka pytań do trochę starszego kolegi. YO!

użytkownik usunięty
Bawidamek_filmaniak

mam juz odpowiedzi na Twoje pytania, ale sa zbyt prywatne - nie chce zeby kazdy to czytal, masz jakiegos maila? bo tutaj na privie niepopiszemy - trzeba jakies punkty miec, ja nie zbieram.

napisz na praca.niemcyBMW@interia.eu

czekam! :p

Bawidamek_filmaniak

ZIOMEK MASZ 2 OPCJE: 1)ZACISNAC POSLADKI I WKONCU POGODZIC SIE Z TYM ZE WLOSOW CI NIE PRZYBEDZIE A WRECZ UBEDZIE LUB 2)GOLIC WLOSY NA BARDZO KROTKO MASZYNKA LUB GOLIC KOMPLETNIE NA LYSO. WIELU TAK ROBI BO NIECHCA MIEC FRYZURY NA 'GARGAMELA'.

Bawidamek_filmaniak

ZIOMUS WIEM CO CZUJESZ BO MAM TO SAMO... Kiedys geste mocne klujace wlosy a teraz coraz wieksze zakola. Nie wiem czy tez to zauwazyles ale aparat z lampa blyskowa poteguje wyglad naszej glowy do tego stopnia ze wyglada sie jak kompletnie lysy. JA WIEM JEDNO ZE MOJ DZIADEK I OJCIEC TEZ GUBILI WLOSY I WYLYSIELI I CHYBA SA TO NIESTETY GENY... PS.Mam do CIEBIE pytanie: OJCIEC TWEGO TATY A TWOJ DZIADEK JAKIE MIAL WLOSY? I JAKIE WLOSY MA TWOJ TATA TERAZ I KIEDYS?

Bawidamek_filmaniak

mi tam to u Law nie przeszkadza, mimo tego jest mega przystojny

Tanganika

to prawda jest przystojny, ale z taką fryzurą coraz ciężej mu będzie znaleźć rolę, a aktorem jest świetnym

zuzza8

Jego nazwisko to marka znana na całym świecie, wątpię by miał problemy ze znajdywaniem ról.

Ypsilon_Ivy

Judowi Law może być ciężko ze znalezieniem roli? buahahaha:D

zuzza8

będzie nosił perukę jak Enrique Iglesias

Bawidamek_filmaniak

Żeby pokryć jedynie zakola potrzeba jakieś 25 cm2 x 50 graftów = 1250 graftów czyli co najmniej 12.500 zł, jednak radzę omijać polskie rzeźnie szerokim łukiem. Jak nie masz kasy to kup perukę.